Sizler eve yardımcı alınca ne yapıyorsunuz?

Temizlik utanılacak ve ya yardıma gelen bayanı ezecek bir şey değilki. Ben şahsen yaptıkları işe saygı duyduğum için aman yanında oturmayayım, köle gibi hissetmesin diye düşünmüyorum. Neticede siz işyerinde çalışırken şirket sahibi aman dur birazını da ben yapayım diyor mu?
Benim yapmam gerekenleri yaparım, kahvaltısını önüne hazırlar, toplarım, koltukları itmesine, halıları kaldırmasına vs yardımcı olurum, kahvesini ve ikramlıklarını önüne koyarım. Ama ben oturamam, utanırım düşüncesine girmem. İşim bittiyse diğer odada teli elime alır otururum. Nesi kötü ki bunun?

Ben söylemeden dahi bulaşık makinemi boşaltan, dolap içlerine giren dünya tatlısı bir yardımcım var. :KK200:

Evet kızlar derdim bu.
Şu an evde yardımcı bir abla var mutfağı temizliyor. Benim oturup keyfime bakmam gerekirken ne mi yapıyorum delirmiş gibi ayakta dolanıyorum oda değiştiriyorum 😬
Bu arada yarım gün aldım 100 TL ücretle toplam 4 saat. Verdiğim iş balkon camları mutfak dolapları iç dış,ankastre,buzdolabı içi yüzünden silinecek,yerler sil süpür çık. Çok mu sizce ? 4 saate biter mi hepsi?
Umarım memnun kalırım. Bir an önce bitse de gitse diye bekliyorum valla evde yabancı birisiyle olmak hiç iyi değil

Az bence halilari da sildirseydiniz :skandal:

bu kadar işi 4 saatte yapar yapmasına da ne kadar iyi olur tartışılır. Her hafta yarım gün geliyor bana da, ortalama 4 saat kalıyor ben evde olmuyorum. Silip süpürüp toz alıyor, tuvalet ve lavaboları temizliyor çok detaylı olmadan. Bir de tek bir odayı detaylı temizliyor; örneğin tek bir cam siliyor, tek perde yıkayıp asıyor. Mutfak dolabı detaylı bir iş, eğer mutfağı yapacaksa 2 haftaya bölüyor, alt dolapları bir geldiğinde, üst dolapları diğer geldiğinde şeklinde. Sabit olan tek işi süpürüp silip toz alma, ve lavabolar.

Benim çevremde hep bu şekilde ev işi ve ekstra bir iş
Konu Sahibi arkadasın işi çok geldi bana ama yapabildiği kadarını yapacakmis

Benim çevremde hep bu şekilde ev işi ve ekstra bir iş
Konu Sahibi arkadasın işi çok geldi bana ama yapabildiği kadarını yapacakmis
Valla açıkçası bana da fazla geldi o yüzden kendi rutinimi yazdım çünkü bu şekilde anca yetişiyor ve de içe sinecek bir şekilde yapılıyor. Aceleyle yarım yamalak iş yapmasındansa az ve öz yapması tercihimdir. Bir de ilk kez gelen bir kadına bu kadar yüklenilmesi gözünü korkutur bi daha biraz zor gelir açıkçası, zaten yarım gün temizlikçi bulmak kolay değil yani, onun da seçme hakkı var bunu unutmamak lazım ;)

Evet kızlar derdim bu.
Şu an evde yardımcı bir abla var mutfağı temizliyor. Benim oturup keyfime bakmam gerekirken ne mi yapıyorum delirmiş gibi ayakta dolanıyorum oda değiştiriyorum 😬
Bu arada yarım gün aldım 100 TL ücretle toplam 4 saat. Verdiğim iş balkon camları mutfak dolapları iç dış,ankastre,buzdolabı içi yüzünden silinecek,yerler sil süpür çık. Çok mu sizce ? 4 saate biter mi hepsi?
Umarım memnun kalırım. Bir an önce bitse de gitse diye bekliyorum valla evde yabancı birisiyle olmak hiç iyi değil
Aynı ben de öyle oluyorum eve yardımcı gelince; hatta ben de oturamıyorum ayıp gibi geliyor ben de onunla birlikte iş yapıyorum :) Verdiğiniz işler çok değil, rahat olun çok olsaydı o yetişmez derdi zaten, hatta banyoya da bi el atsın gelmişken :halay: ..

