Sizin boyle bir durumda tepkiniz nasıl olurdu..

bu hiç bişey yapamıyor okula gidiyor bi harf bile öğreneMedi ve insanlara zarar veriyor saldırgan olabiliyor evlenmez aklı ermez çocuğun bi evlendir beni lafiyla hareket ediyorlar

Konusursan barısırsan ben olsam babamdan utanırdım sanırım .
konusmicam asla..üstelik ben bu adama baba demek zorunda bırakıldım iyi oldu o zoraki baba lafını söylemektende kurtarmış oldu beni kendi diliyle artık tabiri caizse iişim olmaz kendisiyle ..

Aynı tepkiyi verirdim. Hatta soyleyemediklerim içinde kendimi suclardim. Baban engelli bile olsa o masada örnek verilebilecek tek insan senin baban olmalıydı. Sen babanla bir kez daha gurur duy.hatta yarın tel aç onu ne kadar çok sevdiğini söyle. Böyle insanlarla babanı dünür yaptığın içinde içinden kendine özürlürler dile.

Tepkinizde sonuna kadar haklısınız, babanızın herhangi bir engeli bulunsaydı bile böyle bir örnek vermek hiç ahlaklı bir davranış değil.
Fakat...
Engelli olmayı hakaret olarak algılamanın ne kadar etik olduğu tartışmaya açıktır.
Bu durum, tüm herkesi içinde vereceği bir vicdan muhasebesine sürükler, engelli bireyler açısından baktığımızda.
Zaten evlilik için yanlış bilmiyorsam belirli şartlar var ama zihinsel engelli vatandaşlarımız bu kapsamın dışında kalıyor, hür iradeleri olmadığı için.
Eşiniz yapabileceği her şeyi yapmış, siz dahil olmayın konuya derim.

Sen de iyi demissin de ben olsam "YOO benim aslan babama niye benzesin ki oglan senin oglun ayni da sana benziyo sen evliliginden memnunsan evlendir iste oglunu benlik bi durum yok benim ailemi katma kendi aile meselene" derdim

Kapiyi cok sert carptim adam şok oldu esim anlatti ve bana hak verdi bi daha konusanaz tepkinde hakliydin dedi bende pisman degilim bindan sonra kp ile karsilasinca nasil davranmalym bilmiyorm
Bence hiç yüzüne bakma. Sen terbiyesizlik etmemişsin sonuçta. Bir şey dersen de kısa ve soğuk cevaplar ver. Terbiyesizliği yapan o, onun adım atması lazım.

Biraz daha farkli da olsa bu durum benim basima geldi. Kp babama direk soyleyemedigi seyleri genelleyerek soylemeye basladi atiyorum esnaflarda vergi kaciriyor gibi. Bir oldu iki oldu anlamazliga geldim sonra bu durum halamlari da kapsamaya basladi kisisel soylemiyor ama yine salliyorum esmer baanlar da cok serefsiz gibi manasiz seyler soyledi ve birgun patladim agzima geleni saydim bagirdim cagirdim. Deli deliyi gorunce sopasini saklarmis sustu o gunden heri birdaha buna henzer laf etmedi. Esimin hatrina gorusuyorum ama asla samimi degilim. Kendi babama durumu anlattim babam da bosver adam deli buyukluk sende kalsin dedi. O esnada babam gorusme dese gorusmezdim. Aramiyorum bi laf soylese mutlaka ters cevap veriyorum. Senin ki bence benimkinden daha agir. Babama kimse laf edemez karar senin ama bu bir terbiyesizlikten ote birsey. Esinle de durumu konus kendi ailene esinle arana mesafe koymayacak karari al. O insanlar icin de esini uzme karsina alma.

