Sizde de böylemi? Hamilelik ,hazırlık,kv , görümce...

bir cok kisi bu minvalde yazmis,

ben gercekten anlamakta zorluk cekiyorum,

ceyrek ve orgu verince deger vermemis mi oluyor?
veyahut maddi karsiligi buyuk bir hediye sunmazsa sevmeye hak kazanmamis mi oluyor.

elestirmiyorum, sadece anlayamiyorum, yanlis anlamayin.

kayinvalidem ilk oglumda odasini hazirlamamiz icin maddi olarak karsilik verdi, ikinci oglumda hic bir sey yapmadi,
simdi ilkini sevebilir ve ikinciyi sevemez mi?

kapatmama sebebim ne biliyor musun
sürekli kendilerini bize karşı satmaya çalışmaları
birşey yapsınlar katkıları olsun demıyorum
evet ıkıncı evlılıgım , eşim de iyi
ama kendilerini çok iyi tanıyorum oldukca siyasetçiler bu canımı sıkıyor
tepkileri ,hep olağan dışı
yani sanki bizde çok hakları varmış, çok emekleri varmış modundalar
bizi en iyi onlar düşünür modundalar
çocukmusuz gibi eşimle benle konusmalarını duysanız
bu kadar çok konusan düşünüyor gibi konusan insanların madem gercekten icraatte bulunmalarını beklıyorum

evet birsey yapmasalar , maddi manevi destekleri olmuyorsa da abartı tepkş vermesinler
ölüyoruz bitiyoruz , boğazımızdan siz yokken lokma gecmıyor modunda takılmasınlar
hep böyleler
zamanında cok sıkıntılar yasadık eşimle maddi yönden
kv dem her telefonda ağladı sızladı ama varlık içinde cıkarıp da bir 100 tl yollamadı evimiz de kira idi o zaman
madem aglıyorsun bogazımdan lokma gecmıyor diye o zaman o cumlenın hakkını vereceksin

diğer türlü ise sadece nasılsın deyip geçeceksin canımı sıkan durum bu anlatabildim mi?

buzdolabı ve pet şişe cocugun zeka gelişimini etkilemiyor ama
:)
sadece çıkardığı seler hoşuna gider ve oyalanır
diğerleri gelişiminde etkili

Annemler ilk kızımda çok şık bir yatak takımı alacaklardı 4 yaşa kadar kullanacaktık. Ama kv çok beğendiği başka bir beşiği sipariş vererek anneme aldırdı annemin alacağı 1.100 civarı kv nin istediği 700 tl ydi neyse dedik o besiginde içinde de taş çatlasın 7 8 ay yatabilirdi kızım kv dedi ki ben de oyun parkı besiklerlerden alırım neyse benim kız oldu 7 aylık artık ayağa kalkmaya başladı o yüzden yeni beşik alacağız kv biliyor bana diğer park yatağı da annen alsa olur mu dedi

Yani hem alana engel olup kendi istediği başka beşiği aldırıyor hem de kendi söz verip alacağım dediği beşiği bile anneme aldırmaya kalkıyor ne desem bilemedim

benim oglum tam bir yil boyunca kresine 5 TL ye marketten gorup cildirip aldirdigi traktorle gitti
o bende devrim yaratti iste.
su an sadece legolari gibi saglam oyuncaklarina para veriyorum.

buzdolabı ve pet şişe cocugun zeka gelişimini etkilemiyor ama
:)
sadece çıkardığı seler hoşuna gider ve oyalanır
diğerleri gelişiminde etkili
ben bu tip oyuncakların pazarlamanın bir unsuru olduğunu düşünüyorum. hangimiz o dönemde zeka geliştirici oyuncaklarla oynadık?
ya da devrim yapmış insanların, bilim insanlarının kaçının bu tür oyuncakları vardı? ikinci bir bebeği ya da arabası var mıydı acaba?
şahsen benim yoktu zekamda geri kalmadı.
tamamiyle insanların annelik babalık sevgisini sömürme üzerine bu tür ürünler.
tabi yine de siz bilirsiniz :)

benim oglum tam bir yil boyunca kresine 5 TL ye marketten gorup cildirip aldirdigi traktorle gitti
Zaten elli tane oyuncak almanin anlami yok ki. Doyumsuzluktan baska bir ise yaramiyor. Teker teker alip sıkıldıklarında yenisini almak en guzeli

ben de buna katlanamam işte
seven insan özenir , bebeğin annesini arar bir nasılsın der
ne düşünüyorsun neler alınacak nasıl yapacaksın der birşey der
el ibi uzaktan durmaz
ay dedğin ne ki hemen gecıyor hele ki çalışan insansam
herkes erken demiş ama son ıkı ayda toparlanamam ben sahsen

Kızım 1.5 yaşında doğuma yakın nexaketen benim ve annemin aldıklarından ikinciye aldı. Ama hastane doğum paramı verdiler hak yiyemem.

