şizofreni hayatımın en içinde nasıl başedeceğim..

anladığım kadarıyla annenizin rahatsızlığı ileri boyutta ve geç fark edilmiş.zaten bazı şizofreni türleri 40 yaşından sonra birden bire fark edilip ortaya çıkabiliyor.eğer erken teşhis edilseydi evde ilaçla tedavi uygulanırdı ve normal hayatınıza devam edebilirdiniz.ama bu şekilde hastaneye yatması ve uzun süreli bir tedavi görmesi gerekiyor.anlattıklarınızdan şunu çıkardım birde,anneniz paranoid şizofren sanırım.paronayak korku ve davranışları var.eğer hastaneye yatıp ilaç tedavisi almazsa size ve kendisine zararlı davranışlarda bulunabilir...ben psikiyatrist değilim ama 4 yıl psikoloji eğitimi almış,8 yıldır da bu mesleğin için olan bir psikolojik danışmanım.Allah kolaylık versin.

Son düzenleme:

tatlım benım oncelıkle cok gecmıs olsun Allah acıl sıfalar versın .emınım senın ıcın cok zor bır durumdur .sana tavsıyem hıc annem uzulur dıye dusunup hastaneye goturmemezlık etme sakın ne olursa olsun hastaneye gotur .bu anlattıklarnın aynısını bızım komsumuzda yasadı .ustelık kadın daha 40 yasında gencecık bırı .kadının durumu cok kotuydu .hasta oldugunu hepımız bılıyorduk.evlerınden kavga gurultu hıc eksık olmazdı .ama durduk yere de hasta olmaz boyle kadınlar .kım bılır neler cektı de kadın bu duruma geldı ..bızım komsumuz kocasından cok cekmıs .annemler anlatırdı hergun baska bır kadın meselesı donermıs adam sorumsuz gamsızın tekıymıs .karısını ne zaman hasta ettı adam melege dondu .ama ıs ısten gecınce tabı .acaba senın babanda zamanında annene cektırdımı durduk yere olmuyor bu hastalıklar cunku .neyse bızım komsumuzda cocuklarını dusman goruyordu .bız onu zıyarete gıttıgımızde ,bunlar benı oldurecek plan yapıyorlar derdı .bız yapma etme onlar senın cocukların derdık ,o da onlar benım cocuklarım derım onlar benım cocuklarımı oldurdu cocuklarımın kılıgına gırdı cocuklarımı oldurup mezara bıle gommedıler denıze attılar sonra da onların kılıgına gırdı .neler neler dıyordu .18 yasında bır kızı vardı kıza cok uuzluyordum kızın yuzunde hep bır mahcupluk ıfadesı olurdu ..cok zor bır durum gercekten .kadın cocuklarının oldugune ınanıyordu ,yanındakılerde cocuklarının kılıgında olan dusmanlar olarak goruyordu .onunda planı cocuklarının ıntıkamını almaktı hep .bır gecenın korunde kızı kosa kosa kapımızı caldı .abısı yokmus evde tekmıs .evde kıyametler kopuyormus annesıyle babası bırbırını gırtlaklıyormus .kosa kosa eve gıttık ,kadına oyle bır guc gelmıskı kadının ellerını adamın bogazından alamıyoruz .aynı sekılde babasının da ellerı karısının bogazında .ama o kadına ıcım parcalandı kıpkırmızı olmus ama kadın hala ınat edıyor bırakmıyordu .meger kadın gece kocası uyurken kafasına oklavayla vurmus.ee tabı adam da uyku sersemı basına darbe alırsa adam bır an ofkeyle kadını oldurmeye yonelmıs .daha neler neler cnm .onlarda kadını goturemıyorlardı hastaneye .ne yaptılarsa hastaneye yatıramadılar.en fazla hap yoluyla tedavı olmayı kabul ettırebıldıler .kadının durumu o kadar ılerlemıskı zamanla bu hastalık kendını hırpalamasına yormasına neden oldu .doktor tedavı ıcın gec kaldıklarını soylemıs .bundan sonra artık omur boyu hapla yasar demısler .kadın sımdı sınır haplarıyla yasıyor ama saldırganılıgı yok artık .ıcıne kapanık sessız sakın bırı oldu .zamanla okadar yıprattmıskı kendını artık tek damla goz yası gelmıyor kadından .daha 40 yasında ama olu gıbı .ruhsuz.ne kolu komsuya gıdebılıyor ne akraba zıyaretı eve tıkadı kendını.bız gıttıgımızdede zaten agzını bıcak acmıyor sessız sakın kosede oturuyor.cocuk gıbı oldu .ıs yapamıyor unutkanlıkta baslamıs yemek de yapamıyor .o kız evı cekıp cevırıyor .sen cnm sakın annem uzulur dıye goturmemezlık yapma .ılerısı emın ol daha kotu .bızım komsu bak 40 yasında olmasına ragmen sanarsın 80 yasında o kadar yorgun ve bıtkın ıcıne kapanık bırı oldu .Allah tum hastaların sıfasını versın

