- 19 Mayıs 2020
- 47.886
- 215.287
- 598
Umarım çok geç olmadan, genç ömrünüz solmadan; yaptığınızın mücadele değil de sevgi dilenmek olduğunu anlarsınız.E bizim eyvallahımızın olması niye zorunuza gidiyor ki .Bazıları sonuna kadar mücadele eder sonu istedigimiz gibi olur ya da olmaz mesele o değil. Bazıları da problem çıktığı an kaçar pes eder o kisimdasinizda ondan mi zorunuza gidyr
Herkes ebeveyn olmamalı. İnsanlar bunun için psikolojik bir teste tabi tutulmalı diyip gidiyorum
İnat ettim çocuk yapıcam nedr ya? Bu desteğin 20 katına bebek olunca ihtiyacınız olacak anne kadar cocugun babayafa ihtiyacı var lütfen inatla cocuk falan yapmayınYok ben inat ettim bu çocugu yapıcam ondan da birsey beklemiyorum kendim büyütürüm
eşimden tek beklentim çocukla ilgilenmesi, uzun zaman evde olmadığından onu da yapmıyor. çocuk büyütmek (hakkını vererek) hele ki tek başına, o kadar zor ki. pikniğe gidersin, parka gidersin benim çocuğumun babası niye yanımda yok dersin, çocuk babam nerde der durur.. hiç tavsiye etmiyorum. çocuk büyür, yalnız kalırsın. emeklerine acırsınYok ben inat ettim bu çocugu yapıcam ondan da birsey beklemiyorum kendim büyütürüm
Burada bir sürü konu okuyoruz. Hakaret eden, şiddet gösteren, ilgi sevgi göstermeyen, ev işleri ve çocuk bakımı konusunda yardımcı olmayan, karısını ailesine karşı korumayan, eve para getirmeyen vs. vs. daha bir sürü olumsuz davranışı olan kocalarla ilgili. Buna rağmen hemen hamile kalan, ikinci, üçüncü çocuğu yapan bir sürü kadın var. Hiç biri de boşanmak istemiyor. Düzelir diye umut ediyor. Yaptığı çocuğu evliliğinin sigortası olarak gören yok mu burada?
Konu sahibi belki doğru belki yanlış yapıyor ama kadın bebek istiyor. Bu yüzden bu kadar yerden yere vurmaya, inşallah çocuğun olmaz demeye vardıracak kadar yargılamaya gerek yok diye düşünüyorum.
Biraz dürüst olalım kaç tane insan eşi için bu iyi anne-baba olur veya olmaz diyerek çocuk yapıyor.
Sevgi ve şefkatini yöneltebileceği bir kocası olmayan bir kadının, bunu yöneltmek için bebek istemesi anlaşılmaz bir durum değil. Yaş ilerleyip, hayatının kocaman bir boşluktan ibaret olduğunu görmek istemiyor belki.
Gönül isterki sevildiği ve değer gördüğü biriyle evlilik yapsın. Ama boşanmak ve en baştan başlamaktansa elinde var olanla devam etmeyi seçiyor diye bebek sahibi olmasını bencillik olarak değerlendiremeyiz. Böyle kocalarla evli ve çocuk sahibi olan kadınların hepsi bencil o zaman.
Maalesef böyle büyüyen ve büyüyecek bir dolu bebek var. Tüm evlilikler güllük gülistanlık değil zaten.O bebek kendisini istemeyen bir babayla büyümek ya da annesi ile babasının tuhaf ilişkisini görerek büyümek zorunda mı?
manderley neden yorumumu beğenmediniz, merakımdan soruyorum?
Umarım çocuğun olmaz. O kadar bencilsin ki
Çünkü bunu çocuk sahibi olamayan ya da olmaya çalışan bir kadına yapılabilecek en kötü beddua olduğunu düşünüyorum.
Önemli lakin iyi baba iyi anneye sahip olmak 1 veya 0 dan veya eskiden başlamak.... Güvenmek sorumluluk için ilerde iyi tercihler yapmak için sığınmak için dağ gibi Baba kavramı önemli..... Bencillik mi değimi kadının yerine koyayım kendimi değil bebeğin yerine koyayım tek cevap düpedüz... evet bencillik vede sorumsuzluk.... Lakin bize ne Bi yerde desekde toplumda mutsuz insan mutsuzluk vs vs vs... Sonrada niye böyle oldu..... Her neyse konu sahibi nasılsa sonuçlarına kendi katlanacak olmadı yalnız başına hem anne hem baba olmayı deneyimleyecek..... İyi olsa diyelim perşembenin gelişi çarşambadan bellidir i es geçelim..... Bencillik yapmaya herkesin hakkı var mı..... Soru bu.... Konu sahibi çoçuğu na onu niye dünyaya getirmek istediğini yada tüm işaretlere rağmen böyle bir baba seçtiğini kendi açıklayacak.... Ben dememki bişey Bi insan sonucu bilip yürüyorsa hesap gelince vah vahvahlanmayacak.... Size bana ona buna birşey olmayacak. Biz yazar çizer tartışır barışır oturur çay içeriz..... Hayatı komple değişecek olan konu sahibi ne yönde değişeceğide kendi tasarrufu... Ne varsa aralarda var balık baştan kokar ister burnunu tıka ister kokmuş balığı ye.... Herkesin ömrü kendine der susarım.... Evlilik sigortası olmuyor çoçuk o eskidendi bitti o işler artık kimse çoçığa rağmen yaptığından da yapacağından da geri kalmıyor.... Düzen değişti..... Herkes farkında.... SevgilerimleBurada bir sürü konu okuyoruz. Hakaret eden, şiddet gösteren, ilgi sevgi göstermeyen, ev işleri ve çocuk bakımı konusunda yardımcı olmayan, karısını ailesine karşı korumayan, eve para getirmeyen vs. vs. daha bir sürü olumsuz davranışı olan kocalarla ilgili. Buna rağmen hemen hamile kalan, ikinci, üçüncü çocuğu yapan bir sürü kadın var. Hiç biri de boşanmak istemiyor. Düzelir diye umut ediyor. Yaptığı çocuğu evliliğinin sigortası olarak gören yok mu burada?
