Sizin eşleriniz de böyle mi ?

Iyide disari çikarken en azindan yarim saat hazirlanmayan var mi gercekten? Hadi cikalim der demez ayagina ayakkabi gecirip oldugu gibi evden firliyor olması lazım insanin.
Disari cikalim diyince bende geçer bir makyaj yaparım. 15 sürer makyajim cunku kremi emmesini filan bekliyorum cildimin. Giyinmem pek uzun sürmez Motosiklete biniyorken kiyafet secenegi olmuyor zaten hep ayni motor ekipmanlarini, kiyafetleri giyiyorsun. Onun disinda yine cok cavcavli giyinmem pek jean geciririm altima ustume ise mevsime gore seyler giyerim biter. Kombin yapicam diye ugrasiyorsaniz dolabin onune gecip, yarim saatten fazla suruyordur. Bende okadar beklemek istemezdim.

Elinizdeki parcalari önceden kombinleyip dolabiniza asarsaniz belki daha kolay olur?

Çoluk çocuk da yok hızlı olmayı öğrenin

Anladığım kadarı ile çalışmıyorsunuz

Size Zaman bol geliyor

Sabah eşim ve oğlum yataktan kalktıktan 10 dakika sonra ayakkabıları bağlamaya başlarlar mesela

Ben de ne giyeceğimi jet hızı ile düşünebilirim ya da eş ile gezmeye giderken ne giyilebilir ki bir pantolon bir üst değil mi

Yani şu hazırladığınız kombini bir yazsanıza biz de öğrenelim saatler alan şeyleri

Eşimle sizdeki halin tam tersiyiz ve eşinizin nasıl sinire kaldığını anlayabiliyorum diyeyim gerisini siz anlayın, üstelik her oyalamayı ben çözerek anahtar elimde, fişler çekilmiş, pencereler ayarlanmış, çocuk giydirilmiş ışıl ışıl, ben makyajıma kadar tamam vb. kapıda adamın hazırlığının bitmesini bekliyorum.
Eşinizi savunurum şimdi, derdinize derman olamam, size de haksızlık ederim. Çok bir şey diyemiyorum.
Belki birazdan derim ama

Biz saat belirliyoruz ben ona göre erkenden hazırlanmaya baslıyorum sıkıntı olmuyo. Eger plansız gıdıyorsakta biraz beklıyor yapacak bişey yok :) bu arada yarım saatte hazırlanmak baya hızlısınız :)

Accık ipucu verseniz nolur yani

Beklemeyi de sevmem bekletmeyi de .Disari cikacaksak saati belli degilse hazırlanır oturur tv izlerim ya da kitap okurum .Eger hemen gelistiyse çıkma isi elimi cabuk tutarim .Esim sabirsiz olsa da sıkbogaz etmez hadi hadi diye

Çocuk olursa artık alır çocuğu da bekler dışarda haha bu sebepten boşanmazsa tabi :)

Ohoo o başlı başına olay zaten. Çocuk olunca hazırlanırken evde aceleden ayaklarım k.ıma vuruyor..

Takmıyorum dedim ama ben eşimden hızlıyımdır. Bazen çanta toparlama işini ona bırakıyorum ben de rahatça giyinip makyaj yapayım diye. 17 aydır hala koyulacakları bana soruyor. En sonunda gidiyorum çocuğun dolabını açıp şunları şunları koy diye eline veriyorum. O da elimden alıp çantaya koyuyor.
Dur dur bitmedi..

Başka ne koyulacak diye soruyor mutfağa gidip çocuğun suluğunu dolduruyorum, yemeğini kabına koyuyorum, emziğini ve kabını falan arayıp buluyorum, meyvesini alıp tezgaha bırakıyorum bunları da koy diye..
Ne oldu? kocam çanta yerleştirdi.. Bazen yorulup makyaj yapmadan çıkıyorum..
Çocuğu kucaklar kapıya çıkarım adam çöpü falan çıkarır. Evi, ocağı falan son kez kontrol eder.