Son düzenleme:

seni benim kadar eminim ki burda kimse anlayamaz arkadaşım benim babam da buna çk benzer bir hastalıktan muzdarip duygulanım bozukluğu yani psikotik reaksiyon ama rahatsızlandıgında sadece hareketlerı yavaşlıyor ve sayıklıyor hiç konşmuyor hiç kmseye kendi dahil zararı yok.. ben 20 yasındayım bak kendimi bildim bileli yaklasık 5 yasından beri her yıl bahar aylarında rahatsızlanırdı(havalr ısınmaya basladıgnda bu tip hstalara dıkkt etmek gereklı) ve her yıl yakşalık 1 ay tedavı görürdü.. hastayken yaşadıklarının hiç birini unutmazlar ve özellikle polis asker gibi silahli güvenlik güçlerine krşı çk hırçın oluyorlar ve ürküyorlar bizde zorla hastaneye götürürdük.neler çektik devlet hastanesınde yatırırdık isim vermıyım şmdi burda sanırm aynı yerden bahsedıyoruz. bn 15 yasıma gelene kdr her yıl hastalanmaya devam etti babam dha snra ilaçlarını değiştirdiler ve allahıma ck şükür 5 yıldır rahatsızlanmıyor her yıl biz değişik şekilde gtürürdük hastaneye zorluk çıkartıtrdı çk yıpranırdı kendi hem sinirleri hem de biz. ama en son götürşümüz onu da yıpratmadı bizi de.. halamın rahatsızlandıgını hastaneye kaldırıldıgını söyledik.. taksıye bindirdik gidiyoruz çk hastaymış dedik o şekilde gittik yalnız o amaçla gitmediğimizi psikiyatri kliniğinin önnde innce anladı ztn o anda sakinleştirici yapıldı fikrimde öyle götürün hastaneye uyutucu ilaçlarla kadına boşu boşuna serseme çevirmeyın akıllı bir doktor da bunu yapmanıza izin ermz allah korusun sinirleri kaldırmazsa kasılabilir vekasılanın ne demek oldugunu çk iyi bilirmm babam ilaçları kaldıramadıgı zmn koskocaman adam 2 yaşndki çocuk gbi bükülüp kalıyordu aklımız çıkıyordu fikrmce kadını sersemletmeyin...bırakın hatırlasın asla unutmazlr zaten hatırlasın ki bir dha rahatsızlandıgında belki aynı zorluğu yaşamamak için knedi ayağyla gitsn doktora.

Çok zor bir hastalık bu maalesef...Kesinlikle bir an önce hastaneye götürün. Ambulansla götürünce gelen polis eğer üniformalı değil de sivil polis ise bence anneniz zorluk çıkarmayabilir, bunu bir sorun derim doktora. Bir de şizofreni hastaları %100 iyileşmezmiş, ama ne kadar erken tedaviye başlanırsa o kadar iyi. İlaç kullanmaları gerekiyor, o kullandıkları ilaçlar sakinlik veriyor. Bırakmaması gerek o ilaçları.

hepinize minnettarım tek tek teşekkur edıyorum benı yanlız bırakmıycagınızı bılıyordum en cokda destegını hıssettıgım ınsanlar benımlede aynı sıkıntıları yasayanların deneyımlerını paylaşmaları oldu cogu deneyımı okudugumda kendı halıme sukrettım kı cok sukur benım annecıgım saldırganlıgı yok ama buda olmıyacagını gostermez tabı ben kararımı aldım arkadaşlar goturucem hastaneye ama ılkonce bı doktora gıdıp fıkrımı soylıycem polısle yada zorla olacak iş degıl hayırlısı rabbımden gelışmelerı hemen sızınle paylaşıcam ıns guzellıklerı paylaşırım sızınle ama su durumdada zor gıbı...

