• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizin Için önce çocuğunuzmu gelir Yoksa Kocanizmi

Safir in dediği doğru, çok farklı ve her ikisinin de yeri ayrı olan sevgiler bunlar. Ama cevap vermek gerekirse;

Benim için de oğlum,
Eşim için de oğlu..

Kocam diyen olacağını sanmıyorum burda.

elbettteki... kadınlar zaten anaçdır da erkekler için aynı şeyi söyleyemiyeceğim

eşiniz ikinci planda kaldığını, asla ve asla hissetmesin:1no2: huzursuzluğun başlangıcı inanın olabilir... tecrübelerimle sabittir:kahve: hiç dikkatinizi çektimi acaba onlar çok kolayca evlatlarını ikinci plana atabiliyorlaryerimsenibennedenini düşünelim lütfen !!! veee ikinci plana hem de bir kadın için ikinci plana atılmamak için bunu hissettirmeyin

elbettteki... kadınlar zaten anaçdır da erkekler için aynı şeyi söyleyemiyeceğim

eşiniz ikinci planda kaldığını, asla ve asla hissetmesin:1no2: huzursuzluğun başlangıcı inanın olabilir... tecrübelerimle sabittir:kahve: hiç dikkatinizi çektimi acaba onlar çok kolayca evlatlarını ikinci plana atabiliyorlaryerimsenibennedenini düşünelim lütfen !!! veee ikinci plana hem de bir kadın için ikinci plana atılmamak için bunu hissettirmeyin

Yazımdan eşimi 2.plana attığımı mı düşündünüz? Pek anlayamadım ama teşekkür ederim..a.s.

Birincisi; sizin eşiniz evladını 2.plana atabilir ama benim eşim dünyayı 2. plana atar ama oğlunu atmaz yani bu demektir ki; sizin kocanızla benim ki farklı düşünüyorlar..a.s Ya da farklı birşey anlatmak istediniz ama ben anlayamadım ..

İkincisi; eşimin 2.planda kaldığını da nerden çıkardınız? kafamçokkarıştı Ben sadece burdaki soruya istinaden cevap verdim.a.sOğlum için ,eşimi 2.plana atmak mecburiyetinde kalsam bile hissettirmem, 8 senelik evliyim taşlar oturdu zaten..yerimseniben

Yazımdan eşimi 2.plana attığımı mı düşündünüz? Pek anlayamadım ama teşekkür ederim..a.s.

Birincisi; sizin eşiniz evladını 2.plana atabilir ama benim eşim dünyayı 2. plana atar ama oğlunu atmaz yani bu demektir ki; sizin kocanızla benim ki farklı düşünüyorlar..a.s Ya da farklı birşey anlatmak istediniz ama ben anlayamadım ..

İkincisi; eşimin 2.planda kaldığını da nerden çıkardınız? kafamçokkarıştı Ben sadece burdaki soruya istinaden cevap verdim.a.sOğlum için ,eşimi 2.plana atmak mecburiyetinde kalsam bile hissettirmem, 8 senelik evliyim taşlar oturdu zaten..yerimseniben

a.s.ah canııım sözüm zaten senin için değildi.... benim eşim için de hiç değil... genel olarak basından, çevremizden gördüğümüz kadarıyla böyle... sizin, benim mükemmel eşlerimiz olabilir... duyduklarımız dudaklarımızı uçuklatıyor diyabiliriz.... canııım size eşinizle ve çocuğunuzla mutluluklar diliyorum ki o aklı başında eşlerden olduğunuz için... malesef çoğu kadın bunun farkında değil:1hug:

Son düzenleme:
Cocugum yok,ama olsaydi kesinlikle ilk once o gelirdi,hersey karsilikli bu hayatta,bende esimin hayatinda hep ikinci planda oldugum icin bu boyle olurdu kesinlikle....

şu satırları okuduktan sonra dilerim hanımlar kayınvalidelerinin gelinleri neden kıskandığını anlamışlardır.... herşeyden değerli gördükleri yavrularının, gün gelip onları ikinci plana atmalar, hatta arayıp sormamaları, üstelik kendilerine evlenmeden, birlikde hiçbirşey paylaşamadan, sadece kulakdan dolma korkularla, varlıklarına bile tahammül edemeyen gelinlerle yüz yüze kaldıklarında bu yürekleri evlat sevgisiyle yanan bu kayınvalidelerin duygularını, dilerim burada ki annelerin hepisi anlamıştır.... o kadar kolay değil demekki yerimseniben kolaycaa.s hadi kızım bu senin kocan artık, bana eyvallah demek:kahve:

nedense kayınvalideler erkek çocuklarını kıskanıyor. kız, annesinin evladı değilmi. kızda niye aynı bakış açısı olmuyor. yorumunuza göre şu yorum çıkıyor; evlat deyince akla sadce erkek geliyor... çünkü aynı anne gelinine kayınvalidelik yaparken, kıznın eşine farklı davranıyor yani damadına.

