Sizin eşinizde eve gelince ilk bunumu yapıyor?

benimkisi de cok yorgun geldigi icin dusunu alir, yemegimizi yeriz sonra uzanir bir seyler izlemek icin...
ama ben rahat birakmam
giderim kapatirim izledigini konusalim biraz derim...
konusuruz sakalasiriz yarim saat bir saat...
ya da yine mi bir seyler izliyorsun kusum sana derim o birakir izledigini yanima gelir...

karsinizdaki bir sey yapmiyorsa siz yapin, denge boyle kurulmali...

valla benimkininde çenesi kapanmıyo ama anlattığı futbol yada işçilerin salak maceraları 7 yıl bitiyo ille bi motonluk oluyo bi kızımız var 4 yaşında onla koştururken bi bakmışız sızmışız işte böle ilk çıktığım günlerdeki gibi onu görünce içim artık sızlamıyo onunda sızlamaz herhalde ama bi alışkanlık var ondan başkasıylada asla düşünemem inş oda böle düşünüyodur

Benimki eve gelir gelmez hemen üstünü değiştirir.
Karnı genelde tok olur. (uzun yoldan geldiği için)
Sonra alır eline kumandayı gömülür koltuğa.
Giderim mıncıklarım, kulağına gözüne parmağımı sokarım, bir iki güler, sonra aynı ciddiyet "hmm,, hömmm tmmm, hıhı" cevapları
Sonra ben diğer kanepeye uzanırım bir zaman sonra içim geçer.
Uykunun en güzel yerinde uyandırır, "hadi yatağa" der.
Yani işten gelişin ilk 2 saati ve sabah kalkışın ilk 1 saati aklı olan benim kocanın yakınından geçmesin.
Sevilmese çekilecek dert değil...

Son düzenleme:
benim koca kapıyı asla anahtarla açmaz, kapıyı illa ki ben açacağım ve onu hep gülerek karşılayacağımmmm :)))
valla eve yorgun geldiği için ben beklenti içine girmiyordum, tv izlesin, kahvesini çayını afiyetle içsin, biraz kafasını dinlesin... diyordum ama hafta sonları anne baba ziyaretlerimiz biraz(!) fazlalaşınca anladım ki boşuna iyi niyetli oluyorum. eee? bize özel zaman kalmıyor? ben bu işe el atmasaydım demek ki canım kocam eski halinden de mutluydu ama hayat müşterek :)))) şimdi benden kurtuluşu yok. zorla yanına sokuluyorum, o da hiiiççç itiraz etmiyor. hatta arada kendi gaza gelip, ben uzak durduğumda öyle alışmış ki beni kendi yanına çekiyor :))) inşallahh bu hep böyle devam eder...

10yil olcak biz evleneli,ama esim isten gelirgelmez önce benimle ilgilenir,nasilmi, ben hosgeldin hayatim derim nasildi isin bugün diye sorarim birde bir öpücük,sonra iyiydi be cenim ama yolcularla ugrasmak zor hic cekilmiyor ama ekmek parasi iste tatlim gör bak kocan kac delilerle ugrasiyor sefer boyu,bana sorar senin günün nasildi iyimisin,ne yaptin bugün,özledim,bugün sinemaya gidellimmi,yada <yemek yaptinmi yapmadiysan disari gidelim,bugün yüzün herzamankinden daha gülec ve güzel hayirdir,sonra yemek hazirligi masami donatirim yani bence donatirim:)birlikte yemegimiz ardinda bir türk kahvesi biraz sohbet,sonra hangi film var diye tv programindan arastirir,bana sorar hangisine bakalim,sen hangisini istiyon diye.iste hanimlar benim kocam böyle,tv bahane degil yani bizde,haftada iki sporu vardir dir zamani varsa gider 2-3saat futbol oynar sonra eve gelir beni alir orman yürüyüsüne gideriz.Insallah allah benim gibi koca isteyenlere nasip eder..öptüm hepinizi....

yorumları okudumda hep kadınlar şikayetçi yada iletişim kurmak için çaba sarfediyor..peki erkekler neden bu kadar rahat acaba ?? onlar niye dert etmez .. kadınlar neden umursamaz olamıyor??:44:

yorumları okudumda hep kadınlar şikayetçi yada iletişim kurmak için çaba sarfediyor..peki erkekler neden bu kadar rahat acaba ?? onlar niye dert etmez .. kadınlar neden umursamaz olamıyor??:44:

Ben bunun şundan dolayı olduğunu düşünüyorum:
ERKEKLER MARS'TAN, KADINLAR VENÜS'TEN!

