• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Size de oluyor mu?

eşim sağolsun evi süpürür, kıyafetlerini ütüler, bulaşık makinasını dizer
bende toz alırım, çamaşırları yıkarım, kendi ütümü yaparım, yemeği yaparım
böyle olunca zor olmuyor:KK54:

Evin yükünü tek başınıza çekmek sizin göreviniz değil.
Eşinizle ortak iş bölümü yaparak yükünüzü azaltın.

kızlar bu ev işleri beni acayip yoruyo ya hepsini bi günde yapamıyorum bölüyorum bide hepsini aynı anda yapsam haşatım çıkar heralde..
Misal bugün kalktım kahvaltı çamaşır bulaşık ütü..bi baktım akşam olmuşş ya :KK43:
Özellikle ütü beni bitiriyor baya birikmiş ütüm ve akşam olmuş hala bitmedi dinlene dinlene yaptıgım için..üstelik daha yemek yapmadım dünkü kalan var. Dün de ev süpürüp sildim yoruldum valla yorulmayanlar halı cam silenler nasıl oluyor anlamıyorum üstüne bide çocukla ilgilenenler :KK43:
ev işi bitmez . az az yap. çocuklarla vakit geçirmeye bak bol bol .çünkü bitmezzzzzzzzz ev işi

Bana bir tek cam silmek zor geliyor yılda 2 kere silerim bir yaza girerken bir de yaz sonu sonbaharda :deli:Onun dışında bir planım var ona misafirlik durumları gezme durumları dışında sadık kalmaya çalışırım:KK52:Çalışıyorum akşamları 7 de evdeyim cumartesileri de 2 gibi :KK53:

Cumartesi bütün evi süpürür silerim balkonu yıkarım akşama çamaşırları yıkarım :temizlik:Pazar günü lavaboları banyoyu hallederim hafta içi de elim üzerlerindedir tuvalete duşakabine sürekli gerekiyor:KK48:Hafta içi herhangi bir akşam ütülerimi tv karşısında yaparım:rapci:Yemek olayındaysa 1 gün yaparım 2 gün yeriz öyle devir daim bazen kahvaltılık tarzı olur:KK16:

Eşim yardım eder sağolsun ama evde olup ta yakalarsam yaptırıyorum ama evde oldugu zamanlar az kızlar yogun calısıyor..evdeyse ev de süpürür salata da yapar sofrayı da kurar ve genelde agır işleri ona yaptırırım..ama bi benim süpürdüğüm gibi ev süpüremez ki ayrıntılı yani kadın gözüyle bir olmaz bence erkeğin temizliği..onun dışında ütü bile güzel yapar yani
Havalardan mıdır nedir çok üşeniyorum ben bunlara ya bazen kalkıp yemek bile yapasım gelmiyo , balkon cam her gün yıkamam zaten ne gerek var

Eşim yardım eder sağolsun ama evde olup ta yakalarsam yaptırıyorum ama evde oldugu zamanlar az kızlar yogun calısıyor..evdeyse ev de süpürür salata da yapar sofrayı da kurar ve genelde agır işleri ona yaptırırım..ama bi benim süpürdüğüm gibi ev süpüremez ki ayrıntılı yani kadın gözüyle bir olmaz bence erkeğin temizliği..onun dışında ütü bile güzel yapar yani
Havalardan mıdır nedir çok üşeniyorum ben bunlara ya bazen kalkıp yemek bile yapasım gelmiyo , balkon cam her gün yıkamam zaten ne gerek var

Ne kadar güzel olması gerekiyor ki ne eksik kalabilir?
Eşim süpürürse evet benim yaptığım gibi olmuyor, banyoda kenarda kıl tüy kalıyor, halıda yer yer minik çer çöp kalıyor.
Misafir falan gelecekse gördüklerimi el süpürgesiyle alıyorum, yoksa nasılsa yarına kadar yine böyle olacak diye umursamıyorum.
Temizlik gerçekten boşa harcanan vakit demek, yazık zamanınıza da canınıza da.