Aslında bu temizliğe gelen yardımcıların yaptığı işleri biz yapmaya kalktık mı canımız çıkıyor O yüzden her temizlik yaptığımda "aldıkları para helal" diyorum. ama onlar profesyonelleşmiş kısa sürede yapıyorlar.

Ben evlenmeden once evimize bir ablamiz gelirdi haftada iki gun bazen 15 te bir kendisi.ne zamn musaitse , biz onunla aile olmustuk ben buyudum o gitmedi :) hepimizi evden kovardi oyle is yapardi.Zehir gibi kadindi tum dolaplari yere doker icten siler tekrar katlar koyardi.Evde acilmadik cekmece dolap birakmazdi.Isi bitinceye dek ocakta cayi kaynardi hem icer hem is yPardi.Ben kalirdim onla bazen bana su tasitir ablamin arkadaslarinin ne kadar pasakli oldugundan konusurdu :) kendisi cevremizde herkesin evine giderdi minnacik bir ablaydi ama biz ona kucuk herkul derdik.Heryere herkese yetisirdi ona is soylenmezdi o isini bilirdi.Aklima geliverdi simdi isi birakti evinde.Sık sık arar konusurz.Bu isi gercekten yapana is soylenmez o bilir isini ;)

Evet kızlar derdim bu.
Isçok benim evim gibiyse eviniz. Bizde abla bana yat sen der. Ben sabah 6 de ayaktayım. Bir daha da uyumam. Bir kaç günlük yemek falan yaparim Evdeysem.

Ben evlenmeden once evimize bir ablamiz gelirdi haftada iki gun bazen 15 te bir kendisi.ne zamn musaitse , biz onunla aile olmustuk ben buyudum o gitmedi :) hepimizi evden kovardi oyle is yapardi.Zehir gibi kadindi tum dolaplari yere doker icten siler tekrar katlar koyardi.Evde acilmadik cekmece dolap birakmazdi.Isi bitinceye dek ocakta cayi kaynardi hem icer hem is yPardi.Ben kalirdim onla bazen bana su tasitir ablamin arkadaslarinin ne kadar pasakli oldugundan konusurdu :) kendisi cevremizde herkesin evine giderdi minnacik bir ablaydi ama biz ona kucuk herkul derdik.Heryere herkese yetisirdi ona is soylenmezdi o isini bilirdi.Aklima geliverdi simdi isi birakti evinde.Sık sık arar konusurz.Bu isi gercekten yapana is soylenmez o bilir isini :KK66:
Ne tatlı insanmış

Annemin çalıştığı hanımlar genellikle düzenlemeyi yaparlardı annem dip detayını. Hiç yapmayanlarda oluyordu tabi. Sizin istediğiniz işleri çalışanınız iyi yapıyorsa ister oturun ister yardım edin farketmiyor. Sonuçta iş sizin işiniz. Çalışan söylediklerinizi yapar parasını alıp gider

Evet kızlar derdim bu.

Eve yardimci abla gelince gozumu acmadan yemek yapiyorum.🙊
Kahvalti veririm, oglen yemegini hazirlarim, arada dinlensin diye kahve ve isi bitince cayin yanina tatli..
Benim eve tam gun ancak yetiyor.
Bende perisan oluyorum mutfakta hizmet edicem diye 😂

Sizin yaptirdiginiz iş benim tam gün işim. Mutfak iç dış ve balkon camları zaten 2 3 saatini alıyor insanın.

Birde üstüne ankastre , buzdolabı ve yee şupur sil Tam gün işi. Hakkıyla yapamazsa işini zamandandir

Yok.onkarin el alışkanlığı, iş tutma ve bitirme hızı ve iş yapış tarzı kesinlikle bizler gibi değil.gencinden orta yaşlısına benzer şeyler duydum ben bana gelenlerden"biz sizin gibi is yapsak biryerimizi sakatlarız canhiraş temizlik olmaz" demişlerdir.her işin bi erbabı var yani.

Az bence halilari da sildirseydiniz :skandal:
Ben arkadaşımda yarım günde yaptığı işleri bilerek bu işleri verdim ve yetiştirebilirse yapabileceğini söyledim kimseyi zorlamadım. Sonuçta 4 saat bitince işi bitmese bile bıraktırıyorum. Konuyu hemen skandala bağlamayın lütfen

Back
X