sizi aldatan, terkeden sevgiliniz eşiniz, canınızı yakan ya da kazık atan bir dostunuz, ilahi adalet onlara da yaşattı mı?

benim değil de
Bir arkadaşımın başından geçti.
Sevgilisi kızı hamile iken terk etti.
Ailesinin bulduğu biriyle görücü usulü evleneceğini söyledi erkek
Ve kız da çocuğunu tek başına dünyaya getirdi ve büyüttü.
Adam başkasıyla evlendi 2 de çocuğu oldu.
Çok mutlu tam birbirlerine uygun çift gibi görünüyorlardı.
Birgün ayrıldıklarını duyduk , 2 çocukları perişan oldu.
Düşman gibi oldular vs
Meğerse karısı onu birden çok kişiyle aldatmış.
Garip garip ilişkiler yaşamış evliyken falan filan
Yani ilahi adalet tecelli etti.
Adam mahvolmuştu.
Ve o da 2 çocuğunu tek başına büyütmek zorunda kaldı.
Çünkü karısı çocuklarını da bırakmıştı.
Demem o ki
Kimsenin gözyaşı üzerine mutluluk kurulmuyor.

Valla gayet iyiler , hayatları gayet yolunda .
Dönende olmadı. Ettiğim beddualar genelde beni buldu, onlara hiç uğramadı bile
Yukardaki bir üyenin dediği gibi kötü kalpler pişman olmaz .
beddua edip tutmadığını görünce hatta bazen daha mutlu olduklarını görünce acaba allah tersten mi okudu diyorum tevbe tevbe estağfurullah ayrıca günahkar oluyorum

Karma, ilahi adalet neyse işte bunlara inanırım. Ama ben bana zararı dokunan kişiler için "bana uzak şeytana yakın, bana ne" modunda olduğum için kendilerinden haber almıyorum. Bilmiyorum yani iyiler mi kötüler mi. Hepimiz birilerinin hikayesindeki kötü kahramanlarız aslında. Bizim de onlara öyle veya böyle zararımız dokunmuştur belki birileri de bize ah etmiştir. Kimse için çok ağır beddua etmem, maksimum hakkımı haram ederim, Allah'a havale ederim o bi şekilde ettiğini bulur.

Bebeğimin cenazesinin kalktığı gün kuzenim karısına doğum günü yapmıştı. Çok canım yanmıştı. Değersiz hissetmiştim. O da doğum yaptı bebeği yoğun bakıma girdi. Görümcesinin kızının doğum gününü kutlamak zorunda kaldı.

Herşeyine koştuğum bi arkadaşım bebeğim hastanedeyken evime bile gelmedi. Eşi kalp krizi geçirdi. Aylarca hastanede koştular.

Kayınvalidemler bebeğim yoğun bakımdayken bize 6 ay önce ev almak için aldığımız altınları araba alacağız diye istediler. O zor durumda ödedik. Araba kaza yaptı pert oldu.

Kızımın tedavisi için zorunlu evraklarını istediğimiz hastane yetkilisi Gidip savcılıkla alın covid var uğraşamam sizle diyip bizi kovmuştu. 15 gün sonra covid nedeniyle vefat etti.

Ah etmedim beddua etmedim ama her birinde ilmek ilmek canım acımıştı. Ayrıca hiçbiri pişman değildi. Pişman olsalar daha çok içim soğurdu.

Ben bir kac defa sahit oldum. Hele bir adam ilk esinin ahini aldi. Kadin arkasindan bir beddua etti, adamin ölüm sekli bile bire bir oldu. Her insana ilahi adalet bu tarafta belki ugramiyor, ama gec de olsa ugrayani gördük. Bize kötülük eden bizim kapimiza muhtac oldu mesela. Ama arkadaslara da katiliyorum: Kendi hayatiniza odaklanin

yok karma yok ilahi adalet tamamen avutma lafları kesinlikle görmedim işledigini. etrafımda ne kadar pislik nankör kötülüğün elçisi mahlukat varsa özellikle madden çook rahatlar çevresindeki kimse sen hayırdır demez dışlamaz yaptıkalrını yüzüne vurmaz. yapan yaptıgıyla kalır bizim gibi enayilerde süürnüp onların hayatını izler anca. şu dünyada kimse hak ettigi hayatı yaşamıyo resmen tam tersi hayatlar.. Adaletine yandımın

Peki birisi sizi aldattıysa onun karşılığını bulması için sizin hakkımı helal etmiyorum demeniz yada beddua etmeniz gerekir mi yoksa siz hiç bir kötülüğünü istemeseniz bile allah bir şekilde ona bunu yaşatır mı

beddua edip tutmadığını görünce hatta bazen daha mutlu olduklarını görünce acaba allah tersten mi okudu diyorum tevbe tevbe estağfurullah ayrıca günahkar oluyorum
Beddua zaten tutmaz. Allah CC için tersten mi okudu demeniz gerçekten iyi olmaz günaha girmeyin boş insanlar yüzünden boşverin Allah'a havale edin

