- 11 Mart 2010
- 5.252
- 718
- 398
- Konu Sahibi yoygun0891
-
seninle konuştuğuma sevindim egem.. sağolasın..
gözyaşı getiricek bir mutluluk bu. annenle birlikte sizler de kimbilir ne kadar ferahlamışsınızdır.
hevesini görünce ilaçlarını azaltmışlar ya, içteki heves ile hastalık belirtisinin azalması doğru orantılı olabilir,mi,
farkında olup, çabalayan hasta diğerlerine nazaran bir iki adım önde midir..
annenin süreci teşvik edici bir öykü egem.. azimliymiş annecin maşallah.. Allah bir daha yaşatmasın, göstermesin..
Bahsettiğin, mazhar osman hastanesi ile aynı mı egem?
kendi çaban ile çok yıpranıyorsundur. bıkkınlığını anlayabiliyorum.
hem eşin hem kayınvaliden mi şizofreni? rapor/ları var mı? tanısı yüzdesi nedir?
evet o annemde de vardı babannemin yaptığı aldığı herşeye büyülü derdi,hepsini çöpe attı.şimdi babannemden hiç bişey yok evinde.eşinin tavrını da hakkaten anlamak mümkün değil,işte hastanın kendisinin istemesi önemli.annem istemesydi biz ne yapabilirdik ki.mesela kendini kötü hiissettiğinde bn iyi değilim bni doktora götürün iğne yaptırın derdi.yani kendini tanırdı.ama senin ki çok daha farklı bari oğlu anlasa annesini ikna etmek kolay olurdu.burda yazılanları okusana eşine belkli işe yarar?
dışardan değil içeriden konuşuyorum eda.
hastalık hakkında olumsuzluğa kapılma demek 'yanlış bilgi veriyorsun' demek değil. şizofreni derneğinin kurucusu,
20 sene hastalık ile mücadele etmiş, yenmiş ve dernek kurmuş.
canım en iyisi sen idare et bakalım yani idare et derken biraz normal yaşantına devam et,gitme kayınvalidene eşine de sorma..kayınvalidenin hasta olduğu bariz ortada arada bulmaca falan çözebilir,bnm annem hastayken hala kuran okuyabiliyodu,o ağır dönemlerinde..ama eşin bnce hasta değil,sadece annesine zaafı var.sen nasıl eşine hasta dendiği zaman kaldıramıyosun,hemen ağlıyosun,kabul etmiyosun aynı onun gibi düşün o da bunu kaldıramıyor ve tepkisini aşırı veriyor.biraz akışına bırak olayları.zaman ne getirir bilemezsin dayanma gücünü sen bilirsin boşanma fikrine alıştığın zman boşanırsın,başka çare yok gibi...
ne zamandır hint bülbülü almak istiyordu, geldi yanıma az evvel, gidip alıp gelebilir miyim abla dedi
hadi dedim, anneme süpriz yaparız hem dedim
baktı bana güldü, tamam abla hadi gidiyim ben dedi.. birlikte bir şey yapmış olmak, nadirden de azdır bizim için..
almış. geldi az evvel.. nasıl mutlu,
yağmurdan ıslanmasın diye de kutuya koymuşlar. adı ne olsun dedi, senin o dedim sen koy ismini,. aidiyeti hissettirmek istedim ben aldım ben isim verdim desin istedim, yok abla sen söyle dedi, kıvılcım olsun dedim. tamam abla kıvılcım olsun dedi,. hint kıvılcımının ötüşünü duymayı bekliyoruz şimdi : )
insan inanmadığına niye uğraşsın egem, niye didinsin.. takdirlik öyküsü olan anneciğin inanmasa idi ilerleyebilir miydiniz?
konuşmak üzere egemcim.. sevgimle..
sevgili c...., şizofreni hastalığının görülme oranı yüzde bir olarak belirtilmiş. ailede şizofreni var ise, bu oran onda bire düşebiliyor. bizim çocuğumuz şizofreni olur mu? üç dört beş altı kuşak ailede şizofreni olmadığı halde, mutlu ve sevgi ile yetişen çocuklarda dahi görülebiliyor. Ailede yakın akrabada hastalık olsa dahi, şiddet ortamında yetişmiş olsa da hasta olmadan hayatını sağlıklı idame ettirebiliyor.
öngörüye açık bir tahmin değil şizofreni. normal insana da geldi mi gelir, nedeni de bilinmez, hala da bilinmiyor. kaza gibi düşünüyorum bunu. trafik kazası yaşıyorsun, organını kaybediyorsun, beyin hastalığı bu da. beynin kişiye oynadığı oyun. sesler,, görüntüler,, izlenme şüphesi,, öldürülme korkusu,. beyin damarları, nöronları hasta olmayan kişideki gibi işlemiyor, nasılki zaman zaman olduğumuzdan sinirli, hassas, değişken olabiliyoruz,
öyle. bunun sürekli olduğunu düşün. her daim yanlış yönlendiren bir beyin. akıl oyunlarında ki filmde şizofreni hastası matematik profesörünün hayatını öyle doğru yansıtmışlar ki. doğru derken, mimiklerinin durgunluğunun bakışlarının hareketlerinin yansıtılışı. simalar farklı ama hal tavır genelinde aynı.
dilerim eşin ruhen sağlıklıdır. senin zarar görmemen için destek alman şart. aldığın destek esnasında çocuk mevzunu da gündeme getirip muhakkak bilgi al. kulaktan kulağa fısıltılar ile kendini yönlendirme.
egem ve nihil teşekkür ederim :) inş. sizlerinde cabaları umutları boşa gitmez ve sevdikleriniz iyileşir.
benim mevzuda ne yaparım nasıl yaparım az cok fikir sahibi oldum. ve dediign gibi bilgiye girerek çözecegim bu işi. tabe zarar görmessem bu aradanasıl egemin annesi kocasına toprak atmış uyurken bende kaynanadan ürküyorum. ve inş. eşimdede yoktur.
peki bişey daha sormak istiyorum bu illet eger şizofren ise acaba cocugumuz yok ama olursa ona gecme ihtimali var mı? çünkü tanıdıgmız bir kadının eşi şizofren cıktı ve 4 aylık bebegini oda hasta dogarsa diye raporla aldılar ( kürtaj yane). sonrada boşandımış adamdan. genetik oldugunu sölemiş doktor. daha dogrusu genetik oldugunu ve cocukda da olup olmayacagının garantisini veremeyiz demişler. kadın da aldırma işine tamam demiş
şizofreni hastalığı olan biriyle evlendiğinizde evlilik fesh edilebiliyor, ama 4 aylık bebek şizofreni olur diye alınmaz, yasal kürtaj süresi 10 hafta, daha fazla olmuşsa bebekte olduğu kanıtlanan çok nadir genetik hastalıklarda çocuğun alınması söz konusu olabilir ama şizofreni bunlardan biri değil o konuda bi yanlışınız var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?