Iyyy cahil insanla muhattap olmak cok zor cok yipratici tepkin cok yerinde olmus iyi yapmissin boylikle onlada sık gorusme bayram seyran disindz cok muhattap olma sinirlerin bari yipranmaz

Ne densizler var şu hayatta.
Cahil aklından korkulur diye boşuna dememişler.
Sanki evlilik sexten ibaret.
Bu tip engelli kişilere, özellikle anlattığınız gibi dışarda rahatsız edici davranıyorsa, engellenemiyorsa hormon ilaçları veriyorlar.
Kayın pederide boş verin mümkün olduğunca uzak durun. İlişkileri iyice yüzgöz etmenin anlamı yok. Hele ki kafalar böyleyse

Eşim boyle bir durumda ailesinin yaninda olsaydi affi olmazdi o an birakip giderdim ..simdi herkesin etekleri tutusmus dirumda esimin halası aradı kayinpederin oyle demek istemedi sen yanlis anladın keske olgunluk gosterip kapiyi carpmasaydin oyle dedi..bende cok sinirli oldugumu babam konusunda tekrar bi yineleme olmamasi icin bu tepkiyi vermem gerektigini söyledim bunun üstune bana uzatma kin iyi bisey degildir o büyugun konus onunla dedi bende bunun mümkün olamicagıni bu duruma hazir olmadigimi mesafe koyacagimi soyledim..

Hormon ilaclarindan bahsettigimde kp bana doktor evlensin dedi diyor kafa aynen bu ki o doktorda nasıl adamsa anliyamadm sanirim uyduruyor..

Iyyy cahil insanla muhattap olmak cok zor cok yipratici tepkin cok yerinde olmus iyi yapmissin boylikle onlada sık gorusme bayram seyran disindz cok muhattap olma sinirlerin bari yipranmaz
Aynen oyle esimin olaya sahit olan halasi aramis buyukluk sende kalsin uzatma diyor bende mesafe koyacagimi kendisiyle konusmak istemedigimi soyledim yanlis anladin abimin cahilligine ver sende kapiyi kirdin dedi olgun davranabilirdin diye beni sucladi resmen icimden tekrar oh olsun dedim o an..

Bunu yaptim babamı aradım ve onun cok mukemmel bi insan oldugunu iyi ki babam oldugunu söyledim ...kp pismanmis ne dedim ki ben yanlis anladi diyormus sagda solda hersey bu kadar acik konusulmusken yanlis anladigim nokta ne olabilir ki beni arayip onu savunanlar oluyor cahilligine ver diyenler bu mumkun olabilir mi artik gecti bi daha ona ne baba derim nede iki konusma yaparm gecti..

bakın zihinsel engelli denilince akla sokakta dolaşan deliler gelebilir. ama bu konuyu baştan okumadım ve zihinsel engelli kavramı çok geniş ve çalışabileni kendi başına yaşabileni bile mevcut.

zihinsel engeline göre ona da bi zihinsel engelli birisi bulup evlendirilebilir ama konu sahibinin açıklamalarına göre bu ağır bir vaka.

zihinsel engelli erkekte olsa kadında olsa bazı ihtiyaçları olabilir

unutmamamız gereken şey şu onlar sadece zihinsel engelli ihtiyaçları saldırganlığa sebebiyet verebilir eğer ağır vaka ise çeşitli hormonlarla bu ihtiyaçları baskılanabilir. masturbasyon yapmayı öğretilebilir bu da bi nevi dürtüsünü kontrol etmeyi sağlayabilir

özel eğitim hocaları kesildi herkes maşallah

bu hiç bişey yapamıyor okula gidiyor bi harf bile öğreneMedi ve insanlara zarar veriyor saldırgan olabiliyor evlenmez aklı ermez çocuğun bi evlendir beni lafiyla hareket ediyorlar
muhtemelen bi başkasının lafıdır o ona gidip şuna şöyle şöyle söyle desen yapar belki de hormonlarını engellemeliler nasıl yapılıyorsa artk.

kp için bence sizden özür dileyene kadar konuşmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…