biz İran kökenliyiz babam 3 dil biliyor türkçe hariç haliyle konuşunca bazen karıştırabiliyor zaten çekingen bi yapısı var gerekmedikce konuşmaz buna dayanarak babam in konusamadigini engeli olduğunu ima etti sadece fazla iyi niyetli bi insan herseye karışmaz bu kusur oldu..Babanız içine kapanık ama kayınpederiniz gerizekalı. Sağlıklı ama sakin bir insanı engelli biriyle kıyaslamak cidden gerzeklik. Okurken şok oldum.
çok teşekkür ederim çok iyi geldi yazdıkların hala uyuyamadim çok üzüldüm babamı yeteri kadar savunamadim belki de ..babamin konusamadigi herseye sustu gu hakkını savunmayacak halde olduğu ima edildi halbuki babam 3 dile hakim Türkçede takıldığı olabiliyor bu ifade eksikliği mi engelli anılmasına sebep anlamış değilim babama anlatsam gülüp geçerdi üzülme derdi sadece o kadar da iyi niyetli . .her hareket uzaklaştıriyo onları zamanla yok olacaklar inanıyorum. .ne yazik ki oyle cahil niyetli bir kari koca ki kayyumlarin, edecek soz bulamiyorum an geliyor. ama lutfen sen uzulme ve o kapisini kapadigin odaya hapsetme gonlunuPandora_x
konunun ciddiyetine gelirsek, bir arkadas yazmis yukarida cezai ehliyet diye... zihinsel engel ile psikiyatrik hastaliklar farkli seylerdir ve psikiyatrik hastaliklarin bazilarinin cezai ehliyeti yoktur.
ne yapacagina gelirsek... elinden gelen sey sadece sikica esine sarilmak, guvenle esine yaslanmak. daha evvel de yazmistim birak onlar yaptiklari ile sana - size yaklasacak mesafeyi yitirsinler. hicbir gun tepkilerin, hakliydin ama sonunda hatali oldun dedirtmemeli esine ki cok sukur o da bunun bilinci ile korumakta seni.
sadece zaman. dogumda elbet torunlarini gorurler o gune dek bu kapiyi da kaybedecek davranis yapmazlarsa ancak sonrasinda kapini calacak yuzleri olmayacak ve sen de acmayacaksin zaten.
yasla basini yastigina, uyu huzurla. o baba senin gibi bir evlat yetistirdi, tanimi sadece mertliktir.
çok teşekkür ederim çok iyi geldi yazdıkların hala uyuyamadim çok üzüldüm babamı yeteri kadar savunamadim belki de ..babamin konusamadigi herseye sustu gu hakkını savunmayacak halde olduğu ima edildi halbuki babam 3 dile hakim Türkçede takıldığı olabiliyor bu ifade eksikliği mi engelli anılmasına sebep anlamış değilim babama anlatsam gülüp geçerdi üzülme derdi sadece o kadar da iyi niyetli . .her hareket uzaklaştıriyo onları zamanla yok olacaklar inanıyorum. .
her hata söylenen hersey onları uzaklaştırıyor evet bu açıdan bakınca hersey daha kolay oluyor. .sana rağmen işine rağmen söylenen gerçekten çok komik bu durumda bile bi kahkaha atarım bakguzel arkadasim anlayana sivrisinek az, anlamayana davul zurna az...
benim meslegimi biliyorsun, ama benim kayinvalideme sorsan ben konusmaktan aciz bir salagim :)
konusmaktan aciz isem, meslegimi nasil yapiyorum? degil mi... bu hesap, hicbir sey aciklamana - temize cikarmaya can bas koynamana gerek yok. o babacik tek kelime dahi konusmasa seni bu yasa boyle dimdik getirdigi icin saygiyi hak eder.
onlar an be an uzaklasma eylemlerine devam etsinler birak, tipki bende oldugu gibi, bir sure sonra evet aynen devam et ki tamamen cik hayatimdan diye dusunebileceksin. sadece azicik sabir. akli selim olanin yolu selim olur, sen biliyorsun
Kizlar buraya bicok konu actim bilen bilir ..sorunlu bi kv var onla gec olsada araya mesafe koymayi basardim görusmuyorum suanda,fakat kp arayip soruyor bugun kp ve esimin 2 halasi bize geldiler yemek yedik hersey guzeldi daha sonra konu konuyu acti esimin kardesi hem zihinsel hemde bedensel engelli kp onu evlendirmk istiyor esim ise buna siddetle karsi cikiyor kabul edersinjz ki evlilik saglikli insanlar icin bile cok zor olabiliyor esimde kardesinin evlenicek biri bulunsa dahi bunu yurutemicegini soyledi bunun uzerine kp bana donup kizim k.bakma ama senin babanda cok normal degil cok mu akılli ama evlenmis cocukda yapmis dedi (babam biraz cekingen ,isinde gucunde ,hic bir zihinsel veya bedensel engeli yok)..bende siz nasil boyle konusursunuz benim babamin bi engeli yok akli dengesi yerinde cocugunuzun durumuyla benim babami nasıl karsilastirirsinz dedim esim de babasina konustugunun farkinda misin pandoranin babasi isinde gucunde parasinda okuyor yaziyor 4 cocuk buyutmus sadece toplumda konusmayi sevmiyor bu engel mi ama kardesim sokaga ciksa kaybolur dedi bunun uzerine kp sustu ama ben aglamakli oldum siz zihinsel eksikligi ve iyi niyeti karistiriyorsunz babam iyi niyetli bu kusursa evet kusur dedim ve kapiyi cok sert carpip ciktim esim arkamdan geldi halalsra ayip oldu ama yapck bisey yok.odada sesleri duydum esim beni savundu babasina özür dile dedi cok ayip ettin dedi ama adam cikti gitti ...size sorum su siz olsaniz napardiniz bundan sonra kp e nasil davranmaliym hic bilmiyorm ..
