bu hiç bişey yapamıyor okula gidiyor bi harf bile öğreneMedi ve insanlara zarar veriyor saldırgan olabiliyor evlenmez aklı ermez çocuğun bi evlendir beni lafiyla hareket ediyorlarkp iniz yanlış yapmış ayıp kendi çoçuğu ile kıyaslamısı kabul edilir değil ancak kaynınızı evlendirmek istemesi normal çünkü o bir erkek ve ne zihinsel engeli ne bedensel engeli onun bu erkeklik hislerini ortadan kaldırmaz. bir kere her zihinsel engelli bir değil bazıları dört işlem yapabiliyo bazıları eğitim alabiliyo falan filan aynı onun gibi problemi olan biri ile çoçuk yapmalarına engel olacak şekilde evlendirilebilir.
Evlendireceği kişinin günahına girmeyecekmiş. Ne değişik insanlar varengelli oğlunun günahına giremezmis kadın istiyormus çocuk cümle aynen bu ne denilebilir ki benim babamın hakkına girdi söyledikleri ile kalp kırdı bence bu daha önemli ama anlatamazsin. .
konusmicam asla..üstelik ben bu adama baba demek zorunda bırakıldım iyi oldu o zoraki baba lafını söylemektende kurtarmış oldu beni kendi diliyle artık tabiri caizse iişim olmaz kendisiyle ..Konusursan barısırsan ben olsam babamdan utanırdım sanırım .
işte bu da dinde bencillik oluyor. .kendilerinin olunca sorun yok günahına girmez oğlunu mutlu eder başkası yapsa vicdansiz olur..Evlendireceği kişinin günahına girmeyecekmiş. Ne değişik insanlar var
Sadece dinde değil her şekilde bu bencilliktir. Neyse din konusuna girmeyelim tehlikeliişte bu da dinde bencillik oluyor. .kendilerinin olunca sorun yok günahına girmez oğlunu mutlu eder başkası yapsa vicdansiz olur..
Kurban olsun babana inşaAllah..cok sinirlendim yaişte bu da dinde bencillik oluyor. .kendilerinin olunca sorun yok günahına girmez oğlunu mutlu eder başkası yapsa vicdansiz olur..
Bence hiç yüzüne bakma. Sen terbiyesizlik etmemişsin sonuçta. Bir şey dersen de kısa ve soğuk cevaplar ver. Terbiyesizliği yapan o, onun adım atması lazım.Kapiyi cok sert carptim adam şok oldu esim anlatti ve bana hak verdi bi daha konusanaz tepkinde hakliydin dedi bende pisman degilim bindan sonra kp ile karsilasinca nasil davranmalym bilmiyorm
Biraz daha farkli da olsa bu durum benim basima geldi. Kp babama direk soyleyemedigi seyleri genelleyerek soylemeye basladi atiyorum esnaflarda vergi kaciriyor gibi. Bir oldu iki oldu anlamazliga geldim sonra bu durum halamlari da kapsamaya basladi kisisel soylemiyor ama yine salliyorum esmer baanlar da cok serefsiz gibi manasiz seyler soyledi ve birgun patladim agzima geleni saydim bagirdim cagirdim. Deli deliyi gorunce sopasini saklarmis sustu o gunden heri birdaha buna henzer laf etmedi. Esimin hatrina gorusuyorum ama asla samimi degilim. Kendi babama durumu anlattim babam da bosver adam deli buyukluk sende kalsin dedi. O esnada babam gorusme dese gorusmezdim. Aramiyorum bi laf soylese mutlaka ters cevap veriyorum. Senin ki bence benimkinden daha agir. Babama kimse laf edemez karar senin ama bu bir terbiyesizlikten ote birsey. Esinle de durumu konus kendi ailene esinle arana mesafe koymayacak karari al. O insanlar icin de esini uzme karsina alma.Kizlar buraya bicok konu actim bilen bilir ..sorunlu bi kv var onla gec olsada araya mesafe koymayi basardim görusmuyorum suanda,fakat kp arayip soruyor bugun kp ve esimin 2 halasi bize geldiler yemek yedik hersey guzeldi daha sonra konu konuyu acti esimin kardesi hem zihinsel hemde bedensel engelli kp onu evlendirmk istiyor esim ise buna siddetle karsi cikiyor kabul edersinjz ki evlilik saglikli insanlar icin bile cok zor olabiliyor esimde kardesinin evlenicek biri bulunsa dahi bunu yurutemicegini soyledi bunun uzerine kp bana donup kizim k.bakma ama senin babanda cok normal degil cok mu akılli ama evlenmis cocukda yapmis dedi (babam biraz cekingen ,isinde gucunde ,hic bir zihinsel veya bedensel engeli yok)..bende siz nasil boyle konusursunuz benim babamin bi engeli yok akli dengesi yerinde cocugunuzun durumuyla benim babami nasıl karsilastirirsinz dedim esim de babasina konustugunun farkinda misin pandoranin babasi isinde gucunde parasinda okuyor yaziyor 4 cocuk buyutmus sadece toplumda konusmayi sevmiyor bu engel mi ama kardesim sokaga ciksa kaybolur dedi bunun uzerine kp sustu ama ben aglamakli oldum siz zihinsel eksikligi ve iyi niyeti karistiriyorsunz babam iyi niyetli bu kusursa evet kusur dedim ve kapiyi cok sert carpip ciktim esim arkamdan geldi halalsra ayip oldu ama yapck bisey yok.odada sesleri duydum esim beni savundu babasina özür dile dedi cok ayip ettin dedi ama adam cikti gitti ...size sorum su siz olsaniz napardiniz bundan sonra kp e nasil davranmaliym hic bilmiyorm ..