benim bi yakınım böyle kendi kendine konuşur sürekli konuşur kısık sesle,yüksek sesle,su serper her yere ama evinin işini yapar,sinirlendirmeyeceksiniz yoksa hep konuşur,bu hastalığın kesin tedavisi yok ilaç var ama net iyileşme yok bunun anladığım tek çözümü var sevmediği istemediği şeyleri kendisinden uzak tutup huzuru sağlamak hastaneye yatırmak bence çözüm değil çünkü bu hastalıkla baş etmede aile çok önemli orda aile yok yalnız kalıyorlar.Ayrıca ilkbaharda hastalık hat safaya ulaşıyor bu dönemde dikkatli olmak hoşuna gitmeyen şeylerden uzak tutmak gerek,benim yakınım yıllarca yaşadığı çilenin ve zor bi hayatın sonunda böyle olmuştu hep böyle bi durumdan sonra oluyor.Baban neden ilgilenmiyor?Annen çile ve benzeri zor hayat şartlarına mı maruz kaldı?

allah yardımcınız olsun zor hastalık ama tıp ilerliyor bunada çözüm gelecek,bence uyku ilacı iyi fikir ,vicdanen rahat ol doğru olanı yapıyorsun

emın olkı babam hayatta gordugum en sabırlı sefkatlı ınsandır babamdan kaynaklanan bı sorun degıl sorun kendısınde bızlık kotu bı durum yok ortada kendısıne bı dunya kurmus orada yasıyor ama ama bızede çile çektırıyor hem kendısıne hem bıze bı an once tedavı altına alınırsa kendısıde rahatlıyacak bızde

şizofreni hastası olanlarda çok konuşmak galiba ortak bir hastalık belirtisi...

Allahım ne dertler var insanların başında allah yardc olsun ben okurken gerildim siz ne haldesinizdir kimbilir.

Allah yar ve yardımcınız olsun arkadaşlar çok üzüldüm

inan senin yazdıklarını okuyunca herşeyin ne kadarda boş olduğunu bir kez daha anladım...saçma sapan şeylere üzülüyoruz,bir sivilceye kafayı takıyoruz...oysa insanlarda ne dertler var..cook üzüldüm inan ki..allah annein şifasını versin...bide annenin başına geliyo ya offffff

Oncelikle cok cok gecmis olsun. Kesinlikle anneniz paranoid sizofren gibi duruyor ve simdi saldirgan olmasa bile ilerde (ki ne zaman olacagi belli degil) kesinlike saldirgan olma ihtimali var. Soylediginze gore zaten babanizin basina gece uyurken toprak atmis bile, lutfen dikkatli olun. Sizi cok cok iyi anliyorum cunku kendi kuzenim bir donem paranoid sizofrendi, panik atak, manif depresif .... liste uzar. Kuzenimde ilk belirti universiteye girdikten sonra cikti klasik bir depresyon gibi basladi ve o donem capa tip fakultesinde ogrenciydi. Ilac tedavileri ilac tedavilerini izledi . Gunden gune duzelecegine hayattan koptu. Paranoid sizofren oldugu donemde (ki yanlis teshis degilse) bir sene once ki "1 Mayis" eyleminde polisten yedigi cop yuzunden olusan korkulari vardi ve surekli polis geliyor sesleri duyuyormusun, beni oldurecek polisler diyordu. Evde anne babasi bicaklari sakliyordu ve bize geldiklerinde ise annemin elinde bicak gordugu an" hala beni kesecekmisin" falan diyordu. Ama hic ciddi anlamda saldirgan olmadi kuzenim cunku hastaligini biliyordu hep ve surekli okuyordu. Ama bu hastalik yuzunden tip fakultesini birakti 4. siniftan. Ben ilkokula gidiyordum o hastalandiginda simdi ise doktora yapacagim dusun gecen zamani. Her dugunde dayim yengem iki gozu cesme oluyor neden bizim oglumuzda saglikli degil, keske okumasaydi eli kolu olmasaydi ama boyle olmasaydi diye. Zamanla dayimlarin butun aile cevresi daraldi uc bes ev kaldik ozgurce gidebildikleri kuzenime kizmayan onu oyle tolere edebilen. Cunku felaket sigara iciyor, yediklerini dokebiliyor, bir anda sessizlesirken bir anda sarki turku soyleyip konusmalari bolmeye basliyor. En uzucu olan kisim ise anne babasi dahil tahammul etmekte gucluk cekiyorlar cunku gercekten oldukca yorucu ve onlarda hasta olmaya basladilar ki bu sene tedavi goruyorlar. Benim kuzenimin sorunlarinin temeli ne yazik ki yanlis cocuk yetistirmekten ve bu yanlis yetistirme yuzunden cocuktan olusan guvensizlik ilerde ergenlikte sinyaler veriyor kismen ama anne baba anlamiyor. Bence annein sorunu belli ki cocuklugundan yasadigi bazi seylerden kaynaklaniyor evsiz kalma, terkedilme gibi korkuyorlari var gibi gozukuyor ama tabi sen daha detayli bilirsin... Polis zoru ile hastaneye goturmek inan ne yazik ki cok ic acici birsey degil cunku kuzenime bir defa yapmislar bunu ve ne yazik ki elektro shock vermek zorunda kalmislardi sakinlestirmek icin. Ustune birde gitmemek icin direnirken onu karga tulumba goturmelerine sen kendin ne kadar dayanabileceksin. Ama arkadaslardan birinin onerdigi gibi sakinlestiri igne ile daha saglikli olur gibime geliyor. Tedavi basladiktan sonra ki ilac tedavisi olucak kullandigi ilaclara dikkat et cunku bazilari iyi sekilde etki ederken tam tersi etki edenler cikiyor. Bence bu tedaviye en onemli desteklerden biri ise beynini surekli mesgul edecek seyler bulmak. El isi atolyeleri oluyor sizofreni dernegi falan var ona bak yada belki hastanede vardir birseyler onlara iyi bak anneni mesgul edecek seyler bul. Annenin kendini dusunecek senaryolar kuracak vakti kalmazsa ve ayni sekilde onu hayata baglayan bir ugras olursa, cok daha hizli normal hayata yeniden adapte olabilir. Acil sifalar diliyorum size ve umarim en kisa zamanda yeniden guzel ailenize kavusursunuz

