- 29 Mart 2018
- 13.208
- 46.526
- 548
- 27
Evet bu yönden hiç düşünmemiştime.Hah aynen öyle.
Bir şey var ve ölenler biziz.
5g teknolojisi ile ilgili bir videoyu burada kk da duyup taa mart başında izledim ve çok mantıklı buldum.
Dayandırdığı ilkelerle bence akıl dolu yaklaşımı yapmış, en azından yarasadan çok daha olabilitesi mevcut.
Ölenler, sürünenler, hastalığın verdiği tahribat derken uğraştığımız şeyin virüs değil, koca bir süreç olduğuna inanıyorum.
Dünyaca karantina mümkün değil bizim ülkede zaten ekonomik olarak karşılığını bulamaz.
Abd de insanlar sokaklara döküldü ya açlıktan ya koronadan öleceğiz diye, bizim de sonumuz o yola gidiyor.
Yasaklasan bile hangi zihniyete, Çin gibi eve kapatıp üzerine demir kapı kaynaklamadıkça gerçekten kimseyi zapt edemezsin burada.
Ülke 80 küsür milyon ve pandemiye dikkat eden, bu uğurda kısıtlı yaşayan eminim ki 1 milyon insan yok.
Eşim geçen hafta bir işi için İstanbul’a gitti, şokla geri geldi.
Maske takan neredeyse yok diyor, hayat olağan akışıyla devam ediyor diyor.
Biz Ankara’da en azından kendi muhitimizde maskesiz ya da elinde dezanfektansız falan insan göremeyiz.
Cafeler menü kaldırdı hepsi qr kodu ile sipariş alıyor, yalandan da olsa her yerde bit ateş ölçme ve sosyal mesafe mevcut.
İstanbul günlük girdi çıktı ile 25 milyon nüfuslu metropol, biz 80 il dikkat etsek İstanbul’dan gene kaybederiz bu savaşı.
herkesi zorlamazlar sanirim yaNeyse ki sanmıyoruz size kalmıyacak o muhtemelen zorunlu olacak
Kullanılan ilaçların özellikle kalp krizi ve beyin kanamasına sebebiyet verme oranı hayli fazla.Benimde... Hem de sadece aşı ile ilgili değil, tanı ve tedavi yöntemleri ile de ilgili. Ama biz 3-5 kişi sesimizi ne duyurabiliriz, ne de duyursak da sesimiz o kadar yüksek çıkar. Babam diyaliz, annem şeker hastası. Başka şehirlerdeyiz, deli gibi korkuyorum birşey olacak diye. Aşının ilk döneminde vaatedeceği geleceği göremiyoruz, kimbilir nerelere yan etki yapacak ?
Evet o burdada öyle , zorunlu olmayan ameliyatlar ertelendi . Sadece Türkiye’ye değil tüm dünya ekonomisini etkiledi ne yazıkki. Burda tek kar eden kesin Netflix olmusturbizim ülkemizde ölümler ve ağır hasta sayısı arttı ama 1 ay içinde.ve başka hastalıklarımızı tedavi ettiremiyoruz herşey covid e endekslendi çünkü.bu aylar az kişi öldü gelecek ay çok kişi öldü diye diye yıllar geçer mi?50 yıl geriye gideriz ekonomik olarak eğitim olarak .bu yüzden aşı tek çözüm diyorum ısrarla
Şuan gündemde olan aşı yüzde doksan koruyucu olacağına inanıyoruz diyor, daha aşı bulundu ve doksan bile koruyor değil.Aşı gelince yaptırmalı herkes, inşallah zorunlu da olur. Kişisel fikirlere açık bir konu olmamalı bence bu. Bilime ve uzmanlara güvenmeliyiz her zaman. Herkes kendine göre bir fikirle hareket etse dünyada kaos çıkar.
ben derdimi anlatamadimmart başını hatırla çok az insanda vardı yurtdışından getirdi dediler e hızla yayılmadı mı tüm şehirlere köylere gene yayılır yasak bittiğinde yıllarca işe gitmemek olmaz okula gitmemek olmaz uçuşlar yasaklanamaz turizm yok sayılamaz .o yüzden aşı tek çözüm
Şuan tanıda ki en güçlü yöntem tomografi değil mi ? Buzlu cam görüntüsü diyorlar. Eeee bu buzlu cam görüntüsü akciğer embolisinde, zaatürede vs de de görünüyormuş ? Tanıda da kafa karıştıran durumlar var maaleseftüm ulkeler icin soyluyorum yani 20 gün giriş çıkışlar kapatilacak (gerçi bize eltisine cay icmeye gidiyormus gibi elini kolunu sallayarak yuruyerek giren ulkeler var ama) yani bu başarilsa giriş çıkislar kapatilsa mesela, 20 gun sonunda bi virus hayatimizdan çıkmiş olacak mı?
