Sizinde takıntılarınız var mı ? Takıntılarınız neler hadi paylaşalım...

Takındı mı?üstüme tanımam bu konuda valla:)saymakla bitmez zaten anksiyete bozukluğum varmış tedavi oluyorum şimdilik daha rahatım en basiti saatin tık tık sesine uyuyamam pillerini çıkarırım yada odadan dışarı çıkarılır,sınav da zor oluyor herkes sessiz bir tek saat beynimi zorlayan ,konsantrasyonumu bozan o sesi çıkarır

sayfayı okursan hiçte manyaklık değil hep içimize atıyoruz bazı şeyleri yazarak rahatlayın paylaşın...
benimde tek sayı takıntım çok ilginçç mesela tv de ses açarken diyelim kademe kademe yükseliyo ya 17 falansa içimi kemiriyo hemen bi tık daha attırıyorum

Eğer kendine manyk diosan hepimiz manyağız merak etme bende perde düzeltirim örtüler düzgün olcak belki de takıntı değilde düzeni seviyoruz ama allahtan başak burcu değilim onlar da ayrı bişey oluyo

-Temızlıge doyamıyorum , ne kadar temızlesem de tekrarlıyorum ...

Hergun evı kaldırırım ... (Temızlık bıttı dıyelım yerde toz dahı gorsem tekrar evı kaldırıyorum)

-Gun asırı ellerımı yıkayıp kremlıyorum nerede olursam olayım ... Ellerımde mutlaka krem kokusu olmalı ...

-Evımde tuvalete gıren bırı oldugunda caktırmadan arkasından gırıyorum camasır suyu ıle yıkayıp cıkıyorum ...

-Bır yere gıttıgımde kapılarının kollarına asla dokunamam mutlaka pecete vardır yanımda o sırada...

-Yere cop atmam asla ... Cantamda ayran kutusu ıle dolasırım cop bulana kadar...

-Ocagı kapattım mı , kapıyı kılıtledım mı vs... olagan seyler sanırım bunlar bende de var ...

-Sımetrı var asırı derecede ... Masada yemek yerken o sandalyelerı tekrar nasıl eskı halıne getırebılırım dıye dusunuyorum ...

Sandalyelerı dızıyorum karsıdan bakıyorum olmamıs mı tekrar duzeltıyorum ve bunu defalarca tekrarlıyorum

(Esım bana nasıl bakıyor o sırada)

-Yanımda kımse tırnak kesemez onun sesıne tahammul edemıyorum ...

(Ben kesınce bırsey olmuyor ama benımkını manıkurcu keserse aynı sekılde fenalasıyorum o yuzden

kendım evde kesıp , manıkur yaptırmaya gıdıyorum)

-Metal sesıne tahammulum yok ! bırılerı karsımda bıcagı bıcaga surtmek vs.. gıbı bırsey yapsa 1 dk dayanamaz ölurum

-Yattıgım odanın kapısı mutlaka kapalı olmalı ...

-Dıs fırcaladıgımızda fırcayı kurulayıp oyle koymalıyız (Esım de alıstı)

-Uyanır uyanmaz KK ya mutlaka gırmelıyım

Baskaaaaaaaaaaaaaaaaa bulamadımmm aklıma gelırse yazarımmmm

Solak mısın?

Sağ tarafta yürüme takıntısı bende de var
Tabelaları okurum. Mezarlığa gitsem taşta yazanları bile okurum annem kızar ben yine okumaya çalışırım:18:

-tırnak kesme sesine deli oluyorum.çıt çıt çıt...hele bu ben uyurken yapılıyorsa ve o sesten dolayı uyanıyorsam karşıdakinin vay haline

-tuvaletteyken musluk açık olmalı^^

-su içtiğim bardak kullanılmamış olmalı

-tavla oynarken ilk önce küçük rakamı atarak oynarım:)

-trafikte önümdeki arabanın far sistemi benim için çok önemli.güzel far sistemi varsa önümden gidebilir,değilse sollarım:)

vs vs aklıma gelenler bunlar

Takıntısı olmayan insanlara manyaklık gibi geliyor da ondan dedim. :)
Kuzenim zihinsel engelliler öğretmeni. Bir gün ona bahsettiğimde okb ye doğru gider bunlar, normal değil takıntıların yenmeye çalış dedi. Ondan beri bazen paylaşırım bu tür ortamlarda. Yoksa asla söylemezdim saklardım. :) Biraz frenliyorum artık kendimi bazı konularda.

aynen herkes takıntılı olmayan varsa inanmam pek

-Icımden sayı sayıyorum sureklı mesela merdıven cıkarken yada yolda yururken bastıgım tasları sayıyorum ...

-Tek sayı sevmıyorum cıft olmalı ...

-Gece yataga gırmeden once yamuk bırseyler var mı dıye kontrol edıyorum ... Perde , koltuk , ortuler vs....

Ve suan sıyırgımı hıssedıyorum cunku bunlarla hıc yuzlesmemıstım

Solak mısın?

Sağ tarafta yürüme takıntısı bende de var
Tabelaları okurum. Mezarlığa gitsem taşta yazanları bile okurum annem kızar ben yine okumaya çalışırım:18:

Bu sorunun cevabı da muamma bende. Sağlağım aslında ama yazı yazmak hariç tüm işlerimi sol elimle yapıyorum. Hatta zorda kalırsam onu da sol elimle yapabiliyorum. Bilmiyorum anlamadım solak mıyım sağlak mıyım neyim..
Bir de itiraf etmek istiyorum. Yazını okuduğumda ilk cümleni "salak mısın" diye okudum. Şok oldum o kadar mı salakça duruyor uzaktan takıntılarım diye.

