Sizin eşleriniz de aynı mı? Ya da aileleri...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Zamnında eşiniz alıştırmis bekarken ailesinin her işine koşturmaya şimdi hala ayni ilgiyi bekliyorlar, karisi ilgilenebilir pekala. Eşler hangi günler için var? Oğlu da gidebilir tabiki ama her işi eşinizin üstüne yıkmaya hakları yok. Küçük kardeşi nasılsa abim yapar diye sokulmuyor belli ki. Bende de aynı model bir kayın var ordan biliyorum. Bugüne kadar yapmamış olabilir bugünden sonra yapsın, yapamıyor beceremiyorsa birlikte yapılır. Her iş abinin üstüne yüklenmez. Tepkiniz çok yerinde. Ama bunu sebebi eşiniz. Ailesi değil. Öyle alıştırmış onları. Ve öyle de gidecek. Biz evleneli 4 sene oluyor, hala değişmedi. Evlendi artık diğer çocuklarımız da var demiyorlar. Bir ailesi olduğunu kabullenemiyorlar. Önceliğin eş ve çocuk olduğunu anlayamıyorlar. Bekar çocuklarından asla iş istemiyorlar. Evlilelere olan oluyor. Çünkü öyle alistirmis öyle de gidecek... Üzgünüm.

Siz çok kötü düşünceli bir insansınız ben aileme 6 aydır gelmedim bu bir ve ben geldikten sonra ameliyat ortaya çıktı. Ayrıca eşimin orada kalmasını değil karısı ve kızının sorumsz gamsız olmasına sinirkendim hepsi bu

Özel oda birde eşim tabiki kalacak sorun karısınınve kızının umursamaz davranıp her işten sıyrılmaları sorun bu

Bende sizin yaptığınızı yapar eşime de yaptırırım fakat işte her anne de sizin anneniz gibi değil ben kalamam uyuyamam rahat edemem diyor benim kv bive eşim iş yeriyle problem yaşamasına rağman kızı gezip tozuyor her işi eşime yüklüyorlar eşimin babası ise onunda babası ve kocası onlarda yapsın iş birliği yapsınlar diyorum biri hep yapıyor diğerleri hiç birşeye karışmıyor bu dopru mu

Evet Allah razolsun

Doğru ya da değil, ben işin o kısmıyla ilgilenmem. Dört kardeş içinde keyfi nedenlerle anneme ya da babama ben bakmak zorunda kalsam bile umursamam. Çünkü benim evlatlığım beni ilgilendirir, benim insanlığım, benim vicdanımdır. Başkasının ne yapıp ne yapmadığı umurumda olmaz, olmadı şimdiye kadar. Hele ki eşim bunu dert etse, dile getirse, sanmıyorum ki evliliğimiz o saatten sonra yolunda gitsin.

Ne mutlu size... Siz bunları yaparken karşı taraf da bence size aynı içtenlikle davranıyordur... Bu olaylar biraz da karşılıklı paylaşım... Hep bana Rabbena diyen birileri ile karşılaşsaydınız bence bu kadar ılımlı bir görüşünğz olmazdı... Ne mutlu ki Allah size sizin gibilerle denk gelme şansını nasip etmiş

Eşin ne güzel görevini yapıyor kızı kalmayabilir ama eşi kalmıyorsa kinanabilir.Esiniz madem sıkılmış verin gazı çıkın gidin oradan eşiniz ailesi hakkında konuşursa sessiz kalın sonradan korumaya geçer himmm zafen souldfly böyle düşünüyordu der

İnsanlara nasıl davranırsanız öyle karşılık göreceğinize inanıyorum ben. Karşınıza çok arıza bir insan çıkmadığı sürece bu böyle. Ama daha en başından eş ailesine tepkili, geline tepkili insanlar olunca insani ilişkiler de yolunda gitmiyor. Karşılıklı anlayış lazım.

Bence sadece gerçekten kötü biri ile karşılaşmamışsınız siz... Eş ailesine baştan tepkili olarak itham ya da ima etmeyin bence konu sahibini... Yoksa ağzınızla kuş tutsanız yine de kötülük ya da bencillik yapacak insan dolu etraf... Siz denk gelmediyseniz o sizin şansınız... Unutmayın ki yapılan iyilikler kadar niyet ve zan da önemlidir... Başka bir kulu bilmeden zan altında bırakmak da hoş değil bence... Hani yaptığınız ve detaylıca anlattığınız büyük iyilikler karşısında ufak da olsa bu kısmını da düşünün derim nacizane...

34 yıllık hayatımda steril bir fanusun içinde yaşamadığıma göre kötü insanlarla da karşılaştım. Ama kötü insanlara iyi davranılınca içlerindeki iyinin ortaya çıktığını da gördüm. Hiç birimiz siyah ya da beyaz değiliz, hem siyah var içimizde hem beyaz. Önemli olan kendimiz için de başkaları için de o beyaz tarafı ortaya çıkartmaya çalışmak.

Konu sahibi için demedim onu genel bir yorum olarak söyledim. Konu sahibi de üzerine alınabilir, siz de başkaları da. Bdv konularındaki gibi bütün eş aileleri kötü değildir öyle değil mi? Biraz da hatayı kendimizde arayalım diyorum ben.

Yaptıklarımı asla büyük iyilikler olarak görmedim. İnsan ailesine iyilik olarak yapmaz bu tip şeyleri. Görevimdi, insanlığım ve vicdanımın gerektirdiği şeylerdi. Bugün yine aynı şekilde davranmaktan gocunmuyorum, gocunmam.

gerçekten çok düşünceli bir insansınız ama herkesin şartları aynı olmuyor ki.
çok zor bir süreçten geçmişsiniz allah yardımcınız olsun. Bir daha göstermesin.

