- 3 Haziran 2018
- 905
- 927
- 23
- Konu Sahibi victoryvivi
-
Benim kızım 8.5aylık oyuncaktan cok mutfak eşyalarıyla tahta kaşıkla tabak çanakla oynuyor. Oyuncak konusunda şimdiden almanız gerçekten gereksiz. İlk 6 ay kuracağınız iletişim gözlerinin içine bakıp konuşmak farklı insanlarla tanıştırmak farklı mekanlarda bulundurmak zeka gelişimi için önemli. Arastırdıysanız bilirsiniz ki bebekler en iyi insanla iletişime girerek öğrenir. Oyuncaklar vs hiçbiri insanla gireceği iletişimin yerini tutmaz zeka gelişimi için.elli tane değil kastım
ve alınan hersey de alındıgı gibi çocugun önüne serilemeyecek
hepsinin zamanı ayı farklı
evet iletişimin önemini biliyorum bunu satın almayacağımız için belirtmedim yazımda:)Benim kızım 8.5aylık oyuncaktan cok mutfak eşyalarıyla tahta kaşıkla tabak çanakla oynuyor. Oyuncak konusunda şimdiden almanız gerçekten gereksiz. İlk 6 ay kuracağınız iletişim gözlerinin içine bakıp konuşmak farklı insanlarla tanıştırmak farklı mekanlarda bulundurmak zeka gelişimi için önemli. Arastırdıysanız bilirsiniz ki bebekler en iyi insanla iletişime girerek öğrenir. Oyuncaklar vs hiçbiri insanla gireceği iletişimin yerini tutmaz zeka gelişimi için.
farklı şehirde onlarCanım bak çalışan kadınsın ilerde kv ve gorumceye ihtiyacın olur. Kendin özel bir işine gidecek olursun doktormus kuaformus vs...onlar yine birkaç saat oyalarlar bebeği. Yani insanlara gereksiz kinlenme . Herkes kendi hikayesinin kahramanıdır,başka birisinin hikayesini aynı yoğunlukta hissedemeyebilir. Onlar da babanne hala olacaklar ama anne olacak olan sensin. bu hikayenin kahramanı sensin bu senin hikayen. O yüzden kesinlikle bu süreci çok iyi ve güzel duygularla geçir insanlara kinlenme...inşallah Allah hepimize bebegimize sağlıkla kavuşmayı nasip etsin geri kalan herşey teferruat. ..
Konu sahibini tenzih ederim,konuya gelen yorumlara gore “az hediye alan buyuk ebeveynin cocugu sevmesine az izin vermek” gibi kavramlar var. Cok sasirdim. Hediye aldigimiz insani seviyoruz,sevgimizin miktari kadar hediye aliyoruz,hediye almadiysak hic sevmiyoruz demek ki. Torununa hediye almayana torunu gostermiyor ayol insanlar. Ne diyelim,allah onlarin cebine cok cok versin de ileride torunlarina bolca hediye alip bolca gorusebilsinler insallah
evet sevmiyorum geçmişte yasadıgımız sorunlardan dolayıAnladığım kadarıyla zaten kv denizi sevmiyorsunuz. Sevmediğiniz birinden beklenti içinde olmanızı anlayamadım. Bırakın almasınlar. Daha iyi değil mi.
Benim kv dem yok. Kimseden bir beklentim olmamıştı. Aklıma dahi gelmedi ama görümcelerim kızım için yağdırdılar herşeyini aldılar aklınıza gelebilecek. Hatta biberon kurtmalığına varıncaya kadar. Ama kızım biberon kullanmadı orası ayrı. Kendi annem kardeşlerim de yaptılar. Ama onlar kadar abartmadılar. Benim hiç beklentim yokken biz eşimle doğru düzgün birşey almadık sayılır kızım için. Ama hiçbirşey almasalar da farketmezdi. Torunları ı sevmeleri yeterli. Başka bir beklentim yok açıkcası.
Evet ben de ilk hamileliğimde 7. Ayda almıştım.Hatta birilerinin bir sey almasını yaptırmasını istemiyordum bile.ben yapayım bebeğimin her seyini diye.dediğiniz gibi baskaları alırsa anne baba ne alacak.Bebek 4 aylık doğmayacağına göre eve her şeyi 4. ayda yığmaya gerek yok. Maddi imkanınız var, 1 günde gidip her şeyi alabilirsiniz zaten.
