şizofreni hayatımın en içinde nasıl başedeceğim..

öncelikle geçmiş olsun.
şizofreni tedavisi olan iyileştirilebilen bir hastalık değildir sadece hafifletilebilir sakinleştirilebilir hastaneye yatmasındaki amaç da budur bir süre hastane ortamında tedavi görüp eve getirirsiniz ve hayatı boyunca düzenli ilaçlar kullanır.
ayrıca doktor bizzat kendisiyle görüşmeden incelemeden uzaktan şizofreni tanısı koyması da sağlıklı değil.
aklıma gelense şu
madem sizinle bu konuda konuşmaya bile tahammülü yok bir psikiyatristi evinize misafir,arkadaşınız gibi getirip onunla konuşmasını ve ikna etmeye çalışmasını en azından tanıyı güçlendirmesini sağlayabilirsiniz

selam kızlar sizlere bu konuda elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışmıştım,hatta umut olmuştum bazılarınıza..annemin çok iyi olduğundan çalıştığından falan bahsetmiştim önceki sayfalarda..ama ne yazık ki annem son 2aydır hiç iyi değil neden böyle olduğunu anlamadık işi bıraktı,kendi kendine gülüyo ve saçma sapan şeyler söylüyo ilaçlar işe yaramıyo doktora götürdük yatması lazım dedi annem yatmak istemedi çok direndi doktorda iğne verdi,4 tane yarın yanına gitcez eve ablamla ikna etmeye çalışcaz yatması için,inşallah yatar dua edin nolur allah herkese acil şifalar versin inşallah,cümlemizin yardımcısı olsun...

Mevsim değişikliklerinde, bilhassa bahar ayı başlangıcında hastalık nüksedebiliyor, tepkilerinde artış olabiliyor Egemn. İlaçları ve iğnelerini kullandığı halde tepkileri hemen hemen stabil olan kardeşimin son haftalardaki sıkıntısını tarif edemem. Sesler, kahkahaları, telaşlı telaşlı koridorda gezinmesi, öfkesi.. Geçmiş olsun sizede.. Şifa, sabır ve kolaylık dileyebilirim sizlere de..

şimdi senin diğer konunu okuyordum,şizofreni hastalığı ile ilgili blgilendirme amaçlı bi konu açmışsın ya ondan bahsediyorum.çok teşekkür ediyorum böle destek verdiğin için bizlere de...umarım hava değişimindendir,kaç senedir böyle olmuyodu yarın olsun inşallah ikna edebilirim çok sağol cevabın için

Bir kere fizyolojik bir hastalığı olmakla mental bir hastalığı olmak arasındaki fark nedir?

Sonuçta ikisi de bedene ait bir hastalık değil mi?

Ruhsal sorunlarda neden insanlara “deli” damgası vuruyoruz.

Keşke hepimizin psikoloğa gitme gibi bir alışkanlığı olsa.

Neler yaşadınız bilmiyorum ama şizofreni çok ciddi bir hastalık olup Allah korusun evde toplu katliam bile olabilir.

Doktorlar anneni görmeden bir şey diyemez. Nedense ben şizofreni değil de ağır bir depresyon gibi düşündüm.

Bu bir tek senin çabanla olmaz. Ailenizin birlik olması lazım hastane konusunda.

