- 10 Temmuz 2018
- 5.935
- 7.244
- 148
- 45
- Konu Sahibi victoryvivi
-
bizim zamanımızda prima bez de yoktuBizler zaten hep o 100,200 liralık oyuncaklarla büyüdük dimi?
5 aylık oğlum var 3 aylıkken oyun halısı aldım yüzüne bile bakmıyor bi tek aslanlı çıngırağımız var elinden düşürmüyor :)
biz kendi egolarımız için alıyoruz :)
lego alınır lego candır ileride almayı düşündüğüm oyuncaklardan
lego, puzzle, boyama gibi oyuncakları ben de sağlıklı buluyorum. ama henüz çok küçüğüzzaten bu legolara test yapilmis, uzerine tonluk basinc uygulamislar,
oyuncak kirilmamis sadece ezilmis,
mukemmel bir sey bence,
cok saglikli ve guvenilir.
biz her sene bir kutu aldik buyuyene kadar, suan 5 yasinda, hala ilk aldigimiz legolarla oynuyor, tabi kaybolan da oldugu icin her sene biraz eklemek gerekiyor.
simdi bir kucuk boya gececegiz bakalim.
bizim zamanımızda prima bez de yoktu
o halde bebeğinizin altını eski usul baglayın
sonrada kakalı,çişli bezi elınızde yıkayın olmaz mı?
aynen demek istediğim bu işteAllah saglıkla kucagınıza almayı nasip etsin. Ben de 28 haftalık hamileyim ve konuyu görünce kendimi tutamadım yazmak istedim. Bu topraklarda "tatlı su kurnazı" diye bir tabir var ve bu tabirin vücut bulduğu iki durum gördüm şimdiye kadar. Birincisi çiftlerin evlilik süreci, ikincisi ise ciftlerin ebeveyn olma süreci. Anlattıklarınızı o kadar iyi anlıyorum ki bu noktada "beklentin olması hata, cocuğu aileler için mi yaptınız?, vay efendim kimse sizin çocugunuza ilgi alaka göstermek ya da bir şeyler almak zorunda değil.." vs gibi yorumlara "bekar olup boşanmak kolay" tabiriyle set çekebilmeyi aklınızın bir köşesinde bulundurun derim.
Yaşanmadan anlaşılmayacak bir mevzu. Sizinle aynı durumları yaşadım ve halihazırda yaşıyorum. Ben de çoğu zaman kendimi "beklentin olmasın ki üzülme" diye teskin edip sakinleştirmeye çalıştırsam da karşı tarafın lafa gelince bol keseden sallayıp icraata gelince kafayı kuma gömer davranışları insanı çileden çıkarıyor. Ben çözümü her türlü diyalog ve iletişimimi asgari ölçeğe indirmekte buldum. Tabiri caizse muhatap dahi olmuyorum artık. En son, lafa gelince türlü türlü biçki dikiş örgü vs. kursuna gittiğinden boş vakti olmadığından dem vuran kv nin nasipse dünyaya gelecek bebeğimiz için kanaviçe süs işlemeye girişmesi bende son damla oldu. O kadar sinirim bozuldu ki sanki dört başımız mahmur her şey tastamam, eksik olan şey kanaviçe süsümüzdü! Biz de sizin gibi eşimle ve sağolsun annemin katkılarıyla ihtiyaçları tamamlamaya çalışıyoruz ve bebeğimizin hala bir sürü eksiği var. Bir kere bile, var mı bir ihtiyaç? yapılabilecek bir katkı? diye sormayan, lafa gelince bolca sallayıp beşik vs. konusu açıldığında odadan kaçan kv nin elinde kanaviçe ile gelmesi beni şuna ikna etti: muhatap olmamak, he deyip geçmek ve bende olumsuz duygular uyandıran bu insanla mumkun mertebe sınırlı iletişim kurmak benim hayrıma olacak. Benzer durumlar düğünümüzde de yaşandığı için oradan idmanlıyım o yüzden en az hasarla süreci yönetme derdindeyim. Siz de durumunuza en uygun denklemi kurup ona göre bir tavır sergilerseniz özellikle gebelikteki iç huzurunuz ve bebeğiniz için en en en iyisi olacaktır. Çünkü ben sizin işin maddi kısmından çok bir heyecanı birlikte yaşayabilmenin derdinde olduğunuzu ve bunu hissetmediğiniz için üzüldüğünüzü çok iyi anlıyorum. Durumu yoktur 3 tlye 1 çift çorap alır ama öyle manevi destek verir ki ohh şükür yalnız değilim dersiniz vs.. Bunların hiçbirini göremeyince yani insanların karşılıklı olarak birbirini beslemediği, bir kolaylık bir destek getirmediği durumlar bu psikolojiyi doğuruyor. Denkleminizi kurun, rahat edeceksiniz. Sevgilerle.
