- 8 Mart 2015
- 25.150
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.389
- 798
Aman ölmedik de pek yaşıyoruz denemez be ceycey.bu espri yakışmadı ama bir sağlık çalışanına .ölümün esprisi mi olur yahuuu
Cok şükür o aciyi anlatamma o agrilari anlatamam hic bir agri o agrinin tirnagi etmez. Canimi al diye yalvardığım anlar oldu. Rabbim kmseye yasatmasn gunumuze binlerce şükürçok geçmiş olsun çok çokk haklısınız .yoğun bakımda 2 kere yattım hayatım boyunca .yeminle evdeki eski püskü yatağınıza şükredersiniz o kadar korkutucu ki .yemek yemenin tuvalete gitmenin yıkanmanın nefes almanın sağdan sola dönmenin nasıl nimetler olduğunu bilemez yaşamayan.o yüzden aşının yan etkisini göze alırım hiç düşünmem
klima ve hava perdesi icin bir ornek vererek size bir sey sormak istiyorum. ikisi ne kadar baglantili bilemiyorum ama gezi olaylari sirasinda ben kizilayin göbeginde bir magazada calisiyordum ve biber gazlari tepemizde ucuyorduKargodan kapmazsın, şu dışardan aldığın eve koyduğun şeylerden kapmazsın. Klima vs yazan olmuş filtreler var orda ihtimal milyonda bir. Bu hastalığın temelinde insandan insana direkt sıvı aktarımı (tükürük,konuşurken saçtıgımız ve asla fark etmediğimiz) plastikte olan yaşayan virüslerin hasta etme ihtimali çok düşük. Sağlıkçıların ağır geçiriyor olmalarının sebebi viral yük ve bunların dışında yorumlarının hepsine katılıyor bu konuda kafa karısıklıgı vermemek adına konuya yorum yazmıyorum
Ya benim beynim o kadar bulanıyor ki artık çok yoruldum benim hayatım bütün gündemim bu hastalık şimdi bilim kurulunu al karşına yemin ederim hepsi farklı bir teori atar çünkü çok tuhaf bir virüs, biz hastane de kendi içimiz de bile çözemedik henüzBacım düşük müşük, biz riski ortadan kaldıralım yeter
Virüs yoğunluğu bilgisini ben de okudum, 1 virüse maruz kalanla 200 virüse maruz kalan arasında ciddi fark olduğu vs.
Zaten ben inanmıyorum illa ki karşılaştık hatta ben direkt temaslıydım, çocuklarım covid bebeği sevdiler, elden ele nesne geçti.
Eğer kapılıyor olsaydı kapmıştık ama işte, ihtimali bile yoruyor insanı.
Uyku da lazım ya savaşmak için bu virüsle :)Ama gece daha yeni başlamıştı
Haklısınız , iyi geceler sizeUyku da lazım ya savaşmak için bu virüsle :)
Öyle demeyin, Allah beterinden saklasın.Cok şükür o aciyi anlatamma o agrilari anlatamam hic bir agri o agrinin tirnagi etmez. Canimi al diye yalvardığım anlar oldu. Rabbim kmseye yasatmasn gunumuze binlerce şükür
Klima vb konularda çok fazla konu atılıyor ama klima açılacakta,ben öksürecem de işte ordan sana uçacak seni hasta edecek, yok yani. Etrafında kimse yoksa köşede oturuyorsan klimadan dolayı hasta olmazsın başka etkeni vardır klima zannediyorsundur ya da hava filtresi yani o virüs havada dakikalarca takla atıp ağzına girene kadar seni hasta edecek etkiyi bırakıp ucuyor.klima ve hava perdesi icin bir ornek vererek size bir sey sormak istiyorum. ikisi ne kadar baglantili bilemiyorum ama gezi olaylari sirasinda ben kizilayin göbeginde bir magazada calisiyordum ve biber gazlari tepemizde ucuyordu
biz o zaman panikten magaza kapilarini kapatip hava perdesini kapatmayi unutmustuk ve disardakilerin bile maruz kalmadigi kadar biber gazi kokusuna maruz kaldik.
magazadaki urunlerden aylarca kokuyu cikaramadik
yani burdan yola cikarsam icerdeki biber gazi kokusunu bile temizlemeyi becerememis bir alet bu virusun yayilmasini engelleyebilirmi icerdeki havaya surekli sirkulasyon yaparken?
