- 16 Mart 2015
- 586
- 406
- 103
- 36
- Konu Sahibi victoryvivi
-
Heh işte aynen öyleler simdi...oğlum oğlum dedikçe bayılıyo..işte benim canımı sıkan hiç desteği olmadığı halde sahiplenecek söz hakkı olacak olması
şimdiden kızım ne yapıyor , kızım nasıl falan diyor
eşime telefonda hep bir satış hep bir politika derdinde
Evet tam da dediğiniz gibi oluyor ciddi bir bütçe ve enerji gerekiyor. Mesela benim 6 ay sonunda doğum kasılmalarım başladı kalakaldım 2 ya da 3 kere çıkabildim onda toparlamaya çalıştım yani öyle basit olmuyor ne yazıkki. Hele de ilk çocukta insan daha çok özeniyor.herşey bir günde o kadar kolay alınmıyor
bunun için ciddi bütçe gerekli
odası, bebek arabası, pusetı, araba koltugu, ana kucagı, mama sandalyesi, bebek telsizi, üstü başı , yatagı, oda takımı ,nevresimi daha aklıma gelmeyen dolu şey var ki ben sadece kullanabileceğim şeyleri aldım . durumum iyi olmasına rağmen bunun için ciddi bütçe gerek.
ayrıca 8.aydan sonra pek enerjimin kalacağını düşünmüyorum bu işler ile koşturmak için.
Siz hâla anlamak istediginiz gibi anliyosunuz ben daha fazla kendimi anlatmak yada aklamak zorunda değilim.Isterseniz en ucuz bez olsun ben ona takilmadim ki gerçekten çok garipsiniz.
Süper valla hem bez hem mama alinsin hem de begenilmesin.
Herkese merhaba,
17 haftalık hamileyim , uzun zaman sonra tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım.
Daha evvel de konu açmıştım hamile kaldım ve eşimin yanında bana çok iyi davranan ,ablacım ablacım diye pervane olan görümcem bir kere arayıp hayırlı olsun demedi.
Buna çok bozuldum mesela , sanki aramızda kan davası var, ilk defa hala olacak ama o bebeğin annesini arayıp insan sevındım cok , hayırlı olsun demez mi?
Kayınvalideme gelince ona biz haber verdik hamilelik haberini, zaten görümce ile aynı evde yasıyorlar, aradıgımızda da görümcem yanında idi.
4 ayı tamamladım hamilelikte, çalışıyorum ,çok yoğun bir iş tempom var dolayısı ile hazırlıklar için çok vakit bulamıyorum bu bakımdan öğrendiğim günden beri az az elimden geleni yapıyorum.
Maddi durumumuz yerinde ,ancak annem bebeğimize çok özeniyor imkanı dogrultusunda birseyler alıp veriyor bana bebek için ben de mutlu oluyorum
Bir erkek kardesim var o da aynı şekilde gönlünden geceni alıyor, kendi cocugunun beşiğini , ana kucagını , portatif yatagını ,puset bebek arabası, tüm büyük araç gereçleri verdi.
Annemle gecenlerde bebeğin odası için konusurken hangı dolabı ve yatagı begendığimi söylemiştim annem gitmiş almış mesela yarın eve gelecek ve kurulacak.
Bebeğin odasına ben fon perde aldım onu da anneme göstermiştim ona uygun tülünü annem perdeciye diktirmiş herneyse.
herkeste bir sevinç ,bir kosturmaca bebişe birşeyler alma telaşı var benim tarafımda.
Bu arada annemin kendi maaşı yok , çalışmıyor .
kv demler ise bizimkilere göre çok daha varlıklı insanlar.
Günler böyle gelip geçerken kv dem bebekle ilgili bir ihtiyacınız var mı, ne yapacaksın , neler alınacak ,hazırlıklara başladın mı vs vs hiçbirsey sormuyor.
sadece eşimi arıyor ve bebek için telefonda çığlıklar atıyor ,ama sanki uzaktan bir el
oğlunun ilk evladı olacak hiç özenmesi yok.