çok geçmiş olsun arkadaşım.. annenızın sağlıgıyla ılgılı atacagınız adımdan çekinmeyin ve hastalıga üzülmeyin..Yapacak bişeyimiz yok..Hasta yakınlarının sağlıklı ve moralli olması çok önemliki hastaya destek olabilmek açısından..Hastahaneye ne şekilde götürebileceğinize dair en sağlıklı kararı doktorla görüştükten sonra vermeniz gerektiğini düşünüyorum.Kendisini farklı nedenlerle hastahaneye götürmek isteyişiniz sebebıyle belkı gelmek ısteyebılır.

Tanrı size güç ve sabır versin, annenize de acil şifalar. Konu hakkında derin bilgi sahibi olmadığım için çok yardımcı olacak bir mesaj yazamadım ama iyi dileklerimi iletmek istedim.
Sadece bir konu var belirtmek istediğim şizofreni kalıtsal, doğumla gelen bir hastalıktır ama ilerleyen yaşlarda ortaya çıkar genellikle. Dolayısıyla, babanızı, aile hayatınızı, çevreyi suçlamak ya da sorgulamak doğru olmaz. Tamam zor hayatlar belirtileri ağırlaştırabilir ama hiç kimse sıkıntı çekti diye şizofren olmaz.

bildiğim kadarıyla ambulans gelince sakinleştirici iğne vuruyorlar. bir arkadaş da söylemiş. öyle olursa hastaneye götürürken sıkıntı olmaz bence

inanmıyorum. yaşdıklarımız ne kadar benziyor. tek değiliz.

