Sokağa çıkma yasagi gelmeli artik

Evet bu yönden hiç düşünmemiştime.
Gelişmiş ülkeler imkanı ortaya dökerek vatandaşına gerekli imkanı sağlayıp ülkesini evinde tutabilir. Ancak bu bizim gibi ekonomik krizde olan ülkeler için imkansız. Hele ki dışarı bağımlı bir ülke olarak hiç yapamayız.
Ayrıca kimse kızmasın ama bizim insanımız biraz vurdumduymaz. Yumurta kapıya dayanmadığı sürece maske, dezenfektan umurlarında değil. Eşin çok doğru söylemiş, İstanbul tam gaz yaşamaya ve herşey normalmiş gibi gezmeye devam ediyor. 3-5 duyarlı insan dışında maske takanların çoğu maskesini çenesinde ya da bileğinde süs niyetine gezdiriyor.
Ben bunun biraz vaka sayıları yüzünden de olduğunu düşünüyorum, daha 2 gün önce E. İmamoğlu çıkıp İstanbulda günlük ölüm sayısı toplam ölüm sayısından bilmem kaç fazla dedi. Yazacaksın oraya 20bin vaka 3bin ölüm bak bakalım bir daha maskesiz çıkabilecek mi. Hoş dayandığı halde bile gezmek için hastaneye gidenleri, covid covid kargo dağıtan yurdum insanına hiçbirşey anlatamazsın. Zaten olan böylelerine olmuyor, ne kadar dikkat eden varsa onların başına geliyor bu illet.

Neyse ki sanmıyoruz size kalmıyacak o muhtemelen zorunlu olacak
herkesi zorlamazlar sanirim ya
atiyorum 65 yas ustu, kronikler cocuklar hamileler mecbur yaptiracak derler, bunun sayisida kitlesel bagisikliga yeter zaten diye dusunup herkesi mecbur birakmazlar sanki.

Aşı gelince yaptırmalı herkes, inşallah zorunlu da olur. Kişisel fikirlere açık bir konu olmamalı bence bu. Bilime ve uzmanlara güvenmeliyiz her zaman. Herkes kendine göre bir fikirle hareket etse dünyada kaos çıkar.

Kullanılan ilaçların özellikle kalp krizi ve beyin kanamasına sebebiyet verme oranı hayli fazla.
Kan sulandırıcı verilmesi gerekiyor ama verilmeyen de mevcut.
E şimdi bu adam covidden iyileşip 2 ay sonra beyin kanaması geçirdiğinde sebebi covid mi yoksa ilaçların vücutta yaptığı baskılama mı, kim bilebilir?

O kadar değişik bir süreç ki bu, ben nisanın ortasında irdelemeyi bıraktım, mümkün mertebe izole yaşıyorum.
Çocukları
Evden hiç çıkmıyor değiliz, çocuklarla sadece açık alandayız ama kocam işleri ile ilgili her gün en yoğun yerlerde.
Ben ise haftada 1 2 akşam kahve içmeye çıkıyorum, oturduğum masa ve sandalyeyi önce bir temizleyip oturuyorum
Ev gezmesi, aile vs diye bir şey yok, olamaz da.
Kapalı alana girmem.

Şahsım adına alıştım, dikkatliyim korunuyorum ve izlemedeyim.
Bir gün boşluğuma gelir eve gelen kargodan kapabilirim o ayrı ama aşı bile çıksa bu önlemlerimi bırakabileceğimi sanmıyorum.

Bireysel olarak tek yapabildiğim bu.

Evet o burdada öyle , zorunlu olmayan ameliyatlar ertelendi . Sadece Türkiye’ye değil tüm dünya ekonomisini etkiledi ne yazıkki. Burda tek kar eden kesin Netflix olmustur

Şuan gündemde olan aşı yüzde doksan koruyucu olacağına inanıyoruz diyor, daha aşı bulundu ve doksan bile koruyor değil.

Şüpheli kısım o zaten...

ben derdimi anlatamadim ortada pozitif olan kalmazsa kim kime neyi bulastiracak mesela, covit atlatmis bir insan seneye grip oldugunda yinemi covit olmus olacak vucut yeni bir virus turuyle karsilasana kadar yani, bunu merak ediyorum

Şuan tanıda ki en güçlü yöntem tomografi değil mi ? Buzlu cam görüntüsü diyorlar. Eeee bu buzlu cam görüntüsü akciğer embolisinde, zaatürede vs de de görünüyormuş ? Tanıda da kafa karıştıran durumlar var maalesef Emboliler düz röntgende görünmüyor, bt gerekli emboli tespiti için. Herkese bt mi çekiliyor ? Daha pcr ın sonucu çıkmadan eline ilaç tutuşturulan insanlar var

