- 30 Aralık 2012
- 5.761
- 5.078
- 198
- 36
Siz çok kötü düşünceli bir insansınız ben aileme 6 aydır gelmedim bu bir ve ben geldikten sonra ameliyat ortaya çıktı. Ayrıca eşimin orada kalmasını değil karısı ve kızının sorumsz gamsız olmasına sinirkendim hepsi buDiyelimki annesi kardesi vefasiz umursamaz.Bu durumda esinizinde mi sirt donmesi gerekir.Ayrica Babasi hastanede olduguna gore oncelikle erkek evladi yaninda kalmasi gerekir.Belki lavaboya gidecek.Ustunu degistirecek.Skizin kocanizin evde yayilip yatmasi kayinvalidenin hastanede olmasi daha mi dogru.Kendi anneniz babaniz hastanede yatinca siz gitmezsiniz .Tatile bile cok rahat 2 haftaligina gidebiliyorsunuz.Esinizin annesi de desin o zaman benim oglumu birakip gitti.Ne yer ne icer diye dusunmuyor bu gelin.Nasil hosunuza gitti mi?Sorun ne biliyor musinuz?Esinizin ailesini sevmiyorsunuz.Sorun cikarmak icin firsat kolluyorsunuz
Özel oda birde eşim tabiki kalacak sorun karısınınve kızının umursamaz davranıp her işten sıyrılmaları sorun bukayınpederiniz erkek ve kkaldığı odada erkekler kalıyor o yüzden eşinizin kalması daha uygun olur, eşi veya kızı kalsa yatıp kalkarken rahat edemez haliyle, bana biraz abartmışsınız gibi geldi,
babası sonuçta ve zor gününde yanında olmucaksa ne zaman olacak
Bende sizin yaptığınızı yapar eşime de yaptırırım fakat işte her anne de sizin anneniz gibi değil ben kalamam uyuyamam rahat edemem diyor benim kv bive eşim iş yeriyle problem yaşamasına rağman kızı gezip tozuyor her işi eşime yüklüyorlar eşimin babası ise onunda babası ve kocası onlarda yapsın iş birliği yapsınlar diyorum biri hep yapıyor diğerleri hiç birşeye karışmıyor bu dopru muAnneme 2, ablama 4 ameliyatında baktım. Geçen yıl 8 ay boyunca babamla hastanede kaldık. Dört kardeşiz ama aileyle aynı şehirde olan tek evlat benim, babam abimin yaşadığı şehirde ameliyat ve tedavi oldu, kaybedene dek abimin evinde kaldık dört kardeş. Bir ablam hasta, diğerinin çocukları var, abim iş adamı işleri yoğun, anneme de kıyamadım o sorumluluğun yükün altına çoğunlukla ben girdim. Annem bir gece de ben kalayım dediğinde bile izin vermedik, biz ne güne duruyoruz dedik. Evlat olmak bunu gerektirir. Hiç bir refakatçilik maceramda da niye hep ben koşuyorum demedim. Hastane dışında da ailemin her işine koşarım, her işini yaparım. Konu sahibinin dediği gibi kargoya da giderim, tamirci de bulurum, pazara markete de taşırım. Her şeyi bir kenara bırakırsak vefa borcum var çünkü. Bu gün bu kadın olmama sebep olan bana özveriyle bakan, büyüten,okutan insanların ağzından çıkan söz emirdir. İyi evlat olmak herkesin harcı değil. Bunları yaparken sıkılıp bunalıyorum bazen, evet. İnsanım çünkü. Sonra diyorum ki yarınımızın garantisi yok kudracığım, pişman olacağın keşke diyeceğin hiç bir şey olmasın hayatında. Bunları yapıyorum diye eşimin bu şekilde düşündüğünü bilsem, çok üzülürüm, soğurum ve eşime bakışım değişir.
Ha bunları eşimin ailesine de yapıyorum gerekli oldukça. Bir yere gidilecekse götürür getiririm, hasta olurlarsa bakarım, ihtiyaçları olduğunda koşarım. Eşime bile bırakmam bu tip şeyleri. Çünkü kendi ailem için düşündüklerim onlar için de geçerlidir. İnsan olmanın minimum şartlarından biridir ihtiyacı olana yardım etmek, aileyi sevmek saymak, el üstünde tutmak. O yüzden buradaki konular bana anormal geliyor. Aile olmak demek karı koca olmak demek değil benim gözümde. Aile annelerle babalarla kardeşlerle bir bütündür. Kayınvalidesine 30 yıl bebek gibi bakmış bir kadının kızıyım çünkü, böyle gördüm.
