- 9 Ağustos 2019
- 48
- 26
- 3
- 33
- Konu Sahibi Varolmayan
-
Çok ama çok teşekkür ederim tüm ifade etmek istediklerim bu yazıda vücut bulmuş. Sanki o mükemmel ama ben değersiz biriyim gibi bir hal içerisindeyim. Ve evet sanırım fazlasıyla narsist.Esiniz narsist mi?
Ne diyecegimi bilemedim. Sevilmeden omur gecmez. Esiniz bence kimseyi sevmiyor sadece kendisini gibi geldi.
Eski esimle ilgili ben de buna benzer seyler yasamistim ve onlar da beni anlamamislardi. Cunku disariya gore o mukemmel biriydi. Ben o donem doktorami yaptim. Kendime odaklandim. Ne yaparsam yapiyim sonuc degismedi. Sanirim o benim gitmemi bekledi. Bakti ben gitmiyorum o gitti ve bosandik. Simdi ben baska bir sehirdeyim, sevdigim isi yapiyorum, kendime bir duzen kurdum oglumla ve cok huzurluyum.
Sanirim esiniz de herkesin gozunde kusursuz ve siz de herkese el iyisi olan bu adam size ilgisiz olunca sorunu kendinizde ariyorsunuz biraz da belki. Belki de esinize duydugunuz sevgi degil hayranlik. Bilmiyorum. Sanirim en mantiklisi kendi ayaklarinizin uzerinde duracak duruma gelince bosanmak ve kendinize ayri bir duzen kurmak. Dilerim cok mutlu olursunuz.
Evlilikte para-pul gerçekten önemli değilmiş ben bunu anladım. Bakın bana; eşim sıradan bir insan değil ama boşanmaktan korkuyorum, kavga etmekten korkuyorum. Bana öylece tamam git bitsin demeyeceğini biliyorum. Boşansam sıradan bir memurdan boşanan kadının aldığı nafaka kadar dahi alamayacağım. Çektiğim tüm psikopatlıkları cabası. Ailem ve çevrem dahi sırf eşimin ailesi zengin ve saygın oldukları için onları haklı görüp beni şımarıklık etmekle suçluyor. Normal bir insanla evli olsam hak verirlerdi bana eminim... Hayat böyle işte...İyi dilekleriniz için teşekkürler...İşte ne kadar para-pulda olsa mutsuz bir evlilik olunca insanın yaşamaya hevesi olmuyor diye geçirdim içimden konunuzu okuyunca. İnşallah eşiniz,evli olduğunu idrak ederde mutlu mesut yaşarsınız.
Tüm yolları kapatan ben değilim; eşimin ailesi. Benim sevgim var eşime karşı ve ben Emin’im omunda bana vardı ilgiliydi bana karşı tamam deli divane değildi bana ama tinerde seviyor bence beni...Başkasını aşık bir psikopatla ömür geçiriyorsunuz. Nafaka yok, boşanamam böyle rahatım diyorsunuz. Tüm çıkış yollarını kapatmışsınız. Madem ömrünüzü böyle sevilmeden, şüpheler içinde geçirmeye razısınız bari biraz akıllı davranıp o parayı yemesini bilin. Eşinizin parasıyla kendinize bir iş kuramaz mısınız? Ben olsam işimi kurarım, araba, ev alırım kendi üzerime. En azından boşanırsam yarısı benim olur. En kötü ülke ülke gezerim. Sevgi yok, mutluluk yok, sadece para var. E o zaman değsin bari katlanılan şeylere.
*yinedeTüm yolları kapatan ben değilim; eşimin ailesi. Benim sevgim var eşime karşı ve ben Emin’im omunda bana vardı ilgiliydi bana karşı tamam deli divane değildi bana ama tinerde seviyor bence beni...
Bişey sormak istiyorum size; böylesine sevilmek hoşunuza gitmiyor mu yani asla onunla tekrar beraber olmazsınız değil mi? Evli üstelik o an. Bu adamın yakışıklı ve çok zengin olduğunu da düşünün. Yıllarca peşinizden koşmuş kaç kez ayrılıp barışmışsınız falan yani ne bileyim? Sakın yanlış anlamayın lütfen ben sadece sizlerin yaşadığı duyguyu anlamaya çalışıyorum yani ne hissediyorsunuz yada insan ne hisseder onu öğrenmek gayem.Ben bu hikayenin o sözle unutulamayan kolejden bir kızıyım. Eski sevgilim evlendi ve hala eşiniz gibi tuhaf hareketleri var bana karşı . Bu aşk değil takıntı ben eşinizin de hiç sağlıklı biri olduğunu düşünmüyorum. Kendinizi ziyan ettirmeyin seviyorum demişsiniz sevmeyin böyle bir adamı. İmkanlar iyiyse kullanın derim . Güzel bi tazminat alın her şeyi dökün önünüze bakın kayınvalideniz de tutarsız oğluna başka masum kızlar bulamasın.