Birde bu ailelerin çocuk alışverişine bu kadar müdahil olmasından rahatsızım ben. Anneniz ve kardeşiniz çok abartmış. Her şeyi almışlar, siz ne alacaksınız? Çocuğu onlar doğuruyor yada onlara aitmiş gibi. Eşim olsa kuruş kuruş hesaplardı aldıklarını, parasını verirdi. Hoş, bu kadar şeyi kabul de etmezdi. Çok fazla söz hakkı görmüş aileniz kendisinde bence.
Kayınvalide tarafına gelince çocuk doğmadan böyle yargısız infaz yapmayın derim. Dediğim gibi siz çok erken başlamışsınız ve anneniz onlara bu alışveriş heyecanını yaşamaları için bir şey bırakmamış zaten. Bende hamileyim yengemde. Daha yeğenime 1 patik bile almadım, 6. ayında. Bu beni kötü hala yapıyorsa yengemin gözünde -ki asla böyle hesaplara girmez- yine de umursamam. Yeğenimle kuracağım bağımı alışveriş belirleyemez.
Herkese merhaba,
17 haftalık hamileyim , uzun zaman sonra tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım.
Daha evvel de konu açmıştım hamile kaldım ve eşimin yanında bana çok iyi davranan ,ablacım ablacım diye pervane olan görümcem bir kere arayıp hayırlı olsun demedi.
Buna çok bozuldum mesela , sanki aramızda kan davası var, ilk defa hala olacak ama o bebeğin annesini arayıp insan sevındım cok , hayırlı olsun demez mi?
Kayınvalideme gelince ona biz haber verdik hamilelik haberini, zaten görümce ile aynı evde yasıyorlar, aradıgımızda da görümcem yanında idi.
4 ayı tamamladım hamilelikte, çalışıyorum ,çok yoğun bir iş tempom var dolayısı ile hazırlıklar için çok vakit bulamıyorum bu bakımdan öğrendiğim günden beri az az elimden geleni yapıyorum.
Maddi durumumuz yerinde ,ancak annem bebeğimize çok özeniyor imkanı dogrultusunda birseyler alıp veriyor bana bebek için ben de mutlu oluyorum
Bir erkek kardesim var o da aynı şekilde gönlünden geceni alıyor, kendi cocugunun beşiğini , ana kucagını , portatif yatagını ,puset bebek arabası, tüm büyük araç gereçleri verdi.
Annemle gecenlerde bebeğin odası için konusurken hangı dolabı ve yatagı begendığimi söylemiştim annem gitmiş almış mesela yarın eve gelecek ve kurulacak.
Bebeğin odasına ben fon perde aldım onu da anneme göstermiştim ona uygun tülünü annem perdeciye diktirmiş herneyse.
herkeste bir sevinç ,bir kosturmaca bebişe birşeyler alma telaşı var benim tarafımda.
Bu arada annemin kendi maaşı yok , çalışmıyor .
kv demler ise bizimkilere göre çok daha varlıklı insanlar.
Günler böyle gelip geçerken kv dem bebekle ilgili bir ihtiyacınız var mı, ne yapacaksın , neler alınacak ,hazırlıklara başladın mı vs vs hiçbirsey sormuyor.
sadece eşimi arıyor ve bebek için telefonda çığlıklar atıyor ,ama sanki uzaktan bir el
oğlunun ilk evladı olacak hiç özenmesi yok.
Bana söylediği şey 8. ayda alınacak şeyleri alırız oldu, ama bu da lafta biliyorum 8. ay çok geç değil mi
8. aya kadar bekle hiçbirşey alma dedi bir kere konusu oldu.
Dediğim gibi beklentim yok maddi anlamda ama insan hiç mi özenmez.
Özenmeyip soğuk olsa anlarım ama çok düşünceli edasında kendini satar bir de:)
Çocuk doğunca en çok emeği onlar vermiş, en çok onlar seviyor gibi davranacaklar çünkü huylarıdır hiç birşeye el sürmeyip biz çok fedakar çok iyi aileyiz demek 5 senedir hep aynılar.
Sizin kv deleriniz nasıllar bu konuda.