Ne kadar güzel olması gerekiyor ki ne eksik kalabilir?
Eşim süpürürse evet benim yaptığım gibi olmuyor, banyoda kenarda kıl tüy kalıyor, halıda yer yer minik çer çöp kalıyor.
Misafir falan gelecekse gördüklerimi el süpürgesiyle alıyorum, yoksa nasılsa yarına kadar yine böyle olacak diye umursamıyorum.
Temizlik gerçekten boşa harcanan vakit demek, yazık zamanınıza da canınıza da.
Evet haklısın çok ta hırpalamamak lazım

ütü meselesi için imkanın varsa şöyle bir öneride bulunabilirim. bizde de çok ütü olur bir ütücüyle anlaştım gelip kapıdan alıyorlar gömlerkler, tunikleri düzenli müşteri olunca pazarlıkla yarı fiyatına dışarda ütületiyorum. gerçi hem sıcaklar hemde elimin altında 2 çocuk olunca ne demişler tembel insan yaratıcı çözümler bulur. bende tembel işi veriyorum parayı huzur benim. eve gelip toplu ütüleyenlerde oluyor öylesi daha da ucuza geliyor. bir alternatif olarak bahsedeyim dedim.

İş yapmak istemediğimden değil de yoruyo beni sanki dağlarca iş yapmış gibi hissediyorum bi markete çıkmaya bile halim kalmıyo
ben de aynı durumdayım
sürekli bir işim var
sabah 8 de evden cıkıp aksam 7 de evde oluyorum
eşim bana cok yardımcıdır ama hep yapılacak bir işim olması düşüncesi bile benı yoruyor
ben hafta içi işten gıdınce yemek bulasık dısında hıcbırsey yapmam
yayar dınlenırım:)
ev tozlu da olsa ellemem
lavabo kırlı de olsa ellemem
içim içimi yer ama ne yapayım anca dınlenıyorum

sen calısıyor musun?

ben de aynı durumdayım
sürekli bir işim var
eşim bana cok yardımcıdır ama hep yapılacak bir işim olması düşüncesi bile benı yoruyor
ev tozlu da olsa ellemem

sen calısıyor musun?
Amaan boşverin yapıyoruz da ne oluyo ertesi gün aynı :) mesela ben evdeyim çalışmıyorum diye çok ayrıntılı yapıyorum çalışsam belki de amaaaan zaten yoruluyorum der önemsemezdim :)

ben de aynı durumdayım
sürekli bir işim var
ev tozlu da olsa ellemem

sen calısıyor musun?
Çalışırken daha zor tabi canım o temizlik planı yapma düşüncesi bile yorucu :( ben şuan çalışmıyorum ama eylülde başlarım yine

Amaan boşverin yapıyoruz da ne oluyo ertesi gün aynı :) mesela ben evdeyim çalışmıyorum diye çok ayrıntılı yapıyorum çalışsam belki de amaaaan zaten yoruluyorum der önemsemezdim :)
Çalışırken zaten bide eve çok zaman ayırmak mümkün olmuyor ki :)
Şuan evdeyim ama çok ta ayrıntılı iş yapmıyorum ben ya aman yapcam da nolcak :) zaten rutin işler yoruyo beni

Çalışırken zaten bide eve çok zaman ayırmak mümkün olmuyor ki :)
Şuan evdeyim ama çok ta ayrıntılı iş yapmıyorum ben ya aman yapcam da nolcak :) zaten rutin işler yoruyo beni
Kesinlikle :/ ya bide sanırım kendi evim olsa daha çok özenirim içimden gelmeyerek yapıyorum temizliği düzeni sevdiğim için yapıyorum :)

Kesinlikle :/ ya bide sanırım kendi evim olsa daha çok özenirim içimden gelmeyerek yapıyorum temizliği düzeni sevdiğim için yapıyorum :)
Valla yorma kendini canım boşver:)
Ütüyü üç güne yaydım hava sıcak parça parça kendimi yormayayım dedim
Zaten eşim hergün ayrı kıyafet giyiyo hergün yeni tişört yeni pantolon :(
Yerler de üç dört gün oldu süpüreli kırıntı filan yok ta benim saçlar var yarın süpürürüm artık Yorgunum :)

Valla yorma kendini canım boşver:)
Ütüyü üç güne yaydım hava sıcak parça parça kendimi yormayayım dedim
Zaten eşim hergün ayrı kıyafet giyiyo hergün yeni tişört yeni pantolon :KK43:
Yerler de üç dört gün oldu süpüreli kırıntı filan yok ta benim saçlar var yarın süpürürüm artık Yorgunum :)
Ah o saçlar :) ev pislenmiyor da sırf o saçlar için hergün süpüresim geliyo. Boşu boşuna yoruyoruz kendimizi ama işte napıcaksın :)

Back
X