Çok teşekkür ederim. Bebek zaten kesinlikle düşünmüyorum şimdilik. Kayınvalide ile iyi bile olsanız anladım ki oğlunu şikayet ederseniz anında size lafı söylüyor artık asla böyle bir şikayette bulunmam. Yüksek lisansa başlama fikri güzel bende araştırıyorum şuan. Bakalım hakkımda hayırlısı. Zaman ayırdığınız ve değerli yorumlarınız için çok teşekkürler tekrar. İyi geceler.Bazı arkadaşlar yazmış parası için birlikte olmak kötü falan diye o açıdan bakarsak nafakayı ödeyecek olanda o adam. Bu işerin içine girmeden kimse bilmiyor. Türkiyede kadının ailesi arkasında değilse ancak çok sağlam bir işi olmalı ki boşanabilsin. Kaldı ki şu aşamada aldatma yok, şiddet yok, tek gerekçe anlaşamama, değer görmeme buda eşinin mal varlığı olsa bile tek başına yüksek bir tazminat almak için yeterli değil ancak nafaka almanı sağlar. Türkiyede olan gene kadına oluyor. Kadın burda kocam başka birine kafayı takmış, kocişimi nasıl kurtarırım diye ağlamıyor. Durumu anlatmış, şu aşamada boşansa bile işi ve ailesi arkasında olmadığı için iyice çıkmaza girecek olması nedeni ile çıkış yolu bulabilir miyim diye soruyor. Bence para biriktir kendini geliştir. Mesleğini bilmiyorum ama kpss imkanın varsa onu zorla. Yoksa işinle ilgili eğitimler al, yüksek lisans yap onu yaptıysan doktora yap.Yani kendini sağlama al. Bu süreçte kesinlikle çocuk için korun. Şu aşamada bebek seni iyice çıkmaza sokar. Evde de bir eşin yapacağı vazifelerini yap ama onunla ilgileme, mesafeni koru. Belki eşinde sen ondan uzaklaşınca bir şeylerin farkına varır. Bu süreçte sosyalleşmekte sana iyi gelecektir. Ama bu konularda kesinlikle kayınvakidenle yüzgöz olma bu ancak sana zarar verir. Umarım biran evvel düzlüğe çıkarsınız. İyi geceler.
Hiç duymamıştım. Mutlaka okuycam.İclal Aydın üç kız kardeş kitabında ki Türkan gibi aynı.
Bu durumda olup nasıl kurtulduğunu soyleyeyim mi yoksa okuyup mu öğrenmek istersiniz. Kitabin küçük kısmı ona ayrılmış ama kalbe dokunacak cinsten sizinki gibi tıpkıHiç duymamıştım. Mutlaka okuycam.
Eger esin gercekten narsist ise narsizm kisilik bozuklugudur ve tadavizi de yok gibi birsey ve zaten narsist oldugunu ona asla soyleme cunku asla kabul etmeyecektir. Narsistlerin empati yetenegi de yoktur yani senin ne hissettigini asla anlayamaz ve onlar asla sevmez, sevemez. Sevmeyi bilmiyorlar. Seni sevmesini, sana deger vermesini bekleme. Insanlar da disariya hep mukemmeli oynadigi icin seni anlamayacaklardir. Uzak durmak en mantiklisi ve sana tavsiyem zayif yanini gosterme cunku inssni oradan vuruyorlar. Cocuk yapma. Narsistler ile ilgili bir suru video var youtubeda. Izkemeni tavsite ederim belki esinin narsist olup olmadigini daha iyi anlarsinÇok ama çok teşekkür ederim tüm ifade etmek istediklerim bu yazıda vücut bulmuş. Sanki o mükemmel ama ben değersiz biriyim gibi bir hal içerisindeyim. Ve evet sanırım fazlasıyla narsist.
Hatta ben şöyle bişey söyleyeyim; sadece iş güç konularında değil bir narsistlik değil; ben bir erkeğin evin içinde bu kadar aynaya baktığını hiç görmemiştim. Gidip gelip dakikalarca aynaya bakar. Saçını düzeltir, durup dururken sağdan bakar, soldan bakar vs. Çok ilginç gelmişti bana ilk zamanlar... iyi dilekleriniz içinde teşekkürler umarım herşey hepimiz için güzel olur...
