Smart,lazer,slim lipo

Merhabalar,

Benim bir sorum olacak smart lipo ile ilgili.

Yağ aldırmak istiyorsak, ancak alınan yağların bir kısmının vücdun başka bölgelerine dolgu yapılmasını istiyorsak, smart lipo olmak uygun olur mu?

Smart lipoda sanırım yağ hücreleri patlatılarak vücuttan çekiliyor. Yani alınan yağlar, başka bir yerde tekrar kullanılır halde olamıyor.

Dolgu istiyorsak o zaman normal liposuction mı olmak gerekir? Bilgisi olan var mı acaba?

bir yazı okumuştum bu konuyla ilgili.

kavitasyon vb. yöntemlerle yapılan bölgesel inceltme yöntemlerinde yağ parçalanıyor ve direk vücuttan atılamıyor, bunu idrarla ve çeşitli salgılarla atıyormuşuz. Bundan dolayı da karaciğer ve böbrekler olumsuz etkilenebiliyormuş, yağları atabilmek için.

Yazıyı bulup buraya koymak isterdim fakat şu an için mümkün değil. Bir operator doktorun web sayfasındaydı ama.

arkadaşlar benim de hiperhidroz yani aşırı terleme sorunum var,elllerim ve ayaklarımda,smartlipo ile ter bezleride bloke edilebilyormuş fakat iğneli oluyormuş galiba,ben iğneden korkan biriyim acaba yaptırsam çok canım yanarmı,bir de fiyat öğrenmek istiyorum bilgilendirirseniz sevinirim

Soğuk lipoliz diye de bir uygulama çıkmış bayanlar. O tamamen iğnesiz ve yağlar daha sonra doğal yolla atılıyormuş, bununla ilgili bir bilgisi olan var mıdır? Yaptıran falan?

arkadaslar ben de 15 gun sonra yaptrcm ınsallah esthetıca bakırkoyde fıyatı daha belırlemedık tek bolge 2.5 bın mıs ama pesınde ındırım yapıyorlarmıs daha once burada yaptran var mı ısmaıl buyukcayır doktorun adı fıyat cok ıyı ama hala kafamda oturtamadım lutfen yardım edın eger burada yaptran varsa

aynı merkezde normal lıpolız de yapıyorlarmıs onun seansı 250 lıraymıs ama saglıga zararlı oldugunu duydum lıpolızın ne kadar dogru bılmıyorum ve aslında kılo fazlam cok degıl sadece basenlerımde bıraz cıkıntı var yanlarda bıraz da bacak ıclerı

gobek bolgesı hemen cıkınca farkedılıyomus dumduz oluyormus acaba bacaktada hemen bellı oluyor mu ıncelme cok merak edıyorum