benim annemde de benzer durum var. eskiden de gariplikleri, aşırı korumacı, kısıtlı tavrı vardı. ama ben yaşadığı kötü şeylere bağladım. ben ergenlik çağımdayken ikiz kardeşimi kaybettim. annem çok kötü oldu. hergün sabahtan geceye kadar mezarlığa gidiyordu. kabri dinliyordu. evde bağıra ağlıyordu. sabahları onun çığlıklarıyla uyanırdım. bazen hırsını benden alırdı. bazen de varlığımı bile unuturdu. aradan zaman geçtikçe içine kapandı. blenim aşırı üstüme düştü. oraya gitme , bunla konuşma... kısıtladı herşeyden. ben de kabga ettim yeri geldi ama onun yaşadıklarına üzülüp sözünü dinledim. ben büyüdüm. üniversiteyi bitridim. ama annemin aşırı korumacı tavrı arttı. eşimle flört etmeye başladım. anneme söyledim. eşim evlenme teklif ettiğinde söyledim. annem soğuk yanıt verdi. korumacılığından dedim. oyaladıkça oyaladı. tanışmadı bi türlü. 1 yıl 2 yıl... neler çektim. sonra iş değişti. annemin beni çok sevidği elinde tek kalan çocuğu olduğu için vermek istemedğini düşünürken annem saçma şeyler anlatmaya başladı. hayali bir çeteden bahsediyordu. komşularımız, eşim... üyesiydi. zamanla babam da üye oldu. babamın umru dğeildi yiyin birnbirinizi beni karıştırmayın demeye getiriyordu. ama işin ciddiyeti arttı. annem evde huzur vermemeye başladı. sürekli bağırıyoi eşyaları fırlatıyodu. geceleri ben uyurken odama dalıyordu. kaldırıp abuk sabuk şeyler anlatıyordu. ben bu durumu kimsenin bilmesini istemedim. annemi doktora götürecektim. ama tek halletmek istedim. babam bütün akrabalara anlatmış. "gelsin yardım etsinler" mantığı. herkes bilince cahili var kötüsü var kadının yüüzne abuk sbauk konuşanlar oldu. ne çektiğimi anlatamam. sözlüyüm bi yandan. "ulan diyom evlenip gidecem annemi kime emanet edecem" annemi doktora götürmeye nasıl ikna ettim anlatamam. hergün ağlıyorum evde. sinirlerimi bozuyo öyle böyle değil. korkuyorum da gece pat odama dalıyo. her şeyi bi kötülüğe çekiyor. ama kıyamıyorum da. ağlıyo "herkesin çocukları sağ bak benim bütün çocuklarım öldü biri bizle uğraşıyo son evladım kaldı vermem öldürtmem". yalvardım yok. ağladım aç kaldım 40lı kilolara düştüm. işi bıraktım. 40 gün evden çıkmdım. ikna edemedim doktora gitmeye. babamın yardım etinsler diye eve topladığı insanlar da uğraştı. daha asabi oldu. babam çekti yok halamda kalıyo yok orda burda. ben kıyamıyorum ki nere bırakam kime bırakam. şeklim tipim dğeişti ya. en son artık dayanamıyorum. sözü atacaksın diyo bana. ya atayım lanet olsun da bugün öyle der yarın çete yüzünden kızım söz atı mutsuz der belli olmaz ki. artık kafayı yedim bi gün aldım elime çatalı sapladım bacağıma. ya doktora gideceksin ya gideceksin... zar zr götürdüm doktora. önce şizofreni dedi. bu arada akrabalar ohoo tanı koymuşlar şizofreni diye. doktorlar zaten ilk "şizofreni" tanısı koyarlar. ama şizofreni değil durum. ben paranoyalarını anlattım. annemde "bulanık sanrı" bozukluğu varmış. doktor yatırmanızı tavsiye ederim dedi. yatmaz. doktora gidene kadar ne çektim yatar mı. ilaç verdi. ama diğer değerlerine bakması tahlil gerieyo ilaç yan etki yapar mı diye. yaptırmıyo inat. zaten bu tip hastalar inanılmaz inat oluyo. o sinir geldimi imkansız laf dinlemez. ilaçları veriyom ama her ilaç vakti ağzımdan burnumdan getiriyo. kafayı yedim. nişanım olacak 1 hafta var salonu tutmuşuz... annem coştu. eyvah rezil olacaz. hay nerden sözlendim. anne nolur al ilaçlarını yok. yalvar yakar ağlazırla.... yok cama çıktım atacam kendimi dedim öyle boş boş bakıyo. bana canını verecek kadın camdan atlamama razı. almıyor ilaçlarını. kaynanam gelmiş istanbula ertesi gün nişanlık teslim alacam. allahım nişanda rezillik çıkacak. anne dedim ya bu ilacı alırsın ya ben alırım. almadığın her dakika ilaç içerim. almıyor. iş ciddi ya brine bişi yaprsa... ben zaten yedim kafayı öyle böyle bi iş dğeil bu tip hastaya bakmak. içtim ilacı. acıdı mı bana noldu aldı ilacı. ertesi gün eşimle buluşacaz. anam sabah kalkamıyom. öyle böyle değil. dedim yaşadıklarımdan sinirlerim harap oldu. kalbim küt küt... kafamı kaldıramıyorum acayip bi his anlatamam. acile gitsem nişana az var basacaklar morfini sersem olurum kuruyom kafamda. kuzenim zorla eczaneye götürdü. tansiyonum 3e 5. tuzlu ayranlar içiyorum. kaç gün toparlanamadım. neyse nişan oldu. annem biraz daha ii. eşimin ailesi döndü memleketlerine. ben kimseye bişi çaktırmadan didindim. onlar annemin kötü halerini hiç görmedi annem hiç ters laf etmedi. nişandan az zaman geçti kaynanam telefonda ilk lafını soktu. neyse dedim sallamadım. başka dertlerim var umrum da olmadı.