Evet Allah razolsunNe güzel... Ama emin olun kaynananız - kayınpederiniz ayrı diye olayları değerlendirişiniz de farklı oluyor zira eş gibi bir mefhum ortadan otomatik olarak kalkmış oluyor. Buradaysa kendi keyfine düşmüş bir eş (kayınvalide) söz konusu... Artı olarak konu sahibi burada bir haftadan bahsetmiyor bence... Eşi bile darlandı ise emin olun ailedeki sorumluluk ve dengeler maalesef çıkarcı zihniyet sebebi ile çoktan bozulmuş demektir.
o onları bağlar, siz kendi görevinizi yapın ve bunu sorun etmeyin benceÖzel oda birde eşim tabiki kalacak sorun karısınınve kızının umursamaz davranıp her işten sıyrılmaları sorun bu
Bende sizin yaptığınızı yapar eşime de yaptırırım fakat işte her anne de sizin anneniz gibi değil ben kalamam uyuyamam rahat edemem diyor benim kv bive eşim iş yeriyle problem yaşamasına rağman kızı gezip tozuyor her işi eşime yüklüyorlar eşimin babası ise onunda babası ve kocası onlarda yapsın iş birliği yapsınlar diyorum biri hep yapıyor diğerleri hiç birşeye karışmıyor bu dopru mu
Anneme 2, ablama 4 ameliyatında baktım. Geçen yıl 8 ay boyunca babamla hastanede kaldık. Dört kardeşiz ama aileyle aynı şehirde olan tek evlat benim, babam abimin yaşadığı şehirde ameliyat ve tedavi oldu, kaybedene dek abimin evinde kaldık dört kardeş. Bir ablam hasta, diğerinin çocukları var, abim iş adamı işleri yoğun, anneme de kıyamadım o sorumluluğun yükün altına çoğunlukla ben girdim. Annem bir gece de ben kalayım dediğinde bile izin vermedik, biz ne güne duruyoruz dedik. Evlat olmak bunu gerektirir. Hiç bir refakatçilik maceramda da niye hep ben koşuyorum demedim. Hastane dışında da ailemin her işine koşarım, her işini yaparım. Konu sahibinin dediği gibi kargoya da giderim, tamirci de bulurum, pazara markete de taşırım. Her şeyi bir kenara bırakırsak vefa borcum var çünkü. Bu gün bu kadın olmama sebep olan bana özveriyle bakan, büyüten,okutan insanların ağzından çıkan söz emirdir. İyi evlat olmak herkesin harcı değil. Bunları yaparken sıkılıp bunalıyorum bazen, evet. İnsanım çünkü. Sonra diyorum ki yarınımızın garantisi yok kudracığım, pişman olacağın keşke diyeceğin hiç bir şey olmasın hayatında. Bunları yapıyorum diye eşimin bu şekilde düşündüğünü bilsem, çok üzülürüm, soğurum ve eşime bakışım değişir.
Ha bunları eşimin ailesine de yapıyorum gerekli oldukça. Bir yere gidilecekse götürür getiririm, hasta olurlarsa bakarım, ihtiyaçları olduğunda koşarım. Eşime bile bırakmam bu tip şeyleri. Çünkü kendi ailem için düşündüklerim onlar için de geçerlidir. İnsan olmanın minimum şartlarından biridir ihtiyacı olana yardım etmek, aileyi sevmek saymak, el üstünde tutmak. O yüzden buradaki konular bana anormal geliyor. Aile olmak demek karı koca olmak demek değil benim gözümde. Aile annelerle babalarla kardeşlerle bir bütündür. Kayınvalidesine 30 yıl bebek gibi bakmış bir kadının kızıyım çünkü, böyle gördüm.
Ne mutlu size... Siz bunları yaparken karşı taraf da bence size aynı içtenlikle davranıyordur... Bu olaylar biraz da karşılıklı paylaşım... Hep bana Rabbena diyen birileri ile karşılaşsaydınız bence bu kadar ılımlı bir görüşünğz olmazdı... Ne mutlu ki Allah size sizin gibilerle denk gelme şansını nasip etmiş
İnsanlara nasıl davranırsanız öyle karşılık göreceğinize inanıyorum ben. Karşınıza çok arıza bir insan çıkmadığı sürece bu böyle. Ama daha en başından eş ailesine tepkili, geline tepkili insanlar olunca insani ilişkiler de yolunda gitmiyor. Karşılıklı anlayış lazım.
Bence sadece gerçekten kötü biri ile karşılaşmamışsınız siz... Eş ailesine baştan tepkili olarak itham ya da ima etmeyin bence konu sahibini... Yoksa ağzınızla kuş tutsanız yine de kötülük ya da bencillik yapacak insan dolu etraf... Siz denk gelmediyseniz o sizin şansınız... Unutmayın ki yapılan iyilikler kadar niyet ve zan da önemlidir... Başka bir kulu bilmeden zan altında bırakmak da hoş değil bence... Hani yaptığınız ve detaylıca anlattığınız büyük iyilikler karşısında ufak da olsa bu kısmını da düşünün derim nacizane...