Yani sen asıl çocuktan sonra gör..

Benim eşimde öyle. Mesela 2 de evden çıkacağız derse o saate göre ayarlarım kendimi çocukları. Ama hadi çıkalım derse aynı öyle yapar. Yok arabayı ısıtayım, yok otoparktan çıkartayım diye gider sonra yer beni gel gel diye. Bu arada bende kendimle çocuklarla cebelleşip dururum.

benimki bir yere gitmeden önce bir tuvalete gider çıkmak bilmez sanki kuluçkaya yatmış.tuvalette. onun yüzünden geç kalacak gibi oluruz.sonra bir hışımla giyinir.ben kısa boylu kısa bacaklı bir insanım kendisi uzun bacaklı hızlı yürüyen biridir.resmen arkasından nefes nefese yetişmeye çalışırım.elinden tutsamda çok yorulurum.işin komik kısmı hamileykende böyle oluyor.mesela ben kendimi nasıl yetişeceğimi bilirim ona göre harekete geçerim.ama o hem gamsızlık eder son dakikaya kadar sonra iki ayağımı bir pabuça sokar.

Zaten yarım saatte hazırlanmasına değil bizim takıntımız, çözüm önerilerini beğenmemesinde :)

Accık ipucu verseniz nolur yani

Kafamda bellidir her şey Calender, elim de jet hızındadır maşallah diyeyim ve hatta yani o acele giden ecele gider lafının bir istisnası olarak kontrollü bir acelecilikle zamanla kapışırım (Ne övdüm be kendimi aşlsada )

Dolabım, standart kombinler bir arada olacak şekilde ayarlıdır. Joker pantolonlarım (Yani her kazağa uyumlu bulduğum parçalar misal) tek bir çekmecededir, oradan ne çeksem bilirim ki elime gelen parçayı uydurmak için uğraşmam. Böyle çekmecelerim var
Evde en çok açılan-oynanan pencereler bellidir ve zihnim içinde kontrol sırasındadır. Küçük odanın penceresinden kontrole gözümle başlar, antreden geçerken perde ve pencereleri keserim, oradan kettle fişini çekerken aynı anda mutfak penceresini ayarlarım. Salonun bir köşesinde dışarı çıkarsak diye çocuğun kıyafetleri bir gün önceden çantasıyla beraber hazırdır, onu giydirir, klimayı-tvyi kapatır, pencereleri ayarlar kapı önüne gelirim (Çantalar kapı önünde beni bekler, onları aramamak için önden ne çıkacaksa evden, kapı önünde olur). Oradan banyoya geri yönelir, banyo şofbeninin açık-kapalı olduğunu keser, wc işimi halleder, el yüz yıkar, diş fırçama macunu sıkıp evin içini turlamaya başlarım
Ki zaten benim adam o sıra ne giyeceğini ancak ayarlamış, saçı ile uğraşıyor, parfüm şu bu sıkınıyordur anca.

O diş fırçalamaya vb. geçerken banyo işleri için (Yönsüz işte) o sıra saç makyaj bittiği gibi çantama 4e kadar sayarak atacağımı atarım. Unutmam 4 sayısı çantanda 4 şeysiz evden çıkamazsın demektir benim için: Cüzdan, telefon, anahtar, sigara.
Çocuğu da aldım aha adam hala hazırlanacak, çorabını giyecek, nerede ne vardı ona bakacak, ne unutmuş onu toparlayacak. :)

Vallahi hayran kaldım.
Şimdi bu anlattıklarını dışarı çıkarken hazırlanma konusunda deneyeceğim.
Adam mızmızlanmaz ama ben kendim huzursuz oluyorum hele çocuktan sonra.
Diğer ev işi yemek konusunda ışık hızı yanından geçerken el sallarım, ama bu konuda maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…