Katkisi olur ya olmaz mi hic. Bu kafelerde, kahvelerde bos lak lak yapanlar yapamaz. Avmlere tikilamazlar olur yani etkisi mYasak olsa ne olacak ki. İnsanlar işe girmeye devam edecek. O zaman bir anlamı yok yasağın
market avm magaza gibi yerlerde bu risk olabilir mi ?Klima vb konularda çok fazla konu atılıyor ama klima açılacakta,ben öksürecem de işte ordan sana uçacak seni hasta edecek, yok yani. Etrafında kimse yoksa köşede oturuyorsan klimadan dolayı hasta olmazsın başka etkeni vardır klima zannediyorsundur ya da hava filtresi yani o virüs havada dakikalarca takla atıp ağzına girene kadar seni hasta edecek etkiyi bırakıp ucuyor.
Dünyada herşeyi durduracak kadar sağlamlık en fazla 2 ülke de vardır. Virüsten kurtulup sonrasında çöküş seyretmemek icin kimse bu topa girmez. İkinci soruyu anlamadım.yav allah aşkina biri şunu yanitlasin aylardir aklimda bu varenfeksiyoncu biyolojici falan yokmu
tüm ulkeler icin soyluyorum yani 20 gün giriş çıkışlar kapatilacak (gerçi bize eltisine cay icmeye gidiyormus gibi elini kolunu sallayarak yuruyerek giren ulkeler var ama) yani bu başarilsa giriş çıkislar kapatilsa mesela, 20 gun sonunda bi virus hayatimizdan çıkmiş olacak mı?
şunuda merak ediyorum kovit bittiginde seneye kisin diyelimki kovit gecirmis biri grip oldugunda artik hep gecirdigi hastaligin kodu sars-cov2 mi olacak vucudu yeni bir virusle karşılaşana dek?
yani zamaninda domuz gribi olanlar mesela yeni bir virusle karsilasana dek hep h1n1 olarakmi atlatiyorlar umarim anlatabilmisimdir
Bır de şöyle bır şey var bu aşı çıktığında sağlık bakanlığı onayından zaten geçicek. Ki çalışmaların içinde de yer alıyoruz. Doktorlar bu aşıları kendilerine gönüllü olarak yaptırıyor. Düşünün bilimsel bir şeyi aşı karşıtlığı olduğu için doktorlar bakın bız gönüllüyüz yaptırıyoruz diyorlar. Yani mantıklı olalım kısa süre içinde aşı bulunmuş olabılır ancak zaten bu vırus yanı artık bılınıyor kı laboratuvar ortamında yapıldı. Bunu yapanlar aşısını zaten yapmıştır. Bız bulduk gibi satış yapıcaklar.bu espri yakışmadı ama bir sağlık çalışanına .ölümün esprisi mi olur yahuuu
Bu süreçte 1 kere avm ye girdim kısa süreli, hava filtrelerini değiştiler bu hastane uçak vb neyse adı o filtrelerden kullandılar.Zor getirirler yasağı.
Okul kapanmalı mesela.
Büyük risk.
Gecen haberde gördüm kaç tane öğretmen vefat etmiş ama normal kanallar yayınlamıyor bunları. Acaba neden?
Evet iş yerleri bazı iş yerleri özellikle açık oluyor.
Ben market sektöründe çalışıyordum lanet olasi yasak günleri bile dolu oluyordu icersi deliriyordum! Yahu yasak var yasak ne işin var markette? Insanımızın ac kalma korkusu beni dehşete defalarca düşürdü.. Artık psikolojim bozulmuştu..
Ilk önce şu lanet avm'ler kapanmalı.
Eşim orada çalışıyor diken üstündeyim.
Diyor ki kundakta bebek getiriyorlar yahu el insaf, hadi kendini düşünmüyorsun o bebeğin günahı ne?
Çok çocuk hurra avm'ye.. matah birşey var sanki avm'de!
Hayır ortalık korona kıyamet; millet gezme&alışveriş derdinde!
Pesss!
Işte Diyorum o insanlar kapsin koronayi,
Dikkat eden kendini ailesini koruyanlar değil..
O cahiller kapsın.
