Sizin kocanız da telefon bağımlısı mı?

duyuziz

Guru
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2013
52
55
288
İstanbul
Her zaman telefona bakan bir adamla evliyim. Gece uyurken elinde, sabah uyandığında önce telefon, tuvalette saatlerce telefonla, salonda uzanır telefona bakar, ben tek içerde yerim çağırırım duymaz gelmez salonda telefona bakar. Çocuklar kendini yırtsa yine başını çevirmez, hipnotize gibi sürekli telefonda. Tatile gideriz odada telefonda, pikniğe gideriz, oturur telefonda. Ev içinde her iş bende. Yeme içme temizlik alışveriş market çocuklar okul ödev. O sadece uzanıp telefona bakar. Kötü bir adam değil, dışarıda iyidir. ama 24 saat sadece telefona bakması benim çocukların yüzüne asla bakmamasını artık taşıyamıyorum. defalarca sen bağımlısın diye uyardım, kavga ettim iyi güzellikle konuştum. Asla işe yaramadı. İlerleme yok aksine daha bağımlı oldu. 24 saat instagramda 40 yaşında adam ama 14 yaş gibi davranıyor. Ne yapmalıyım akıl verin ne olur. bu hayatı tek başıma yapayalnız bir ergen annesi gibi yaşamaktan bıktım artık..

Başlığa istinaden; başkalarının kocasının da böyle olmasının sizin sorununuza pek faydası yok. Yani herkes böyleyse daha kabul edilebilir olmayacak bence durum.
Rahatsız olmakta çok haklısınız. Dile getirdiğinizde ne diyor mesela? Hiç çabası olmuyor mu?

Ben şöyle düşündüm
Telefondaki havadan sudan şeyler, sizden ve çocuklarınızdan daha ilgi çekici geliyor
Siz ve muhabbetleriniz sıkıcı geliyor
Her erkek, baba olmaya da meraklı değildir. Çocuklarına da çok bayılmıyor demek ki
Sizde de karısı olarak ilginç bir şey yok demek ki

Benim eşimin işi telefonda sürekli elinde olmak zorunda kalıyor ama akşam çalsa da mesajdan patlasa da oğlumla da oynar biz oturup konuşup çay kahve de içeriz, eşin abartmış, sizinle ilişkisi yok...

evet bende ilginç bir şey yok haklısınız. ev içinde normal bir anneyim. ancak iş güç çocuklar.

çok konuştum, düzel artık dedim. haklısın tamam diyip aynısını yapıyor yine..

Yani şu forumda kadınların hiçbir faydası olmayan, onları kullanan, umursamayan, işlerini yaptıran, kendine baktiran hiçbir emek harcamayan, sevgi göstermeyen adamların hatalarını sayıp sayıp "ama kötü bir insan değil" demelerine bitiyorum

Başka yorumum yok, aynen devam.

evet kötü bir insan değil demek çok genel ve eksik bir tanım olmuş. özet amaçlı.. dövmez, sövmez, aldatmaz, eli açıktır, hediyesi boldur gibilerin özeti. Zaten adamla bir sorunum olduğunun açıkça farkında olduğum da belli. şunu yazmak burada kendini boğulmuş hisseden, ne yapacağını nasıl çözeceğini bilmeyen, demek ki danışacak başka birileri olmayan bir kadına ne fayda sağlıyor. şunu şunu demelerine bitiyorum.. bitmeyin siz çoğalın. daha da çoğalın ne diyeyim...

İyi insan tanımı kriterlerinizi bu kadar düşürmeyin ya, sizi görmüyor adam sevmiyor, istemiyor, ilgilenmiyor. Sirf dovmuyor diye iyi biri olamaz.

İyi insan tanımı kriterlerinizi bu kadar düşürmeyin ya, sizi görmüyor adam sevmiyor, istemiyor, ilgilenmiyor. Sirf dovmuyor diye iyi biri olamaz.
iyi bir insan demedim zaten, genelleyerek kötü değil dedim. aradaki fark büyük. ama peki. evet ikna oldum şu an sevilmediğime

Bence konuşma yapacağınıza o yokmuş gibi davranın.çocukları alın gezmeye, misafirliğe, annenize falan gidin.o evdeymiş, yemek saatiymiş cartmış curtmuş hiç takmayın.hatta giyinin süslenin biraz da.bir etekleri tutuşsun ne oluyor ya diye.alışmış gitmiş evde oturup duran bir kadın var.hatta arada çocukları da bırakıp gidin.sadece annesi mi var bu çocukların? Sorarsa öyle dersin.

İyi adam demişsiniz ya kötülük yapmaya zamanı yok ki her daim telefonda zaten.bu kadar saat telefonda napıyor asıl mesele orasi

Benim eşimde bakar bende bakarım elimdedir hep telefon ama beraber yemek yemicek kadar değil. Dünyadan bağını koparmış gibi eşiniz sadece telefona odaklanmış. Telefonu alıp duvara fırlatma zamanınız gelmiş

Ben alır o telefonu duvara fırlatırım sanırım.
Tamam telefon çoğunuzın hayatına bşr yer kaplıyor ama çocuklarının, eşinin yüzüne bakmayacak, beraber yemek yemeyecek kadar değil. Alsanız telefonu elimden ne yapar? Alın elinden ve ciddi anlamda konuşun, konuyu dallanıp dudaklandırmanız lazım anlaması için.

Benimki müşteri hizmetleri gibi her saat başı telefonu çalar arayanlar da iş için değil sohbet muhabbet için arar saat 23:00'de bile susmaz telefonu keşke sizinki gibi olsaydı.

40 ından sonra napacaksınız ilk zaman yapacaktınız yapacağınız konuşmayı adam iyice hayatı yapmış telefonu

çok konuştum, düzel artık dedim. haklısın tamam diyip aynısını yapıyor yine..
Yani sizin laflarınız umrunda değil. Bir de elinden alsanız telefonu , eve girince telefon yasağı koysanız, eğer biri ararsa açar ama telefon hep uzağında olur, bunu neden dene miyorsunjz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…