Anneme 2, ablama 4 ameliyatında baktım. Geçen yıl 8 ay boyunca babamla hastanede kaldık. Dört kardeşiz ama aileyle aynı şehirde olan tek evlat benim, babam abimin yaşadığı şehirde ameliyat ve tedavi oldu, kaybedene dek abimin evinde kaldık dört kardeş. Bir ablam hasta, diğerinin çocukları var, abim iş adamı işleri yoğun, anneme de kıyamadım o sorumluluğun yükün altına çoğunlukla ben girdim. Annem bir gece de ben kalayım dediğinde bile izin vermedik, biz ne güne duruyoruz dedik. Evlat olmak bunu gerektirir. Hiç bir refakatçilik maceramda da niye hep ben koşuyorum demedim. Hastane dışında da ailemin her işine koşarım, her işini yaparım. Konu sahibinin dediği gibi kargoya da giderim, tamirci de bulurum, pazara markete de taşırım. Her şeyi bir kenara bırakırsak vefa borcum var çünkü. Bu gün bu kadın olmama sebep olan bana özveriyle bakan, büyüten,okutan insanların ağzından çıkan söz emirdir. İyi evlat olmak herkesin harcı değil. Bunları yaparken sıkılıp bunalıyorum bazen, evet. İnsanım çünkü. Sonra diyorum ki yarınımızın garantisi yok kudracığım, pişman olacağın keşke diyeceğin hiç bir şey olmasın hayatında. Bunları yapıyorum diye eşimin bu şekilde düşündüğünü bilsem, çok üzülürüm, soğurum ve eşime bakışım değişir.
4 aylik hamile olmak hastalik degilGerektiğince eşimin arkasında destekçiyim bu arada bende 4 aylık hamileyim yani benim yanımda olmak isterken napayım işte deyip mevbur yapıyor
34 yıllık hayatımda steril bir fanusun içinde yaşamadığıma göre kötü insanlarla da karşılaştım. Ama kötü insanlara iyi davranılınca içlerindeki iyinin ortaya çıktığını da gördüm. Hiç birimiz siyah ya da beyaz değiliz, hem siyah var içimizde hem beyaz. Önemli olan kendimiz için de başkaları için de o beyaz tarafı ortaya çıkartmaya çalışmak.
Konu sahibi için demedim onu genel bir yorum olarak söyledim. Konu sahibi de üzerine alınabilir, siz de başkaları da. Bdv konularındaki gibi bütün eş aileleri kötü değildir öyle değil mi? Biraz da hatayı kendimizde arayalım diyorum ben.
Yaptıklarımı asla büyük iyilikler olarak görmedim. İnsan ailesine iyilik olarak yapmaz bu tip şeyleri. Görevimdi, insanlığım ve vicdanımın gerektirdiği şeylerdi. Bugün yine aynı şekilde davranmaktan gocunmuyorum, gocunmam.
gerçekten çok düşünceli bir insansınız ama herkesin şartları aynı olmuyor ki.
çok zor bir süreçten geçmişsiniz allah yardımcınız olsun. Bir daha göstermesin.
Ama bu demek değildir ki herkes aynı olmalı, herkes tek başına fedakarlık göstermeli.
siz de kız çocuğusunuz ve oğlu olmasına rağmen babanıza siz bakmışsınız. Bu durumda hamile eşi olan bir adam da babasına her gün bakacağına bir gün de o kız evlat bakabilir yani.
ben tek çocuğum ben ne yapacağım etraftan erkek mi bulacağım yoo allah göstermesin ben bakacağım -ki annem asla bana bırakmaz bu işi eli ayağı tutarsa-
kadının eşi 2 gün annesi 1 gün kız da 1 gün baksa zaten bitti gitti işte herkes kendine göre yapabileceği ölçüde bakmış olur.
Zaten ben kayınvalidenin bakmamasını çok çok garipsedim. Hastanelere dayanamıyorum ne demek yani? Ne kadar ayıp. Hadi bir gün gidemedin iki gün gidemedin 3. günü de mi bir ben bakayım artık demiyorsun, elin ayağın tuttuğu halde. ve ben canı gönülden inanıyorum ki bir üyenin söylediği gibi bu çocuk bekar olsaydı sen yorulma oğlum zaten çalışıyorsun biz kardeşinle bakarız diyeceklerdi.
Ama yapacak bir şey yok tabi ki adamcağıza bakacak.