Pislik.. benimkide bosanmamizi istedi profil resmi esim ve bendim sildi.. simdi hamile kalayim esine dostuna arkamdan sallar. Benim ailemle bir araya gelirse,benle gelemez. Zannetmiyorum.. aynen oyle neşe saçar . Artik bende boyle düşünüyorum bak.ikiyuzlu yapmacik.o ceyregi de takmasaymis bari baska bisey yapsaymış ama soylemicem yoksa banlanirimBosver öyle oldukları gibi davranmaları daha iyi canım . Benımkı oğlunun yanında torunum olacak torunum olacak diye neşe saçarken, arkamızdan ben boşanır bu kadından diye beklerken birde çocuk yaptılar diyormuş ben hamıleyken. Herseyımı kendı ailem yaptı onlardan hiç bişey gelmedi . Bebek odasını bız aldık ama geri kalan ufak tefek seylerı hep annem yaptı. Kv kişisi çocuğuma takacagı çeyreği bile kocama aldırmış ki maddiyatı çok iyidir. Ama Allahtan bişey yapmadılar çünkü kafama kakacak bişeyleri yok.
Arkadasım çirkefe bağlama istersenbizim zamanımızda prima bez de yoktu
o halde bebeğinizin altını eski usul baglayın
sonrada kakalı,çişli bezi elınızde yıkayın olmaz mı?
Bez az mi geliyor sizeKızım 1.5 yaşında doğuma yakın nexaketen benim ve annemin aldıklarından ikinciye aldı. Ama hastane doğum paramı verdiler hak yiyemem.
Ammaaa doğumdan sonra gelen hediyeleri giydir deyip cekildi kenara. Sadece bez alıyolar. Annemler 1 sene boyunca mamasını aldı.. yazlık kıyafetı yoktu bir sürü şey aldı. Kışlık yine botuna kadar annem aldı.. kv sadece bez, danino, kefir ve nadiren oyuncak alır :)))
üzülme değil de içten içe çok ilgililer gibi davranmalarına bozuluyorumTakildigin seye bak ya:)
Bos versene bak uzunca zaman sonra hamile kalmissin
Insanlar defalarca deneyip bulamiyor bulsa devam ettiremiyor
Sukur et ve saglicakla evladini kucagjna al
Uxulmek icin sebeplerimiz elbetteki cok ama inanki başa kotu bisey gelmeden ne geregi vwrmiski uzulmusum diyemiyor insan
Iki evladim oldu ikisine de kimseden cop bile gormedim
Zor bir surec gecirdik isimizld alakali
Burak onh bir ihtiyacin varmi colugun cocugun acmi diyen olmadi.
Kalmadilarda sukur
Ben ve esim herkese inat calistip cabaliyoruz.
Bu yillar bana cok sey ogretti
Bir asla kimse icin uzulme
Iki kimseyi dusunme
Uc gereksiz yere canini sikma
Dort hayata dosta dusmana karsi dahada sıki sarilki dustu demesinler,
Benim.kv kp de seninkinin lezzet ikizi..bende 5 sene 3 tup bebekle dusuk.sonrasi .dogal yoldan hamile kaldim.... bir cop almadilar..ama sorsan benden heyecanlilar...Herkese merhaba,
17 haftalık hamileyim , uzun zaman sonra tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım.
Daha evvel de konu açmıştım hamile kaldım ve eşimin yanında bana çok iyi davranan ,ablacım ablacım diye pervane olan görümcem bir kere arayıp hayırlı olsun demedi.
Buna çok bozuldum mesela , sanki aramızda kan davası var, ilk defa hala olacak ama o bebeğin annesini arayıp insan sevındım cok , hayırlı olsun demez mi?