Sanırım benim okumam daha iyi olur çok teşekkür ederimBu durumda olup nasıl kurtulduğunu soyleyeyim mi yoksa okuyup mu öğrenmek istersiniz. Kitabin küçük kısmı ona ayrılmış ama kalbe dokunacak cinsten sizinki gibi tıpkı
belki yardımı dokunur, bu cevap eski nişanlısı ile görüşmüş olan ve evi ile ilgilenmeyen bir adamın karisinin yazdığı aynı soruya verilen cevap. kopyaliyorum;
Sevgili Pınar Hanım, öyle “Eşimle ilişkimizde işte bu noktaya geldik” diye yazmışsınız ya, inanın öyle dert edilecek bir noktada falan değilsiniz. Eşiniz biraz daha tasmasını sıkı tutmanız konusunda size uyarı yapmış diye bakın. Yoksa adamın eski nişanlısıyla yapacağı edeceği tek bir şey olmadığına emin olun.
Olsa olsa sizinle olan evliliği yerine onunla evli olsaydı nasıl olurdu diye düşünmüş ve merak etmiştir. Aynı merakı eski nişanlısı da yaşamıştır. Ama o kadar. Ya eşiniz ya da eski nişanlısı şu anda ne kadar mutlu olduğu şovunu yapmıştır karşısındakine. Bunu nedense eski ve artık umurumuzda olsun olmasın, sadece “eski” olsun yapmadan duramıyoruz.
Ama bütün bunlar bir yana, sizin hissettiğiniz iç sıkıntısını çok ama çok iyi anlıyorum. Gözünüzün önüne ikisinin sarmaş dolaş görüntüleri geliyordur mutlaka. Her ulaşamadığınızda, her geç geldiğinde aklınızda “Acaba onunla mı buluştu, acaba o zaman evlenmemiş olmalarına üzüldükleri için tekrar mı bir araya gelmeyi düşünüyorlar…”
Daha bir sürü bu ve benzeri düşünce içinizi kemiriyordur.
Dediğim gibi, bu bir uyarı, ama “Kocanız sizi terk etmeye hazırlanıyor” uyarısı değil. Kocanız ona daha fazla sahip çıkmanız için sizi uyarıyor. Bunu bile isteye yapmıyor. Artık size ait olduğunu, sizin onu önemsediğinizi ve hatta en önemli tarafı ona ihtiyaç duyduğunuzu hissetmek istiyor.
Ne mi yapmalısınız?
İki gün biraz dalgın davranın. Bir şey sorduğunda “Ha canım, dalmışım, duymamışım” deyin. Konuşmalarınızı “evet” ya da “hayır” cevaplarıyla kısacık yapın. O bir şey anlattığında da “Hmm, anlıyorum” deyin ve tekrar televizyona ya da başka işiniz varsa ona dalıp gidin.
Ve…
İkinci günün sonunda o işten eve geldiğinde sizi uyurken bulsun.
“İyi misin?” diye sorarsa, “İyiyim, bir şey yok” deyin ama onu dönüp bakmayın.
Gece yatmaya geldiğinde de siz kalkın ve gidip televizyonu açın. Ama sesi kısık olsun ve alakasız bir kanal olsun, ne film ne de dizi olmasın seyrettiğiniz.
Ters bir laf edecek olursa, “Tamam, sen rahatına bak” deyin, asla ona cevap vermeye ya da içinizdekileri onunla paylaşmaya kalkmayın. Daha zamanı var…
O gece olmasa sonraki gece “Derdin ne?” diye soracaktır.
Hep “Yok bir şey” deyin.
Israr ederse ve yanınıza gelip oturursa tedirgin olmuş gibi ondan uzaklaşmaya çalışıyormuş gibi yapın ve ağlamaya başlayın. Ama hala konuşmayın. Sorarsa da “Yok bir şey” demeye devam, son derece sakin bir sesle ve asla göz teması kurmadan.
Kendinden kaynaklandığını ve suçunun ne olduğunu düşünecektir elbette.
Ve konuşma zamanı:
Kendinizi çok kötü hissettiğinizi, sürekli olarak sevilmediğinizi düşündüğünüzü ve buna gururunuzun izin vermeyeceğini yani sizi sevmeyen biriyle asla bir arada olamayacağınızı, onu ne kadar severseniz sevin ayrılmak istediğinizi söyleyin.
Göz teması yok, sakın unutmayın.
“Nasıl istersen” derse sakın paniğe kapılmayın. Tam tersine anlayışlı olduğu için teşekkür edin. Ve mümkünse onun taşınmasını istediğinizi ama onu zor durumda bırakmak istemediğinizi gerekirse başınızın çaresine bakacağınızı söylemeyi de ihmal etmeyin.
Sonra uyumak istediğinizi söyleyip yatak odasına geçin. Yani yatak sizin!
Tabii ki ayrılmayacaksınız. O ertesi gün, bilemediniz sonraki gün sizi ne kadar çok sevdiğini ve sizden asla ayrılmak istemeyeceğini söyleyecek. Ona sıkıca ve içtenlikle sarılın. Ama sonra sarılmayı bırakıp, “Keşke buna inanabilsem” deyin.