Ben sadece şunu söylemek istiyorum evet artık hastaneden çıkana kadar kocası mecbur bakacak, sıkacak dişini biraz daha babası sonuçta ama gerçekten ne kayınvaldenin ne görümcenin burada zerre bakmamak için bahanesi yok! Evlat olan ben kızım demez, abi ben bir kaç gün bakayım benim de babamdır der sizin baktığınız gibi...
eş olan insan bakabileceğim kadar ben bakarım der annelerimizin yaptığı gibi.
ama onlar haysiyetsiz diye eşi de öyle olsun diye bir şey yok tabi ki.
gerçekten çok düşünceli bir insansınız ama herkesin şartları aynı olmuyor ki.
çok zor bir süreçten geçmişsiniz allah yardımcınız olsun. Bir daha göstermesin.
Ama bu demek değildir ki herkes aynı olmalı, herkes tek başına fedakarlık göstermeli.
siz de kız çocuğusunuz ve oğlu olmasına rağmen babanıza siz bakmışsınız. Bu durumda hamile eşi olan bir adam da babasına her gün bakacağına bir gün de o kız evlat bakabilir yani.
ben tek çocuğum ben ne yapacağım etraftan erkek mi bulacağım yoo allah göstermesin ben bakacağım -ki annem asla bana bırakmaz bu işi eli ayağı tutarsa-
kadının eşi 2 gün annesi 1 gün kız da 1 gün baksa zaten bitti gitti işte herkes kendine göre yapabileceği ölçüde bakmış olur.
Zaten ben kayınvalidenin bakmamasını çok çok garipsedim. Hastanelere dayanamıyorum ne demek yani? Ne kadar ayıp. Hadi bir gün gidemedin iki gün gidemedin 3. günü de mi bir ben bakayım artık demiyorsun, elin ayağın tuttuğu halde. ve ben canı gönülden inanıyorum ki bir üyenin söylediği gibi bu çocuk bekar olsaydı sen yorulma oğlum zaten çalışıyorsun biz kardeşinle bakarız diyeceklerdi.
Ama yapacak bir şey yok tabi ki adamcağıza bakacak.
Ben sadece şunu söylemek istiyorum evet artık hastaneden çıkana kadar kocası mecbur bakacak, sıkacak dişini biraz daha babası sonuçta ama gerçekten ne kayınvaldenin ne görümcenin burada zerre bakmamak için bahanesi yok! Evlat olan ben kızım demez, abi ben bir kaç gün bakayım benim de babamdır der sizin baktığınız gibi...
eş olan insan bakabileceğim kadar ben bakarım der annelerimizin yaptığı gibi.
ama onlar haysiyetsiz diye eşi de öyle olsun diye bir şey yok tabi ki.
sizde o zaman en baştan yazsaydınız kalbimde sorun var ağır geçiriyorum diye!!Şöyleki ağır geçiriyorum büyütmüyorum herkesi herkesle karıştırmayın mesela kalbimde bir sorun olduğunu bilerek mi yazdınız bunu! O zaman susun
Ne kadar mükemmelmişsiniz... Özendim bir an, zira ben mesela asla bu kadar mükemmel olamam... Olduğumu da iddia edemem... Ciddi diyorum... İnancım en başta buna engel... İnsanın bu kadar katî konuşması... Hele de kendi hakkında... Hele ki kötülük kavramı üzerine... Habil ile Kabil'den bu yana kötüler aramızda oldu hep... Kötü ile iyinin savaşına tanık olduk... "kötü insanlara iyi davranılınca içlerindeki iyinin ortaya çıktığını da gördüm." cümleniz de dahil her ifadenizin altında müthiş bir ego yatıyor, farkında mısınız? Sıfır esneme payınız var... "Olabilir mi acaba?" diye bir an bile esnediğinizi görmedim cevaplarınızda... Sürekli karşıdakiler hatalı... Aslında kötü ile karşılaşmak da kendi hatamız... öyle mi? Diyorum ya hakikaten Allah kötü ile karşılaştırmasın... Ah bir bilseniz insan ne kadar alt üst oluyor... Öyle Polyannacılık falan da ilaç olmuyor o zaman bazı yaralara... Kişisel gelişim de kurtarmıyor insanı... İnşallah ben yanılıyorumdur ama henüz hayatı tam anlamı ile tanımadığınızı düşünüyorum...
Keşke baksaydı ya da bakabilseydi abim. Ben de sevinir ve daha rahat hissederdim. Ama bakmadı diye de ne yüzüne söylerim ne arkasından konuşurum. Onun elinden o kadarı gelmiştir benim elimden daha fazlası gelir, ben koyarım elimi taşın altına.
Demek istediğim bu aslında biz kendimizden, kendi vicdanımızdan, kendi evlatlığımızdan sorumluyuz. Evet birileri yükü biraz alsa iyi olur bazen ama almıyorsa da silah zoruyla sorumluluk altına sokamayız. Biz ne yapıyorsak onu bırakacağız ardımızda, bu kadar basit...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?