- 25 Mayıs 2008
- 18.351
- 3.215
- 423
Hatırlıyormusunuz mart başında hastaları dondurucu gibi kutuya koyup öyle taşıyorlardı. Şimdi covid polikliniğinden sonucunu pozitif alıp çıkan hastaya dolmuşa bin git diyebiliyorlar. Normal mi durum ?Virüsler içerisinde genetik özellik taşıdığı için mutasyona uğrayabiliyorlar. Önce uğradı dediler, sonra uğrama hızı düştü dediler, şimdi de uğramıyor mu diyorlar? Artık kime ne yapacağı bilinmez bir virüsle karşı karşıyayız. 2 3 kronik hastalığa sahip 70 yaşındaki hasta kurtuluyorken 25 yaşında hiçbir problemi olmayan sigara dahi kullanmayan genç yaşamını yitirebiliyor.
Artık bir şekilde bir çaresine bakılmalı, zira hayat yarı devam yarı tamam şekilde gidemez, ya bütün dünya karantina uygulamalı ya da bütün dünya sürü bağışıklığına gitmeli. Pandemiyi ülkece değil, dünyaca yönetemedik, kontrolü kaybettik. Ha senin söylediklerini de yabana atmamak lazım, ortada birşeyler dönüyor ama olan bizim gibi sıradan vatandaşlara oluyor.
tartışmak için yazmadım mesleğinize saygım var bu aralar en zor meslek oldu ama bir sağlık çalışanı olarak ben yaptırmayacağım demeniz yanlış anlaşılabilir.acaba ne biliyor da yaptırmıyor ben de yaptırmayayım diye düşünenler bile olabilir onu demek istedim. bu konuda yönlendirme yapmamak lazım ne yaptır ne de yaptırma diyeİva hemşiresiyim yani intensive care , aynı zamanda ambulanstada çalışıyorum . Size bunu bastada belirttim ben kimseyi yalanlamıyor yada kimseye tavsiyede bulunmuyorum , bu sadece benim kendi düşüncem . Siz aşı çıkınca yaptırın yada yaptırmayın o tamamen size kalmış .
soylemek istedigim herkes bu sureci evinde gecirirse bulasicilik surecini atlatmis olsak sokaga ciktigimizda bu virusle tekrar karsilasma ihtimalimiz olurmu?bir süre durdurulabilir haklısın hastalar iyileşir boşalır hastaneler .ama 1 kişi 10 kişiye gene bulaştırır 1 aya varmaz gene başa dönülür .insanlar laftan anlamıyorlar çünkü .bu gün tv de vardı belediye başkanı gelince biz hep maske takarız diye konuştular 10 dakika öncesinin de görüntüleri vardı gazetecilerde aynı adamlar maskesiz ve mesafesiz oturuyordu
Sınır kapılarımız açık? Nasıl olacak ?ya karantina da şey olmazmi 15 gun herkes evinde kalsa kimse çıkmasa pozitif olanda olmayanda bir biriyle temas etmemis olacak bulasiciligida zaten 15 gun sonunda bitiyor.
ulkeler arasi trafikler sonlansa bu 15 gunde mesela sonuca ulasilmaz mi
Ben aşı yanlısı bir insanım ama ilk defa covidde bir süre beklemeyi düşünüyorum çünkü aşı bulunması zaten yıllara yayılan bir süreç ve sanırım tarihteki bir salgına karşı ilk defa bu kadar hızlı üretilen aşı oldu bu.Siz yaptırmayı düşünüyormusunuz ? Gerçi zorunlu kılacak mı devletimiz bilemiyorum. Ama zorunluluk olacağını zannetmiyorum.
Herkes geçirecek diyorlar ödüm kopuyor ama kendim için değil bebeğim,annem,babam ve diğer büyükler için.Kısıtlamalar gelmeli kesinlikleHastalik aldi basini gidiyor inanin korkar oldum iyice sokaga cikma yasagi gelmiyor siz bu konuda ne dusunuyorsunuz arkadaslar
İnsanlar çalışıyor, yasak olmadan nasıl çıkmayacak?İlla sokağa çıkma yasağını neden bekliyor ki millet önlem alınsa hiç bişey olmaz herşeyi birilerinden beklememeli bence
Aslında mutasyona uğramasını düşünmemin sebebide örneğin benim yaşadığım ülkede nerdeyse hiç bir yasak getirilmedi ve hiçbiryer kapanmadı. Hersey günlük hayat normal bir şekilde ilerliyor. İlk başlarda insanlar çok ağır geçiriyordu ve ölümler daha yoğundu, şimdi tekrar bir artış oldu ama ölümler çok daha az ve hastalar daha hafif geçiriyor . Bu sadece benim değil bir çok iş arkadaşımın teorisitartışmak için yazmadım mesleğinize saygım var bu aralar en zor meslek oldu ama bir sağlık çalışanı olarak ben yaptırmayacağım demeniz yanlış anlaşılabilir.acaba ne biliyor da yaptırmıyor ben de yaptırmayayım diye düşünenler bile olabilir onu demek istedim. bu konuda yönlendirme yapmamak lazım ne yaptır ne de yaptırma diye
mart başını hatırla çok az insanda vardı yurtdışından getirdi dediler e hızla yayılmadı mı tüm şehirlere köylere gene yayılır yasak bittiğinde yıllarca işe gitmemek olmaz okula gitmemek olmaz uçuşlar yasaklanamaz turizm yok sayılamaz .o yüzden aşı tek çözümsoylemek istedigim herkes bu sureci evinde gecirirse bulasicilik surecini atlatmis olsak sokaga ciktigimizda bu virusle tekrar karsilasma ihtimalimiz olurmu?
