Sokağa çıkma yasagi gelmeli artik

İyi de nereye kadar? Belli bir süre sokağa çıkma yasağı yapıldı diyelim. Ondan sonra yine bu hastalık devam etmeyecek mi? Kökten bir çözüm gerekli. Aşı çıkmadan bu iş asla bitmez.
En azından vakaların artışı biraz frenleyecek kadar. Hastaneler doldu diyorlar, sağlık çalışanları tükendi. Sağlık sistemine biraz olsun nefes aldıracak kadar olsa keşke, böyle böyle aşı bulunana kadar idare edeceğiz başka yolu yok. Kendi kendine bitecek gibi değil.

her aşıda ilaç da yapıldı o testler insanlar üzerinde. ölenlerde oldu .siz hiç ilaç aşı kullanmadınız o zaman bu durumda hayatınız boyunca
Normal yani ? Afrikadaki insanlar kullanılsın kobay olarak. Sizin canınız can, onlarınki patlıcan mı ? Evet, ben kesin tedavi vaatetmeyen hiçbir aşıyı ve ilacı kullanmam.

İşin gerçeği öyle ama hala bilim insanları herhangi bir mutasyonun varlığını reddediyorlar.
Akıl alır gibi değil, 5g spekülasyonu bir yana, altta yatan hastalıkları ağırlaştırıyor deyip taş gibi gencecik sporcuları öldürmesinin yanında yaşlı özellikle ünlü veyahut siyasilere pek bir şey yapmaması bla bla...

Kullanılan ilaçların çoğunlukla ağır yan etkileri olması ve kalpte belirli oranda hasar vermesi.

Yani artık komplo teorilerinin bile teorisi üretildi, beynin gelişmesini engelleyen ilaçlar için hastalık üretildi tezi bile atıldı.

Öyle ya da böyle bir hastalık var, bunu lehine çevirmeye çalışan çok tehlikeli bir kesim olduğu da aşikar.
Biz sıradan insanlar evimizde oturacağız, başka çaresi yok.

Aşının 1 senede üretilmesini geçtim, yaptıran insan sayısı ne olacak?
Aşı karşıtlığı hat safhada iken her şey muallakta.

Duygular değil ama sorgular şelale artık...

Bence bütün dünyaca yazıyoruz o suyu. Aşı bulundu ama her türünde etkili olacak mı? Belirsiz. En iyisi tüm dünyaca karantina uygulamak aksi taktirde bu virüs yıllar yıllar sürebilir.

eğitiminiz nedir acaba sağlık sektöründe merak ettim?bize aşıyı tavsiye eden kadın mikrobiyoloji prof u da .o yalan söylüyor ozaman bize size göre .tüm virüsler mutasyona uğrar devamlı covid 19 için geçerli değil ki sadece

Bence bütün dünyaca yazıyoruz o suyu. Aşı bulundu ama her türünde etkili olacak mı? Belirsiz. En iyisi tüm dünyaca karantina uygulamak aksi taktirde bu virüs yıllar yıllar sürebilir.
karantina da çözüm değil ki karantina bittiği saat herkes gene sokaklara dökülecek okula gidecek işine gidecek gezecek tozacak 1 ay geçmeden hopp başa döneceğizz

Normal yani ? Afrikadaki insanlar kullanılsın kobay olarak. Sizin canınız can, onlarınki patlıcan mı ? Evet, ben kesin tedavi vaatetmeyen hiçbir aşıyı ve ilacı kullanmam.
Covid aşıları gönüllü denekler üzerinde uygulandı.
Hatta dünyada deneklik diye bir meslek bile var, bu tezinizin doğrulanabilir verileri var mı?

Virüsler içerisinde genetik özellik taşıdığı için mutasyona uğrayabiliyorlar. Önce uğradı dediler, sonra uğrama hızı düştü dediler, şimdi de uğramıyor mu diyorlar? Artık kime ne yapacağı bilinmez bir virüsle karşı karşıyayız. 2 3 kronik hastalığa sahip 70 yaşındaki hasta kurtuluyorken 25 yaşında hiçbir problemi olmayan sigara dahi kullanmayan genç yaşamını yitirebiliyor.
Artık bir şekilde bir çaresine bakılmalı, zira hayat yarı devam yarı tamam şekilde gidemez, ya bütün dünya karantina uygulamalı ya da bütün dünya sürü bağışıklığına gitmeli. Pandemiyi ülkece değil, dünyaca yönetemedik, kontrolü kaybettik. Ha senin söylediklerini de yabana atmamak lazım, ortada birşeyler dönüyor ama olan bizim gibi sıradan vatandaşlara oluyor.

