Sizin adınıza,karar verenler...Evinize,evliliğinize karışanlar..

Ben de asla dışardaki insanları hayatıma karıştırmıyorum ama maalesef ailemle böyle bir sorunum var benim.18 yaşıma doğru hızla yaklaşıyorum fakat özellikle babam çok karışıyor herşeyime.Öyle böyle değil inanamazsınız.Çok tartıştığım da oldu,bağırdığım da,güzelce konuşarak çözümlemek istediğimde de.Öyle bir dırdırı var,insanı nasıl bir bıktırıyor bir bilseniz:1no2:

kimse benim adıma karar veremez çok nadir olarak eşim yapar bunu.ama genellikle aldığı kararlarda bana danışır

O kadar dogruki dediklerin elifim...inan sanki beni anlattin...

Ne kadarda verdigmiz kararlarin bizim kararlarimiz oldugnu düsünsek bir yerde mutlaka etkileniyoruz dedigin gibi...

Secimlerini kimseyi düsünmeden yapan insanlar cok büyük azinlikta bencede....

Verdigmiz kararlarida daima Annemizi babamizi ailemizi ve cevremizi düsünerek veriyoruz, gizli bir baski......gizli bir müdahale....

Ben hep dünyayi gezmek istemisimdir....yabanci dil ögrenmek dünyanin her kitasini gezmek görmek istemisimdir....ne kadarda bu dallarda bir meslek sahibi olmak istesemde yapamadim...cünkü ailemin buna kesinlike kati olan bir tavri oldugnu biliyordum...

Yapamadim dünyayi gezemedim...Almanya ile Türkiye arasinda SIKISIP kaldim iste...hepsi bu.

aynen öyle bazen insanın elinde olmuyor
bişeyler için mecbur kaldığın dönemler olabiliyor oluyorda
ben evlenmeden önce burdaki arkadasların yorumları gibi kimse benim yönetemez kimse
benim adıma karar vermezdi ama evlenince iş değişiyor malesef
en azından benim eşim böyle benim haberim olmadan benim fikrim sorulmadan kararlar verebiliyor
bu benim çıldırmama neden olsa da bunu görsede malesef ki farketmiyor yine aynı tutumlar
sebebide o benim kocam o erkek ben kadın MALESEFFFFFF............

benim hayatımda oldu........
şimdi bile aklıma geldikce üzülür bazende aglarım......
o zaman aileme karşı gelsemde ugraşsamda.....yinede ailemin dedigi oldu......
o yüzden kırgınlıgım oldu.......
keşkelrim varsa hayatımda en büyük keşkemdir .....
ailemde sonraları pişman oldu fakat ne giden yıllar geriye geliyor nede o an.......
bazen olması gereken şey o andır........
mudahaleler....kararlar senin ne düşündügünün önemi olmadan atılan adımlarda geriye gelmiyor......
dedigim gibi içim acır.....şuanda aklıma geldi.......
keşke keşke........ailem benim adıma karar vermeseydi.......
belki çok daha mutluydum en azından keşke olmazdı......

o yüzden özellikle kız çocukları için aileler korumak adına tanışmadan kızları için kararlar veriyorlar.....
onu dinlemeden...yıllar geçse bile benim içimde kaldıgı gibi içlerinde kalıyor.......
aileler dinlemeli ne istedigini bilmeli çocuklarının anlamalı ve verilen karar saygı duymalılar....

anne ve babalar dünyaya getirmiş olabilirler......ama hayat sizlerin hayatı degil.......
mutlu olmaları için bırakın çocuklar kendileri iyi yada kötüyü kendi seçimleriyle bilsinler.......

evet oluyor annem resmen hayatımı onun istediği şekilde yaşamamı itiyor.
buyüzdende sürekli kavga ediyoruz
bu hakkı nerden mi buluyor annelik hakkı
çooooooooooooooookkkkkkkkkkkkkkkk bunaldımmmmmmmmmmmmm

bu konuda bende cok acımasızım sanırım.. asla kımseye boyle bı hak tanımadım sımdıye kadar.. yasakkelime zaten karsımda kı annem babam esım vs kım olursa olsun onlarında onaylamayacagı yada bısekılde mudahele edeceklerı bı seyle karsılarına cıkmadım. .. bı kac defa olduysa esımın aılesı tarafından olmustur.. :sinifsinif: bana evlılıgıme mudahale.. lmaz: ona da ızın vermedım zaten.. :lepi: sınırlarımı belırleyıp yasak bolge ıhlalı yapmamaları konusunda uyarmısımdır.. ben kımsenın hayatına aldıkları kaararlar karısıp mudahale etmıyorsam.. :umursamaz: baskasıda benımkıne edemez.. lmaz: kımseye boyle bı hak tanımıyorum.. :umursamaz: kusura bakılmasın..