çocuğum gelir tabi ki canım ama eşimide severim tabi ki ondanda vazgeçmem allah kimseyi bu seçimi yapmaya düşürmesin ama evladın yeri başkadır kocanın yeri başka ileride onlar evlendimi kocanla kalıyorsun yine işin bir de bu tarafı var canım

nedense kayınvalideler erkek çocuklarını kıskanıyor. kız, annesinin evladı değilmi. kızda niye aynı bakış açısı olmuyor. yorumunuza göre şu yorum çıkıyor; evlat deyince akla sadce erkek geliyor... çünkü aynı anne gelinine kayınvalidelik yaparken, kıznın eşine farklı davranıyor yani damadına.

ben de kız evlattım... şu bir gerçek kii bizler çoook akıllıyız hem de haddinden fazlayerimseniben

bunca yıldır(76 dan beri) ben asla ve asla eşime ailemin, aileme de eşimin hatalarını hissettirmedim(çünkü ailelerin objektif bakabilmeleri çok zor.. özellikle ilk yıllarda) ama malesef erkeklerin bir çoğu (istisnalar malesef çok az), henüz nışanlılık devresinde bile, iki tarafıda bir birine takmada müthiş becerikliler (artık saflıklarından mı, yoksa duygularına çabuk kapılmalarındanmı bilmem) bu sitede okuduğum bazı yorumlardan sonra artık o kadar eminim ki.... yaniiii kız eşiyle ailesini idare edebiliyor ama erkekler için aynı şeyi söylemek :1no2: bu da kayınvalidenin gelinine davranışlarından değilde, oğullarımızın idare edememesinden kaynaklandığı gün gibi aşikar.... Allah herkese akıllı kocalar nasib etsin diyoruma.s.

tartısılması bile mümkün değil elin oglu değil tabiki onuda önce anası sevsin oglummmm tabiki kanım canım varlığım

mother20and20son6wd1ky.jpg

ANNE SEVGİSİ

Sakin, ılık ve güneşli bir günde bir melek cennetten kaçtı, yaşlı dünyamıza indi ve tarlalarda, ormanlarda, şehirlerde ve küçücük köylerde dolaşmaya başladı.
Güneş batar batmaz kanatlarını açtı ve :
'Ziyaretim sona erdi, artık ışık dünyasına dönmem gerek. Fakat, buradan bir anıyla dönmek istiyorum.' dedi.
Güzel bir çiçek bahçesine baktı ve :
'Bu çiçekler kadar güzelini, bunlar kadar hoş kokanını görmedim. Onun için anı olarak bu çiçekleri götüreceğim' dedi.
O sırada ileride, pırıl pırıl gözleriyle, gül yanaklı bir bebek gördü. Bebek gülümseyerek annesinin yüzüne bakıyordu.
Bunun üzerine melek şunları söyledi kendi kendine :
'Bu bebeğin gülümsemesi, bu buketten de güzel. Onu da beraberimde götürmeliyim.'
Bunları söylerken, bebeğin beşiğini, bebeğe ve beşiğe adeta bir sel gibi akan annenin sevgisini farketti. O anda ağzından şu sözler döküldü :
'Bu annenin bebeğine olan sevgisi bu dünyada gördüğüm en güzel şey. Bu sevgiyi de beraberimde götürmeliyim.'
Bu üç hazineyle birlikte inci kapılı cennete doğru kanat açtı. Cennetin kapısından içeri girmeden önce :
'İçeriye girmeden, anılarıma bir göz atayım' dedi.
Elindeki bukete baktı, tüm güller solmuştu. Bebeğin yüzüne baktığında, bebeğin gülümsemesi yok olmuştu. Annenin sevgisine baktı, o tüm güzelliğiyle yerinde duruyordu. Solmuş gülleri ve gülümsemeyi cennetin kapısında atıverdi ve kapıdan içeri girip cennetteki herkesi yanına cağırdı :
'İşte dünyada bulduğum ve cennet kadar güzelliğini yitirmeyen tek şey bu :
ANNE SEVGİSİ dedi.
BENCE İKİ SEVGİDE AYRILMAZ NE EVLAT NE EŞ SEVGİSİ HER İKİSİNİNDE ÖNCELİĞİ YOKTUR