annemin babası dedem vefat etti. annem çok kötü. anaannemde kalıyoz. annem ilaçlarını almıyor. cenaze evi. kaldık baya zaman. eşim ozaman ki nişanlım işe güce dalmış arayıp sormuyo beni. belki yaşadıklarımdan ben hassa davranıyom ona kızıyo. ne bilim artık. ama annemi eve sokamıyorum. ilaçları da bırakınca iice kötüledi. eve sokamıyom. 10gün orda 10gün burda. ben de peşinden göçebeye döndüm. hayır zıtlanınca inada biniyo. ama öyle böyle değil hergün aralıksız günde 3 öğün ağzıma ediyo. hakaretler ağaşılamalar... bağırmalar... şeytan diyo lanet olsun sana iyilik edecem diye kendi hayatımı mavettim. bak dedim işimden oldum. bak nişanlımla görümüyorum aram açılacak senin için daha ne yapabilirim bana da yazık. üsütne laınmıyorki işlerimin kötü gitmesi "çete yüzünden" nişanlımla aram çete yüzünden açık bazen de nişanlım zaten çeteden. tüm dünya bir olmuş bizi öldürmeye çalışıyor. yoda gidiyoruz insnalara bakıyo burayada gelmişler. bak böyle diyolar... herkesten herşeyden şüpheleniyor. ya akrabalar da acaba mı diye fişteklemez mi. ben psikopata bağladım artık. bi gün iki gün değil ya. Allah düşmanıma vermesin. ben ikiz kardeş acısı gördüm canımın yanmasından elimi kızgın yağa sokardım ki bi an olsun unutam canımın acısından. öyle canım yandı. ama bu çok başka. delisi olan hergün ağlıyor ya.

zar zor artık Rabbim halime mi acıdı ama çektğimi yoldaki halimi görseniz köpek çekmez rezilliğimi... annemi eve soktum. oyalanması gerek. aldım elime tığı şişi... çeyiz yapmaya başladım. mahsus dedim kız bana çeyiz yapsana ne oturuyon. yemişim çeyizini maksat kafası dağılsın. öyle öyle o ömeşgaleyle biz ana kız orlon fabrikası gibi 3 kıza yetecek havlu dantei patik... ördük mü. ama meşgale iyi geldi. o ara kaynanam da gerçek yüüznü gösterdi hem de annemin önünde. eşim de hiçç umursamadı korumadı beni. ulan nişan atacam annem hasta takacak eşimle konuştum bak benim çektiğim zaten zor gelme üstüme yazık bana yok gelecrksen ayrılalım. yeminler... ben senle evlenmezsem kimseyle evlenemem 4 senedir bekliyorum seni... evlendim. evlenmeden anneme yalvardımm annem ben gidiyom ama aklım sende ilaçlarını bırakırsan hakkımı helal etmem. yemin etti bana.

tabi ne balayımı bildimi ne yuvamı aklım hep onda. tekim. annem ilaçlarını kullanınca çok iyi. üsütne kocam başladı mı ailesi... 7 aylık evliydim ottan yere kocamla aramı açtılar. anne evine döndüm. 4ay kaldım geri döndüm. neyse oralar zor..