Anladığım kadarıyla fix takıntılar var

Mesela

Ses takıntısı yemek yeme ,çerez sesi,meyva sesi vs...

Oda kapısı kapalı olcak yatarken

Evden çıkarken çantaya bakma koydum mu koymadım mı

Çoğu insanda var bunlar ..

kimileri ciddi boyutta kimileri insanın hayatını etkilemiyo ama kendisine zarar veriyo ....

kimileri ciddi boyutta kimileri insanın hayatını etkilemiyo ama kendisine zarar veriyo ....

Benimkiler etkiliyor. Sağ tarafta yürüme takıntım yüzünden araba çarpacaktı bir kez az kalsın. Arkadaşım karşıdan karşıya geçerken sağıma geçti diye istem dışı zınk diye duruverdim yolun ortasında.

Sayı sayma takıntım da öyle. Binaların kaç katlı olduğunu saymak için leylek gibi başın havada gezmek hoş olmuyor.

bunu aşmak için bi yardım ya da tedavi yok mu peki ?

Bende arkamdan biri gelince rahatsız ve tedirgin olurum bazen irkilirim arkamdakilerin geçmesini beklerim öyle yürürüm bide bakışm var arkama dövcek gibi

Alarmı kurduysam uykuya dalmadan önce tekrar kontrol ederim doğru saate kurmuşmuyum açık mı diye
Kulaklığımı ve ev anahtarını çantamdan eksik etmem evden çıkmadan önce kontrol ederim
Uyuduğum zaman odaya ışık yansımayacak ve ses olmayacak kesinlikle uyuyamam.O ışık yüzünden uyku gözlüğü aldın kendime
Sınav zamanı plan yapmak konuları günlere bölerim filan öyle çalışırım o yüzden ajanda kullanıyorum ve uyguluyorum da.Sınav tarihi açıklanmışsa illaki hazırlamam gerek plan yoksa içim rahat etmiyor
Yeni bir şarkı keşfettiysem bıkana kadar dinlerim..He bir de saçımı açtıysam dışarı çıkarken yanıma lastik toka alırım ve koluma takarım..

Bunlar da benim takıntılarım :)

bunu aşmak için bi yardım ya da tedavi yok mu peki ?

Bende arkamdan biri gelince rahatsız ve tedirgin olurum bazen irkilirim arkamdakilerin geçmesini beklerim öyle yürürüm bide bakışm var arkama dövcek gibi

O da var bende unutmuşum. Daha doğrusu sürekli takip ediliyormuşum hissi var. Dönüp dönüp arkama bakarım ben de. :))

Yazılışından öyle duruyo yaSen benimkileri okumadın mı salak desem ilk kendime derim
Ben sağı çok nadir kullanırım, çünkü kullanamıyorum insanlar yazı yazarken atomu parçalıyorum gibi bakıyolar

Ayrıca kendi evim haricindeki tuvaletlere kesinlikle giremem.Girsem de boşuna girmiş oluyorum yani.
Uzun yola gitmiştim 13 saatlik.O yol bana işkence oldu o yüzden.Dinlenme tesisine gelindiğinde zar zor yapabilmiştim.
Okulda kesinlikle giremezdim.Hafta sonları dershanem vardı kadıköye gidiyordum 6 saat orada duruyordum gidiş ve dönüş toplam 3 saat yolda geçiyordu günüm.Yani o 9 saat boyunca tuvalete girmiyordum.Sonra ne oldu? Böbreklerimden rahatsızlandım.Bir sürü ilaç kullandım... Bu takıntım bende sağlık sorunu yarattı maalesef.Ama huylu huyundan vazgeçemiyor... Bu yıl da dershane var ne yapacağım bilmiyorum..

Son düzenleme:
benimde çok fazla takıntım var.çoğu zaten burda birçok arkadaşta varmış.ağız şapırtatmak,perdelerin ve yatak örtüsünün düzgün olması,karanlıkta uyumak gece karanlıkta dahi göz bandı takmak,yazın ortasında kan ter içinde de olsa üstüm örtük uyumak,terliklerin yanyana ve düzgün durması,yemek yedikten sonra illaki o sofra toplanacak ve öyle sigara yakılacak vs vs...
ammaaa öyle kötü bir takıntım var ki kışın dolmuşlara binmekten sınavlara girmekten nefret ederim.yanımda veya bulunduğum ortamda biri burnunu çekerse ben bitmişimdirevdekilere hayatı zindan ederdim evlenmeden önce bu yüzden.odamı bile ayırmıştım.odama televizyon alıp bütün vaktimi orda geçirirdim.yanımda sürekli selpak paketi okulda biri bunu yapmışsa refleksle mendili burnunun hizasında bulurdu..offf çok kötü yaaa:2:

burun çekme mevzusu bende sinir oluyorum ya hele sınavda falansa böyle burnuna kürekle çakasım geliyo

bi kere otobüste biri nasıl çekiyo kardeşim mendil var yani 50 kuruş ya al da sil yani adam çekio çekio içimden burnun kopsun demişliğim vardır yani

çamaşır suyu olmadan bir hayat düşenemiyorum.

başkasının evinde bardak kullanmak zorunda kalacaksam mutlaka koklarım yumurta falan kokuyor mu diye

aklınıza gelen herşeye limon sıkarım limon yoksa salata çorba vs asla yiyemem.

koyu kıvamlı çorba içemem karıştıramam bile

ışıkta uyuyamam

bir ortamda ilk nereye oturduysam bir sonrakine tekrar aynı yere oturma zorunluluğu hissederim.

birşeyi koyduğum yerde bulmak isterim eşim bilir değiştirmez ama annem çenemden kurtulmak için yeni yeni alışıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…