yani pozitif insan kalmayacak ki bu durumda
Sana su kadarini soyleyim saglikciyim vaka temasli olarak sisteme dusen butun gebelerim sadece annesine gidiyordu, dogru da soyluyorlar hepsinn annesi pozitif cikti sonradan cunku anneleri sadece kizlariyla gorusmuyorduValla ne yalann soylim anneme gidiyorum mecbur. Çünkü oğlum anneme okadar alisikki onu görmeden durmuyor. 10 15 dakka oturup hemen eve geçiyorum zaten binalarımız yan yana
Benimde... Hem de sadece aşı ile ilgili değil, tanı ve tedavi yöntemleri ile de ilgili. Ama biz 3-5 kişi sesimizi ne duyurabiliriz, ne de duyursak da sesimiz o kadar yüksek çıkar. Babam diyaliz, annem şeker hastası. Başka şehirlerdeyiz, deli gibi korkuyorum birşey olacak diye. Aşının ilk döneminde vaatedeceği geleceği göremiyoruz, kimbilir nerelere yan etki yapacak ?Ben aşı yanlısı bir insanım ama ilk defa covidde bir süre beklemeyi düşünüyorum çünkü aşı bulunması zaten yıllara yayılan bir süreç ve sanırım tarihteki bir salgına karşı ilk defa bu kadar hızlı üretilen aşı oldu bu.
Sorularım, kuşkularım var.
Bu ne demekAşı çıksa gerçekten yaptıracakmısınız?
Bugün bende zeytinyağı sirke ve sarımsak yedik nede olsa tat almıyorum diye ciğnedim sarımsağıBen anneme evde tedavı görürken bol bol sarımsaklı yoğurt yedırdım. Kardeşlerımede bağışıklık için hep yedırdım. Önerıyorum kesınlıkle yemelisin. Su mu içicen limon sık. Çay mı içicen yine sık.
Soru işareti gayet açıklıyor .Bu ne demek
Neyse ki sanmıyoruz size kalmıyacak o muhtemelen zorunlu olacakAçıkçası düşünmüyorum. Domuz gribi aşısında bir çok tanıdığım yan etkilerini yaşıyor hala .
tüm ulkeler icin soyluyorum yani 20 gün giriş çıkışlar kapatilacak (gerçi bize eltisine cay icmeye gidiyormus gibi elini kolunu sallayarak yuruyerek giren ulkeler var ama) yani bu başarilsa giriş çıkislar kapatilsa mesela, 20 gun sonunda bi virus hayatimizdan çıkmiş olacak mı?Sınır kapılarımız açık? Nasıl olacak ?
bizim ülkemizde ölümler ve ağır hasta sayısı arttı ama 1 ay içinde.ve başka hastalıklarımızı tedavi ettiremiyoruz herşey covid e endekslendi çünkü.bu aylar az kişi öldü gelecek ay çok kişi öldü diye diye yıllar geçer mi?50 yıl geriye gideriz ekonomik olarak eğitim olarak .bu yüzden aşı tek çözüm diyorum ısrarlaAslında mutasyona uğramasını düşünmemin sebebide örneğin benim yaşadığım ülkede nerdeyse hiç bir yasak getirilmedi ve hiçbiryer kapanmadı. Hersey günlük hayat normal bir şekilde ilerliyor. İlk başlarda insanlar çok ağır geçiriyordu ve ölümler daha yoğundu, şimdi tekrar bir artış oldu ama ölümler çok daha az ve hastalar daha hafif geçiriyor . Bu sadece benim değil bir çok iş arkadaşımın teorisi
Sanmam , en azında burda zorunlu olmaz büyük ihtimalNeyse ki sanmıyoruz size kalmıyacak o muhtemelen zorunlu olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?