Merhabalar herkese,
4 gun once bel ve sirt bolgeme Dr. Coskun Levent Tasci ile smartlipo yaptirdim. Yaptirmadan once forum forum gezip bu operasyonu yaptiran daha cok insanin yorumuna ulasabilmek icin cok vakit harcadim, o yuzden deneyimlerimi konuyla ilgilenen arkadaslarimla paylasmak amaciyla bu siteye uye oldum.
Oncelikle operasyon sonrasi goruslerini paylasan herkese tesekkur ediyorum, okudugum yorumlar cesaretimi toplayip randevu almamda cok etkili oldu.
Benim smartlipo yaptirmamin sebebi en zayif oldugum zamanlarda bile beni yalniz birakmayan gobek ve bel cevresindeki yaglanmaydi.
Son 1 senedir hayatimda hic almadigim kadar kilo aldim, 1.70 boyundayim, kilom senelerdir 50-55 civarinda seyrederken gecirdigim stresli bir sene sonrasinda tiroid bozuklugu,antidepresanlar, hareketsizlik ve kotu beslenme nedeniyle kilom 74'e cikti. Cok ince kemikli oldugum icin ve kas altyapim da spor yapmadigimdan dolayi zayif oldugu icin aldigim butun bu kilolar yag olarak ust bedenimde istiflendi. Sonunda silkinip kendime gelmeye karar verdim ve Dukan diyeti ve aksatmadan yapmaya calistigim yarim saatlik yuruyusler ile 6 haftada 9 kilo verdim. Bu surecte karin bolgesi ve sirt bolgeme kavitasyon da yaptirdim, ama bekledigim sonucu alamadim. Bence o verdigim 9 kilo zaten bel-gobek-sirt bolgesinde kavitasyonsuz da ayni sonucu verirdi.
Hedef kilom 56 oldugu icin smartlipo yaptirmak icin istedigim kiloya ulasmayi beklemekle 64 kiloyken operasyonu yaptirmak arasinda kararsizdim. Coskun Bey'le gorustugum zaman biraz daha kilo verip gelebilecegimi, ama su anda operasyonu gecirmenin motivasyonumu yukseltecegini dusunuyorsam su anda yaptirmamin da uzun vadede gorecegim sonuc acisindan bir farki olmayacagini soyledi. Ben de bel-sirt ve gobek bolgesi icin bir hafta arayla iki ayri randevu aldim.
4 gun once bel-sirt operasyonum gerceklesti, operasyon sirasinda hicbir aci hissetmedim. Operasyonu takip eden iki gun oturup kalkarken ve hareket ederken tutulma agrisi gibi bir kas agrisi hissettim. Bazi yorumlarda okudugum gibi operasyonun yapildigi gun alisverise ya da konsere gidecek bir durumum yoktu yani, ama dayanilmayacak bir sikinti da cekmedim. 3 gun sonra bandajlarim acildiginda vucudumdaki odeme ragmen (su andaki kilom operasyona gittigim gundeki kilomdan 1 fazla, oysa iki lt yag alnimasi neticesinde asagi yukari 1,5 kilo hafiflemis olmam gerekirdi) bel ve sirtimdaki degisim gercekten inanilmazdi, hayatimda ilk defa simidim yok, ve belimden sirtima dogru neredeyse kat yeri olusturan yaglar tamamen yok olmus. Belimin on ve yan taraflarindaki degisim neredeyse gobegimin bile kuculmesini saglamis.
Su anda korse kullaniyorum ve cumartesi gunu gobegim icin gidecegim, bel ve sirttan toplamda 2 litre yag cekilmisti, gobegimden de 2 lt cekilecek. Doktor karin bolgesindeki sonuctan da yine 3 gun sonra bandaj ciktigi anda memnun olacagimi, ama karnin asil seklini almasinin biraz daha zaman alacagini soyledi. Heyecanla bekliyorum operasyonu.Ilgilenen varsa operasyon oncesi - sonrasi fotograflarimi paylasabilirim.
Coskun Bey cok ilgili bir doktor, operasyon oncesi gorusme icin randevu aldigim zaman sabirla 1 saati askin bir sure boyunca sorularimi dinledi, operasyonu anlatti, sayisiz hasta fotografi gosterdi en iyi ve en yavas sonuc aldigi ornekleri de paylasarak. Forumlari okumak faydali oluyor, ama yaptirmayi dusunuyorsaniz bilgi almak icin doktordan randevu almanizi siddetle tavsiye ederim, danisma randevulari ucretsiz zaten.
Iyi sanslar!

Son düzenleme:
selam kızlar

smartlipodan sonra vücuttu çökükler oluyormu, selülit gibi görüntüler?

Smartlipoda normal liposuctiondaki gibi deride duzensizlikler ve cokuntu olusma riski olmuyor. Bunu doktorum iki operasyonun da cubuklarini ve bu cubuklarin calisma prensibini anlattigi zaman daha iyi anladim ve senelerce hayalini kurdugum liposuctioni yaptirmadan once konuyu iyice arastirdigim icin sukrettim.
Normal liposuctionda kullanilan cubuk smartlipodaki fiberoptik lazer iletkeninden daha kalin, yanlis hatirlamiyorsam en az 2 kati kalinliginda ve bu cubugun bitimine dogru olan bir yerde uzerinde iki kucuk delik bulunuyor. Liposuction sirasinda cubuk derinizin altindaki yag dokusunun uzerinde ileri geri hareket ettirilirken o delikler bir rende islevi goruyor ve yag dokunuzun uzerinden minik parcalar kopartarak vakumla bu minik parcalarin emilmesini sagliyor. Bir cubugun uzerindeki iki kucuk deligin yag dokunuzun her tarafindan esit miktarda yag koparmasi zaten imkansiz, doktorun ustaligi ve ozenli calismasi deri duzensizlikleri ve cokuntulerin minimum bir duzeyde tutulabilmesi icin cok onemli. Cokuntu ve yuzey duzensizliklerinin disinda alinan yag miktarina gore derinin bollasmasi, elastikiyetini kaybetmis bir deri ise sarkmasi, kaybetmemisse kendini toparlama suresinin uzunlugu gibi sorunlar da liposuctionda her zaman var. Ayrica yaglariniz mekanik bir travma ile vucuttan atildigi icin iyilesme suresi daha uzun ve zahmetli, operasyon da cevre dokulara zarar verebilme riskini her zaman tasiyor.
Smartlipo'da ise lazer ile cekilecek yaglar sivilastirilarak vucuttan akitildigi icin duzensizlik, cokuntu gibi sorunlar olmuyor. Bunu su sekilde dusunebilirsiniz, buyuk bir dilim cikolatayi eriterek kucultmek bir cubugun ucundaki kucuk iki rende deligi ile tum yuzeyini rendeleyerek kucultmeye calismaktan yuzey duzgunlugu acisindan daha basarili bir sonuc verecektir. Ayrica lazer yalnizca yag dokusuna duyarli bir dalga boyunda kullanildigi icin cevre dokulara zarar vermeden bunu yapmak mumkun, bu da iyilesme suresini kisaltan bir faktor. Ustelik yag alinma isleminden sonra isi ile derinin yeniden buzuserek kendini toparlamasini saglayan ikinci bir cubuk sayesinde sarkma gibi problemler de smartlipoda yasanmiyor.
Selulit konusunu doktoruma sordugumda eger operasyondan once selulitli bir goruntu varsa, operasyon sonrasinda da kalacagini soyledi. Sonucta selulit bir cesit dolasim bozuklugu ve ust derinin hemen altindaki dokuda lokal olarak su birikmesi ve dokunun baglarinin, aralarinda yaglarin biriktigi duzensiz obekler olusturarak deforme olmasi sonucunda ortaya cikiyor, o yuzden zayif insanlarda da beslenme bicimi, hormonal dengesizlikler vb nedenlerle selulit ortaya cikabiliyor. Smartlipo, liposuction gibi islemler sadece bolgesel olarak bir yerdeki asiri yag birikiminin, yagin bir kisminin vucuttan cikarilip yok edilmesi suretiyle azalmasini sagliyor, selulit gorunumu uzerinde pek bir etkisi olacagini sanmiyorum.