Ammaaa doğumdan sonra gelen hediyeleri giydir deyip cekildi kenara. Sadece bez alıyolar. Annemler 1 sene boyunca mamasını aldı.. yazlık kıyafetı yoktu bir sürü şey aldı. Kışlık yine botuna kadar annem aldı.. kv sadece bez, danino, kefir ve nadiren oyuncak alır :)))

eskiden cep telefonu da yoktu
renkli tv de yoktu biz küçükken
şimdiki çocuklar bizim gibi değiller , dünya değişti her yönü ile
biz annemizle misafirliğe gitsek bön bön yanında otururduk
şimdiki çocuklar herseyı merak ediyorlar , öğrenmeye calısıyorlar
bizim gibi değiller yani
ben pazarlama taktiği olarak değil gerçekten zeka gelişimine katkısı oldugunu düşünuyorum

Zaten elli tane oyuncak almanin anlami yok ki. Doyumsuzluktan baska bir ise yaramiyor. Teker teker alip sıkıldıklarında yenisini almak en guzeli

en gerekli oyuncak listesini acikliyorum

dandik traktor
ses cikaran tren
pofuduk fil

traktorun kalitelisi ayni etkiyi yapmiyor, denedik haberiniz olsun

5 aylık oğlum var 3 aylıkken oyun halısı aldım yüzüne bile bakmıyor bi tek aslanlı çıngırağımız var elinden düşürmüyor :)
biz kendi egolarımız için alıyoruz :)
lego alınır lego candır ileride almayı düşündüğüm oyuncaklardan

elli tane değil kastım
ve alınan hersey de alındıgı gibi çocugun önüne serilemeyecek
hepsinin zamanı ayı farklı

Amaaan boşver, bunlarla canını sıkma. Her şeyi kendiniz yapınca size daha tatlı gelir

Bi de bazı yerlerde ilk bebekte her şeyi kız tarafı yapar diye bi görüş var, belki de onun arkasına sığınıyodur.
Bizde bebeğin her şeyini annem ve kayınvalidem ortak yaptı. Ama bebeğin tüm kıyafetlerini yıkama-ütüleme-yerleştirme neyi var neyi yoksa annem geldi onunla yaptık. Hiçbi şeye karışmadı, bi de “gelip bi ara bakayım nası olmuş diye” dedi Amaan desin yapmasın ne olacak ya? Tamam insanın zoruna gidiyor da, gene de kız annesi bi başka oluyor. Çok da takılma. Ben üstüne çok durmam böyle şeylerin, yormam kendimi.

Zaten inan kayınvaliden de torununu şimdiden verdiği değer kadar görür, o kadar gelir gider yanına. Hep öyle olmuştur.

Ne kadar az beklenti o kadar çok mutluluk.
İster alır ister almaz,çocuğun anne ve babası sizlersiniz. Onlar almak zorunda değil. Annenizin içinden geçiyor ama onlar almak istemiyor demek ki. Bir zorunlulukları da yok zaten.

en gerekli oyuncak listesini acikliyorum

dandik traktor
ses cikaran tren
pofuduk fil

traktorun kalitelisi ayni etkiyi yapmiyor, denedik haberiniz olsun
BUnu dogurmayanlar anlayamiyor,dogsun bebisler oyle algimiz aciliyor maalesef.
Simdi zeka gelistirici vs dusunurken
Dogum sonrasi allahim sussun yeter diye dusunmek zorunda kaliniyor.
Hayaller ve hayatlar cok farkli.

evet aynen ben haklı ıken haksız konuma düşeceğim ve duygu sömürüsü yapıp ağlayacak
onu dıslamısım muamelesi yapacak

Canım böyle durumlarda anneanneler daha heyecanlı oluyorlar. Ama sanki bence de çok erken yapmışsınız her şeyi... Bir de şuan hamilesin, hormonlar tavan o yüzden de her şeye alınır, kırılırsın bu çok normal.

K.v.'nin dediğine katılıyorum aslında. 8.ayda alırsınız her şeyi demiş ya... Benim doğumuma çok az kaldı geçen kv ile konuşuyoruz telefonda bana dedi ki kızıma bilezik alacağım ama senin istediğin başka bir şey varsa onu da alabilirim. Ama bi doğsun, hele bir kucağımıza alalım da o zaman alacağım dedi ve ben hiç alınmadım. Çünkü bu doğum işleri kader kısmet. Belki k.v.den de bu şekilde düşünmüştür... O yüzden öyle demiştir... Yani herkesin düşüncesi, görgüsü farklı... Benim annem de mesela bir sürü şey almış kızıma, takacağı bileziği bile almış. E şimdi k.v.me kızayım mı annem şimdiden düşünüp almış da k.v. neden bir doğsun da ondan sonra alayım diyor diye...

Bu tarz şeyleri takma. Yapan da sağ olsun, yapmayan da... Sen gebeliğinin keyfini çıkar. İnan hamilelikte insan en çok huzur istiyor... Huzurlu bir gebelik geçirmen ve minnoşunu sağlıcakla kucağına alıp, büyütmen dileğiyle...

elli tane değil kastım
ve alınan hersey de alındıgı gibi çocugun önüne serilemeyecek
hepsinin zamanı ayı farklı
Anliyorum ben sizi de, 0-6 aylik donem icin egitici oyuncak dusunmeyin. 6 ay sonrasi icin gider bakarsiniz bebeginizle beraber. Su anda gercekten gerek yok, cunku hic ilgilenmeyebilir,verdiginiz para bosuna gider.

Egitici bir seyler yapmak istiyorsaniz oyuncak almayin 6 ay sonrasi icin resim cizin elinizle gosterin,kagitlari katlayarak figurler yapin,boyayip gosterin,hikaye anlatin,kitap okuyormus gibi yaparak hikaye anlatin hatta. Bunlar 6 ay sonrasi icin bebek zihnini acacak en onemli seyler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…