kocacık yeni yeni görüyor bazı şeyleri kendileri gösteriyorlar niyetlerini. .beni savundu bu hoşuma gitti haliyle kapıyı kırarcasına carptim bunu yanlız kalınca dile getirir sandım ama dediği şey tepkinde haklıydın babam bile olsa yaptığı terbiyesizlik bi daha cesaret edemez dedi bu bile yetti ..Bundan fazla yapardim eksik yapmazdim.
Terbiyesiz hadsiz mahlukat!
Sen kimsin benim babama bunu diyosun ya, asil zihinsel engelli sensin su yaptigin davranisla. Bunu cok guzel gosterdin. Beyinsiz!
Kocanizi kutluyorum burdan, size arda cikmis.
benim de midem bulandi tost yaptim geldim :)her hata söylenen hersey onları uzaklaştırıyor evet bu açıdan bakınca hersey daha kolay oluyor. .sana rağmen işine rağmen söylenen gerçekten çok komik bu durumda bile bi kahkaha atarım bak
haha içimden geçenler aynen bunları o sıra. .ama ben sizi bizi konuşup en son kapıyı sert çarpmakla bi şok yaşattım suan baktım da kapı kırılmışSenin de kalbin engelli beyinsiz embesil deseydin. Karın da sen de cok mukemmelsiniz ya Allahin yarattığı kula laf soyluyosunuz. Ayrıca sen cekinmeyip konusabiliyosun da noluyo anca insanlarin kalbini kir p.z.v.k de
haha içimden geçenler aynen bunları o sıra. .ama ben sizi bizi konuşup en son kapıyı sert çarpmakla bi şok yaşattım suan baktım da kapı kırılmış
afiyet olsun bebisine de sana da :))benim de midem bulandi tost yaptim geldim :)
afiyet olsun bebisine de sana da :))
bende öyleyim Güleryüz gösteremiyorum muhattap alamıyorum o kimseyi..karşılaşmak bile istemiyorum kp ileKotu olmus yaptigi cok uzucu ama o insan hayatinizda bundan sonra. Bu nedenle mesafeli davransaniz yeter sanirim. Ben boyle biriyle bozustum mu goz temasi kurmadan konusuyorum elimde olmadan
engelli oğlunun günahına giremezmis kadın istiyormus çocuk cümle aynen bu ne denilebilir ki benim babamın hakkına girdi söyledikleri ile kalp kırdı bence bu daha önemli ama anlatamazsin. .Felaket sinir oldum sanki benim babama denilmiş gibi. Ne kadar terbiyesiz bir insanmış o iyimser ve konuşmayı pek sevmeyen biriyle zihinsel engelli birini nasıl bir tutar? Tepkiniz çokta iyi olmuş . Herhalde engelli oğluna bakmaktan sıkıldı ki evlendirme çabalarına girmiş
konuşmayıdüşünmüyorum ama mutlaka karşılaşacağım ..eşimde babam Özür dileyecek diyor bende hiç biseyin değişemicegini buna gerek olmadığını kendisini görmek istemediğimi söyledim oda hak verdi bakalım neler olucak asla telafisi yok kesin olan o..Eşin bır zahmet sana hak versın ınsan olan kım olsa yapmalı . Daha konusacak mısın o adamla ? Herkes kendı derdıyle uğrassın sağa sola laf uzatacaklarına kendı cocuklarıyla ılgılensınler . Tamamen hadsızlık . Ben olsaydım tek kelıme konusmazdım .
konuşmayıdüşünmüyorum ama mutlaka karşılaşacağım ..eşimde babam Özür dileyecek diyor bende hiç biseyin değişemicegini buna gerek olmadığını kendisini görmek istemediğimi söyledim oda hak verdi bakalım neler olucak asla telafisi yok kesin olan o..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?