Anladım. Sen haklı olarak kinlenmişsin. Ama madem oyle ben olsam alsalar daha sinir olurdum. Almamalrı daha iyi. Mesafeni koru o zaman. Sen de politik ol. Yapacak başka birşey yok. Ama hamileliğinin tadını çıkar. Bunları boşver.evet sevmiyorum geçmişte yasadıgımız sorunlardan dolayı
beklenti içinde değilim aslında
sadece kendini farklı göstermesi canımı sıkıyor
çocuk dogsun herseyı tam olsun
biz herseyını düşündük modunda gezecek hatta bana bile bunu ispatlamaya calısacak
şöyle soyleyeyım
biz eşimle ev alacaktık evlendıgımızde ,
hiç destek olmadı manevi anlamda
eşime sürekli nasılsa geri geleceksin, evi ne yapacaksın , erken değil mi
he he alırsın evi falan diyordu
eşim hatta nasıl bir ailem var benim diyordu üzülüyordu
biz parayı denklestıremedık ve 3 sene sonra evımızı aldık anca
eşimin babası hatta evi napacaksın git kayınpederinle yasa falan dıyordu densiz densiz
neyse biz evimizi aldık birkac hafta sonra ailesi ile gorusmemız denk geldı
kv dem elini kaldırdı ve allah dualarımı kabul etti oğlum ev sahibi oldu dedi
o anda şok oldum resmen nasıl yani sen hiç istemedin dedim
hep köstek oldun evi ne yapacaksın dedin , nasılsa ayrılıp yapamayıp geleceksın dedın eşime dedim
içimi sen bilemezsin yavrummmmm dedi ve sustu:)
bu sinirimi bozuyor yani
yapmadıkları , umursamadıkları her şeyi iz yapınca en cok ısteyen onlarmıs gbı davranıyorlar
baska carelerı kalmıyor cunku
Ay para nedir ya. Benim kız aldığım pahalı ne varsa attı kutulara, kartondan yaptığım evlerle oynuyor. Kıyafetlerde öyle, çocuk 2 kere giyiyor bi kıyafeti, hop büyüyor. Hamileler istiyor ki dünyanın en kıymetli hazine gelecekmiş gibi özen gösterilsin, doktor kontrolleri falan takip edilsin, herkes o çocuğun üstüne titresin. Yok öyle bi şey ya. Herkesi strese sokuyor bu beklentiler.Konu sahibini tenzih ederim,konuya gelen yorumlara gore “az hediye alan buyuk ebeveynin cocugu sevmesine az izin vermek” gibi kavramlar var. Cok sasirdim. Hediye aldigimiz insani seviyoruz,sevgimizin miktari kadar hediye aliyoruz,hediye almadiysak hic sevmiyoruz demek ki. Torununa hediye almayana torunu gostermiyor ayol insanlar. Ne diyelim,allah onlarin cebine cok cok versin de ileride torunlarina bolca hediye alip bolca gorusebilsinler insallah
Ya alışveriş heyecanı diye bir kavram yok zaten, siz orayı kaçırıyorsunuz. Bebek heyecanı olur. Onunla oynamayı hayal edersin, sevmeyi, bi şeyler öğretmeyi hayal edersin. “ aa hamile misin? Dur hemen zıbın alayım” diye bi heyecan mı var? Her şeyi maddiyatla ölçüyorsunuz. Eşinize yapılanda yapılmayanda onu ilgilendirir, her ailenin bazı sınırları vardır. Herkes kendi parasını kazanıyor, muhtaç durumda olursunuz anlarım. Değilseniz sadece gerilim çıkardığınızı düşünürüm ben.ALIŞVERİŞ yapma heyecanı yasdıklarını sanmıyorum çünkü
görümcemin iki cocugunu süreklı eşime sen bunların babası sayılırsın dıye baskı kuran bir aile
zamanında sen benı değil vbictory i tercıh ettin diyen bir kv var karsımda
eşim evlenirken eşime ailece küsüp 6 ay ne aradılar ne sordular ne heyecanı?
