Sokağa çıkma yasagi gelmeli artik

Siz yaptırın böylelikle yaptırmayanlardan size bulaşmaz ve virüs sirkülasyon yasamaz ve oradan kaybolur .
bulaşmaz diye bir sey yok ki
bulaşıyor ama hafif atlatiyor, kizamik gibi su cicegi gibi vs.
ben aşi yaptirdim hafif atlattim diyelim ki siz yaptirmadiniz size bulastirdim siz bir baska ası yaptirmayana daha bulastirdiniz bu sekilde aşi yaptirmayanlar hep riskte olacak ozaman öyle degilmi

Siz yaptırın böylelikle yaptırmayanlardan size bulaşmaz ve virüs sirkülasyon yasamaz ve oradan kaybolur .
Yok o iş öyle değil aslında.
Bir aşı bulunursa ve koruyuculuğu tam olursa ancak dünyadan silinmesi hepimizin olmasına bağlı tıpkı çiçek gibi.

Ben çocuklarıma zorunlu olmayan tüm özel aşıları bile yaptırdım, çok da dikkat ederim aşı meselesine.
Salgın hastalıkların tek çaresi budur ama 9 ayda bulunan aşı bana hiç gerçekçi gelmiyor, gelemiyor.
Daha önce okuduğum bir makalede sanırım bulunan en kısa süreli aşı 4-6 sene idi, 20 sene süren var.
Ki sars virüsünün hala aşısı yok dünyada.
Korona eski bir virüs, 2012 yılında ölenler oldu, aşı bulunmadı.
Covid19 denilen türe zart diye aşı bulunması gerçekten insanı düşündürüyor.

Öylede yan etkiden yan etkiye bir sürü fark var. Bazı tanıklarım diğer aşının etkisiyle narkolepsi oldular . Bi yaşamak var bide kaliteli yaşamak var. Bir ilaç bir tarafınızı iyi ederken diğer tarafınıza zarar verebilir. Ameliyatların bile her zaman bir ölüm riski var , anestezinin yan etkilerin dolayı. Siz aşı olun önümüzdeki seneye kadar size bişey olmazsa söz bende olurum

Dünya devi dediğiniz ilaç firmasının geçmişini bir araştırırmısınız , ödediği tazminatları falan... Sektörde hangi lakapla tanındıklarını falan ? Afrikadaki insanlar kobay olarak kullanılıyor. Açılan davaları kaybettiler bu konuda. Önce siz araştırın.

Onu aşı yaptırmayanlar düşünsün , her koyun kendi bacağından asılır.

bende aşılarin bulunma suresine bakmıştim ama yillarinada bakinca o zamanin teknoloji sartlariyla simdinin teknolojisi arasinda dunya kadar fark var.

Hastane çalışanlarının çocukları yuvada ve anaokulundaysa nasıl olucak peki ?

onlar icin acik özel sektöre kapali...

su an cok atarliyim bomba gibiyim... yan komsu hanimi evde, evden calisma zorunlulugu yok. maasinin 90% ödicekmis sirketi. gelmis bana dert yaniyor... ben arkadaslarimla bulusmadan nasil durcam artik sarabami yalniz icmekten cok skildim... eside evden calisiyor...

Allahim yarabbim

Hayatımda hatırladıgım kadarıyla bir kez grip oldum oda sene 2009 du sanırım . Domuz gribi salgını çıktığında ve hamile olduğum için doktorum önermişti bende oldum . Onun üzerine bir grip oldum hayatımda hayatımda ilk kez aşından sonra griple karşılaşmış oldum

bende aşılarin bulunma suresine bakmıştim ama yillarinada bakinca o zamanin teknoloji sartlariyla simdinin teknolojisi arasinda dunya kadar fark var.
2000 li yıllarda da böyle, zaten bir üyemiz vardı kim olduğunu hatırlamıyorum affetsin beni, o açıklamıştı.
Bulunduktan sonra onay alma süreci ile ilgili uzun bir bilgilendirme yazısı paylaştı, 1 seneyi alan süreç ‘aşı bulundu’ dedikten sonra bu.

Yani kaç denek üzerine kaç yaşlar hangi genetik özellikli insanlar üzerinde denendi, kalıtsal hastalıkları var mıydı vs, bu bilgilerde şeffaflık gerekli.
Ona bakarsak rusya da buldu putinin kızı bile oldu.
Keza abd deneyinde deneklerden biri covid olarak hayatını kaybetti.

Bu biraz sidik yarışına döndüğü için inandırıcılık kısmı şaibeli çünkü aşıyı bulan firma ve ülke dünyanın lideri olacak, çok belli.

herkesi zorlamazlar sanirim ya
atiyorum 65 yas ustu, kronikler cocuklar hamileler mecbur yaptiracak derler, bunun sayisida kitlesel bagisikliga yeter zaten diye dusunup herkesi mecbur birakmazlar sanki.
O zaman bi anlamı olmaz bi geçiren gene geçiriyor asla bitmez bu hastalık keşke grip gibi olsa da isteyen yaptırsa istemeyen yaptırmasa ki gripten bile yılda kac kişi öluyor

Herksin derdi kndine buyuktur elbet lakin o gectigim ağrıları cekmis olsaydinz su yakindikalrinizi nimet sayardiniz. Umarm suanki yakindiginiz şeyleri hasta olup olmek icin aciyi daha fazla cekmemek icin yalvaran benm icin derdinz sikintiniz aslinda ne derece bos. Kusura bakmayin sizn yakindiginiz durumun aslinda nimet olduğunun farkina varn diye yazdm yoksa sizi yukunuzu kucumsemek amacli degil. Kusur varsa affola

işin enteresan tarafı hafif bir grip icin kullandigimiz çogu ilacta yerli ve milli ilacimiz degilken aşıların bu kadar öne çıkmasi bana garip geliyor.
pirincimiz bile yerli mali degil artik bu mantikla ilerlersek hic bir seye elimizi surmememiz gerekir

Ben aşırı aşırı hasta olan bir insanım, yaşadığım şehre hastalık girsin beni bulur.
Çocuklarım da bana çekmiş, havuza girseler kaparlar, dışarı çıksalar kaparlar vs.
Yahu 9 aydır evdeyiz, sosyal hayat yüzde 1, ben yine 15 kere hasta oldum

Şimdi ben aşıyı istemeyeyim de kim istesin ama eğer gerçekten insan hayatını korumaya ve covidi bitirmeye yönelik bir aşı var ise.

tmm haberleşiriz buradannn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…