Elbette inanamayacaksınız ama sizi kaybetme riskini gözüne batırmış olacağınız için daha da değerleneceksiniz. Ve yanlış yaparsa kaybedeceği bir eşi olacak.
Dikkat etmeniz gereken şey; asla fazla konuşmamak ve göz teması kurmamak.
Yani bir bakıma gerçekçi olman güzel.o zaman birikim yapmaya çalışın.bireysel emeklilik yaptırın mesela..bosansaniz bile orda hakkı olmaz..küçük yatırımlar yapmaya çalışın.sadece harcamayın biriktirinGerçeği isterseniz ben gerçekten kendisini seviyorum; içindeki iyiliğe inanıyorum çünkü gördüm.
Benim evlendiğim adam zaten bu değildi. Evet takıntılı biriydi ama bu adam değildi.
Yine boşansam ve sorunsuzca beni bıraksa; (ki böyle bişeyi zannetmiyorum bana öylece git demez.)
hukuken kendi üzerine bir varlığı olmadığı; şirkettedir asgari ücretle çalışan gösterildiği için nafaka alamam. Tespit davası açsam çok uzun yıllar onlarla uğraşmam gerekir ve ailem zengin değil benim. Ayrıca beni desteklemiyorlar. Boşanmamı onaylamıyorlar; arkamda durmuyorlar.
Evliyken en azından imkanlarını sonuna kadar kullanıyorum; parasını harcıyorum ve bu konularda beni sıkmaz en azından bu benim için büyük bir imkan boşansam ailem bile istemez beni...
Seni suclayanlar hakli neden biliyor musun sırf zengin diye evlenmedigini inkar edebilir misin sırf seni begendigi icin tamam demiş devami gelmiş beni gerçekten seviyor mu bana gerçekten iyi bi koca olur mu diye düşündün mu zamaninda yoksa hele bi evleneyim zamanla alışıriz diye mi düşündün belki de sen alisamadin kocanin bekledigi o tam sevgiyi veremedin kocanda anladi sogudu senden sonra disariya kaydi gözü bu yuzden de kv seni sucluyor bence olay bu zaten buraya gelip kimse kolay kolay kendi hatasini anlatmaz hep karşı tarafa yükler herhalde burdan destek aldigini zannedip rahatlamak icin boyle yapılıyor bi tane uye vardi dün surekli eşinin kendisine hakaret ettigini napicagini soruyor eski mesajlarina baktim aşırı kiskanclik ve fazla ilgi gunde bin kere aramis filan adami bunalttim demiyor nodon boylo yopoyor kozlor diyor gerçekten burasi ruh hastalariyla dolu bizde ciddi alip cevap veriyoruz (belki senin hic suçun yok ama böyle kişiler burda cok fazla )Çok garip bir durum içerisindeyim arkadaşlar... Maalesef içinde bulunduğum durumu kimse anlamıyor ve hak vermiyor... Hakkımda genel kanı “bulmuşta bunuyor.” Nedeni ise sadece eşimin çok yüksek maddi olanakları ve saygın bir ailesi olması...
Zengin ve saygın bir aileye gelin gittiyseniz sorun çıkaran siz oluyorsunuz genel toplumsal kanı böyle...
Eşimle benim aramı kayınvalidem yaptı. Aynı memleketteniz ama görüşmemiştik biz hiç o zamana kadar. Hatta kendisi başta çok karşı çıkmış benim bağnaz biri olduğumu düşünmüş ama görünce çok şaşırmış ve beğenmişti. Öyle görüşmeye başlamıştık. Beğeni söz konusu yani.
İlk başlarda herşey çok güzeldi. İlgiliydi bana karşı. Sonra birden bu ilgi kesildi, ev hayatı boşlandı. Üstüne düşünce öğrendim ki kolejden bir kıza aşıkmış bu ta o zamanlar. Onla çok kez ayrılıp barışmışlar üniversite sonrası ABD’ye gitmiş; görüşmemişler biz evlendiğimiz dönem ve sonrası. Şimdi o TR’ye geri dönmüş ve eşim bu eski arkadaşlarının hepsiyle görüştüğü için haberini almış. Hatta bu kızla kalabalık arkadaş gurubu içerisinde görüşmüşler. (Nedense bu kolej çevresi beni pek aralarına almadı. Sadece bir arkadaşından kısıtlı bilgi aldım. Gerisini kendi çabamla öğrendim.)
Elimden hiç bişey gelmiyor. Eşimle konuşmaya çalışıyorum ama konuşturmuyor maalesef beni. Kendisinden biraz çekindiğim için çok ileri gidemiyorum korkuyorum maalesef çünkü çok normal bir insan değil... Kayınvalidem de destek olmuyor bana; suçu bana atıyor.
Bilmiyorum ben ne yapmalıyım? Son çare buraya içimi dökmek istedim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?