Konu sahibi belki doğru belki yanlış yapıyor ama kadın bebek istiyor. Bu yüzden bu kadar yerden yere vurmaya, inşallah çocuğun olmaz demeye vardıracak kadar yargılamaya gerek yok diye düşünüyorum.
Biraz dürüst olalım kaç tane insan eşi için bu iyi anne-baba olur veya olmaz diyerek çocuk yapıyor.
Sevgi ve şefkatini yöneltebileceği bir kocası olmayan bir kadının, bunu yöneltmek için bebek istemesi anlaşılmaz bir durum değil. Yaş ilerleyip, hayatının kocaman bir boşluktan ibaret olduğunu görmek istemiyor belki.
Gönül isterki sevildiği ve değer gördüğü biriyle evlilik yapsın. Ama boşanmak ve en baştan başlamaktansa elinde var olanla devam etmeyi seçiyor diye bebek sahibi olmasını bencillik olarak değerlendiremeyiz. Böyle kocalarla evli ve çocuk sahibi olan kadınların hepsi bencil o zaman.
Sizde haklısınız. Ama benim demek istediğim konu sahibi ne böyle davranan tek kadın ne de son kadın olacak. İnsanların çoğu bilinçli olarak dünyaya çocuk getirmiyor. Öyle olsaydı eğer mülteci olanlar, ülkesinde iç savaş olan, açlık, yoksulluk çeken insanlar, işi olmayan, evi olmayan, parası olmayan insanlar çocuk yapmazdı.Önemli lakin iyi baba iyi anneye sahip olmak 1 veya 0 dan veya eskiden başlamak.... Güvenmek sorumluluk için ilerde iyi tercihler yapmak için sığınmak için dağ gibi Baba kavramı önemli..... Bencillik mi değimi kadının yerine koyayım kendimi değil bebeğin yerine koyayım tek cevap düpedüz... evet bencillik vede sorumsuzluk.... Lakin bize ne Bi yerde desekde toplumda mutsuz insan mutsuzluk vs vs vs... Sonrada niye böyle oldu..... Her neyse konu sahibi nasılsa sonuçlarına kendi katlanacak olmadı yalnız başına hem anne hem baba olmayı deneyimleyecek..... İyi olsa diyelim perşembenin gelişi çarşambadan bellidir i es geçelim..... Bencillik yapmaya herkesin hakkı var mı..... Soru bu.... Konu sahibi çoçuğu na onu niye dünyaya getirmek istediğini yada tüm işaretlere rağmen böyle bir baba seçtiğini kendi açıklayacak.... Ben dememki bişey Bi insan sonucu bilip yürüyorsa hesap gelince vah vahvahlanmayacak.... Size bana ona buna birşey olmayacak. Biz yazar çizer tartışır barışır oturur çay içeriz..... Hayatı komple değişecek olan konu sahibi ne yönde değişeceğide kendi tasarrufu... Ne varsa aralarda var balık baştan kokar ister burnunu tıka ister kokmuş balığı ye.... Herkesin ömrü kendine der susarım.... Evlilik sigortası olmuyor çoçuk o eskidendi bitti o işler artık kimse çoçığa rağmen yaptığından da yapacağından da geri kalmıyor.... Düzen değişti..... Herkes farkında.... Sevgilerimle
Sizde haklısınız. Ama benim demek istediğim konu sahibi ne böyle davranan tek kadın ne de son kadın olacak. İnsanların çoğu bilinçli olarak dünyaya çocuk getirmiyor. Öyle olsaydı eğer mülteci olanlar, ülkesinde iç savaş olan, açlık, yoksulluk çeken insanlar, işi olmayan, evi olmayan, parası olmayan insanlar çocuk yapmazdı.
Konu sahibine eşi destek olmadığı halde çocuk sahibi olmak istediği için kızıyoruz. Sırf kocası kötü diye hangi kadın bu durumdan kendini yoksun bırakır veya bırakmalı?
Ben çocuk sahibi olan tüm ailelerin sorumluluğu eşit paylaştığını düşünmüyorum. Eşine kötü laf etmeyen ama çocuk bakımında parmağını bile kımıldatmayan, büyürken hiç ilgilenmeyen bir sürü erkek olduğunu tahmin ediyorum. Tüm bu durumdaki kadınlara bencil diyebilir miyiz?
Hem belkide adam çok iyi bir baba olacak. Odun olması kötü baba olacağı anlamına gelmiyor.
Dediğiniz gibi hayat konu sahibinin tasarrufu. Ben kendi açımdan fikrimi beyan ederim, başkası kendi açısından. Sonucu yaşayacak olan o. Bu minval üzerinden kimseye fikrimizi beğendirmek gibi bir zorunluluğumuz yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?