Son düzenleme:
merhaba Daenerys ,
verdigin bilgiler icin tesekkürler,
ben de coskun beye gitmek istiyordum ama tatile cikiyormus, o yüzden hüseyin günerden sali günü randevu aldim.
en acisiz yöntem smartlipo gibi görünüyor benim icin acisiz olmasi ve ameliyat sonrasi cabuk toparlanma önemli.
nasil bir ücret ödedin? Smartlipo yapanlar arasinda cok fiyat farki var mi bilmiyorum ama normal liposuction dan daha pahali sanirim.
benim kilom oldukca artti ameliyat olucam diye sigarayi biraktim 20 kilo aldim, vermeyi deniyorum ama bir kac kere smartlipo yapip toparlamak daha mantikli sanirim.
bakalim doktor bey görünce neler diyecekmerakla bekliyorum sali gününü.

Merhaba Edbeer

Ben liposuction yapmayi kesinlikle dusunmedigim icin fiyatlarini cok bilmiyorum, ama arastiranlardan duydugum kadariyla smartlipoya gore cok daha uygun fiyatlar. Bir de kesin emin olmamakla birlikte smartlipo'daki gibi tek seferde 2 litre yag sinirlamasi yok saniyorum. Mevcut kilonuza gore 3-5 lt'ye kadar yag alinabiliyor tek seferde diye biliyorum.
Smartlipoda ise bir uygulamada en fazla 2 lt yag aliniyor, ayni bolgeye ikinci bir uygulamayi 3 ay sonra yapabiliyorsunuz, farkli bir bolgeye ise 3 gun sonra.
Doktorunuz kac seans/bolge yapmak istiyorsaniz ona gore uygun bir fiyat cikartacaktir saniyorum. Fiyat konusunda zaten randevu alirken de bilgi alabilirsiniz gorusmeden once bir fikir edinmek icin.
Insan bir anda aliskin olmadigi bicimde fazla kilo alinca bu gercekten cok moral bozucu oluyor. Ama is isten gecti, artik ugrassam da kilo veremem gibi dusunceleri bir kenara birakin ve ciddi bir diyet ve yuruyus programini aksatmadan uygulamaya baslayin. Cunku vucuttan yagin dogal yolla atilmadigi liposuction, lipoliz gibi yontemler kilo verme yontemi olarak dusunulmemeli. Vucudunuz disaridan yapilan mudahaleyle kaybettigi yag hucrelerini eski dengesine kavusturabilmek icin operasyon sonrasi uzun vadede ciddi bir caba gosterecek, ve bu yaglar vucudunuzda tekrar istiflenecek yeni yerler bulacaktir. O yuzden kilo problemi yasamadiginiz zamanlarda da asiri yag birikimi olan spesifik bolgeler varsa vucudunuzda, smartlipoyu bu bolgeler icin dusunun. Ben bu islemi 64 kiloyken gerceklestirdim, yani diyete baslayip 10 kilo kaybedip yasima gore normal kilo sinirlarinin icine girdikten sonra. Ama normalin alt sinirina ulasana kadar da diyete devam etmeyi dusunuyorum, cunku su andaki goruntum hala beni mutlu etmiyor.
Siz de en azindan amacladiginiz kiloya yaklastiginiz zaman boyle bir isleme kalkisirsaniz hem sizin icin daha ekonomik olur, hem de dogru bir diyet ve egzersiz ile metabolizmanizi hizlandiracaginiz icin ulastiginiz sonucu muhafaza etmeniz daha kolay olur.
Smartlipo'da uygulama sirasinda hicbir aci veya rahatsizlik hissetmiyorsunuz. Operasyondan once size sakinlestirici bir igne yapiyorlar, operasyon sirasinda da yine sakinlestirici bir gaz veriyorlar lokal anestezi uygulanirken. Ben operasyonu yari uykuda yari uyanik gecirdim ve etrafimda olup biten herseyi duyabiliyordum, ama goz acip kapayincaya kadar bitti 1 saatin nasil gectigini hic anlamadim. Operasyondan sonraki iki gun hareket etmekte biraz zorlandim ozellikle oturup kalkarken, biraz da korsenin icindeki sargi hareket etmemi zorlastiriyordu. Ama 2. gunden itibaren hizla duzeldim.
Iyilesme sureci smartliponun normal liposuctiona gore cok daha kisa. Ama smartlipoyu secmemin benim icin en onemli nedeni daha guvenli ve risksiz bir yontem olmasiydi sanirim. Gerek genel anestezi, gerek islem sirasinda cevre dokularin gorebilecegi zararlarin olusturabilecegi komplikasyonlarin riskini almamak icin daha fazla para odeyerek smartlipo yaptirmayi tercih ederim.
Gorusmeniz icin iyi sanslar, kesinlikle gozunuzu korkutmasin islem. Henuz 1 haftayi doldurup korse donemini tamamlamamis bile olsam, su andaki odemli ve henuz tam iyilesmemis goruntum bile beni inanilmaz mutlu ediyor ve sonucu goren herkes farkin muazzam oldugunu soyluyor. Moralinizi kesinlikle bozmayin ve diyet ve yuruyusunuzu aksatmayin! :)

