Sizde de böylemi? Hamilelik ,hazırlık,kv , görümce...

elli tane değil kastım
ve alınan hersey de alındıgı gibi çocugun önüne serilemeyecek
hepsinin zamanı ayı farklı
Benim kızım 8.5aylık oyuncaktan cok mutfak eşyalarıyla tahta kaşıkla tabak çanakla oynuyor. Oyuncak konusunda şimdiden almanız gerçekten gereksiz. İlk 6 ay kuracağınız iletişim gözlerinin içine bakıp konuşmak farklı insanlarla tanıştırmak farklı mekanlarda bulundurmak zeka gelişimi için önemli. Arastırdıysanız bilirsiniz ki bebekler en iyi insanla iletişime girerek öğrenir. Oyuncaklar vs hiçbiri insanla gireceği iletişimin yerini tutmaz zeka gelişimi için.

Hayırlı olsun bebeğiniz oda yeniden düzenleniyor anladığım kadarıyla bence en güzeli alınanlar belli bir odada olur benim ve eşimin aileside hamile olduğumu öğrendikleri an bişeyler alma hevesi içindelerdi .hatta bebek canlanmadan bişeyler alınır diye konuşuyolardı ve ikiside düz beyaz kıyafet almışlardı.Bizde günden güne almaya başlamıştık belli bi ay yoktu erken doğum olma ihtimaline karşı herşeyin hayırlısı olsun Allah kucağınıza almaya nasip etsin

Canım bak çalışan kadınsın ilerde kv ve gorumceye ihtiyacın olur. Kendin özel bir işine gidecek olursun doktormus kuaformus vs...onlar yine birkaç saat oyalarlar bebeği. Yani insanlara gereksiz kinlenme . Herkes kendi hikayesinin kahramanıdır,başka birisinin hikayesini aynı yoğunlukta hissedemeyebilir. Onlar da babanne hala olacaklar ama anne olacak olan sensin. bu hikayenin kahramanı sensin bu senin hikayen. O yüzden kesinlikle bu süreci çok iyi ve güzel duygularla geçir insanlara kinlenme...inşallah Allah hepimize bebegimize sağlıkla kavuşmayı nasip etsin geri kalan herşey teferruat. ..

evet iletişimin önemini biliyorum bunu satın almayacağımız için belirtmedim yazımda:)

Anladığım kadarıyla zaten kv denizi sevmiyorsunuz. Sevmediğiniz birinden beklenti içinde olmanızı anlayamadım. Bırakın almasınlar. Daha iyi değil mi.
Benim kv dem yok. Kimseden bir beklentim olmamıştı. Aklıma dahi gelmedi ama görümcelerim kızım için yağdırdılar herşeyini aldılar aklınıza gelebilecek. Hatta biberon kurtmalığına varıncaya kadar. Ama kızım biberon kullanmadı orası ayrı. Kendi annem kardeşlerim de yaptılar. Ama onlar kadar abartmadılar. Benim hiç beklentim yokken biz eşimle doğru düzgün birşey almadık sayılır kızım için. Ama hiçbirşey almasalar da farketmezdi. Torunları ı sevmeleri yeterli. Başka bir beklentim yok açıkcası.

farklı şehirde onlar
ayrıca en basından dedi zaten kv dem
ay ben bakamam annen bakar diye:)

"Lohusa geceliğimi almadılar, eşimin zoruyla aldırdım yazan var."
Oysa çocuklara hatıra kalan o eşyalar değilki.nine dedeyle geçirilen zaman , anılar.varsın bir tanecik çikolata alsın ama ayakkabısını almasın.

Son düzenleme:
evet sevmiyorum geçmişte yasadıgımız sorunlardan dolayı
beklenti içinde değilim aslında
sadece kendini farklı göstermesi canımı sıkıyor
çocuk dogsun herseyı tam olsun
biz herseyını düşündük modunda gezecek hatta bana bile bunu ispatlamaya calısacak

