- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.175
- 798
- Konu Sahibi victoryvivi
-
bende 14 haftalık hamileyim kv örgü örüyor bişeyler örmüş bana diyor ki bunları satayım tekrar örerim hiç yorum yapmıyorum sessizim doğumdada bir çeyrek ve örgülerini getirecek sadece yüzde 90 eminim.. Ve verdiği değer kadar görecek çocuğumu verdiği değer kadar zaman geçirmesine izin vereceğim..
kapatmama sebebim ne biliyor musunBen sizin her konunuzu hayretle okuyorum. 2.evliliğiniz ve iyi bi eşiniz varken kv görümce hesabını bi kapatamadınız. Çocuk da olmuş her şey sizden yana işliyor. Bendekiler de kısmen öyle bileziğinden tutun perdeye kadar aklınıza gelebilecek her şeyi eşimle ben yaptık evlenirken ama almasınlar ki sonradan şunu da biz aldık bunu da biz yaptık diyemesinler diyorum kimsenin yanında da yüceltmiyorum ohh..
buzdolabı ve pet şişe cocugun zeka gelişimini etkilemiyor amailk 3 ay dünyanın varlığından bile bihaber oluyorlar sonrasında ise o servet harcadığımız oyuncaklar değil buzdolabı poşeti ve pet şişeyle daha çok ilgileniyorlar yani demem o ki çok şaapmayın o konuda
ilk 3 ay dünyanın varlığından bile bihaber oluyorlar sonrasında ise o servet harcadığımız oyuncaklar değil buzdolabı poşeti ve pet şişeyle daha çok ilgileniyorlar yani demem o ki çok şaapmayın o konuda
ben bu tip oyuncakların pazarlamanın bir unsuru olduğunu düşünüyorum. hangimiz o dönemde zeka geliştirici oyuncaklarla oynadık?buzdolabı ve pet şişe cocugun zeka gelişimini etkilemiyor ama
:)
sadece çıkardığı seler hoşuna gider ve oyalanır
diğerleri gelişiminde etkili
Zaten elli tane oyuncak almanin anlami yok ki. Doyumsuzluktan baska bir ise yaramiyor. Teker teker alip sıkıldıklarında yenisini almak en guzelibenim oglum tam bir yil boyunca kresine 5 TL ye marketten gorup cildirip aldirdigi traktorle gitti
o bende devrim yaratti iste.
su an sadece legolari gibi saglam oyuncaklarina para veriyorum.
ben de buna katlanamam işteEn onemli seyler alinmis verilmis zaten 8. ayda ne yapacaklar cok merak ediyorum. Benim kaynana ve kayinbaba sahislari dalga gecer gibi bir yelek bir patik disinda hic birsey yapmadilar torunlari icin 14 aylik oldu hala birsey yaptiklari yok. Ama boylesi daha iyi en azindan soz haklari da yok cocugumun uzerinde. Milletin icinde aman torumum canim torunum deyince tiksintiden midem bulaniyor ama bunada engel olamiyor insan iste. Su paragoz insanlarin sonu gelsede bizde bir rahat nefes alsak ne guzel olur.
eskiden cep telefonu da yoktuben bu tip oyuncakların pazarlamanın bir unsuru olduğunu düşünüyorum. hangimiz o dönemde zeka geliştirici oyuncaklarla oynadık?
ya da devrim yapmış insanların, bilim insanlarının kaçının bu tür oyuncakları vardı? ikinci bir bebeği ya da arabası var mıydı acaba?
şahsen benim yoktu zekamda geri kalmadı.
tamamiyle insanların annelik babalık sevgisini sömürme üzerine bu tür ürünler.
tabi yine de siz bilirsiniz :)
Zaten elli tane oyuncak almanin anlami yok ki. Doyumsuzluktan baska bir ise yaramiyor. Teker teker alip sıkıldıklarında yenisini almak en guzeli
5 aylık oğlum var 3 aylıkken oyun halısı aldım yüzüne bile bakmıyor bi tek aslanlı çıngırağımız var elinden düşürmüyor :)benim oglum tam bir yil boyunca kresine 5 TL ye marketten gorup cildirip aldirdigi traktorle gitti
o bende devrim yaratti iste.
su an sadece legolari gibi saglam oyuncaklarina para veriyorum.
elli tane değil kastımZaten elli tane oyuncak almanin anlami yok ki. Doyumsuzluktan baska bir ise yaramiyor. Teker teker alip sıkıldıklarında yenisini almak en guzeli
Bizler zaten hep o 100,200 liralık oyuncaklarla büyüdük dimi?buzdolabı ve pet şişe cocugun zeka gelişimini etkilemiyor ama
:)
sadece çıkardığı seler hoşuna gider ve oyalanır
diğerleri gelişiminde etkili
BUnu dogurmayanlar anlayamiyor,dogsun bebisler oyle algimiz aciliyor maalesef.en gerekli oyuncak listesini acikliyorum
dandik traktor
ses cikaran tren
pofuduk fil
traktorun kalitelisi ayni etkiyi yapmiyor, denedik haberiniz olsun
evet aynen ben haklı ıken haksız konuma düşeceğim ve duygu sömürüsü yapıp ağlayacakTakmayın kafanıza, hiç hamileliğiniz boyunca da üzmeyin kendinizi.
