• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizin Için önce çocuğunuzmu gelir Yoksa Kocanizmi

ben 2 aylık hamileyim benim için de şu an içimde olan bebeişim kesinlikle.eşimi de çok seviorum ama bebeğim benim dünyam.

tabıkı oğlum o benım tek varlığım hazinem yaşama sebebım hayatımın amacı bıtanem ballı böreğim mercimeğim bezelye tanem.... o benım dünyam:)))

ikisinide birbirinden ayırmak cok zor olur gercekten ama eşim ilk goz agrım cocugumda ondan bi parca yerleri ayrı

ben bu konunuyu ilk gördüğümde aman canım nasıl olsa herkes çocuğum demiştir diye düşünmüştüm ama yanılmışım.
tamam ben bekarım annede değilim ama uzun süren bir ilişkim var ve erkeklerin ne olduğunu az çok anladım ve kk bana yaşanan olayları öyle bir anlattıki...

ya ben çok duygusalım yada.. lütfen beni yanlış anlamayın ama ben inanın kim ne derse desin eşim diyenleri anlayamam. sizde sanırım beni anlamazsınız.

eğer yanlış birşeyler söylüyorsam affola.. kusura bakmayım bu benim nacizane fikrim..
ben annemden kocam daha önde gelir diye duysaydım yıkılırdım..

ay bu nekadar zor bir soru ben onlari ayiramiycam kiziminda esiminde yerleri cok baska ikisi olmadanda yasayamam onlar benim herseyim,zaten kizimizida birlikte yaptik sonucta ikimizinde bir parcasi o,yani ben ayiramiyorumfisfisfis

şu satırları okuduktan sonra dilerim hanımlar kayınvalidelerinin gelinleri neden kıskandığını anlamışlardır.... herşeyden değerli gördükleri yavrularının, gün gelip onları ikinci plana atmalar, hatta arayıp sormamaları, üstelik kendilerine evlenmeden, birlikde hiçbirşey paylaşamadan, sadece kulakdan dolma korkularla, varlıklarına bile tahammül edemeyen gelinlerle yüz yüze kaldıklarında bu yürekleri evlat sevgisiyle yanan bu kayınvalidelerin duygularını, dilerim burada ki annelerin hepisi anlamıştır.... o kadar kolay değil demekki yerimseniben kolaycaa.s hadi kızım bu senin kocan artık, bana eyvallah demek:kahve:

ne yalan söyliyeyim önce evladım geliyor, bu annelik iç güdüsü galiba ,yok eşim geliyor diyenler, bana pek inandırıcıda gelmiyor. anlıyamıyorum aslında...

ne yalan söyliyeyim önce evladım geliyor, bu annelik iç güdüsü galiba ,yok eşim geliyor diyenler, bana pek inandırıcıda gelmiyor. anlıyamıyorum aslında...

elbette önce evladınız gelir gayet doğal bir duygu.... gün gelp ondan vazgeçmek zorunda bırakılmak korkusunu, nasıl bir duygu sizce ?

Son düzenleme:
Kizlarim gelir onlar bir tarafa dünya bir tarafa,

Rabbim bütün cocuk hasretinle yanan kadinlara bu duyguyu nasip etsin insallah.

Cocuk cok farkli birsey hic düsünmeden kendini atese bile atarsin baska kim icin yapabilirki insan böyle birsey

şu satırları okuduktan sonra dilerim hanımlar kayınvalidelerinin gelinleri neden kıskandığını anlamışlardır.... herşeyden değerli gördükleri yavrularının, gün gelip onları ikinci plana atmalar, hatta arayıp sormamaları, üstelik kendilerine evlenmeden, birlikde hiçbirşey paylaşamadan, sadece kulakdan dolma korkularla, varlıklarına bile tahammül edemeyen gelinlerle yüz yüze kaldıklarında bu yürekleri evlat sevgisiyle yanan bu kayınvalidelerin duygularını, dilerim burada ki annelerin hepisi anlamıştır.... o kadar kolay değil demekki yerimseniben kolaycaa.s hadi kızım bu senin kocan artık, bana eyvallah demek:kahve:

Vallaha aysemimcim ben anlamadim niye kayinvalideler gelinlerini kiskaniyormus????