Kadınlar DUYGU, erkekler MANTIK!

Kadın, "kocam gelsin, berbaber gülelim, söyleyelim, paylaşalım, evimiz şenlensin" diye düşünüyorken, erkek "eve gidip ayaklarımı şöööyle güzelce uzatayım, sessizlikte huzurla kafa dinleyeyim" diye düşünüyor.

Yani uzun lafın kısası, kadın ve erkeğin evliliğe yükledikleri çok farklı.
10 seneden sonra anladım ki, bırbırla , dırdırla çözülmüyor bu iş.
Maalesef en okumuşumuz da en cahilimiz de ödün veriyor evliliği için.

Erkek güvenli alanında mutlu, huzurlu.

benim babamda geldiği gibi tencerenin kapağını açar

ay yemın ederım aynı benım babam ılk gelır hıc kımseye bısey demeden mutfaga tencere kapagını acar ...bakar....acım acım heeyyyyy hadı masayı kuruda yıyek derç........hehehe bende uyuz OLURUM :)

ee peki erkekte duygu yokmu?? öyle anlıyorumki kadın sokulmasa erkek yemeğini yiyip yatacak
bunu ben yaşadım bi süre sonra bende yanaşmadım ve 2 sene biz evde ev arkadası gibiydik..yada aynı evde iki yabancı insan insan bi süre sonra hep benmi konuşup güleceğim diyor (yada ben dedim) birikim sonucu kopma noktası oluyor..

Biz eşimle aynı işi yapıyoruz.
O yüzden konuşacak o kadar çok şeyimiz var ki...
Anlattıklarımız sıkıcı gelmiyor karşı tarafa.
Çok fazla ortak noktamız var.
Birbirimize bahsettiğimiz kişiler hep tanıdık.

Şimdi aksini düşünüyorum.
Eşim başka bir işte çalışsaydı ben akşam sorsaydım günün nasıl geçti diye
ne anlatacak ki bana? Anlamam ki... İyi veya kötü derdi ancak o kadar.

Vallahi duyguları var ise de saklamayı çok iyi başarıyorlar.
Erkek yapısı biraz daha bencil diye düşünüyorum.
Benim eşim çok konuşan biri değildir, ben de maşşallah sırf çene...
Bazen düşünüyorum da çok konuşsaydı ben sıkılırdım herhalde.
Zıt kutuplar gerçekten çekiyor mu acaba birbirini?

Kadın vazgeçtiği zaman herşeyin koptuğu konusunda kesinlikle katılıyorum canım sana.
Kadın uğraşıyor, didiniyor, kanının son damlasına kadar savaşıyor ve "yeter" dediği noktada kendini çekiyor ve ondan bir süre sonra kaçınılmaz son...

Kötü bir durum,,
Tüm erkekler böyle olmasa da genelinin böyle oldugunu duyuyoruz,,
Kendi adıma konusacak olursam,,
Tek bir örnekle,,
Dün yorgunum evimize beraber geçtik,,
işlerimi hallettim, yemek yedik,,
Tv nin karsısına geçtik,,
Ben kitap okuyorum,,kızımla eşimde tv izliyor,,
Eşim neden onunla ilgilenip sohbet etmediğimi sordu,,,
Bende kitabı bıraktım sohbet etmeye basladım,,
Evlilik budur,,ortak paylasımdır,,
Ama cogu erkek bunu böyle düşünemiyor,,
Ki bu sadece bir örnek,,
Normalde köşe bucak kacan da benim

Son düzenleme:

Tamam işte aynı noktaya geldik yine.
Zıt kutuplar birbirini çekiyor.
Sizde de kaçan sensin, kovalayan eşin. (ne anlamda kullandığım anlaşılmıştır sanırım)

Tabii ki evlilik ortak paylaşımdır.
Ben de eşimle işini konuşurum, raporları beraber yazarız vs vs
Burdaki konu eş eve ilk geldiğindeki durum.
Kimin daha enerjik, kimin daha çekimser olduğu...