8. ayda olacağı söyleyeyim size "eh bize alacak birşey bırakmamışsınız ki, bende babaannesi olarak birşeyler düşünmüştüm sen aldırmışsın herşeyi (veya almışsın herşeyi)" der yine bişey yapmaz.
Tecrübe ile sabit.
Siz hamileliğinizin tadını ve yanınızda destek verenlerin sevgisini yaşayın yeter size.
Sağlıkla kucağınıza alın inşallah, bir avazda.
Herkese merhaba,
17 haftalık hamileyim , uzun zaman sonra tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım.
Daha evvel de konu açmıştım hamile kaldım ve eşimin yanında bana çok iyi davranan ,ablacım ablacım diye pervane olan görümcem bir kere arayıp hayırlı olsun demedi.
Buna çok bozuldum mesela , sanki aramızda kan davası var, ilk defa hala olacak ama o bebeğin annesini arayıp insan sevındım cok , hayırlı olsun demez mi?
Kayınvalideme gelince ona biz haber verdik hamilelik haberini, zaten görümce ile aynı evde yasıyorlar, aradıgımızda da görümcem yanında idi.
4 ayı tamamladım hamilelikte, çalışıyorum ,çok yoğun bir iş tempom var dolayısı ile hazırlıklar için çok vakit bulamıyorum bu bakımdan öğrendiğim günden beri az az elimden geleni yapıyorum.
Maddi durumumuz yerinde ,ancak annem bebeğimize çok özeniyor imkanı dogrultusunda birseyler alıp veriyor bana bebek için ben de mutlu oluyorum
Bir erkek kardesim var o da aynı şekilde gönlünden geceni alıyor, kendi cocugunun beşiğini , ana kucagını , portatif yatagını ,puset bebek arabası, tüm büyük araç gereçleri verdi.
Annemle gecenlerde bebeğin odası için konusurken hangı dolabı ve yatagı begendığimi söylemiştim annem gitmiş almış mesela yarın eve gelecek ve kurulacak.
Bebeğin odasına ben fon perde aldım onu da anneme göstermiştim ona uygun tülünü annem perdeciye diktirmiş herneyse.
herkeste bir sevinç ,bir kosturmaca bebişe birşeyler alma telaşı var benim tarafımda.
Bu arada annemin kendi maaşı yok , çalışmıyor .
kv demler ise bizimkilere göre çok daha varlıklı insanlar.
Günler böyle gelip geçerken kv dem bebekle ilgili bir ihtiyacınız var mı, ne yapacaksın , neler alınacak ,hazırlıklara başladın mı vs vs hiçbirsey sormuyor.
sadece eşimi arıyor ve bebek için telefonda çığlıklar atıyor ,ama sanki uzaktan bir el
oğlunun ilk evladı olacak hiç özenmesi yok.
Bana söylediği şey 8. ayda alınacak şeyleri alırız oldu, ama bu da lafta biliyorum 8. ay çok geç değil mi
8. aya kadar bekle hiçbirşey alma dedi bir kere konusu oldu.
Dediğim gibi beklentim yok maddi anlamda ama insan hiç mi özenmez.
Özenmeyip soğuk olsa anlarım ama çok düşünceli edasında kendini satar bir de:)
Çocuk doğunca en çok emeği onlar vermiş, en çok onlar seviyor gibi davranacaklar çünkü huylarıdır hiç birşeye el sürmeyip biz çok fedakar çok iyi aileyiz demek 5 senedir hep aynılar.
Sizin kv deleriniz nasıllar bu konuda.
Anliyorum ben sizi de, 0-6 aylik donem icin egitici oyuncak dusunmeyin. 6 ay sonrasi icin gider bakarsiniz bebeginizle beraber. Su anda gercekten gerek yok, cunku hic ilgilenmeyebilir,verdiginiz para bosuna gider.elli tane değil kastım
ve alınan hersey de alındıgı gibi çocugun önüne serilemeyecek
hepsinin zamanı ayı farklı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?