Bana söylediği şey 8. ayda alınacak şeyleri alırız oldu, ama bu da lafta biliyorum 8. ay çok geç değil mi
8. aya kadar bekle hiçbirşey alma dedi bir kere konusu oldu.
Dediğim gibi beklentim yok maddi anlamda ama insan hiç mi özenmez.
Özenmeyip soğuk olsa anlarım ama çok düşünceli edasında kendini satar bir de:)
Çocuk doğunca en çok emeği onlar vermiş, en çok onlar seviyor gibi davranacaklar çünkü huylarıdır hiç birşeye el sürmeyip biz çok fedakar çok iyi aileyiz demek 5 senedir hep aynılar.
Sizin kv deleriniz nasıllar bu konuda.
30 haftalıktım tüm alışverişini yapmaya başladım.33 haftalıkken mobilyası geldi eve. 34. Hafta dolabını yerleştirdim 2 gün sonra doğdu. baktı herşey hazır ben doğim artık dedi sıpa.konu sahibi baya aceleciKayınvalidenizin tavırları bir yana da, daha 17 haftalık hamilesiniz. Cinsiyeti bile yeni öğrenmiş olmanız gerekiyor. Biraz abartılmamış mı sizcede? Haziran da doğum yapacaksınız ama perdeye kadar alınmış. Banada biraz acele gibi geldi. Ben 25 haftalık hamileyim, ben bile daha hiç bir şey almadım
Benim kayinvalide de ilk cocugun ceyizini anneanne yapar deyip atmisti ustinden yuku .ve somrasinda xuydum ki onun yaptigi hicbirseyi giydirmemisim .ama hicbirsey almamistiYani bu genelde boyle olan bisey ama ya farkettiyseniz hep kız tarafı daha verici oluyor boyle seylerde. Bizde dugun vs zamanlari esimin ailesi uzaktan izledi resmen sadece ama torun olunca isler degisti sasirttilar beni biraz. Ama yine de bi kiyafet vs alma gibi hevesleri cok olmadı. Annem ve kardeslerim dedigin gibi her bebek magazasina gidişlerinde biseyler alirlardi ki anneminde oyle bir maasi yok para biriktirirdi torunu icin. Bence bu durum genelde boyle oluyo
Kendi islerine nasil geliyorsa onlarin adetleri oyle oluyo zaten nasil isse :)) aylardir gormediler çocuğumu sozde olup bitiyolar.Benim kayinvalide de ilk cocugun ceyizini anneanne yapar deyip atmisti ustinden yuku .ve somrasinda xuydum ki onun yaptigi hicbirseyi giydirmemisim .ama hicbirsey almamisti))
Boşversenize. Kafanıza taktıgınıza değmez. Yavrunuza sağlıkla kavuşun inşl.Herkese merhaba,
Daha evvel de konu açmıştım hamile kaldım ve eşimin yanında bana çok iyi davranan ,ablacım ablacım diye pervane olan görümcem bir kere arayıp hayırlı olsun demedi.
Buna çok bozuldum mesela , sanki aramızda kan davası var, ilk defa hala olacak ama o bebeğin annesini arayıp insan sevındım cok , hayırlı olsun demez mi?
Kayınvalideme gelince ona biz haber verdik hamilelik haberini, zaten görümce ile aynı evde yasıyorlar, aradıgımızda da görümcem yanında idi.
4 ayı tamamladım hamilelikte, çalışıyorum ,çok yoğun bir iş tempom var dolayısı ile hazırlıklar için çok vakit bulamıyorum bu bakımdan öğrendiğim günden beri az az elimden geleni yapıyorum.
Maddi durumumuz yerinde ,ancak annem bebeğimize çok özeniyor imkanı dogrultusunda birseyler alıp veriyor bana bebek için ben de mutlu oluyorum
Bir erkek kardesim var o da aynı şekilde gönlünden geceni alıyor, kendi cocugunun beşiğini , ana kucagını , portatif yatagını ,puset bebek arabası, tüm büyük araç gereçleri verdi.