Yoksa tüm evlilik böyle geçse zaten evlilik diye bir şey kalmaz.

kadınlarda genelde çene var ama
bende konuşkanım çok olmasada en azından aileme karsı
evet kutuplar zıt olmasa anlaşamaz insan denge böyle kuruluyor gibi..iki kişinin aynı karakterde olduğu evlilik zor yürüyor..
kadın vazgeçiyor ve adam hala anlamıyor onlara sorsan sorun yok .. ama kadının vazgeçmesi ne kadar kendini tutsada çok zor geliyor dedimya bende umursamadım umursamaz göründüm ama gel bana sor.. yalnızsam konuşup bişey paylaşmayacaksam bu evliliğin anlamı ney diye sordum kendime sürekli.. off neyse aklıma getirmeyeyim gene anlatsam roman olur galiba
..

Ben erkeklerin duygusuz olduğunu düşünmüyorum.
Bir şeye kırgın olduğumda susarım, hiç konuşmam ve suratımı asarım.
Eşim hemen farkeder, durumdan rahatsız olur.
Eğer duygusuz olsa umursamazdı.
Erkekler duygusuz değil de ne bileyim eşlerini bizim onları kafamıza taktığımız kadar takmıyor sanırım.

Sanırım oradaki duygusuz lafını, kelime olarak yanlış kullandım.
Zaten duygusuz olsalar, sevgi de olmaz saygı da.
Benim demek istediğim daha "gamsız, daha oluruna bırakan, daha rahat, daha vurdumduymaz" oldukları bu konularla ilgili.
İnşallah anlatabilmişimdir bu sefer
.

Yani bizim içimizi acıtan, bizi rahatsız eden çoğu şey onlara göre normal.

Ancak : kadınların DUYGU erkeklerin MANTIK ekseninde yaşadıklarını hala savunuyorum. Biz anlık duygusal tepkiler verebilirken, onlar daha realist ve daha mantıklı yaklaşıyorlar konulara diye düşünüyorum.

Son düzenleme:

Alacım bizde durumlar biraz farklı,,
Zıtlasınca tam aksine birbirimize giriyoruz:)
İkimizinde huyu suyu asagı yukarı aynı,,
Kimi zaman ben ona ulasmaya calısırım kimi zaman o,,
Bir denge var yani,,
İlk zamanlar daha cok ben konusur, ben ilgi beklerdim zamanla bu düzene girdi,,
Çünkü gercekten hep bir taraf vermeye calsırsa bir zamandan sonra vazgeciyor,,
Bu sekilde cok iyi,,
Her ilişki tabiki de birbirinden cok cok farklıdır,,kıyas yapılamaz,,

Katılıyorum sana alacım
Biz cok daha fazla ince düşünüyoruz,,
Onların kırılmadıgı seylere biz cok daha kolay kırılabiliyoruz,,
Sanırım bu da daha fazla duygusal yönden bakmakla oluyor

burayi okuyunca daha iyi anladim ki, ben cok sansli bi kadinim...

tv seyretsek bile birlikte seyrederiz. genelde komedi seyleri actigimiz icin birlikte güler egleniriz.
ama ben yanindayken sirf tvye adapte olmaz asla.

tvde birlikte seyredebilcegimiz bisi yoksa dvd acar ona bakariz. yani öyle ayri gayrimiz olmaz pek.
bitek persembe günleri istisna: o kurtlar vadisine bakarken ben diger odada fatmagüle bakiyodum.
bi o zaman yalniz tv izler :)

ama ben daha 10 aylik evliyim. daha hersey taze yani...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…