Son düzenleme:
Merhaba,dediklerine katiliyorum spor ve diyetten vazgecmemek lazim ama canima tak etti artik.
Kilo almaya basladim, sinir krizi gecirdim antidepresana basladim hormon ilaclarini 2senedir kullaniyorum,diyet ve spor yaparak sahip oldugum kiloyu koruyorum,zayiflamak bir yana.
Diyeti biraktigim an her hafta 2 kilo aliyorum, yapmadigim diyet kalmadi.
Daha önce dogumlardan sonra 25 kilo. Vermistim ama simdi veremiyorum yyasla ilgili sanirim.
Göbegim benim hareketlerimi. kisitliyor göbek ve sirtim öncelikli sonra bacakarasi beni bayagi rahatlatir.
Güzellik suan ikinci planda hareket özgürlügü daha önemli benim icin.verdigin bilgiler icin tesekkürler.

Cok gecmis olsun, diyeti kendiniz mi yapiyorsunuz diyetisyen destegiyle mi? Eger cok dikkat etmenize ragmen kilo veremiyorsaniz kan degerlerinize baktirmayi ihmal etmeyin. Tiroid/seker ile ilgili bir sorun da olabilir, D vitamini eksikliginde de ne kadar ugrasirsaniz ugrasin kilo vermek imkansiza yakindir. Benim tiroidim az calisiyormus, asiri yaglanmanin ust bedende yogunlasmasi tiroidin az calistiginin bir gostergesi olabilir, ayrica d vitamini degerlerim de yerlerde surunuyordu. En sorunlu bolgelerim de gobek-bel cevresi ve sirt. Ben de 2 sene kadar 300 mg antidepresan kullandim. O yuzden sikintinizi cok iyi anliyorum. Ama sonuc almaya basladikca cok iyi hissedeceksiniz. Bir an once aynaya daha mutlu bakmaniz dilegiyle :)

Son düzenleme:

Aldigim hormon ilaci göbek yapti.
Daha öncede kilo kolay alan bir insanim ama basenlerimden yana dogru cikardi,
Simdi göbek öyle cikiyor ki hamile misin diye soruyorlar, beni önceden taniyanlar.
Ayrilmis bir hanim olarak kirici oluyor bu sorular.kan degerlerime baktirdim tiroid normal,
Seker de normal sinirlar icerisinde ama hep ac hissecdiyorum kendimi.belki tr.de bir doktora gitmeliyim,
Ben protein yiyorum süt ürünleri et sebze, karbonhidrat almiyorum.gluten alerjim var.
Gecen sene diyetisyene gttim 400€ ödedim 4 ayda 4 kilo verdim ve sonra kendime cok eziyet ettim artik 120gr et 95 gr salata diyeti yapmak istemiyorum, sinirlerim de o yüzden yiprandi zaten,hirs yaptim illa vericem diye olmayinca olmuyor vücut direniyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…