Annemle gecenlerde bebeğin odası için konusurken hangı dolabı ve yatagı begendığimi söylemiştim annem gitmiş almış mesela yarın eve gelecek ve kurulacak.
Bebeğin odasına ben fon perde aldım onu da anneme göstermiştim ona uygun tülünü annem perdeciye diktirmiş herneyse.
herkeste bir sevinç ,bir kosturmaca bebişe birşeyler alma telaşı var benim tarafımda.
Günler böyle gelip geçerken kv dem bebekle ilgili bir ihtiyacınız var mı, ne yapacaksın , neler alınacak ,hazırlıklara başladın mı vs vs hiçbirsey sormuyor.
sadece eşimi arıyor ve bebek için telefonda çığlıklar atıyor ,ama sanki uzaktan bir el
Bana söylediği şey 8. ayda alınacak şeyleri alırız oldu, ama bu da lafta biliyorum 8. ay çok geç değil mi
Çocuk doğunca en çok emeği onlar vermiş, en çok onlar seviyor gibi davranacaklar çünkü huylarıdır hiç birşeye el sürmeyip biz çok fedakar çok iyi aileyiz demek 5 senedir hep aynılar.
Polikistik över bir sorun teşkil etmez tüp bebek içinvictoryvivi kızlar Allah kucağınıza almayı nasip etsin inşallah. Ben de tüp bebek düşünüyorum, polikistik over sendromu olanlarda etkili midir acaba tüp bebek yöntemi?
Amin teşekkürlerBoşversenize. Kafanıza taktıgınıza değmez. Yavrunuza sağlıkla kavuşun inşl.
Belki bi aksilik çıkar diye düşünebilirler. Bazı aileler son zamana kdr hazırlık yapmaz. Kötü düşünmemeye çalışın.
Sağsalim kucagınıza alında varsın kimse ilgilenmesin... bunun içinde morelinizi yüksek tutup sağlığınıza dikkat etmelisiniz stresten uzak durmalısınız. Sizden ve bebeginizden daha önemli hiçbişey olmamalı.
Yardımcı olandan da olmayandan da allah razı olsun deyip geç:) allah muhtaç etmesin.
Aynı ben ve eşimin ailesi.. Nasıl bulduk böyle aileyi bilemiyorum.. Birde benim eşim yoktu yanımda.. Doğumdan iki buçuk ay sonra geldi.. Ani oldu gidişi.. Herşeyi son aya bırakmıştık.. O gidince üzüldüm.. Hastaneye tek gitmek bile zordu.. 3 araç ile gidiyordum baya zorlanmalara başladım.. Ailem doğum parasını biz verelim, beşiği alalım, yatağını alalım, arabasını alalım dediler.. Eşimin ailesi elalem gibi birer altın ve bir takım elbise getirdiler.. 3 görümcem var.. Biri hamileliğim 5aylık olana kadar aramadı zaten.. Evli olmayan görümce de her yere gider gezer, arkadaşlarının düğününe gider, makyajını filan yaptırır ama oğluma 5.ayında anca bir takım getirdi.. Üstelik eşim yokken 8aylık hamile iken geldiler, o gece sahur vardı.. Ben işten gelmiştim.. İşte iken geleceklerini yazmışlardı.. Bir gün önceden bilsem alışveriş yapardım.. Dolabım boştu ,ağırlaştığım için alışveriş yapamıyordum.. Neyse işten geldim, kapıda kalmasınlar diye çıkamadım alışverişe.. Onlar geldikten sonra sordum kv ye, gece ne yersiniz diye.. Dolabı açıp peynir, zeytin, domates, yumurta, kıyma, patates daha birçok şey saydı almam için.. 6. Katta oturuyorum ve o an şansa bizim bloğun asansörü bozulmuştu.. Resmen ağlayarak gittim markete.. Ne bileyim giderim diyordum da onun bir kadın olarak bana sayması çok koydu.. Üstelik evde sahurda idare edecek kadar birer tabak peynir, zeytin, üç tane yumurta filan da vardı.. Allaha şükür ki