Bu doganin kanunu degilmi canim gün gelecek hepimiz evlatlarimizla sarilip hadi yavrum allah seni mesut etsin diyecegiz hangimiz kaldik annemizle babamizla?? Tabiki ikinci plana atilacagiz cünkü evlatlarimiz kendi ailelerini kuracak nasil simdi bizim cocuklarimiz ve eslerimiz herseyimizse onlarinda öyle olucak bu gayet dogall bence.

Bir Anne evladinin daima mutlugunu ister ve herzaman cocugnun iyligni düsünür gelinini kiskanan bir kayinvalide evladindan cok kendini düsünüyordur bence.

Sevgiylea.s.

tabiki evlat osizin bir parcanız.eşimide cok seviyorum ama evlat sevgisi hiç bi şeyle ölçülmez

Vallaha aysemimcim ben anlamadim niye kayinvalideler gelinlerini kiskaniyormus????

Bu doganin kanunu degilmi canim gün gelecek hepimiz evlatlarimizla sarilip hadi yavrum allah seni mesut etsin diyecegiz hangimiz kaldik annemizle babamizla?? Tabiki ikinci plana atilacagiz cünkü evlatlarimiz kendi ailelerini kuracak nasil simdi bizim cocuklarimiz ve eslerimiz herseyimizse onlarinda öyle olucak bu gayet dogall bence.

Bir Anne evladinin daima mutlugunu ister ve herzaman cocugnun iyligni düsünür gelinini kiskanan bir kayinvalide evladindan cok kendini düsünüyordur bence.

Sevgiylea.s.

sadece kulakdan dolma korkularla, varlıklarına bile tahammül edemeyen gelinlerle yüz yüze kaldıklarında

ben vermişim sorumun cevabını yine:kahve: büyüklerimize saygılı olduğumuz takdirde, kayınvalidelerimizin bizleri sevmemesi,kabullenmemesi için bir neden yok... en azından ben yaşadıklarımdan biliyorum:kahve:evladını canından, herşeyden çok seven bir anne, yavrusunun mutsuzluğunu asla ve asla istemez.... gençler ne olur onların anne olduğunu unutmayın.... elbette gelinlerine emanet edecekler, bu yüzden de yavruları için kaygı duymaları kadar doğal bişey olamaz.... bunu kendini düşünüyor diye algılamak bence doğru değil.... selamlar canım

sadece kulakdan dolma korkularla, varlıklarına bile tahammül edemeyen gelinlerle yüz yüze kaldıklarında

ben vermişim sorumun cevabını yine:kahve: büyüklerimize saygılı olduğumuz takdirde, kayınvalidelerimizin bizleri sevmemesi,kabullenmemesi için bir neden yok... en azından ben yaşadıklarımdan biliyorum:kahve:evladını canından, herşeyden çok seven bir anne, yavrusunun mutsuzluğunu asla ve asla istemez.... gençler ne olur onların anne olduğunu unutmayın.... elbette gelinlerine emanet edecekler, bu yüzden de yavruları için kaygı duymaları kadar doğal bişey olamaz.... bunu kendini düşünüyor diye algılamak bence doğru değil.... selamlar canım

Canim cocuklarimiz icin duydugmuz ve duyacagmiz kaygilarimiz hicbir zaman bitmeyecekki kim gelirse gelsin hicbir gelin hicbir damat aslinda bir annenin gözünde yavrusuna layik degil denk degil cünkü sadece bir anne evladini bütün kusurlarinla hatalarinla günahlarinla seviyor.

Annesini evlendikten sonra unuttan bir evlad allah kimseye göstermesin ama bu o insanin vicdani ve kisiliginle alakali birsey, kaynanasini ortada hicbirsey yok iken sadece varliginla tahamül edemeyen bir gelin ben bu zaman kadar tanimadim cünkü öyle bir insan normal degildir benim gözümde.