ailemin kararlarını kendi veren biri var bizim ailede DAYIM hiç sevmem kendisini oldum olalı herseyde onun dediği olacak o herseyin en iyisini en mantıklısını bilir biri karşı çıkarsa ısrarla ikna etmeye calışır sunu yapmayın bunu yapmayın dediği şeyleri kendisi yapar örneğin haftaya kuzenimin düğünü var istanbula gelecez 3 arabayla birini babam birini diğer dayım birinide annem kullanacaktı kendisi düğüne 1 gun kala ucakla gelecekti şimdi annen araba kullanamz ben biliorum o kullanamaz uzun yola gidemez sizi ben götürecem dio onun bu ısrarı yüzünden arabayla gitme planı iptal oldu hepimiz uçakla gelecez nefret ediorum herseye burnunu sokmasından
okurkende bana kardeşime karısırdı o etek kısa okulda giyilmez o ayakkabı okulda giyilmez o dershane kötü ona gitmeyecksiniz o bölüm iii deil yazmayacaksınız o cafeye gitmiceksiniz oralarda gezmeyeceksiniz kuzenimede aynı sekilde düğün yaptığı yere kadar karışmaya kalktı orda düğün olmas orası pahalı ya sanane diyemior kimse ama annem benim hrseyim gerektiği yerde dayıma karşı çıkmayı bildi

kendimi bildim bileli dayımı sevmem

bazı konularda çok inat ettım kararımdan dönmedigim içinde çok yıprandım ama ZAFER benım oldu... :teytey: (aile buyuklerımden babannem ,dedem gibi)
bazı konularda annem babamın hayatıma yon vermesınden yerıme konusup uygulamasından maalesefkı bişey yapamadım...

emrivaki işleri yapmaktan nefret eden biri olarak hayatıma yapılan yorumlara uygulatmalara artık anne ve babamıda karıstırmıyorum.. diyorum benımde artık bi hayatım oldu 24yasındayım dugunum olacak ve kendı kararlarımda iyi veya kotu bu beni ilgilendirir sadece karısmayın bana..
şimdi tek yaptıkları bana söz gecıremıyorlar ama sana soyluyorum kızım gelınım sen anla hesabı bısey uyguluyorlar :))

Bizler söylenenlere belki cevap vermiyoruz,
karşımızdakiler üzülmesin,kırılmasın diye,
ama karşımızdakiler hiç düşünüyor mu,
bu da üzülür mü,kırılır mı diye...
sadece ahkam kesiyorlar...

herkes kendine göre haklı ama.
keşke kendilerine tanıdıkları özgürlükleri karşılarındaki kişilerede tanısalar.

herkes kendine göre haklı ama.
keşke kendilerine tanıdıkları özgürlükleri karşılarındaki kişilerede tanısalar.

Aslında kişiyi kendine getirmesi lazım bu durum,
çünkü kimsenin böyle bir lüksü olamaz...
bence herkes özgür...

Başkalarının seçtiği hayatı yaşamaktansa, kendi seçtiğim yolda ölürüm daha iyi. :umursamaz: klava: Elbette insanların fikirlerine açık olmak lazım ama kararlarımızı kendimiz vermeliyiz, yoksa sahip olduğumuz tek hayatımız da bizim olmaktan çıkar.

Başkasının adına karar vermek gerçekten çok saçma bir durum...
Ve benim çok karşılaştığım bir şey....
Onlar kırılmasın üzülmesin diye onların söylediklerine ayak uydurmak...
Aslında kötülüğü kendine yapıyorsunn başka kimseye değil...
Bu sefer hep kararsız oluyorsun siz bilirsiniz konumuna geçiyorsunn...
Canımı acıtıyor son zamanlarda çok....Güya onlar bizi düşünüyorlar herşey bizim iyiliğimiz için....

Ev sahibim...
Bugüne kadar hayatım üzerinde kimsenin baskısı söz konusu dahi olmadı... Ne annem, ne babam, ne sevgilim.. Ama ev sahibim beni delirtecek artık.. En basitinden, banyoya dolap istiyor musun diye sormadan eve gelip banyoya dolap yaptırdı.. Havlularını, şampuanlarını buraya koyacaksın dedi.. Halbuki ben oraya çamaşır makinası alacaktım.. Şimdi çamaşır makinasını koyacak yer arıyorum..
Geçenlerde de askılara takmıştı.. Kapı kapanırken gürültü yapar seni rahatsız eder dedi ve askıları kaldırdı.. Halbuki ben memnundum askılarımdan..
Bir ara mutfak dolaplarının yerleşmesine kafasını takmıştı.. Bardaklar aşağıda olmazmış.. Yukarıya koyacakmışım.. Ama boyum yetmiyor, ben 1.5 metre bir insanım.. Yukarıya koyunca bardak alamıyorum...
Biri artık bu adama burada yaşamadığını ve burasının benim evim olduğunu söylesin nolur mafoldumben

anlamışsın ne demek istediğimi...
hayatımız zaten bir yerlerde sıkışıp kalmakla geçiyor inan...
seviyoruz böyle olmasını...
ne kadar kendi kararlarımızı kendimiz veriyor gibi gözüksekte aslında sadece bize ait değil verdiğimiz kararlar...
başkalarının hayatını daha çok yaşıyoruz... onların hayatını, onların tercihlerini...
çok ama çok az insan var sadece kendini dinleyen...kendini yaşayan...
onlarda zaten bir şekilde hain ilan edilenler...

Kesinlikle katılıyorum...
Baş kaldırdığın zaman ,senden kötüsü yoktur...
hep genel düşünerek karar veriyoruz,
bunu da değiştiremeyiz sanırım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…