Oglu sagda solda herkese gordugu her bayana dokunuyir ben yengesiyim ya biliyor beni yanliz gorse bakiyo dokunmaya calisiyoo esimede anlattm bunu ailesi ne de ..babasi ise bunun icin evlenmeli diyor evlense baskasina dokunmazmis ne cahil insanlar ya Allah korusun bi kizi olsa belki onu bile algılayamayacak zekada..
Eşim boyle bir durumda ailesinin yaninda olsaydi affi olmazdi o an birakip giderdim ..simdi herkesin etekleri tutusmus dirumda esimin halası aradı kayinpederin oyle demek istemedi sen yanlis anladın keske olgunluk gosterip kapiyi carpmasaydin oyle dedi..bende cok sinirli oldugumu babam konusunda tekrar bi yineleme olmamasi icin bu tepkiyi vermem gerektigini söyledim bunun üstune bana uzatma kin iyi bisey degildir o büyugun konus onunla dedi bende bunun mümkün olamicagıni bu duruma hazir olmadigimi mesafe koyacagimi soyledim..Biraz daha farkli da olsa bu durum benim basima geldi. Kp babama direk soyleyemedigi seyleri genelleyerek soylemeye basladi atiyorum esnaflarda vergi kaciriyor gibi. Bir oldu iki oldu anlamazliga geldim sonra bu durum halamlari da kapsamaya basladi kisisel soylemiyor ama yine salliyorum esmer baanlar da cok serefsiz gibi manasiz seyler soyledi ve birgun patladim agzima geleni saydim bagirdim cagirdim. Deli deliyi gorunce sopasini saklarmis sustu o gunden heri birdaha buna henzer laf etmedi. Esimin hatrina gorusuyorum ama asla samimi degilim. Kendi babama durumu anlattim babam da bosver adam deli buyukluk sende kalsin dedi. O esnada babam gorusme dese gorusmezdim. Aramiyorum bi laf soylese mutlaka ters cevap veriyorum. Senin ki bence benimkinden daha agir. Babama kimse laf edemez karar senin ama bu bir terbiyesizlikten ote birsey. Esinle de durumu konus kendi ailene esinle arana mesafe koymayacak karari al. O insanlar icin de esini uzme karsina alma.
Hormon ilaclarindan bahsettigimde kp bana doktor evlensin dedi diyor kafa aynen bu ki o doktorda nasıl adamsa anliyamadm sanirim uyduruyor..Ne densizler var şu hayatta.
Cahil aklından korkulur diye boşuna dememişler.
Sanki evlilik sexten ibaret.
Bu tip engelli kişilere, özellikle anlattığınız gibi dışarda rahatsız edici davranıyorsa, engellenemiyorsa hormon ilaçları veriyorlar.
Kayın pederide boş verin mümkün olduğunca uzak durun. İlişkileri iyice yüzgöz etmenin anlamı yok. Hele ki kafalar böyleyse
Aynen oyle esimin olaya sahit olan halasi aramis buyukluk sende kalsin uzatma diyor bende mesafe koyacagimi kendisiyle konusmak istemedigimi soyledim yanlis anladin abimin cahilligine ver sende kapiyi kirdin dedi olgun davranabilirdin diye beni sucladi resmen icimden tekrar oh olsun dedim o an..Iyyy cahil insanla muhattap olmak cok zor cok yipratici tepkin cok yerinde olmus iyi yapmissin boylikle onlada sık gorusme bayram seyran disindz cok muhattap olma sinirlerin bari yipranmaz
Bunu yaptim babamı aradım ve onun cok mukemmel bi insan oldugunu iyi ki babam oldugunu söyledim ...kp pismanmis ne dedim ki ben yanlis anladi diyormus sagda solda hersey bu kadar acik konusulmusken yanlis anladigim nokta ne olabilir ki beni arayip onu savunanlar oluyor cahilligine ver diyenler bu mumkun olabilir mi artik gecti bi daha ona ne baba derim nede iki konusma yaparm gecti..Aynı tepkiyi verirdim. Hatta soyleyemediklerim içinde kendimi suclardim. Baban engelli bile olsa o masada örnek verilebilecek tek insan senin baban olmalıydı. Sen babanla bir kez daha gurur duy.hatta yarın tel aç onu ne kadar çok sevdiğini söyle. Böyle insanlarla babanı dünür yaptığın içinde içinden kendine özürlürler dile.
Elbette haklısınız. Zihinsel engelli bir birey çocuklarına babalık da yapar, kocalık da yapar...hanımefendi kafa mı buluyorsunuz cezai ehliyeti olmayan biri zaten evlenemez?!?? Adam yaşlanınca bakacak biri olsun diye evlendirirler de kıza yazık değil mi? Ailesinin paraya değiş tokuş ettiği bir kızı bulup başına atarlarsa ne olacak? Aklı başında olmayan birinin cinsellik ihtiyacını sırtından başkaları para kazansın diye gideren zavallı bir kız olacak belki de?!
muhtemelen bi başkasının lafıdır o ona gidip şuna şöyle şöyle söyle desen yapar belki de hormonlarını engellemeliler nasıl yapılıyorsa artk.bu hiç bişey yapamıyor okula gidiyor bi harf bile öğreneMedi ve insanlara zarar veriyor saldırgan olabiliyor evlenmez aklı ermez çocuğun bi evlendir beni lafiyla hareket ediyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?