- Konu Sahibi yoygun0891
-
canım çok üzüldüm geçer gider inşallah. neler düşündüğünü hissetttiğini düşünmek bile istemiyorum.
dediğin gibi zorla hastaneye götürmek korkunç bir şey. sersem bir haldeyken götürseniz de kendine gelince sorun çıkacak yine. anneni ikna etme şansınız hiç mi yok?? ona kabul ettirirseniz herşey daha iyi olur. diğer türlü daha çok üzülebilirsiniz.
ve annen tam olarak neler yapıyor bu konuya değinmemişsin. size fiziksel olarak bir zarar verecek boyutta mı hastalığı?
Öncelikle geçmiş olsun
Ne kadar zamandır devam edio bu süreç?
Keşke ilk şüphelendiğiniz andan itibaren götürseydiniz doktora
Hastayı sadece ilk dönemlerinde buna ikna edebilirdiniz
Ve tedavi süreci başlamazsa çok daha kötü sonuçlarla karşılaşırsınız
Süreç ne kadar ilerlerse iyileşmesi de o kadar zorlaşıo,daha fazla vakit kaybetmeyin
Doktorlarla görüşmüşsünüz fakat onu nasıl hastaneye götürebileceğiniz hakkında bilgi almamışsınız
Mutlaka bi yolu vardır bunun
Bu tür hastalar hasta olduklarını kabul etmezler onu normal yollarla hastaneye götüremezsiniz
Okuduğum kadarıyla paranoid şizofreni olabilir
Şizofreni 20li yaşlarda ortaya çıkarken paranoid şizofreni 40lı yaşlarda ortaya çıkar
Canım arkadaş.. Allah çok çok sabır dirayet versin sana.
Ebeveyninden destek beklerken destek olmaya çalışmak insanı erken olgunlaştırıyor.
Eminim ki anneciğine beslediğin şevkatin kat kat fazlasını alıcaksındır, sağlık çok hassas bir imtihan.
Canım, benim de babam ve erkek kardeşim senelerdir şizofreni. Ne kadar katlanılamaz olduğunu anlatamam.
Anlattıkların hiç hiç yabancı gelmedi.
Annenin sözünü dinleyeceği, otorite kabul ettiği, çok önemsediği birisi var mı ?
ilk yazımda 5 tane doktorlar gorustugumu yazmısdım hepsıde getırmenız gerekıyor dedıler ve ebnde getıremem kendısı gelmez dedım akıl ıstedım bana anca ambulans cagırabılırsın ama oda polısle gelır dedı ılacla uyutmak benım aklıma geldı bende yarın dr ye gıdıp akıl danısıcam dr sınınde aklına bı yol gelmıyor annem 65 yasında bu kadar degıldı gecen senelrde su son ıkı yıldır arttı dr lerın dedıgıne gore su yuzune cıkmıs cok sınsıce ılerlıyor gercekdende
Ölüm,öldürülme korkusu tedirginlik ve buna bağlı asabiyet (daha da ilerlerse saldırganlık kaçınılmaz) bunlar paranoid şizofreni belirtisi
Mutlaka daha geç yaşlarda ortaya çıkmış bi hastalık bu çünkü şizofreni çok erken yaşta ortaya çıkıo bu zamana kadar hiç belirtisiz ilerlemesi imkansız gibi bişey
Ben doktor değilim kesin bişey söyleyemem ama bu konuda (hem şizofreni hem de paranoid şizofreni) tecrubeli olduğum için fikirlerimi belirtiyorum
Gerekirse ambulansla gidecek ama mutlaka gitmesi lazım hem size hem kendisine zarar verecek tedavi olmadığı sürece
Daha fazla vakit kaybetmeyin ...
aynı benim annemi anlatmışsın canım. benim annem de rahatsızdı. ama biz 70 yaşına kadar çektik kendisini. hastane lafını ağzımıza alamadık çok despottu.ölene kadar böyle anormal bir şekilde yaşadı. o yüzden senin neler çektiğini anlayabiliyorum. benim anneme 1 doktor şizofreni dedi. ama kendisini götürmemiştik. babam gitmiş konuşmuş. benim annem de seni doktora götürecez desek kimbilir ne senaryolar yazardı. götüremedik zaten sadece katlandık kendisine. çok zor yani çok güçlü olmalısın.
nihil nolursun allah rızası için bana yardım et yasayan bılır bunu o kadar ıyı bılıyorumkı yaşayan başka olur nolursun irtibatı kopartmıyalım sen neler yasadın sanada cok gecmıs rabbım sıfasını versın ıns senın ısınde zor sen neler yaptın yaptıgın yardımı dokunduguna ınandıgın bıseyler varmı benı anlarsın annemın ıyılıgı ıcın elımden gelen ne varsa ortaya koymaya razıyım ama yok elım bombos gelecekden korkmaya başladım hıc boylesı bı sorunla ugrasmamısdım psıkolojı bu elle tutulu goozle gorulur bısey degılkı anneme daha da yardımcı oalbılecegım bısey varmı
kımseden korkusu kalmadı malesefkı ısı ıyıcene cazgırlıga vurdugundan mılletcek bız ondan ırsar olduk tabı ona bellı etmıyoruz ama evde gene durduk yere kavga cıkmasın dıye gık cıkmıyor kımseden ama ikna cabası bosa dr de sordu aynısı mumkunatı yok
Düşündüğümde annenin iyiliği için olacağından, art niyet beslemediğinden, annende ileride inşaallah sağlığına kavuştuğunda sana teşekkür edeceğinden,
ambulans polis nezaretinde hastahaneye yatırmaktan başka bir seçenek gelmiyor benim aklıma.
İlaçlarını kullanmıyorsa, doktor kontrolünü kabul etmiyorsa, etrafında dinleyeceği birisi yoksa,
sen ne yapabilirsin ki..
Tüm ayrıntıları güvendiğin bir hekim ile görüş. Aklındaki soru işaretlerini gider. Nasıl hareket etmen annen açısından uygunsa o şekilde hareket et.
Duygusal değil mantıksal davran.
Canım birkaç gün evde olmayacağım. Döndükten sonra detayları birebir mesaj ile de konuşalım olur mu?
olur tagbıgııde ne demek sen yeterkı burada ol gunu fark etmez allaha emanet ol gorusuruz ıns
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?