benim iyi sandığım oh be normale döndü dediğim annem, bi tuhaf. kimseye anlatmıyoru ki . kaprisliyim snaıyolar. ya ben annemin harektlerini biliyorum. mesela camdan bakıyor ne var dimi. değil işte. annem camdan sık bakıyosa eyvahhlar olsun geliyo gene. o camdan düşmanlarına bakar kapıdalar mı diye. banyonun ışığı kapalı mı baıyorum. kapalıysa unutma falan değil onun çıplak resimlerini çekemsinler diye kapar karnlıkta yapar. ben anneme gidiyom annem camda. biricik kızı gelmiş annem camda. başladım ağlamaya. daha gücüm yok tam geçti derken hayda başa sardık. kocam bana kaprisliymişim deliymişim gibi bakıyor. ota şeye ağlıyo bu kız ona göre. yaşadığımı ben bilirim. benim daha gücüm yok. 2.5 ssenedir çektiğimi köpek çekmez. ağlaya ağlaya döndüm eve. ertesi gün telefon babamdan koş annen kötü. koş da 2saat benim ora gitmem. eşim anneme yakın oturmama izin vermedi bana sormadan burda ev alındı. aradım annemi "kızım ben artık bu işi bitirecem yeter beni tuttuğun tutma beni" dedim sesin çok yankılı acayip bapırıyosun nerdesin "apartmandayım" aparttmanda bağırıyo babam utancından kaçmış tabi. kızı halleder. benim utanmam yok çevrem yok ya. koştum gittim yok. aradım nerdesin burdayım. ara tara. geldi. ateş çıkıyo burnundan. nerdeyse beni sokak ortasında dövecek. üstüne de gidmeiyorum. sinirini başkalarından alırsa diye. he annem he annem. yok eve sokamıyom. yürü adliyeye gidecez. şikayetçi olacam. etme annem. yok. reillik sokak ortasında. gittim peşinden ne edem. adliyede girdim peşinden dilekçe yazdırcak babamı da aradım gel uzakta olsa izle bişi olsa kız başıma ne gücüm yetecek. babam da gledi. annem dedi şiyetöiyim kocmdan komşumdan.. ben uyurken gece dilime iğne batırıyo kocam beni öldürmeye çalışıyo. öyle de anlatıyoki ilk duyan acaba mı diyo. avukat da ben annemi almaya çalışınca hakikaten mağdur ben saklamaya çalışıyorum sandı. ya nerelerde ne kadar rezil etti beni. oraya gelen başka danışana bu da onların adamı diyince avukat anladı durumu. ben gümbürtüye gidecem. annem gel ben de kal diyom yok. ağlaya ağlaya yalvara yakara gtürdüm eve. yanında kalıyom. eşime de dedim ben annemle kalmalıyım idare et. eşim annemin o hallerini hiç bilmedi. çok çabaladım. hiç kötü bişiyene şahit etmedim onu. korudum hep. o çekmek zorunda değil. ama bu sefer sorunlarını kendin hallet bana yansıtma diyen bi adm elde ettim. benim annem hasta ona daha tek kötü söz etmemiştir. onun annesi bana neler dedi. adam "kaynanadır olur" mantığında. Allah ıslah etsin. Neyse annem kötü. oturuyo pat bişi fırlattı babama. iş ciddi adama bişi yaparsa. korktum. ben annemi yatırmadım. hep kendim ilgilendim kendim çektim. ama birine bişi yaprda bunun vebali boynuma. e kıyamıyorum da yatırmaya. inattır o beni bi ihtimal acıyo da bana dinliyo kilinikte kimseyi dinlemez dayanamazlar vururlar anneme. öyle böyle olmıuyor. anlattım bak sen böyle yapınca seni insanlar şikayet eder. sokakta apartmanda rezillik çıkarıyosun sinirlerin bozuk sen melek gibi kadınsın. sessiz sakin apzı var dili yok kadınsın. şu hallerin normal mi. al ilaçlarını rahatla. yok. melek gibi kadındının içinden şeytan çıkıyo. milleti gör kimi diyo çarpıldı tövbe tövbe... bekliyom sabaha kadar ynında ne edem. uyumuyo. ben uyursam beni öldürecekler ben uyurken eve giriyolar tesisattan gaz veriyolar dilime iğne yapıyolar... uyumayınca da sinirleri bozuyo. ilaçlar da uyku yapıyo. ondan ilaç almıyo. kolları mor. niye bilmiyom. morluklaır görünce aaa ben uyurken bana bişi yapmışlar diyo. ilaçları bırakıyo ki uyumasın. tamam sen uyu ilacını al ben başında bekleyecem diyom. günlerce kaldım başında. en son babam dedi kızım ben savcılığa gidiorum ordan polis zoruyla aldıracam hastaneye. sen eninse sonunda evine dönecen. kendini düşünüyo tabi demese de. ıteyzemlere söylemiş böyle böyle. teyzem aıroy baban aneni kapatacak aklı sıra. teyze durum sandığın gibi depresyon değil. 2.5 senedir uğraşıyorum gücüm kalmadı benim. yok daha kötü olur yaırırsan. çekemiyrum sen bak ozaman dedim. bana da yazık 2.5 senedir hergün kan kusuyorum. üstüne evlendim. el içinde bin arada kalıyorum. hayır dönecem anne evine bu sefer onu takacak kafaya. teyzem dedi ben bakarım. dedim ben de kafamı biraz dinlerim çok kötüyüm ben. bi gece kaldım eivmde gece yarısı içime doğdu yemeğimi yaptım. sabah tel gel. gittim. ağlıyo teyzem. "sinirlerimi bozdu. ne biim insan bu kovdu beni" diye. ya beni her gün kvuyo. en son gece yarısı kovdu ağlaya ağlaya kocamı aradım geldi aldı. ben sana dedim kadın hasta ne bekliyodun. 1 gece çekemedi. 2.5senede çok yıprandım diye beni kınıyo bi de. ya bu öyle böyle değil. kaç kere intihar edesim geldi ya. kaç kere....

herkes gitti. annem çok kötü şiddete müsait kaçtılar babam da dahil. kaldım annemin yanında. allah bilir benimi öldürür ne olursa olsun. anneme bişey olursa ben zaten ölürüm. bi o kaldı elimde. kardeşim de gitti. kocam zaten bencil. Allaha sığındım.

