bu duruma maruz kalmak bence kişinin yeterince güçlü olmamasından kaynaklanıyor...
kendi hayatımdan örnek vereyim.. belki daha açık olur...
ben babam çok istediği için "hukuk" okudum... kesinlikle benim tercihim değildi.. ama kazanması ve okuması zor bir bölüm olması benim egoma hitap etti... bana baskı yapıldı mı? hayır... ille okuyacaksın dendi mi? hayır... ama öyle güzel söylendi ki ben kendim ne istediğimi sorgulamadım bile... elbette ben benim için istenen en iyiyi ve en zoru başarırdım...
karar bana bırakılsa da asla benim değildi... göstermelikti... ve daha bir çok şey... ben etkide kalmadığımıza inanmıyorum... çok az insan seçimlerini başkalarını düşünmeden yaşıyor... bu başka bir boyutu...ben aileme ben dansçı olmak istiyorum diyemezdim... ben bir ressamla evleniyorum da diyemezdim...
yaptıklarıma asla müdahale edilmedi ancak yapamayacaklarım (bana-bize yakışmayanlar) çok kesindi... burda da gizli bir baskı , gizli bir yönetim olduğunu düşünüyorum...
aynen öyle bazen insanın elinde olmuyorBazen elimizde olmaz belki,bazen de
karar verene sesimizi çıkaramayız,ama
ne kadar sinir bozucudur bu durum...
tabi ki kimsenin böyle bir lüksü yok diyoruz ama
bu duruma maruz kalan bayanlar da azımsanmayacak kadar çok...
çünkü cevap hakkı bile tanınmıyor,fikri bile sorulmuyor...
herkes kendine göre haklı ama.
keşke kendilerine tanıdıkları özgürlükleri karşılarındaki kişilerede tanısalar.
O kadar dogruki dediklerin elifim...inan sanki beni anlattin...
Ne kadarda verdigmiz kararlarin bizim kararlarimiz oldugnu düsünsek bir yerde mutlaka etkileniyoruz dedigin gibi...
Secimlerini kimseyi düsünmeden yapan insanlar cok büyük azinlikta bencede....
Verdigmiz kararlarida daima Annemizi babamizi ailemizi ve cevremizi düsünerek veriyoruz, gizli bir baski......gizli bir müdahale....
Ben hep dünyayi gezmek istemisimdir....yabanci dil ögrenmek dünyanin her kitasini gezmek görmek istemisimdir....ne kadarda bu dallarda bir meslek sahibi olmak istesemde yapamadim...cünkü ailemin buna kesinlike kati olan bir tavri oldugnu biliyordum...
Yapamadim dünyayi gezemedim...Almanya ile Türkiye arasinda SIKISIP kaldim iste...hepsi bu.
anlamışsın ne demek istediğimi...
hayatımız zaten bir yerlerde sıkışıp kalmakla geçiyor inan...
seviyoruz böyle olmasını...
ne kadar kendi kararlarımızı kendimiz veriyor gibi gözüksekte aslında sadece bize ait değil verdiğimiz kararlar...
başkalarının hayatını daha çok yaşıyoruz... onların hayatını, onların tercihlerini...
çok ama çok az insan var sadece kendini dinleyen...kendini yaşayan...
onlarda zaten bir şekilde hain ilan edilenler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?