şunuda merak ediyorum kovit bittiginde seneye kisin diyelimki kovit gecirmis biri grip oldugunda artik hep gecirdigi hastaligin kodu sars-cov2 mi olacak vucudu yeni bir virusle karşılaşana dek?
yani zamaninda domuz gribi olanlar mesela yeni bir virusle karsilasana dek hep h1n1 olarakmi atlatiyorlar umarim anlatabilmisimdir
Aşı çalışan firmalar şuan dünya devi ilaç markaları hatta bir tanesi herkesin bildiği p ile başlayan firma.. Ve afrikada falan insanlar kobay olarak kullanılmıyor..Şuan aşı tüm dünyada uygulanıyor deneme aşamasında ve Türkiyede de ilk denemesi olalı yanlış hatırlamıyorsam bir ay oldu.. Nasıl böyle yanlış bilgileri sizlere söylüyorlar ve inandırıyorlar.. Biraz araştırsak aslında gizli yapılan şeyler değil bunlar.. Umutla bekliyoruz çünkü..Aşının şirketinin çocuk ve kadın ölümlerine dair inanılmaz rakamlarla tazminat ödediğinden, afrikadaki insanları kobay olarak kullandıklarından olabilir belki ?
Zaten öncelik sırası olacakmış mutlaka.herkesi zorlamazlar sanirim ya
atiyorum 65 yas ustu, kronikler cocuklar hamileler mecbur yaptiracak derler, bunun sayisida kitlesel bagisikliga yeter zaten diye dusunup herkesi mecbur birakmazlar sanki.
Aşı çıksada bu covıd artık hayatımızda olucak. Nasıl kı bellı vırusler hastalıklar hayatımıza yerleştıyse buda öyle olucak. Bılım ınsanları bunu net olarak dıyor. Geçmıyecek artık hayatımızda olucakben derdimi anlatamadimortada pozitif olan kalmazsa kim kime neyi bulastiracak mesela, covit atlatmis bir insan seneye grip oldugunda yinemi covit olmus olacak vucut yeni bir virus turuyle karsilasana kadar yani, bunu merak ediyorum
ben çok riskli bir ameliyat oldum ve yan etkileri çok fazla olan ilaçlar kullandım hala da kullanıyorum.ee yıllarca yan etkileri olacak kullanmayım desem ölmüştüm şimdiye bu nolacak.yani ölüm riskinden daha önemli ne olabilir yemişim covid aşısının riskini .evde kullandığımız kablosuz internetten tut nelerin nelerin kansere varan riski var ama hepimiz kullanıyoruz .vudumuza sıktığımız parfümler kullandığımız deterjanlar kozmetikler hepsi çok çok zararlı.onlara karşı çıkılsın ozaman covid aşısına gelene dek değil mi?Sanmam , en azında burda zorunlu olmaz büyük ihtimal
Henüz koruyuculuğu belli olmayan, uzun yıllar üzerindeki etkileri bilinmeyen bir aşıya insanların şüpheyle yaklaşması normal.Aşı gelince yaptırmalı herkes, inşallah zorunlu da olur. Kişisel fikirlere açık bir konu olmamalı bence bu. Bilime ve uzmanlara güvenmeliyiz her zaman. Herkes kendine göre bir fikirle hareket etse dünyada kaos çıkar.
Canım 15 gün eskidendi, 50 gün pozitif veren hastalar bulundu.ben derdimi anlatamadimortada pozitif olan kalmazsa kim kime neyi bulastiracak mesela, covit atlatmis bir insan seneye grip oldugunda yinemi covit olmus olacak vucut yeni bir virus turuyle karsilasana kadar yani, bunu merak ediyorum
ben anladım seni de sıfırlamak mümkün değil onu diyorum.2 ay da karantinaya alınsak gene sıfırlanmazben derdimi anlatamadimortada pozitif olan kalmazsa kim kime neyi bulastiracak mesela, covit atlatmis bir insan seneye grip oldugunda yinemi covit olmus olacak vucut yeni bir virus turuyle karsilasana kadar yani, bunu merak ediyorum
Siz yaptırın böylelikle yaptırmayanlardan size bulaşmaz ve virüs sirkülasyon yasamaz ve oradan kaybolur .Aşı gelince yaptırmalı herkes, inşallah zorunlu da olur. Kişisel fikirlere açık bir konu olmamalı bence bu. Bilime ve uzmanlara güvenmeliyiz her zaman. Herkes kendine göre bir fikirle hareket etse dünyada kaos çıkar.
Henüz koruyuculuğu belli olmayan, uzun yıllar üzerindeki etkileri bilinmeyen bir aşıya insanların şüpheyle yaklaşması normal.filmdelisi doğru söylüyor yani. Olay aşı karşıtlığı değil, bulunan aşıya şüpheyle yaklaşmak, bu noktada da herkes kendince haklı.
İnşallah zorunlu olur muŞuan gündemde olan aşı yüzde doksan koruyucu olacağına inanıyoruz diyor, daha aşı bulundu ve doksan bile koruyor değil.
Şüpheli kısım o zaten...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?