Ekonomi baska ne denebilir. Bu durumlarn bas sebebi ekonomi maalesef insanalr issz kalmaktansa hasta olmayi goze aliyor. Bnmde bebek asilamanin bir gn evveli pozitif olduğumu ogrendim maalesf ne olursa olsn yinede o agriyi çekeceğime o nefes alamayip boguluyor olmak saniyelik o sancinin nereden girip nereden ciktgi belli olmayan sanci bi anda yzunuzun karniniizn sistigini biyerinize giren sancinin oldugu yeri tutamadan öbür yerinize siddetli bir sancinin girmsn dokunacak bir eliniz varken dokunamamk rabbim herkesin yuklenecegi seyelri vermistir eminm benm anlattiklarmda makineye bağlı olan biriis icin nimettir veya vefat eden birinin yakini icin nimettir aci cekseydi ama yasasydi yenseydi diyenler olacaktir okuduginda. Oyuzden yapacak birsey yok bunlarn boyle olma sebebi cogalma sebebi onlem alinamama sebebei ekonomik. Rabbm herkese kolaylik sabir sifa guc kuvvet hayırlı hayat versin. Dedimya herkesin yasadigu kendine büyük gelir. Bnm yasadgmda olumle sonclanmis yakinlari olanlara bos gelir. Bu halimizie şükür bunu demek istedm yoksa kmin neyle nasl sinandigini yazdigimiz iki uc satirlik yazilardan anlayamayiz. Dilerm hayat gonlunuzden gecen gibi olur.hasta olmadigimiz ne malum? aralikda cok fena hastalandim 4 ay cektim... hele o öksürük kesin kanserim artik demistim...
tabiki herkezin kendi derdine ama sen yaklasik bi sene boyunca 5 saatlik uykuyla yasamaya bak arti baska hastaliklarin olsun agridan geber ama corona var diye ameliyatin kirk kere ertelensin... bünye bu sekil cok mu güzel kendini toparliyor. simdi corona gelse tik diye giderim sanirim...
disari cikma yasagi ama is icin serbest sonra noluyor? toplantida bir sürü insan ayni odada. daha carsamba konustugum adam corona cikti. cuma test oldum normalde karantina olmaliyim. ama is veren ne diyor? sen pztesi gel bakariz... yani su an positivsem güle oynaya hem coronami dagiltiyorum hemde stressden daha da cöküse geciyorum...
ay dur illa bunu anlatacagim ya bu sorunun cevabini bulacagimDünyada herşeyi durduracak kadar sağlamlık en fazla 2 ülke de vardır. Virüsten kurtulup sonrasında çöküş seyretmemek icin kimse bu topa girmez. İkinci soruyu anlamadım.
Neden h1n1 olarak ya da cov olarak atlatsin ki? Bu virusle alakalı. Bu virusu yenmeyi becerirsek cov hayatimzdan çıkar yenemezsek grip gbi olursa da bakarlar tahlile grip mi covit19 mu.yav allah aşkina biri şunu yanitlasin aylardir aklimda bu varenfeksiyoncu biyolojici falan yokmu
tüm ulkeler icin soyluyorum yani 20 gün giriş çıkışlar kapatilacak (gerçi bize eltisine cay icmeye gidiyormus gibi elini kolunu sallayarak yuruyerek giren ulkeler var ama) yani bu başarilsa giriş çıkislar kapatilsa mesela, 20 gun sonunda bi virus hayatimizdan çıkmiş olacak mı?
şunuda merak ediyorum kovit bittiginde seneye kisin diyelimki kovit gecirmis biri grip oldugunda artik hep gecirdigi hastaligin kodu sars-cov2 mi olacak vucudu yeni bir virusle karşılaşana dek?
yani zamaninda domuz gribi olanlar mesela yeni bir virusle karsilasana dek hep h1n1 olarakmi atlatiyorlar umarim anlatabilmisimdir
Yok kız normal grip. Domuz gribi olanlar da normal grip değil ki testleri yapılıyor domuz gribi oldukları anlaşılıyoray dur illa bunu anlatacagim ya bu sorunun cevabini bulacagim
simdi ben korona oldum diyelim ki atlattim
bir dahaki sene diyelim ki pandemi yok ama ben yine grip oldum vucudumda covit virusu oldugu icin yine hafifte olsa bir sonraki sene covitmi atlatiyor olacagim
Sen ne istiyorsan onu atlat gülümcüğüm :)ay dur illa bunu anlatacagim ya bu sorunun cevabini bulacagim
simdi ben korona oldum diyelim ki atlattim
bir dahaki sene diyelim ki pandemi yok ama ben yine grip oldum vucudumda covit virusu oldugu icin yine hafifte olsa bir sonraki sene covitmi atlatiyor olacagim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?