dönüşte tamirci asansörle uğraşıyordu.. Sordum adama birazdan olur dedi, asansörü bekledim ve bindim.. Eşime anlattığımda hiçbir anlamı yoktu.. Hâlâ kardeşleri için ölür.. Kendimle ilgili neyi anlatacak olsam sürekli kız kardeşlerinin adını geçiriyorum.. Düşün X'e böyle oldu, eşi yok, 8aylık hamile, asansör bozuk, alışverişe gitmiş ne hissedersin diyorum.. Sonra bak kendim olarak bile şuanki duyguyu hissedemiyorsun diyorum.. Ben kötü oluyorum.. Ben fesat oluyorum.. Ben kötü kalpli oluyorum..Herkese merhaba,
Senin adına üzüldümAynı ben ve eşimin ailesi.. Nasıl bulduk böyle aileyi bilemiyorum.. Birde benim eşim yoktu yanımda.. Doğumdan iki buçuk ay sonra geldi.. Ani oldu gidişi.. Herşeyi son aya bırakmıştık.. O gidince üzüldüm.. Hastaneye tek gitmek bile zordu.. 3 araç ile gidiyordum baya zorlanmalara başladım.. Ailem doğum parasını biz verelim, beşiği alalım, yatağını alalım, arabasını alalım dediler.. Eşimin ailesi elalem gibi birer altın ve bir takım elbise getirdiler.. 3 görümcem var.. Biri hamileliğim 5aylık olana kadar aramadı zaten.. Evli olmayan görümce de her yere gider gezer, arkadaşlarının düğününe gider, makyajını filan yaptırır ama oğluma 5.ayında anca bir takım getirdi.. Üstelik eşim yokken 8aylık hamile iken geldiler, o gece sahur vardı.. Ben işten gelmiştim.. İşte iken geleceklerini yazmışlardı.. Bir gün önceden bilsem alışveriş yapardım.. Dolabım boştu ,ağırlaştığım için alışveriş yapamıyordum.. Neyse işten geldim, kapıda kalmasınlar diye çıkamadım alışverişe.. Onlar geldikten sonra sordum kv ye, gece ne yersiniz diye.. Dolabı açıp peynir, zeytin, domates, yumurta, kıyma, patates daha birçok şey saydı almam için.. 6. Katta oturuyorum ve o an şansa bizim bloğun asansörü bozulmuştu.. Resmen ağlayarak gittim markete.. Ne bileyim giderim diyordum da onun bir kadın olarak bana sayması çok koydu.. Üstelik evde sahurda idare edecek kadar birer tabak peynir, zeytin, üç tane yumurta filan da vardı.. Allaha şükür ki dönüşte tamirci asansörle uğraşıyordu.. Sordum adama birazdan olur dedi, asansörü bekledim ve bindim.. Eşime anlattığımda hiçbir anlamı yoktu.. Hâlâ kardeşleri için ölür.. Kendimle ilgili neyi anlatacak olsam sürekli kız kardeşlerinin adını geçiriyorum.. Düşün X'e böyle oldu, eşi yok, 8aylık hamile, asansör bozuk, alışverişe gitmiş ne hissedersin diyorum.. Sonra bak kendim olarak bile şuanki duyguyu hissedemiyorsun diyorum.. Ben kötü oluyorum.. Ben fesat oluyorum.. Ben kötü kalpli oluyorum..
Evlenirken de böyle olmuştu.. Hiçbirşey istemedim.. Kına bile aynı salonda oldu.. Tek yerde düğün oldu.. Arada 9saat mesafe varken iki düğün yapmadım.. Ne desem sorun çıkıyordu.. Kardeşlerinde de olacak dediğimde onlar mütevazi insanlar onlar istemezler filan demişti.. Sonra kardeşi bir saatlik mesafede ayrı düğün yaptı.. Eşya almadı, damatlık almadı.. Yüzüğünde erkek tarafına pasta yaptırdı.. Sonra yeni gördük diyorlar.. Biz 2015te evlendik öyle 1995te filan değil.. Düğünde fotoğrafçım bile yoktu.. Amaaannn baya dertlendim yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?