karantina da çözüm değil ki karantina bittiği saat herkes gene sokaklara dökülecek okula gidecek işine gidecek gezecek tozacak 1 ay geçmeden hopp başa döneceğizz
ya karantina da şey olmazmi 15 gun herkes evinde kalsa kimse çıkmasa pozitif olanda olmayanda bir biriyle temas etmemis olacak bulasiciligida zaten 15 gun sonunda bitiyor.
ulkeler arasi trafikler sonlansa bu 15 gunde mesela sonuca ulasilmaz mi

İva hemşiresiyim yani intensive care , aynı zamanda ambulanstada çalışıyorum . Size bunu bastada belirttim ben kimseyi yalanlamıyor yada kimseye tavsiyede bulunmuyorum , bu sadece benim kendi düşüncem . Siz aşı çıkınca yaptırın yada yaptırmayın o tamamen size kalmış .

bu covid de kızamık gibi çocuk felci gibi kabakulak gibi bir hastalık işte.bunların aşısı olmadığı zamanlar insanlarımız akın akın ölüyordu .bun alrın aşılarına inanıp çocuklarımıza yaptırıyoruz da on yıllardır covid 19 un aşısı bulunabileceğine neden inanmıyoruz ben onu anlamadım.tabiki fırsatçılıklar olacak sömürmeler olacak bunu engelleyemeyiz ama aşı işe yaramaz diye insanlara mesaj vermenin vebali ağırdır

Karantina dediğim ülkece değil bizim uyguladığımız 5-2 memur mesaisi gibi olan hiç değil. 1 ay bütün dünya koşulsuz şartsız eve girse, sadece zorunlu birimler (ilaç, gıda) çalışsa, her devlet kendi vatandaşına yardım etse olmaz mı? Çok iyi olur, yapılamayacak şey değil. Koskoca dünyanın 1 aylık gıda ilaç stoğu mu yok? Eminim vardır.

Ben Bill Gates destekli bir şirket olduğunu biliyorum kurumun.
Bilgim bu sadece.
bill gates in ortaklari zaten ama aşı calismalari ve bulusu biontech e ait sanirim.
yani uğur sahin ve esi kisiye özel kanser aşısi uretmek icin falan calisan bilim insanları
bill gates aşı calismalarinin neresinde tam olarak onu bilmiyorum tabi

Covid aşıları gönüllü denekler üzerinde uygulandı.
Hatta dünyada deneklik diye bir meslek bile var, bu tezinizin doğrulanabilir verileri var mı?
Biraz araştırmanız yeterli, ortak olduğu şirket, kadın ve çocuk ölümleri, ilaçta hile, afrika insanlarını kobay olarak kullanma vs. Gibi davalar sonucu milyonlarca dolar tazminat ödedi, reprezantlar arasında katil ilaç firması diye geçen ismi.

bir süre durdurulabilir haklısın hastalar iyileşir boşalır hastaneler .ama 1 kişi 10 kişiye gene bulaştırır 1 aya varmaz gene başa dönülür .insanlar laftan anlamıyorlar çünkü .bu gün tv de vardı belediye başkanı gelince biz hep maske takarız diye konuştular 10 dakika öncesinin de görüntüleri vardı gazetecilerde aynı adamlar maskesiz ve mesafesiz oturuyordu

Hah aynen öyle.
Bir şey var ve ölenler biziz.
5g teknolojisi ile ilgili bir videoyu burada kk da duyup taa mart başında izledim ve çok mantıklı buldum.
Dayandırdığı ilkelerle bence akıl dolu yaklaşımı yapmış, en azından yarasadan çok daha olabilitesi mevcut.

Ölenler, sürünenler, hastalığın verdiği tahribat derken uğraştığımız şeyin virüs değil, koca bir süreç olduğuna inanıyorum.
Dünyaca karantina mümkün değil bizim ülkede zaten ekonomik olarak karşılığını bulamaz.
Abd de insanlar sokaklara döküldü ya açlıktan ya koronadan öleceğiz diye, bizim de sonumuz o yola gidiyor.

Yasaklasan bile hangi zihniyete, Çin gibi eve kapatıp üzerine demir kapı kaynaklamadıkça gerçekten kimseyi zapt edemezsin burada.
Ülke 80 küsür milyon ve pandemiye dikkat eden, bu uğurda kısıtlı yaşayan eminim ki 1 milyon insan yok.

Eşim geçen hafta bir işi için İstanbul’a gitti, şokla geri geldi.
Maske takan neredeyse yok diyor, hayat olağan akışıyla devam ediyor diyor.
Biz Ankara’da en azından kendi muhitimizde maskesiz ya da elinde dezanfektansız falan insan göremeyiz.
Cafeler menü kaldırdı hepsi qr kodu ile sipariş alıyor, yalandan da olsa her yerde bit ateş ölçme ve sosyal mesafe mevcut.

İstanbul günlük girdi çıktı ile 25 milyon nüfuslu metropol, biz 80 il dikkat etsek İstanbul’dan gene kaybederiz bu savaşı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…