Sizin aileniz de mi böyle

Ya belli bir yaştan sonra aile ile olmuyor. Ben daha tatile gidemedim ama gidersem ya sözlümle giderim ya tek başıma. Bana daral geliyor diğer türlü. Hele her yere üçlü gitmek...ııh yani. O yüzden ana kuzusu erkekler bana saçma geliyor.
Hem beni tek salacaklarını sanmadığımdan bende onlar için de değişik olsun dedim . Sonuç 'ne gerek var'

Anne sözü dinlemek peygamber hırkası giydirirmiş . Bu yaşa kadar annemin sözünden çıkmadım . Hadi gittim diyelim hasta zaten iyice hasta olur . Gidince beni sürekli arar kontrol için biliyorum yani.

size de mi izin vermiyorlar? ne sebeple ?
yani çocuk değilsiniz ki anlamakta zorlanıyorum..
ben 20 yaşımdan beri ailemle tatile gitmedim. yazlık hariç..
hiç çok yakın arkadaşınız yok mu evinize girip çıkan ailenizin tanıdığı sevdiği..

size de mi izin vermiyorlar? ne sebeple ?
yani çocuk değilsiniz ki anlamakta zorlanıyorum..
ben 20 yaşımdan beri ailemle tatile gitmedim. yazlık hariç..
hiç çok yakın arkadaşınız yok mu evinize girip çıkan ailenizin tanıdığı sevdiği..

Yine iki tur vardı işyerinde ki arkadaşım demişti iki gece kalır geliriz demişti. Anneme dedim yolda ne olur ne olmaz dedi yine izin yok . Hadi ondan ısrar etmedim çünkü çok istemedim o turu . Ama şimdi tatil istiyorum.

'Evlende kocanla git' diyor annem . bu zamana kadar da evleneceğim biri de çıkmadı karşıma şansıma . Sinirden ağlayacağım . Başkalarına da söyleyemiyorum bu durumu yadırgıyorlar çünkü. Beddua bile ettim kendime :halay:İnşallah evlenirim de bu eve ölüm gelir dedim :dua:
tövbe tövbe ne kadar fevri r davranıs

Yine iki tur vardı işyerinde ki arkadaşım demişti iki gece kalır geliriz demişti. Anneme dedim yolda ne olur ne olmaz dedi yine izin yok . Hadi ondan ısrar etmedim çünkü çok istemedim o turu . Ama şimdi tatil istiyorum.
Yerinizde olsam annemi alıştırmaya çalışırım.

Kardeşinizle, kuzeninizle, arkadasinizla gidin. Gorumcem bekar 25 yaşında, yüksek lisans yapıyor, iyi okullarda iyi bolumlerde okudu, istanbulda doğup buyumus, evleri sosyete denilecek bir muhitte, maddi imkanlari iyi. Gel gör ki hayatinda hic denize girmemis. Tatil diye bir anlayışları yok. Bir an önce siz de bunu kırın

Ya peki böyle kafa dengi kuzenin falan yok mu? Onlarla takılsanız aslında çok eğlenceli olur. Yaşı size yakın akraba varsa çokta güzel olur.
Küçüklükten beri çekingen yapım var. Kız kuzenim var ağbisi ile küçüklükten beri arkadaş gibiydiler . Her yere beraber giderlerdi .düğünlerde beraber oynarlardı şimdide ikisi tatile gidecekmiş. İmrendim doğrusu . Bizim aile yapımızda böyle bir anlayış gelişmedi biraz yapı dolayısıyla biraz da ailesel faktörler. Şimdi ben onlara sizinle geleyim diyemem . Ayak uyduramam . Ama yakın arkadaşım kafa dengi takılacağım arkadaşım var ama bizimkiler yine izin vermez .

Otuz yasinda kadinsin maddi ozgurlugun var piknige goturdukleri icin sevineceksin neredeyse.
Erkek kardesinle otel al iceride ayri takiliriz de gidin eglenin.

çalışan bir insanım yaşım oldu 30 ve hiç tatile gitmedim . Bu sene aileme diyorum birkaç günlüğüne biryerlere gidelim değişiklik olur bunaldım diyorum . Aldığım cevap şu 'ne gerek var ' bende ağzıma geleni saydım anneme :kızgın:
kendınzı gıdın arkadaslarınızla yada varsa sevgılınızle aılenız ıle yapacagınız tatılden daha zevklı olur emın olun hem demekkı aılenızın tatıl anlayısı yok bazıları boyle bızdede tam tersı yazlık ve devremulkumuz olmasına ragmen bunların dısında her yaz farklı yerlerede gıderız gunubırlık yada haftalık olarak tatıl olmazsa olmazımızdır..

Kendiniz gidin. 30 yaş aileden bağımsız olmak için geç bile kalınmış bir yaş.
Bağımsızlığınızı ilan edin ve kulaklarınızı tıkayın.

Küçüklükten beri çekingen yapım var. Kız kuzenim var ağbisi ile küçüklükten beri arkadaş gibiydiler . Her yere beraber giderlerdi .düğünlerde beraber oynarlardı şimdide ikisi tatile gidecekmiş. İmrendim doğrusu . Bizim aile yapımızda böyle bir anlayış gelişmedi biraz yapı dolayısıyla biraz da ailesel faktörler. Şimdi ben onlara sizinle geleyim diyemem . Ayak uyduramam . Ama yakın arkadaşım kafa dengi takılacağım arkadaşım var ama bizimkiler yine izin vermez .
Niye ayak uyduramayasın ki? Denemeden bilemezsin. Hoşuna gitmezse bir daha gitmezsin olur biter.

Evlenince eşinle yaparsın diyen aile zihniyetinin yetiştirdiği korkak kadınlar oluyor genelde. Tek basına ya da arkadaşınızla yurt içi, yurt dışı tatile gidebilirsiniz. 30 yaşındasınız. Diyelim ki beş yıl daha evlenmediniz. Hayatı 35 yaşına kadar ertelemek, her şeyi evlenince görmeye başlamak nE kadar normal?

Back
X