şöyle soyleyeyım
biz eşimle ev alacaktık evlendıgımızde ,
hiç destek olmadı manevi anlamda
eşime sürekli nasılsa geri geleceksin, evi ne yapacaksın , erken değil mi
he he alırsın evi falan diyordu
eşim hatta nasıl bir ailem var benim diyordu üzülüyordu
biz parayı denklestıremedık ve 3 sene sonra evımızı aldık anca
eşimin babası hatta evi napacaksın git kayınpederinle yasa falan dıyordu densiz densiz

neyse biz evimizi aldık birkac hafta sonra ailesi ile gorusmemız denk geldı
kv dem elini kaldırdı ve allah dualarımı kabul etti oğlum ev sahibi oldu dedi

o anda şok oldum resmen nasıl yani sen hiç istemedin dedim
hep köstek oldun evi ne yapacaksın dedin , nasılsa ayrılıp yapamayıp geleceksın dedın eşime dedim
içimi sen bilemezsin yavrummmmm dedi ve sustu:)

bu sinirimi bozuyor yani
yapmadıkları , umursamadıkları her şeyi iz yapınca en cok ısteyen onlarmıs gbı davranıyorlar
baska carelerı kalmıyor cunku

Evet ben de ilk hamileliğimde 7. Ayda almıştım.Hatta birilerinin bir sey almasını yaptırmasını istemiyordum bile.ben yapayım bebeğimin her seyini diye.dediğiniz gibi baskaları alırsa anne baba ne alacak.

Annemle gittigimiz alışverişte 1 günde aldık yedinci ayda.700 küsür tuttu o zaman.babam yarısını sen öde demiş.para vermiş.kabul etmedim asla.onunla mı değerli olacaklar.sonradan yatak aldılar onlar da.kayınvalidem ana kucağı aldı.modelinu beğendigim nevresim yaptırdı.hic bir zaman ölçmedim yarıştırmadım .saymadım.çok ayıp bence bunların hesabını şimdiden yapmak.

Bizim de aynı şey oldu kayınvalidem hariç görümceler eşimin abileri falan hiç umursamadılar. Zaten kayınvalidemi doğuma 2 ay kalmışken kaybettik. Diğerleri doğuma bile gelmediler aramızda bir sorun olmamasına rağmen . Biz ne yaptık zerre takmadık. Bir daha görüşmedik oldu bitti. O ara maddi problemlerimiz vardı. Bunlar sanırım bebekle başımıza kalacaklar diye düşündüler. Sorunlarımız atlattık şimdi brbeğimizle gezip tozuyoruz kendileri bilir. Sadece eşim için üzülüyorum ailesinden 1-2 kişi dışında kimseyle görüşmüyor çünkü.

Anladım. Sen haklı olarak kinlenmişsin. Ama madem oyle ben olsam alsalar daha sinir olurdum. Almamalrı daha iyi. Mesafeni koru o zaman. Sen de politik ol. Yapacak başka birşey yok. Ama hamileliğinin tadını çıkar. Bunları boşver.

Ay para nedir ya. Benim kız aldığım pahalı ne varsa attı kutulara, kartondan yaptığım evlerle oynuyor. Kıyafetlerde öyle, çocuk 2 kere giyiyor bi kıyafeti, hop büyüyor. Hamileler istiyor ki dünyanın en kıymetli hazine gelecekmiş gibi özen gösterilsin, doktor kontrolleri falan takip edilsin, herkes o çocuğun üstüne titresin. Yok öyle bi şey ya. Herkesi strese sokuyor bu beklentiler.

Durumlar hemen hemen aynı diyebilirim.
5 sene tedavi gördüm ..
Her hastane sonra ..
Dışarı çıktığımızda bile ..
Vitrinde bebek eşyası görünce çocuğun olsaydı sana bunu alırdım derlerdi.
Kaynanam çoçuğumun olmadığın farkındaydı yok olsunda neler alırım ben ona koca oda dizicem felan felanllar.
Çocuğum 8 aylık ..
Görmeye gelmedi.
Telefonda hayırlı olsun bile demedi.
Sezeryandan çıkalı 4 saat olmuş telefonun çaldı açtım efendim dememle ..
Parasının bittiğini söylemesi bir oldu.
Eşimle tartıştı ..
Nasıl annesin kız ne halde ne soruyosun tartış kavga kıyamet kapandı telefon ..
Bebeğime hiç bişey almadım diyebilirim.
Sadece beğendiğim bişey olduğunda alıyordum ..
Bez stoğuna kadar ..
Valize odasına beşiğine kadar annem aldı ..
3 aylık hamileydim bir oda dolusu eşyası vardı bebeğimin .
Cinsiyetini öğrendikten sonra hele hergün bir kargo en ufak ya şunu yapıcam oğluma lafı geçse 3.4 gün sonra kargoyla geliyordu ..
Yabancı bir siteden ürünler almış annem .
2 ay sonra geldi bebeğim erkek olucaktı ama kız bebek şapkaları bandanaları annem işte hala alır durur he sorarsanız kaynanamın durumu çok iyidir ama sorsanız yiyecek ekmeği yok .