Özür dilerim yorum yazıp rahatsız ediyorsam. Karma İslam'a karşı bir düşüncedir. ardından ilahi adalet dediğiniz için bunu söylemek istedim. Yani ilahi adalet ile karma aynı değil. Yanlış anlamayın sadece uyarmak istedim. İyi günler dilerim

İnançlar kişiseldir. Kimisi karma der kimisi ilahi adalet. Kimin neye inandığını bilmediğimiz bir platform burası. Dini konularda bu yüzden yorum yapılması yasak.
Not: bu arada dediğiniz doğru benim inancıma göre

Tabiki kimsenin burda inancını bilmiyoruz dini bir yorum olarak da yapmadım. Karma ve ilahi adalet i aynı cümlede aynı gibi kullandığı için söyledim. Belki yanlış biliniyor diye uyari olarak söyledim. Teşekkür ederim

Arkadaşım bana kaç yaşına geldin ciddi bir ilişkin bile yok bak bize en azımdan hayatımıza birileri girp çıkıypr bizi beğeniyorlar flört ediyoruz. Sen rahibe gibi evde kalacaksın demişti. Ben şu an evliyim kendisi "kimseyi bulamıyorum depresyondayım ciddi ilişkim bile yok bırak evlenmyi" diye beni atıyor. Bence bu ilahi adalet

Ya şöyle bi şey olmuştu 17-18 yaşlarında ilk defa gerçekten birine aşık olmuştum sevgiliydik.
Ayrı olduğumuz bir dönemde beni başka numaradan işletmeye kalktı ben de sürekli kimsin nesin diye sorup kim olduğunu öğrenmeye çalışıyordum. Vay efendim ben neden ona söylememişim de tanımadığım insanla konuşmuşum, onu aldatmış olmuşum böylelikle
İnşallah bi gün gerçekten aldatılırsın da aldatılmak neymiş öğrenirsin demiştm.

Benden sadece bir kaç ay sonra evlendi.
Ve bil bakalım ne oldu?
Aldatıldı, boşandı.
2. ye evlendi ve yine aldatıldı.

ya işte ana fikir yapılan şeyin cezasız kalmaması, eden bulur mantığı diyelim direkt, herkesin inancı neyse ona göre anlaşılır olsun. ben belli bir inanca göre yazmadım, bu gibi konularda akla gelen kavramları yazdım. inanırım dememdeki sebep inanç anlamında değil, genel anlamda eden bulur kafasında olduğumu ifade etmek için öyle yazdım.

Son düzenleme:
neyin doğru neyin yanlış olduğunu biliyorum yorumumu kullanarak konuyu dini içeriklere çekmezseniz sevinirim. bilen insan zaten ikisini aynı söyledim gibi algılamaz yani ortada uyarılık bir durum da yok.

Son düzenleme:
neyin doğru neyin yanlış olduğunu biliyorum yorumumu kullanarak konuyu dini içeriklere çekmezseniz sevinirim. bilen insan zaten ikisini aynı söyledim gibi algılamaz yani ortada uyarılık bir durum da yok.
Sakin olun birşey demedim. Dini içeriğe çekmedim lütfen sakince konuşalım

canınızı çok yakan herhangi bir insanın sonradan canının yandığını gördünüz mü? ya da size yıllar sonra hatasını anlayarak döndüler mi ?
Ben inanıyorum buna en kötü ihtimam uzun vadede kaybettiklerini gözlemliyorum (ben de dahil). Eskiden ağzımdan çıkanı kulağım duymazdı, çok sivri konuşur, değer vermesem de karşı tarfında hisleri olduğunu unuturdum.. zaman işte yonttu resmen bu yönlerimi, şimdi (şu anonim platformda bile) empati yaparak konuşmaya çalışırım..

Neyse ben hariç ilahi adalete maruz kalan oldu mu? Spesifik olarak diyemem eski sevgilisi ile dost kalanlardan değilim, arkadaş değil tanıdık bile kalmam. En son ilişkimde ortak arkadaşımdan bir tercih yapmasını istemiştim o mu ben gibisinden (çok yakın arkadaşımdı, diğer taraf arada selamlaştıpı biri), beğenilerinde arada iş yerinde etiketlenmesini bile görmeye tahammülüm yoktu, üzgündüm çünkü. Ne nasılsın diye sordu, ne de o adamı çıkarttı hesabından. Haftalar sonra duydum ki sevgilsinden ayrılmış o da, benim ex de bunu silmiş hesabından. Ha değdi mi acaba beni, bir arkadaşını kaybettiğine? Sanmam (tercih yapmasını kendi ruh sağlığım için istemem zorunda kaldım ben de farkındayım çok olgun bir davranıl olmadığının ama kolay unutabilen biri değilim uğradığım haksıklığı, söylemeye gerek var mı burcum akrep ).

Bu konuda hak veriyorum size.
Boyle konulara girip bakarim hep, insanlarin kibirleri beni hayrete dusurur.

Karmaya, enerjiye de inanan biriyim bu arada ama yani yok çalişan seninle ugrasmam dedi öldü, yok şuna inş. öl dedim öldü filan. Bu nasil bir seviye anlamiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…