Merhabar, benim annem de sizofreni sanırım ve doktora götüremiyorum... insanların içine başka insanların girdiğini düşünüyor ve kendisinin bir mevki alacağını sanıyor, sürekli kendi gözünün fotoğrafını çekiyor, evdeki fotoğrafları inceliyor elinde bir kağıt kalem kendince anlamı olan seyler yazıyor, cok önemli bir kişiymiş gibi düşünüyor davranıyor 5 yıl boyunca sokakta tanıstıgı bi kadini evimize aldı 4 kişikik aileyi 5 kişilik bir hale getirdi, yapma etme dediysek de anlatamadık, kendisinin siyasi yönden çok ilerleyeceğini ve bu yüzden kendine koruma aldığını söyledi o sıralarda siyasetle ilgileniyordu bi anlam veremedik ama madem mutlusun nasıl istiyorsan öyle olsun dedik, babamla kardesimle benimle ilgilenmez oldu aynı evin içinde yüzünü göremez olduk ara ara isyan ettik yeter artık bu kadini gönderelim hayatımızn içine girdi dedik daha çok tepkiyle karsılastık kıskanclık yaptıgımızı düsündü, kadinda evi barkı olmayan yaşlı bi kadın ama anneme öyle şeyler anlatıyordu ki azımız acık kalıyordu annemi hep destekliyordu hatta anneme başkanım diyordu insanlarada anneannemiş gibi tanıtıyordu kendini, kendisinin de eski bir siyasetci olduğunu ve bütün kuralları öğreteceğini söylüyordu anneme zamanla kendi aralarında işaret dilleri geliştirdiler kaş göz hareketlerine binlerce anlamlar yuklediler sokaga çıktıklarında da kendileri gibi düşünen insanları buldular nasıl buldular hiç anlamadım eve giren cıkanı tanıyamaz olmuştuk, babam bi sure sonra bizden ayrıldı kendi hayatını kurmaya basladı hatta bu ay içerisinde boşanıyor (bu arada annemin hiç bir geliri ve sağlık güvencesi yok şimdi nafaka alırsa onu almış olacak ) kardesimle ben kaldık bizde okula gidip geldiğimiz için olanlara bi anlama veremeden zaman ilerledide ilerledi.. haklıyken haksız durumuna düşüyorduk simdi görebiliyorum ki annemin bukadar kötü duruma gelmesinin nedenlerinden birisi sanırım o kadın o sıralar üniversitede okudugum için okul dersler hayatta kalmayaca çalışmaktan evden uzak durmaya calıstım, evde oldugumuz zamanlar mutlaka bi kavga nedeni çıkartıyordu kardeşime takmış durumdaydı kavga gürültüden eve gelen polisler ödenmemiş ev kiraları kesik elektirik, su, komsuların bizden şikayetleri, yemek ve temizlikde yok alt komsumuz bazen bize yemek yapıp getiriyordu, savaş alanıydı evimiz tabi günün çoğunu annemle kadin paketlerce sıgara içerek geçiriyorlardı o sıralar annemin üniveristeden yakın bı arakadası beni aradı ve annemin hasta olduğunu söyledi yardım etmek istiyorum dedi ama ben anlayamadım anneme soyledim arakadasın aradı yardım etmek istiyor diye, bunun üzerine annem tanıdıgı nekadar insan varsa eve çagırdı hiç yemek yapmayan kadın yemekler yaptı ve sanki zaferini ilan ediyormuşca masanın baş tarafına oturdu ve bütün herkese yeni yüz yılın lideri benim dedi ben seçildim dedi yanındaki kadını gösterdi bu da yardımcım dedi beni eğitiyor ve koruyor dedi herkes sasırdı anlam veremedi ama bozuntuya vermemeye calıstılar sonrada gittiler böylece bize yardım edecek hiç bir kimse kalmadı çünkü kimse karısmak istemedi.. ve durumlar daha da kötüye gitti zamanla kardesimde evden ayrıldı babamın yanına gitti dördümüz kaldık ben işe girdim aldıgım maasla evi gecindirmeye calıstım anneme yardımcı olmaya calıstım ama ne yapsam etsem dinletemedim, bir sure anneannem anneme yardım etmeye calıstı kadına felc geldi anneannemden önce de dedem bize gelmişti kısa bi sure sonra yaşlılığından vefat etti, vefat etmeden öncede annen sana emanet dedi o kötü bi insan değil dedi, anneannem de felç geçirdikten sonra bizimle kaldı teyzem almak istemedi ama annem bakamıyordu anneanneme her sabah uyandıgında içine kim girdi bu gün kim var içinde demeye başladı elinde kamera