Sokağa çıkma yasagi gelmeli artik

Hatırlıyormusunuz mart başında hastaları dondurucu gibi kutuya koyup öyle taşıyorlardı. Şimdi covid polikliniğinden sonucunu pozitif alıp çıkan hastaya dolmuşa bin git diyebiliyorlar. Normal mi durum ?

tartışmak için yazmadım mesleğinize saygım var bu aralar en zor meslek oldu ama bir sağlık çalışanı olarak ben yaptırmayacağım demeniz yanlış anlaşılabilir.acaba ne biliyor da yaptırmıyor ben de yaptırmayayım diye düşünenler bile olabilir onu demek istedim. bu konuda yönlendirme yapmamak lazım ne yaptır ne de yaptırma diye

soylemek istedigim herkes bu sureci evinde gecirirse bulasicilik surecini atlatmis olsak sokaga ciktigimizda bu virusle tekrar karsilasma ihtimalimiz olurmu?
yani pozitif insan kalmayacak ki bu durumda

Sınır kapılarımız açık? Nasıl olacak ?

Siz yaptırmayı düşünüyormusunuz ? Gerçi zorunlu kılacak mı devletimiz bilemiyorum. Ama zorunluluk olacağını zannetmiyorum.
Ben aşı yanlısı bir insanım ama ilk defa covidde bir süre beklemeyi düşünüyorum çünkü aşı bulunması zaten yıllara yayılan bir süreç ve sanırım tarihteki bir salgına karşı ilk defa bu kadar hızlı üretilen aşı oldu bu.
Sorularım, kuşkularım var.

İlla sokağa çıkma yasağını neden bekliyor ki millet önlem alınsa hiç bişey olmaz herşeyi birilerinden beklememeli bence

Hastalik aldi basini gidiyor inanin korkar oldum iyice sokaga cikma yasagi gelmiyor siz bu konuda ne dusunuyorsunuz arkadaslar
Herkes geçirecek diyorlar ödüm kopuyor ama kendim için değil bebeğim,annem,babam ve diğer büyükler için.Kısıtlamalar gelmeli kesinlikle

Aslında mutasyona uğramasını düşünmemin sebebide örneğin benim yaşadığım ülkede nerdeyse hiç bir yasak getirilmedi ve hiçbiryer kapanmadı. Hersey günlük hayat normal bir şekilde ilerliyor. İlk başlarda insanlar çok ağır geçiriyordu ve ölümler daha yoğundu, şimdi tekrar bir artış oldu ama ölümler çok daha az ve hastalar daha hafif geçiriyor . Bu sadece benim değil bir çok iş arkadaşımın teorisi

soylemek istedigim herkes bu sureci evinde gecirirse bulasicilik surecini atlatmis olsak sokaga ciktigimizda bu virusle tekrar karsilasma ihtimalimiz olurmu?
yani pozitif insan kalmayacak ki bu durumda
mart başını hatırla çok az insanda vardı yurtdışından getirdi dediler e hızla yayılmadı mı tüm şehirlere köylere gene yayılır yasak bittiğinde yıllarca işe gitmemek olmaz okula gitmemek olmaz uçuşlar yasaklanamaz turizm yok sayılamaz .o yüzden aşı tek çözüm

Valla ne yalann soylim anneme gidiyorum mecbur. Çünkü oğlum anneme okadar alisikki onu görmeden durmuyor. 10 15 dakka oturup hemen eve geçiyorum zaten binalarımız yan yana
Sana su kadarini soyleyim saglikciyim vaka temasli olarak sisteme dusen butun gebelerim sadece annesine gidiyordu, dogru da soyluyorlar hepsinn annesi pozitif cikti sonradan cunku anneleri sadece kizlariyla gorusmuyordu

Benimde... Hem de sadece aşı ile ilgili değil, tanı ve tedavi yöntemleri ile de ilgili. Ama biz 3-5 kişi sesimizi ne duyurabiliriz, ne de duyursak da sesimiz o kadar yüksek çıkar. Babam diyaliz, annem şeker hastası. Başka şehirlerdeyiz, deli gibi korkuyorum birşey olacak diye. Aşının ilk döneminde vaatedeceği geleceği göremiyoruz, kimbilir nerelere yan etki yapacak ?

Bugün bende zeytinyağı sirke ve sarımsak yedik nede olsa tat almıyorum diye ciğnedim sarımsağı sağol tavsiye için

Yasağın şu saatten sonra geleceğini düşünmüyorum sürü bagisikligina biraktilar bizi kaldiki yasaklarda bile milletimiz sokaklara akın etti yinede eder herkes inanmıyor çünkü Allah yardımcımız olsun

Sınır kapılarımız açık? Nasıl olacak ?
tüm ulkeler icin soyluyorum yani 20 gün giriş çıkışlar kapatilacak (gerçi bize eltisine cay icmeye gidiyormus gibi elini kolunu sallayarak yuruyerek giren ulkeler var ama) yani bu başarilsa giriş çıkislar kapatilsa mesela, 20 gun sonunda bi virus hayatimizdan çıkmiş olacak mı?
şunuda merak ediyorum kovit bittiginde seneye kisin diyelimki kovit gecirmis biri grip oldugunda artik hep gecirdigi hastaligin kodu sars-cov2 mi olacak vucudu yeni bir virusle karşılaşana dek?
yani zamaninda domuz gribi olanlar mesela yeni bir virusle karsilasana dek hep h1n1 olarakmi atlatiyorlar umarim anlatabilmisimdir

bizim ülkemizde ölümler ve ağır hasta sayısı arttı ama 1 ay içinde.ve başka hastalıklarımızı tedavi ettiremiyoruz herşey covid e endekslendi çünkü.bu aylar az kişi öldü gelecek ay çok kişi öldü diye diye yıllar geçer mi?50 yıl geriye gideriz ekonomik olarak eğitim olarak .bu yüzden aşı tek çözüm diyorum ısrarla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…