mother20and20son6wd1ky.jpg

ANNE SEVGİSİ

Sakin, ılık ve güneşli bir günde bir melek cennetten kaçtı, yaşlı dünyamıza indi ve tarlalarda, ormanlarda, şehirlerde ve küçücük köylerde dolaşmaya başladı.
Güneş batar batmaz kanatlarını açtı ve :
'Ziyaretim sona erdi, artık ışık dünyasına dönmem gerek. Fakat, buradan bir anıyla dönmek istiyorum.' dedi.
Güzel bir çiçek bahçesine baktı ve :
'Bu çiçekler kadar güzelini, bunlar kadar hoş kokanını görmedim. Onun için anı olarak bu çiçekleri götüreceğim' dedi.
O sırada ileride, pırıl pırıl gözleriyle, gül yanaklı bir bebek gördü. Bebek gülümseyerek annesinin yüzüne bakıyordu.
Bunun üzerine melek şunları söyledi kendi kendine :
'Bu bebeğin gülümsemesi, bu buketten de güzel. Onu da beraberimde götürmeliyim.'
Bunları söylerken, bebeğin beşiğini, bebeğe ve beşiğe adeta bir sel gibi akan annenin sevgisini farketti. O anda ağzından şu sözler döküldü :
'Bu annenin bebeğine olan sevgisi bu dünyada gördüğüm en güzel şey. Bu sevgiyi de beraberimde götürmeliyim.'
Bu üç hazineyle birlikte inci kapılı cennete doğru kanat açtı. Cennetin kapısından içeri girmeden önce :
'İçeriye girmeden, anılarıma bir göz atayım' dedi.
Elindeki bukete baktı, tüm güller solmuştu. Bebeğin yüzüne baktığında, bebeğin gülümsemesi yok olmuştu. Annenin sevgisine baktı, o tüm güzelliğiyle yerinde duruyordu. Solmuş gülleri ve gülümsemeyi cennetin kapısında atıverdi ve kapıdan içeri girip cennetteki herkesi yanına cağırdı :
'İşte dünyada bulduğum ve cennet kadar güzelliğini yitirmeyen tek şey bu :
ANNE SEVGİSİ dedi.
BENCE İKİ SEVGİDE AYRILMAZ NE EVLAT NE EŞ SEVGİSİ HER İKİSİNİNDE ÖNCELİĞİ YOKTUR

emegine saglik o kadar güzel anlatiyorki anne sevgisini bu sözler baska diyecek birsey yoka.s.

Ben ne eşimi, ne çocuklarımı bir adım önde tutabilirim. Tamam eş bir yerde eloğlu diyoruz ama
o olmasaydı zaten evladımda olmayacaktı.....
:teytey:

çocuğum olmadığı için cevap veremem.kocamdan daha çok severmiyim biemiyorum

bebeğim olana kadar eşim derdim ama bebğimi elime aldığım günden beri çocuğum diyorum

Evlendim ve eşim dedim. çocuğum oldu yavrum dedim. yıllar geçti öncelik eşim oldu. Yavrumunda allah acısını göstermesin, banada sizlerede.Eşim hayat arkadaşım. Umarım anlattım ne demek istediğimi.... Mutluluk ağacımız olsun.........:nazar:

Birde bu evliliklere göre değişir. Sorunlu evlilik başka cevap, sorunsuz evlilik başka cevap verir. Eşinizle :içelim: yapabiliyorsanızŞeniz sorun yok demektir.a.s.

şu an çocugum yok ama tabiiki ki 9 ay karnımda taşıdıgım varlığım önde gelir kocamı 9 ay karnımda tasımadımkı...cocugum ıcın herseyı yapardım...
(belki su an eşime kırgın oldugumdan böyle konusabılıyorum ama) kesınlıkle çocugum karar werdim ...sokagamı atayım ewladımı en azından kocam koca adam olmus basının caresıne bakabılrı.hem o cocugun ne sucu varkı...

tabiki çocuğum ya mukayese bile edilemez.yaşama sebebim benim evledım.

öncelik daima oğlumdur...herkes sırasını beklesin :roflol:

BİR GÜN AZRAİL BİR EVE GELİR ZAMANI GELMİŞTİR O EVDEKİ BİRİNİN.İÇERİ SÜZÜLÜR TAM YATAK ODASININ KAPISINDA DURUR.KADIN UYANIK YA KORKUDAN FALTAŞI GİBİ AÇILIR GÖZLERİ.YANINDA OĞLU VE KOCASI UYUYOR.AZRAİL DERKİ BİRİNİZİN VAKTİ GELDİ ALIP GİDİCEM.ÖNCE OĞLUNU MU ALAYIM YOKSA KOCANIMI? KADIN KEKELEYEREK EYYY MELEKKK ALLAH'IMDA KALBİMİ BİLİYOR YA BEN ONLARSIZ NASIL YAŞARIM BİRİMİZİ ALACAKSAN BENİ ALLLL :uhm:

Back
X