bütün gün anneannemi çekti sürekli gözüne zoom yapılmıs videolar çekti fotograflar çekti tabi bu arada yardımcısı kadında gelip gelip anneanneme bağırıp cagırıp küfür ediyordu neden yatıyorsun kalk iş yap diyordu bunlar benim duyduklarım tabi.. ben evdeysem mudahale edebiliyordum anneanemin karnını doyuruyordum altını alıyordum annem de yemek konusunda birsey yapmıyordu ama altını alabiliyordu,neyse ne yaptım ettım bu böyle olmayacak dedim teyzemle konutum anneannemi almasına ikna ettim annem de vermek istemiyor apar topar hasta nakil aracını eve cagırdım anneannemi alıp teyzeme götürdüler bir kaç gun sonrada o kadın gitti gittiğini görmedim ama annemin dediği onun içine başka bi insan girdi hastalandı o yuzden artık bizimle yaşamayacak dedi şimdi tek başına kaldı bu sıralar teyzemden gidip anneannemi almanın planlarını yapıyor cok yanlız kaldım ben evde diyor evde biri olunca da ondan kurtulmak istiyor anlayamıyorum. Artık hastaneye yatırmam gerektiğini düşünüyorum görüstüğüm doktorlarında dediği hastaneye yatması..annem su an 49 yasında yası da genç hayata tekrar tutunsun istiyorum. Babamdan kardesimden yakın akraba arkadas kimse karısmak istemiyor bu yuzden ben bi çözüm yolu arıyorum... bi psikiyatrisle konuştum risperdal diye bi ilaç verdi ama içiremedim kahvesine cayına koydum bi sure suyuna koydum eve su arıtma cıhazı aldırttı sular acı dıye, bir de daha önce karaciğer kanseri geçirmişti ilacı içtikten bi sure sonra ellerinde kızarıklıklar oldu kasıntı tuttu falan kortktum devam edemedim karaciğeri kaldırmaya bilir diye düşünüyorum ama ilaç içtiginde gerçekten cok normal davranısları oluyor düzeliyor, hastaneye de yatsa oradakı ilaçlar daha ağır olacak.. Hastaneye nasıl götürebilirim, hastane süreçleri nasıl işliyor, gidip yer mi ayırtmam gerekiyor önce nasıl yapayım, hastane sürecinden sonra nasıl bakmam gerek ne yapmalıyım beni bilgilendirirseniz çok sevinirim, Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Benim de kuzenim 20 yasinda sizofreni oldu. Ayni annenin gecirdigi sıkıntılar. Onlar da saldirgan degil diye yatitmadilar ama sonra bir gece aniden annesini ve babasini dovmeye basladi ve hic zapdedemediler. Sonunda mecburen hastahaneye yatirildi 40 gun tedavi gordu ciktigi gun kaldigi yerden devam etti. Senin dedigin tum korkular tum senaryolar onda da vardi herkes kendisini oldurmek icin cabaliyor zannediyordu. Istanbula buyuk bir ozel hastahaneye yatirmaya karar verdik ama goturmenin imkani yoktu. Herkesi dusman goruyordu ama bir tek bizim aileyi seviyordu. O gece bizde kaldi tam 3 tane uyku hapi ile ancak uyuttuk ve sabah sersem bir sekilde anlamadan babam istanbula gezmeye gidiyoruz diye goturdu. Anne babasini dusman gordugu icin onlar ayri gittiler. Istanbulda hastahaneye goturunce onlar sajinlestirici ile aldilar hastahaneye 1 ay da orda yatti ve oranin bayagi faydasini gordu. Simdi eskiye gore cok iyi ama bazi donemler ataklari oluyor o donemde de evinde degil babamlarda kaliyor cunku bizim disimizda herkesin onu oldureceginden korkuyor. Ama ilaclari icince 1 haftada o ataklar geciyor. Isiniz cok zor Allah en buyuk sabri versin. Insallah aydinliga kavustursun.

Allah kolaylık ve şifalar versin benim kaynanada gençliğinden beri şizofren ve şuan ben bakıyorum zooor ve bazen neyapacağımı şaşırıyorum

bence yine de hastaneye yatirmadan once bir doktor teshis etmeli. belki evde ilacla tedavi edilebilecek durumdadir.
aklima bir psikiyatristle anlasip eve arkadasinizmis gibi sokmak geldi. annenizi gozlemleyip teshis koyabilir.
ancak biraz tuzlu olabilir tabi eve dr getirmek.

konu 3 senelik.
konu eski olduğu ve bildirim yapıldığı için kapatıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…