• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Size de oluyor mu?

sosyalbilimci

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2012
3.878
1.546
133
kızlar bu ev işleri beni acayip yoruyo ya hepsini bi günde yapamıyorum bölüyorum bide hepsini aynı anda yapsam haşatım çıkar heralde..
Misal bugün kalktım kahvaltı çamaşır bulaşık ütü..bi baktım akşam olmuşş ya :KK43:
Özellikle ütü beni bitiriyor baya birikmiş ütüm ve akşam olmuş hala bitmedi dinlene dinlene yaptıgım için..üstelik daha yemek yapmadım dünkü kalan var. Dün de ev süpürüp sildim yoruldum valla yorulmayanlar halı cam silenler nasıl oluyor anlamıyorum üstüne bide çocukla ilgilenenler :(

Bu işin sırrını çözenleri takdir ediyorum gerçekten. Aynen dediğiniz gibi işin bir kısmı mutlaka kalıyor. Ben bebek ayaktayken iş yapmayanlardanım. Zor oluyor tabi. Yani oyalanıyor bir süre sonra sıkılıp mızmızlanınca işi gücü bırakıyorum. Benim de en büyük sorunum bu. Konu açacaktım hatta. Takipteyim.

Aylik büyük temizliğe kadın çağırıyorum.
Haftalik, günlük isleri de ihtiyaca gore yapıyorum.
Esim takim elbise giymedigi için ütü de cok yapmiyorum. Çamaşır kurutma makinem var onun icinden penyeler, kotlar ütülü gibi çıkıyor. Kendime de hep ütü istemeyen kiyafetler alıyorum. Nevresimleri de bebek oldugundan beri iyice biriktirip anneme götürüyorum annem ütülüyor Allah razı olsun.

Cocukla altından kalkmak gercekten zor. Hele de çalışan kadina...

kızlar bu ev işleri beni acayip yoruyo ya hepsini bi günde yapamıyorum bölüyorum bide hepsini aynı anda yapsam haşatım çıkar heralde..
Misal bugün kalktım kahvaltı çamaşır bulaşık ütü..bi baktım akşam olmuşş ya :KK43:
Özellikle ütü beni bitiriyor baya birikmiş ütüm ve akşam olmuş hala bitmedi dinlene dinlene yaptıgım için..üstelik daha yemek yapmadım dünkü kalan var. Dün de ev süpürüp sildim yoruldum valla yorulmayanlar halı cam silenler nasıl oluyor anlamıyorum üstüne bide çocukla ilgilenenler :KK43:

Çözümü yardım :) koca yardımı, yapmıyosa temizlikçi.

Aylik büyük temizliğe kadın çağırıyorum.
Haftalik, günlük isleri de ihtiyaca gore yapıyorum.
Esim takim elbise giymedigi için ütü de cok yapmiyorum. Çamaşır kurutma makinem var onun icinden penyeler, kotlar ütülü gibi çıkıyor. Kendime de hep ütü istemeyen kiyafetler alıyorum. Nevresimleri de bebek oldugundan beri iyice biriktirip anneme götürüyorum annem ütülüyor Allah razı olsun.

Cocukla altından kalkmak gercekten zor. Hele de çalışan kadina...
Bi düzene sokmuşsunuz ne güzel.

Temizliği biriktirmezseniz hergün az az da olsa birşeyler yaparsanız bu kadar bunaltmaz...

Biriktirip 1 günde bitirmeye kalkışırsanız tabii mahvolursunuz...

Her gün evi süpürüp, 2 günde bir toz alıyorum...
Camları kapıları hafta sonları eşime paslıyorum...
Banyo tuvalete 15 günde bir detaylı giriyorum...
Bazen ben mutfağa dip köşe giriyorum süpürme toz işini eşime veriyorum...
Yemek zaten en fazla 2 saat alıyor...
Ütü işim çok fazla olmuyor bir yere gideceğimiz gün 3-5 parça ütülüyorum 10 dk en fazla... Yığınla ütü yapmıyorum...