Aşının şirketinin çocuk ve kadın ölümlerine dair inanılmaz rakamlarla tazminat ödediğinden, afrikadaki insanları kobay olarak kullandıklarından olabilir belki ?
Aşı çalışan firmalar şuan dünya devi ilaç markaları hatta bir tanesi herkesin bildiği p ile başlayan firma.. Ve afrikada falan insanlar kobay olarak kullanılmıyor..Şuan aşı tüm dünyada uygulanıyor deneme aşamasında ve Türkiyede de ilk denemesi olalı yanlış hatırlamıyorsam bir ay oldu.. Nasıl böyle yanlış bilgileri sizlere söylüyorlar ve inandırıyorlar.. Biraz araştırsak aslında gizli yapılan şeyler değil bunlar.. Umutla bekliyoruz çünkü..

herkesi zorlamazlar sanirim ya
atiyorum 65 yas ustu, kronikler cocuklar hamileler mecbur yaptiracak derler, bunun sayisida kitlesel bagisikliga yeter zaten diye dusunup herkesi mecbur birakmazlar sanki.
Zaten öncelik sırası olacakmış mutlaka.
65 yaş, kronik hastalar, engelli bireyler, hamileler vs.
Bir anda dünyaya aşı yetiştirmek bile en iyi ihtimal 1 sene.

Ben ilerde dr ve saglıkcı bulabilmek için gelmesini istyrm çünkü bu kadar unursamaz millete sinirlenip bırakıp gidecekler ve haklılarda

B
ben derdimi anlatamadim ortada pozitif olan kalmazsa kim kime neyi bulastiracak mesela, covit atlatmis bir insan seneye grip oldugunda yinemi covit olmus olacak vucut yeni bir virus turuyle karsilasana kadar yani, bunu merak ediyorum
Aşı çıksada bu covıd artık hayatımızda olucak. Nasıl kı bellı vırusler hastalıklar hayatımıza yerleştıyse buda öyle olucak. Bılım ınsanları bunu net olarak dıyor. Geçmıyecek artık hayatımızda olucak

Sanmam , en azında burda zorunlu olmaz büyük ihtimal
ben çok riskli bir ameliyat oldum ve yan etkileri çok fazla olan ilaçlar kullandım hala da kullanıyorum.ee yıllarca yan etkileri olacak kullanmayım desem ölmüştüm şimdiye bu nolacak.yani ölüm riskinden daha önemli ne olabilir yemişim covid aşısının riskini .evde kullandığımız kablosuz internetten tut nelerin nelerin kansere varan riski var ama hepimiz kullanıyoruz .vudumuza sıktığımız parfümler kullandığımız deterjanlar kozmetikler hepsi çok çok zararlı.onlara karşı çıkılsın ozaman covid aşısına gelene dek değil mi?

Henüz koruyuculuğu belli olmayan, uzun yıllar üzerindeki etkileri bilinmeyen bir aşıya insanların şüpheyle yaklaşması normal. filmdelisi doğru söylüyor yani. Olay aşı karşıtlığı değil, bulunan aşıya şüpheyle yaklaşmak, bu noktada da herkes kendince haklı.

2 gün yasakla 5 gün kısıtlamayla olcak iş değil ki bu. İlk vaka olduğu zaman 14 gün yasak gelseydi , şuan durumlar böyle olmayacaktı. Kriz yönetimi sağlanamıyor ne yazık ki. Sonra da “acı reçete”yi biz çekiyoruz.

Canım 15 gün eskidendi, 50 gün pozitif veren hastalar bulundu.
Keza tekrar yakalananlar da.
Bu vücutta bomba gibi durup patlayan bir şey mi ya da yeniden mi kapılıyor o bile muallak.
Hatta şuan karantina 10 gün oldu hastalara, temmuzda 21 gündü.

Böyle oynak bir durum

ben anladım seni de sıfırlamak mümkün değil onu diyorum.2 ay da karantinaya alınsak gene sıfırlanmaz

Siz yaptırın böylelikle yaptırmayanlardan size bulaşmaz ve virüs sirkülasyon yasamaz ve oradan kaybolur .

filmdelisi ' ne istinaden yazmadım ki ben o yorumu, neden onu etiketlediğinizi anlayamadım

Şuan gündemde olan aşı yüzde doksan koruyucu olacağına inanıyoruz diyor, daha aşı bulundu ve doksan bile koruyor değil.

Şüpheli kısım o zaten...
İnşallah zorunlu olur mu
sürekli mutasyona uğrayan bir virüsün şuanki durumunu kıyasla %90 koruyuculuğu olacağına - inanıyoruz - dedikleri ( özellikle dikkat çekiyorum, inanıyorlar, emin değiller ) bir aşıyı ben yaptırmak zorunda değilim. Bilime sonuna kadar inanıyorum, kesinlik konulduğunda ama...
Aşı da düşünceli ve çekimser davranınca linç yemek zorundamıyız ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…