Kayınvalideme gelince ona biz haber verdik hamilelik haberini, zaten görümce ile aynı evde yasıyorlar, aradıgımızda da görümcem yanında idi.
4 ayı tamamladım hamilelikte, çalışıyorum ,çok yoğun bir iş tempom var dolayısı ile hazırlıklar için çok vakit bulamıyorum bu bakımdan öğrendiğim günden beri az az elimden geleni yapıyorum.
Maddi durumumuz yerinde ,ancak annem bebeğimize çok özeniyor imkanı dogrultusunda birseyler alıp veriyor bana bebek için ben de mutlu oluyorum
Bir erkek kardesim var o da aynı şekilde gönlünden geceni alıyor, kendi cocugunun beşiğini , ana kucagını , portatif yatagını ,puset bebek arabası, tüm büyük araç gereçleri verdi.
Annemle gecenlerde bebeğin odası için konusurken hangı dolabı ve yatagı begendığimi söylemiştim annem gitmiş almış mesela yarın eve gelecek ve kurulacak.
Bebeğin odasına ben fon perde aldım onu da anneme göstermiştim ona uygun tülünü annem perdeciye diktirmiş herneyse.
herkeste bir sevinç ,bir kosturmaca bebişe birşeyler alma telaşı var benim tarafımda.
Bu arada annemin kendi maaşı yok , çalışmıyor .
kv demler ise bizimkilere göre çok daha varlıklı insanlar.
Günler böyle gelip geçerken kv dem bebekle ilgili bir ihtiyacınız var mı, ne yapacaksın , neler alınacak ,hazırlıklara başladın mı vs vs hiçbirsey sormuyor.
sadece eşimi arıyor ve bebek için telefonda çığlıklar atıyor ,ama sanki uzaktan bir el
oğlunun ilk evladı olacak hiç özenmesi yok.
Bana söylediği şey 8. ayda alınacak şeyleri alırız oldu, ama bu da lafta biliyorum 8. ay çok geç değil mi
8. aya kadar bekle hiçbirşey alma dedi bir kere konusu oldu.
Dediğim gibi beklentim yok maddi anlamda ama insan hiç mi özenmez.
Özenmeyip soğuk olsa anlarım ama çok düşünceli edasında kendini satar bir de:)
Çocuk doğunca en çok emeği onlar vermiş, en çok onlar seviyor gibi davranacaklar çünkü huylarıdır hiç birşeye el sürmeyip biz çok fedakar çok iyi aileyiz demek 5 senedir hep aynılar.
Sizin kv deleriniz nasıllar bu konuda.
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaevet aynen bunu diyecek
bu arada ece dersem belki kv deyi daha iyi hatırlarsın
Yaparlar hayatım yaparlar herseyi yaparlar en iyisi görüşmemek böyle insanlarla. Ben artık görüşmüyorum kafam rahat, oğluyla görüşsün yeter. Kadın çocuğum oldu diye içten içe karalar bağlayıp ele güne karşı tam tersi göbekler atıyordu. Zaten hiçbir beklentim olmadı olmaz da onlardan ,Allahtan da olmamış yoksa burnumdan getirirdi .Pislik.. benimkide bosanmamizi istedi profil resmi esim ve bendim sildi.. simdi hamile kalayim esine dostuna arkamdan sallar. Benim ailemle bir araya gelirse,benle gelemez. Zannetmiyorum.. aynen oyle neşe saçar . Artik bende boyle düşünüyorum bak.ikiyuzlu yapmacik.o ceyregi de takmasaymis bari baska bisey yapsaymış ama soylemicem yoksa banlanirim
evet benımkı de işte oyleBenim.kv kp de seninkinin lezzet ikizi..bende 5 sene 3 tup bebekle dusuk.sonrasi .dogal yoldan hamile kaldim.... bir cop almadilar..ama sorsan benden heyecanlilar...
Kendim yazmisim gibi okudum :)
evet her kontrolumuzde arayıp ağlıyor:))))aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
canım sen miydin bende seni merak ediyordum
ayyyy çok şükür olmuş bebeğin Allah ım sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah
görgüzüz kuzenin çatlasın
herşeye meraklı görümcen patlasın
ağlak kaynanan da gece gündüz artık bahanesi var ağlasın
ay çok sevindim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?