Önemli olan biriktirmemek diye düşünüyorum...

Ben temizliği gerektigi zaman yapıyorum
Mesela hergün evi süpürmem yerlere bakarım kırıntı filan yok..yatılı misafirim oldugunda hergün süpürürüm onun dısında zaten eşim akşama kadar yok evde tekim gerek yok:) haftada bi kez ev süpürme silme toz alma yaparım
Cam ve halı ayda yılda bir yani bakarım bi kirlenmisse..
Yemek hergün yapmam iki günde bir..çünkü ertesi güne kalıyor
Tuvalet lavabo 3güne bi temzliyorum
Ütüm baya birikiyo ya şimdi bide yaz geldi hergün ayrı kıyafet giyiyor eşim ben de dışarı çıktıkça öyle yapıyorum hergüne ayrı kıyafet yıkanınca ütü de çok oluyor giydikçe yapıyodum üç beş ama baktım çok birikmiş bari yarısını yapıyım dedim çok yordu beni :(
Bide çocuk olsa cocukla düşünemiyorım bu işleri :(

Ayaklarımı uzatıp yatıyorum çoğunlukla. Eşimle yapıyoruz genel temizliği, gerisini eve gelen kadın yapıyor. Ütü hiç uğraşmam terzi var ona veriyorum topluca ya da kuru temizlemeye veriyorum takımları onlar zaten ütülüyor. Yemek yapmayı seviyordum bir ara ondan da bıktım. Kendime zaman ayırmam gerek yoksa üzülüyorum, boşa yaşadığımı hissediyorum.

Bir spor salonuna başladığınızda size basitten zora bir yol izletirler ve bu pratikle olur
Ne kadar fazla iş o kadar fazla pratiklik

Eşime arada evde yakaladıkça işte salata pilav filan yaptrırım güzel yemek yapar..
Ütü iki parça yapar nadiren
Bi iki kez evi süpürttürdüm evdeydi diye
Ama erkek te temizlik nereye kadar yapabilir ki pek anlamıyorlar:(

ben bekar evimde 60 metrekareye mukayyet olamıyordum, sen ne diyosun :KK53:
kim ev işi kolay derse benim yerime de uçan tekme atın pls

Pazartesi günleri detaylı temizlik yaparım.
Dip köşe süpür,sil,tuvalet banyo temizle,toz al kapı sil.
Salı günleri 3 haftada bir cam silerim.
Kıyafetleri cuma günü renkli ve beyaz olarak yıkar asarım. Cumartesi pazar hangi gün evdeysem hemen katlar ütü yaparım. Birikmez.
Günlük el süpürgesi ile sadece oturduğum odanın yüzünü ve mutfağı süpürürüm.
Ve her gün başka yemek yaparım. Yemek yapmak bir saat alıyor.

Yaz ve kış temizliklerin de perde yıkar, mutfağı derinlemesine temizlerim.
Genel olarak çok dağıtıp pisletmemeye çalışıyorum. Ve hemen bişi dökülünce topluyorum.

Pazartesi günleri detaylı temizlik yaparım.
Dip köşe süpür,sil,tuvalet banyo temizle,toz al kapı sil.
Salı günleri 3 haftada bir cam silerim.
Kıyafetleri cuma günü renkli ve beyaz olarak yıkar asarım. Cumartesi pazar hangi gün evdeysem hemen katlar ütü yaparım. Birikmez.
Günlük el süpürgesi ile sadece oturduğum odanın yüzünü ve mutfağı süpürürüm.
Ve her gün başka yemek yaparım. Yemek yapmak bir saat alıyor.

Yaz ve kış temizliklerin de perde yıkar, mutfağı derinlemesine temizlerim.
Genel olarak çok dağıtıp pisletmemeye çalışıyorum. Ve hemen bişi dökülünce topluyorum.
Yorulmuyo musun

Back
X