Ama bu demek değildir ki herkes aynı olmalı, herkes tek başına fedakarlık göstermeli.
siz de kız çocuğusunuz ve oğlu olmasına rağmen babanıza siz bakmışsınız. Bu durumda hamile eşi olan bir adam da babasına her gün bakacağına bir gün de o kız evlat bakabilir yani.
ben tek çocuğum ben ne yapacağım etraftan erkek mi bulacağım yoo allah göstermesin ben bakacağım -ki annem asla bana bırakmaz bu işi eli ayağı tutarsa-
kadının eşi 2 gün annesi 1 gün kız da 1 gün baksa zaten bitti gitti işte herkes kendine göre yapabileceği ölçüde bakmış olur.
Zaten ben kayınvalidenin bakmamasını çok çok garipsedim. Hastanelere dayanamıyorum ne demek yani? Ne kadar ayıp. Hadi bir gün gidemedin iki gün gidemedin 3. günü de mi bir ben bakayım artık demiyorsun, elin ayağın tuttuğu halde. ve ben canı gönülden inanıyorum ki bir üyenin söylediği gibi bu çocuk bekar olsaydı sen yorulma oğlum zaten çalışıyorsun biz kardeşinle bakarız diyeceklerdi.
Ama yapacak bir şey yok tabi ki adamcağıza bakacak.
Ben sadece şunu söylemek istiyorum evet artık hastaneden çıkana kadar kocası mecbur bakacak, sıkacak dişini biraz daha babası sonuçta ama gerçekten ne kayınvaldenin ne görümcenin burada zerre bakmamak için bahanesi yok! Evlat olan ben kızım demez, abi ben bir kaç gün bakayım benim de babamdır der sizin baktığınız gibi...
eş olan insan bakabileceğim kadar ben bakarım der annelerimizin yaptığı gibi.

ama onlar haysiyetsiz diye eşi de öyle olsun diye bir şey yok tabi ki.

Ne kadar mükemmelmişsiniz... Özendim bir an, zira ben mesela asla bu kadar mükemmel olamam... Olduğumu da iddia edemem... Ciddi diyorum... İnancım en başta buna engel... İnsanın bu kadar katî konuşması... Hele de kendi hakkında... Hele ki kötülük kavramı üzerine... Habil ile Kabil'den bu yana kötüler aramızda oldu hep... Kötü ile iyinin savaşına tanık olduk... "kötü insanlara iyi davranılınca içlerindeki iyinin ortaya çıktığını da gördüm." cümleniz de dahil her ifadenizin altında müthiş bir ego yatıyor, farkında mısınız? Sıfır esneme payınız var... "Olabilir mi acaba?" diye bir an bile esnediğinizi görmedim cevaplarınızda... Sürekli karşıdakiler hatalı... Aslında kötü ile karşılaşmak da kendi hatamız... öyle mi? Diyorum ya hakikaten Allah kötü ile karşılaştırmasın... Ah bir bilseniz insan ne kadar alt üst oluyor... Öyle Polyannacılık falan da ilaç olmuyor o zaman bazı yaralara... Kişisel gelişim de kurtarmıyor insanı... İnşallah ben yanılıyorumdur ama henüz hayatı tam anlamı ile tanımadığınızı düşünüyorum...

Altına net imzamı atarım... Çok ama çok güzel bakmışsınız bence konuya...

Keşke baksaydı ya da bakabilseydi abim. Ben de sevinir ve daha rahat hissederdim. Ama bakmadı diye de ne yüzüne söylerim ne arkasından konuşurum. Onun elinden o kadarı gelmiştir benim elimden daha fazlası gelir, ben koyarım elimi taşın altına.

Demek istediğim bu aslında biz kendimizden, kendi vicdanımızdan, kendi evlatlığımızdan sorumluyuz. Evet birileri yükü biraz alsa iyi olur bazen ama almıyorsa da silah zoruyla sorumluluk altına sokamayız. Biz ne yapıyorsak onu bırakacağız ardımızda, bu kadar basit...

Şöyleki ağır geçiriyorum büyütmüyorum herkesi herkesle karıştırmayın mesela kalbimde bir sorun olduğunu bilerek mi yazdınız bunu! O zaman susun
sizde o zaman en baştan yazsaydınız kalbimde sorun var ağır geçiriyorum diye!!
eşiniz onun evladı yapabildiği kadarını yapsın
tayininiz çıkarsa da taşınırsınız

Mükemmel değilim, mükemmel olduğumu hiç düşünmedim. Aslında söylediğinizin aksine esnek olan taraf benim. İnsanları bu kötü at bunu kenara diye ayırmıyorum. İnançlı bir insan değilim ben, eskilerin masallarına inanmam, insana inanırım.

Siz yanlış anladınız beni, kendimi övdüğümü falan düşünüyorsunuz anladığım kadarıyla. Öyle bir düşüncem yok ama kendimi anlatmaya ya da ispatlamaya da niyetim yok. O yüzden kesiyorum bu sohbeti burada. Mutlu forumlar.

Yahu ne kadar dramatize ettiniz bu konuyu Anladık bir takım ulvi düşünceleriniz ve davranışlarınız var... Ne güzel :)) Ama kimse de silah zoru ile birine sorumluluk altına sokmaktan bahsetmiyor burada şu anda... Bir kadın eşine bakmak yerine alışveriş ve gezmeye gidiyorsa doğal olarak tepki gösterebilir bazılarımız... Ne vicdanımızı bıraktınız ne evlatlığımızı Birazdan konu ar, namus, haysiyete gelecek sanırım... Ben kaçayım bari bu noktalara gelmeden

Öpüyorum sizi çok... Hayatı biraz da olurunda yaşayın... Allah nasılsa herkesin kalbini ve seceresini şah damarından da yakın biliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…