Ya alışveriş heyecanı diye bir kavram yok zaten, siz orayı kaçırıyorsunuz. Bebek heyecanı olur. Onunla oynamayı hayal edersin, sevmeyi, bi şeyler öğretmeyi hayal edersin. “ aa hamile misin? Dur hemen zıbın alayım” diye bi heyecan mı var? Her şeyi maddiyatla ölçüyorsunuz. Eşinize yapılanda yapılmayanda onu ilgilendirir, her ailenin bazı sınırları vardır. Herkes kendi parasını kazanıyor, muhtaç durumda olursunuz anlarım. Değilseniz sadece gerilim çıkardığınızı düşünürüm ben.

Ben yeğenime patik almayınca gezdiremeyecek miyim onu, ilgilenmemiş mi olacağım? Sevgi dediğiniz şeyi böyle basit şeylerle ölçemezsiniz. Görümcelerimde doğmadan önce hiçbir şey almadı. Kızım deliriyor onlar için. Siz içinizi temiz tutun, bağ kurmalarında yardımcı olun doğduklarında. Amaç üzüm yemek olsun, bağcıyı dövmekle uğraşmayın.

Tabiki ya. İnsanlar hele ilk çocukta her şeyi kendisi yapmak istiyor. Birde o çocukta benim ailemin parçası, benim dolabımı kayınvalide yada annem mi düzüyor? O çocuğun geçimi benim bütçeme bağlı. Neden birileri habire para harcasın ki onun için.

Çocuk sevinci yaşayacağım diye insanlar evliliklerini dinamitliyor böyle böyle. Eşim annemler için böyle hesaplar yapsa çok rahatsız olurdum şahsen.

Bir babaanne veya annane çocuklarının bebek hazırlığına istediği oranda katılmakta tamamen özgürdür. Bu onları ne kötü, ne ilgisiz, ne de uyanık yapar arkadaslar. Ayrıca "sadece iki patik ördü, birde küçük bir altın taktı. Ne yapti ki çocuğumu çok sevebiliyor. Ne hakkı var üzerinde" gibi soylemleri hiç haklı bulmuyorum. Ebeynler kendilerini bu derece çocuklarına ispat etmek zorunda değiller. Gelen bebeklerin maddi sorumluluğu sadece anne ve babalarına aittir. Maddi yükümlülüğün altına girmeseler bile insanlar torunlarını sevebilir.

Maddi durumunuz iyiymiş niye beklenti içine giriyorsunuz ki doğuma da çok var gerçekten ben de 8.ayda her şeyimi aldım kimse de sormadı beklemedim de zaten.Manevi destek olsunlar sıkıntı cikarmasinlar yeterli kafanızı bunlarla doldurmayin.Bir de sizin kendi aileniz ekstra heyecanlı ve aceleci sanırım onun etkisi de olabilir.Saglikli doğumlar diliyorum

üzülme değil de içten içe çok ilgililer gibi davranmalarına bozuluyorum
karsılarında cocuk var sanıyorlar
Sen genede bos ver dert etme.
Bebegede yansir stresin
Yani okadar stres etmissinki bh durumu burada dertlesmek istermişsin
Bende ablan yasinda ve hayat tecrubesi bol biri olarak diyorumki
Booosss ver gitsin
Onlar oynuyorsa sende oyna
On buna takilip tatlip tatli caninizi sikmayin

Ben iki hamileligimde de kimseden kimseye fayda olmadığını öğrendim canım ilkinde çok canım yanmış bunalıma girmiştim oğlum doğduktan sonra da kimse kapımı çalmadı bir isteğin var mı diye sormaya ikinci oğlumu 3 ay önce aldım kucağıma artık aldırmıyorum kv ne demiş kp ne yapmış iki çocuğa yetişemiyormuşum kapımı dost sandıklarım çalmıyormuş birde hep derlerdi sen doğur seni hiç yalnız bırakmayacağız hep yardımcı olacağız şuan kims3 yok yanimda yetiştiği yere kadar kimse senden ve bebeginden kıymetli değil bosver almamalari daha iyi alsalardi kesin senin begenmedigin bisey alirlardi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…