Ylvar yakar verdim ilaçalrını. gene acıyo mu halime noluyo bilmiyorum bi şekilde bi vicdan gleiyo bi an benim ağlamaalrıma dayanamıyo ii alıyom diyo ama ben 24 saat ağlıyom zaten gözüm çıktı. şu an ii. ama korkuyorum tabi. ilaçlarını alırsa ii. bırkaırsa sapıtıyo. ben de akıllandım. kocam ağzıma da etse anlatmıyorum. içime atıyorum. üzmüyorum onu kan kusuyorum her telefon görüşmemde gülücükler atıyorum. günde 5-6 kere arıyorum zaten. en az haftada bi gidiyorum. bi 2-3 sene aralıksız ilaçlarını alırsa iyileşir. ama yok babası öldü yok kocamı terkettim... bahanelerle bırakıyo. o bahaneyi vermemeye çalışıyorum. Allahım halime acısın. üstüne anlayışsız odun bi koca ile çok zor. yaşadıklarımı anlatamam size. anem az daha iyileşmese ben zaten kafayı yiyecem. bana bakacak kimsem de yok. ne kardeşim var. ne kocam bakar. sabah akşam dua ediyorum. Allahım acı halime yardım et.

bütün yazılanları okudum da allah kolaylık versin herkese... benm ablam da manik atak var o bile ne kadar zorluyor bizi ne kadar üzüyor... şizofreniyi düşünemiyorum =(( ama yine de bu hastalığın sende olmadığına dua etmelisin... Sonuçta sen daha gençsin.. Evlat acısı daha zor... Annemin ne kadar üzüldüğünü anlatmama gerek yok.. Evladım yabana gitti neden bana vermedin allahım diye ağlıyor... Acil şifalar diliyorum canım benim üzüntünü anlıyorum tez zaman da bu kötü günler geçer inş... Zaman her şeye ilaç ve nasıl geçtiğini anlamıyorsun innan ki.. ablama teşhis 7 ay önce kondu.. doktor 1 hafta içinde ilaçlar etkiler dedi... 1 hafta nasıl geçecek diye hergün ağladık ve hastalık tam 4 ay sonra tam anlammıyla geçti... biz 1 hafta geçmicek derken hiç bir şey anlamadan şuan 7. aydayız... her şey geçiyor canım üzülme sıkma canını diyemiyorum çünkü sıkılacaksın çok ii biliyorum... ama en azından zaman çabuk geçiyor merak etme her şeye de ilaç oluyor emin ol =))

aslında bunun çok basit bir çözümü var ilaçları kullanmak sanki bir tansiyon hastasıymış gibi o ilaçları ömür boyu alarak yaşamaya alışmak ama bu bizim için çok basit çözüm maalesef onlar için mümkün değil tedavisi olmasa da ilaçlarla bu hastalığın tüm belirtileri engellenebiliyor insan yaşamına çok rahat devam edebiliyor mesele onları buna ikna etmekte

eniştemde 3 gün içinde ortaya çıktı birden ama tabi mutlaka bi geçmişi olurmuş sebebi bilinmese de genetik bi yerlerden gelirmiş evde tv açtırmaz çocukları konuşturmaz komşuyu akrabayı kimseyi eve sokmaz ablamdan başkasının yaptığı yemeği yemez çayı içmez arabasına binmez bomba var işe gitmez umursamaz işsiz kalacak telefon kullanmaz o tvnin içinde dinleme cihazları var eve gelenler eniştemi izliyor onu öldürecek daha neler neler tabi hasta olduğunu kabul etmez doktora gitmez ilaç almaz

allahtan bi tek babasından ve ablamdan şüphelenmedi sonunda ablam delirip çocukları alır başımı giderim delirirsin burda tek başına deyince çok şükür kabul etti gitti doktora şimdi yıllardır her gün ilaçlarını alır hatta kendine kutu yapmış kutuyu taşır yanında alır ilacı ablama rapor verir eskiden kötü olmasa da fevri bi insandı konuşurken bile yüksek sesle konuşurdu şimdi pamuk gibi çok tatlı iyi bi adam oldu ablama sormadan iş yapmaz hasta olduğunu biliyor ve bununla yaşamaya çalışıyor işte bunu kabullendirecek güçlü biri lazım yoksa hastanede falan da zor olacak sizin de aklınız kalacak

çok zor biz bile uzakta ya bi gece kalkıp ablamı çocukları boğazlarsa diye uyuyamazdık allah hepinizin yardımcısı olsun umarım sizin için de kolaylaşır hayat ama kendinize de zarar vermeden siz de delirmeden bi çözüm bulmaya çalışın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…