Sizler eve yardımcı alınca ne yapıyorsunuz?

Valla açıkçası bana da fazla geldi o yüzden kendi rutinimi yazdım çünkü bu şekilde anca yetişiyor ve de içe sinecek bir şekilde yapılıyor. Aceleyle yarım yamalak iş yapmasındansa az ve öz yapması tercihimdir. Bir de ilk kez gelen bir kadına bu kadar yüklenilmesi gözünü korkutur bi daha biraz zor gelir açıkçası, zaten yarım gün temizlikçi bulmak kolay değil yani, onun da seçme hakkı var bunu unutmamak lazım :KK66:
Valla bana gelen abla memnun kalırsan yine gelirim diye ekledi bence gözü felan korkmadı ama bir daha ki sefere kendisine bırakıcam bakalım nasıl olacak

Dört saat iÇin bu kadar iş ciddi aşırı olmuş.
Ama yetiştirdi demişsiniz, vallahi aferin.
Eli fazlasıyla hızlıymış.
Güçlü bir kadın maşallah benim 5 defa geçtiğim yeri bir kez geçince lekesiz pırıl pırıl kalıyor valla camlara bayıldım 😍

Dört saat iÇin bu kadar iş ciddi aşırı olmuş.
Ama yetiştirdi demişsiniz, vallahi aferin.
Eli fazlasıyla hızlıymış.
Evine de bağlı, bana gelenler de yarım günde silme süpürme-camları yapıyorlar. Fakat evimde boydan boya cam yok, büyük büyük koltuklar halılar yok, etrafta ıvır zıvır yok bir odayı bitirip çıkması kolay oluyor. 2+1 ve tuvalet banyo. Çocuklu büyük bir ev olsa farklı olurdu elbet. Ama herşey dört dörtlük olmuyor tabi, mesela balkonlar yüzünden temizleniyor veya duşakabin büyük benim onu kendim temizliyorum gibi. Önemli olanın odaların silme süpürmesi olduğunu söylüyorum oraları detaylı yapıp kalan vakitte diğerlerini yetiştiği kadar (balkon, kapı vs) yapıyorlar.

Benim hafta içi 5 gün yarım gün gelen yardımcım var. O gelince genelde ben evden çıkarım rahatsız olmasın diye. Hiç bir işine karışmam. Yatakları toplar,çarşaf değiştirir,siler süpürür. Ütü varsa yapar,çamaşır varsa yıkar. O gelince evdeysem hemen kalkarım oturduğum yerden. O iş yaparken oturuyormuş gibi gözükmek istemem. Genelde başka odaşarda ufak işler yaratırım kendime. Kadıncağızı rahatsız etmemek için.

Güçlü bir kadın maşallah benim 5 defa geçtiğim yeri bir kez geçince lekesiz pırıl pırıl kalıyor valla camlara bayıldım 😍

Valla mini mini minyon genç bi bayan geldi bana bir süre ama aynen dediğiniz gibiydi.cep herkülüydü maşallah :) Ben ömrü hayatımda cifle cam silindiğini görmedim mesela. bana gelen kişi cifledi geçti camları şaşırmadım değil, ama pırıl pırıl oldu bende ses etmedim.nasıl olsa hepsi kimyasal ham camsil ha cif...
bide mesela kırk yılda bir cam silsem ben, o pvc lastiklerinden dolayı kapkara olur elimdeki bez, hatunun bezler hiç siyah falan olmadı ama camlar efsane oldu.anlamadım ama önemli olan sonuç zaten :)

Ben günün sonunda birtek duşkabinini beğenmiyorum oda çok sorun değil 10 dk.kendim halllediyorum.

Bazen gardrop içlerini düzenlerim ya da yemek yaparim evdeysem. Ama her zaman degil. Nihayetinde ben yapamıyorum diye profesyonel yardım alıyorum. Bankaya gidince gişe görevlisinin işini, eczaneye gidince eczacının işini yapmadigima göre, temizlik için gelindiğinde de yapmam beklenemez. Bu arada çok uygun bir ücretle almışsınız.

Temizlik işiyle uğraşanlar konusunda biraz duygusal davranıyoruz. Çekilecek büyük eşya varsa tâbi ki yardım edilir ama sonrasında illa evle ilgili birşey yapmak zorunda değiliz. Sonuç itibariyle profesyonel yardım alıyorsunuz kendiniz yapmadığınız için.

Bende yemek yapmam gerekiyorsa yemek yapıyorum onun haricinde öndeki günden her yeri toplu bırakıyorum ki temizlik daha kolay olsun. Sonra bir odaya geçiyorum, oğlum küçük zaten onunla ilgilenmem gerekiyor ki diğer odaları temizlik aşamasında talan etmesin.

Back
X