evet bunu diyecekler benn de biliyorum cunku sırf kendılerını haklı cıkarmak ıcın
cunku huylarıdır
evlenırken oglunun arabasının anahtar ruhsatını 3 sene boyunca saklayanbir kv denın torunu için alısverıs heyecanı yasayacagını hıc sanmıyorum
eşim ailemi tanıdıgı için bunun lafını etmez
çünkü eşim hep der senin ailen benim ailem gibi değil . çok iyiler diye
evet 6 ayında bir patik bile almamanız garip emınım annesi beklıyordur ama ses etmıyordur
benım de yegenım var ama özenirim alırım izinlü günlerimde onunla vakıt de gecırırım
Tabiki ya. İnsanlar hele ilk çocukta her şeyi kendisi yapmak istiyor. Birde o çocukta benim ailemin parçası, benim dolabımı kayınvalide yada annem mi düzüyor? O çocuğun geçimi benim bütçeme bağlı. Neden birileri habire para harcasın ki onun için.Evet ben de ilk hamileliğimde 7. Ayda almıştım.Hatta birilerinin bir sey almasını yaptırmasını istemiyordum bile.ben yapayım bebeğimin her seyini diye.dediğiniz gibi baskaları alırsa anne baba ne alacak.
Annemle gittigimiz alışverişte 1 günde aldık yedinci ayda.700 küsür tuttu o zaman.babam yarısını sen öde demiş.para vermiş.kabul etmedim asla.onunla mı değerli olacaklar.sonradan yatak aldılar onlar da.kayınvalidem ana kucağı aldı.modelinu beğendigim nevresim yaptırdı.hic bir zaman ölçmedim yarıştırmadım .saymadım.çok ayıp bence bunların hesabını şimdiden yapmak.
Sen genede bos ver dert etme.üzülme değil de içten içe çok ilgililer gibi davranmalarına bozuluyorum
karsılarında cocuk var sanıyorlar
Herkese merhaba,
17 haftalık hamileyim , uzun zaman sonra tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım.
Daha evvel de konu açmıştım hamile kaldım ve eşimin yanında bana çok iyi davranan ,ablacım ablacım diye pervane olan görümcem bir kere arayıp hayırlı olsun demedi.
Buna çok bozuldum mesela , sanki aramızda kan davası var, ilk defa hala olacak ama o bebeğin annesini arayıp insan sevındım cok , hayırlı olsun demez mi?
Kayınvalideme gelince ona biz haber verdik hamilelik haberini, zaten görümce ile aynı evde yasıyorlar, aradıgımızda da görümcem yanında idi.
4 ayı tamamladım hamilelikte, çalışıyorum ,çok yoğun bir iş tempom var dolayısı ile hazırlıklar için çok vakit bulamıyorum bu bakımdan öğrendiğim günden beri az az elimden geleni yapıyorum.
Maddi durumumuz yerinde ,ancak annem bebeğimize çok özeniyor imkanı dogrultusunda birseyler alıp veriyor bana bebek için ben de mutlu oluyorum
Bir erkek kardesim var o da aynı şekilde gönlünden geceni alıyor, kendi cocugunun beşiğini , ana kucagını , portatif yatagını ,puset bebek arabası, tüm büyük araç gereçleri verdi.
Annemle gecenlerde bebeğin odası için konusurken hangı dolabı ve yatagı begendığimi söylemiştim annem gitmiş almış mesela yarın eve gelecek ve kurulacak.
Bebeğin odasına ben fon perde aldım onu da anneme göstermiştim ona uygun tülünü annem perdeciye diktirmiş herneyse.
herkeste bir sevinç ,bir kosturmaca bebişe birşeyler alma telaşı var benim tarafımda.
Bu arada annemin kendi maaşı yok , çalışmıyor .
kv demler ise bizimkilere göre çok daha varlıklı insanlar.
Günler böyle gelip geçerken kv dem bebekle ilgili bir ihtiyacınız var mı, ne yapacaksın , neler alınacak ,hazırlıklara başladın mı vs vs hiçbirsey sormuyor.
sadece eşimi arıyor ve bebek için telefonda çığlıklar atıyor ,ama sanki uzaktan bir el
oğlunun ilk evladı olacak hiç özenmesi yok.
Bana söylediği şey 8. ayda alınacak şeyleri alırız oldu, ama bu da lafta biliyorum 8. ay çok geç değil mi
8. aya kadar bekle hiçbirşey alma dedi bir kere konusu oldu.
Dediğim gibi beklentim yok maddi anlamda ama insan hiç mi özenmez.
Özenmeyip soğuk olsa anlarım ama çok düşünceli edasında kendini satar bir de:)
Çocuk doğunca en çok emeği onlar vermiş, en çok onlar seviyor gibi davranacaklar çünkü huylarıdır hiç birşeye el sürmeyip biz çok fedakar çok iyi aileyiz demek 5 senedir hep aynılar.
Sizin kv deleriniz nasıllar bu konuda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?