Sevgiylea.s.

gelinin saygılı olupta kayınvalidenin kabullenemediği durumları çok gördüm, şahit oldum. bazı kayınvalideler sözde, nişanda başlıyorlar kıskançlıklara.ortada hiçbir gerekçe yokken sırf kıskançlıklarından, oğullarını paylaşamayıp, gelinleri kabullenemeyen kayınvalideler yok değil. siz yaşadıklarınızdan genelleme yaparsanız yanlış olur diye düşünüyorum..

bana çok anlamsız geliyo bu ikisinin yeri ayrı gibi bi geyiğe girmeyeceğim ama eşşek kadar adamlada
yavrumu nasıl bi tutabilirimki
.neye göre pek anlamadım.eşim bazen açmısın tokmusun diye onla
çocuk gibi ilgilenmemi ister onada derim sen karnını doyurabilirsin,ama ben şu çocuğa su
vermesem ölür..yani çok farklı şeyler..
soru seçim yapman gerekiyo biri gidecek,allah korusun ölecekse eğer doğam gereği küçük olanı
daha hayatı yaşamamış olanı seçersin zaten..bu budur yani..

a.s:roflol::roflol::roflol: canımcıım beni çok güldürdün vallahi:teytey:değimi yaa koca bebeklerimi düşüneceğiz:1hug:

evliliğimin ilk ayları :eşim
evliliğimin 1. yılı :kızım
evliliğimin 10.yılı :kızlarım ve oğulum
evliliğimin 20.yılı :kızlarım ve oğullarım
evliliğimin 30.yılı :şunu anladım ki eşime haksızlık etmişim.onu ikinci plana atmakla :çok üzgünüm:tabii o da beni çocuklardan sonra hep ikinci plana atmıştı :çok üzgünüm: :emir_bebek: doğanın kuralları,Allahın takdiri gereği büyüdük çe :Şeniz ikinci planda kalabileceğinizi,hatta kaldığınızı !!!hareketleri ile de olsa bunu hissettiriyorlar..
evliliğimin 31.yılı :galiba ikimiz içinde artık karşılıklı bakışırken...sanki önce sena.s der gibiyiz :teselli: acaba sadece biz mi öyle hissediyoruz:sm_confused:
tabbiii onların acısını Allah hiçbirimize göstermesin...Allah anama babama da hiçbirimizin acısını göstermesin.Amiin
süper anlatmışsın ayşemim a.s. aynen katılıyorum...
kesinlikle çocuklarım diyoruum. Onlar herşeyden ve herkesden daha değerli. Kocanla tartışdığında kapının önüne koymayacağı ne malum. Ama çocukların ölene kadar seninle
bu açıdan düşündüğünde ilerde hayırsız eşlere denk gelip seni kapının önüne koymayacaklarıda garanti değil çocuklarının.burda öyle yazılar okuyorum,öyle tavsiyeler duyuyorum ki,ağzım açık kalıyor.annesini nişanlısına çekiştiren oğullarmı istersin,eşinin annesine yüz vermemesini isteyen gelinlermi?
bu bakış açısı yanlış bana göre.

fikrime gelince;bir oğlum var Allah bağışlarsa.benim herşeyim o.canımın içi.elbette bir tercih yapmam gerekse,henüz kendi kendini savunamayacak,koruyamayacak şekilde olduğu için eşimde bende oğlum deriz.
ama çocuk işin eşi ikinci plana atmanın yanlış olduğunu düşünüyorum ben.(tabi buna değecek bir eşim olduğu için.değmeyecek bir adam için düşünmem bile iki dakika)
eşime kesinlikle çaktırmam ikinci planda olduğunu.

Safir in dediği doğru, çok farklı ve her ikisinin de yeri ayrı olan sevgiler bunlar. Ama cevap vermek gerekirse;

Benim için de oğlum,
Eşim için de oğlu..

Kocam diyen olacağını sanmıyorum burda.

Back
X