Sokağa çıkma yasagi gelmeli artik

Cok şükür o aciyi anlatamma o agrilari anlatamam hic bir agri o agrinin tirnagi etmez. Canimi al diye yalvardığım anlar oldu. Rabbim kmseye yasatmasn gunumuze binlerce şükür

klima ve hava perdesi icin bir ornek vererek size bir sey sormak istiyorum. ikisi ne kadar baglantili bilemiyorum ama gezi olaylari sirasinda ben kizilayin göbeginde bir magazada calisiyordum ve biber gazlari tepemizde ucuyordu
biz o zaman panikten magaza kapilarini kapatip hava perdesini kapatmayi unutmustuk ve disardakilerin bile maruz kalmadigi kadar biber gazi kokusuna maruz kaldik.
magazadaki urunlerden aylarca kokuyu cikaramadik
yani burdan yola cikarsam icerdeki biber gazi kokusunu bile temizlemeyi becerememis bir alet bu virusun yayilmasini engelleyebilirmi icerdeki havaya surekli sirkulasyon yaparken?

Ya benim beynim o kadar bulanıyor ki artık çok yoruldum benim hayatım bütün gündemim bu hastalık şimdi bilim kurulunu al karşına yemin ederim hepsi farklı bir teori atar çünkü çok tuhaf bir virüs, biz hastane de kendi içimiz de bile çözemedik henüz kim kimle temaslı aha o kesin pozitif dediğimiz Kişiler paşalar gibi negatif, asla teması olmayan kişi pozitif çıkınca hunileri çıkarıp intraketleri bi tarafımıza dögöflfl neyse.

Zor getirirler yasağı.
Okul kapanmalı mesela.
Büyük risk.

Gecen haberde gördüm kaç tane öğretmen vefat etmiş ama normal kanallar yayınlamıyor bunları. Acaba neden?

Evet iş yerleri bazı iş yerleri özellikle açık oluyor.
Ben market sektöründe çalışıyordum lanet olasi yasak günleri bile dolu oluyordu icersi deliriyordum! Yahu yasak var yasak ne işin var markette? Insanımızın ac kalma korkusu beni dehşete defalarca düşürdü.. Artık psikolojim bozulmuştu..

Ilk önce şu lanet avm'ler kapanmalı.
Eşim orada çalışıyor diken üstündeyim.
Diyor ki kundakta bebek getiriyorlar yahu el insaf, hadi kendini düşünmüyorsun o bebeğin günahı ne?
Çok çocuk hurra avm'ye.. matah birşey var sanki avm'de!
Hayır ortalık korona kıyamet; millet gezme&alışveriş derdinde!
Pesss!
Işte Diyorum o insanlar kapsin koronayi,
Dikkat eden kendini ailesini koruyanlar değil..
O cahiller kapsın.

Cok şükür o aciyi anlatamma o agrilari anlatamam hic bir agri o agrinin tirnagi etmez. Canimi al diye yalvardığım anlar oldu. Rabbim kmseye yasatmasn gunumuze binlerce şükür
Öyle demeyin, Allah beterinden saklasın.
Eminim çok ağır, çok sancılıdır, dayanılmazdır.
Ama insan bedeninde yine böyle acılara sebep olan milyon tane şey var.
En basiti yanık ve tedavisi...
Neyi büyütürsek beterini de tecrübe ederiz, ondan Allah şifa versin, geçti bitti beterinden saklasın diyelim.

yav allah aşkina biri şunu yanitlasin aylardir aklimda bu var enfeksiyoncu biyolojici falan yokmu

tüm ulkeler icin soyluyorum yani 20 gün giriş çıkışlar kapatilacak (gerçi bize eltisine cay icmeye gidiyormus gibi elini kolunu sallayarak yuruyerek giren ulkeler var ama) yani bu başarilsa giriş çıkislar kapatilsa mesela, 20 gun sonunda bi virus hayatimizdan çıkmiş olacak mı?
şunuda merak ediyorum kovit bittiginde seneye kisin diyelimki kovit gecirmis biri grip oldugunda artik hep gecirdigi hastaligin kodu sars-cov2 mi olacak vucudu yeni bir virusle karşılaşana dek?
yani zamaninda domuz gribi olanlar mesela yeni bir virusle karsilasana dek hep h1n1 olarakmi atlatiyorlar umarim anlatabilmisimdir

Klima vb konularda çok fazla konu atılıyor ama klima açılacakta,ben öksürecem de işte ordan sana uçacak seni hasta edecek, yok yani. Etrafında kimse yoksa köşede oturuyorsan klimadan dolayı hasta olmazsın başka etkeni vardır klima zannediyorsundur ya da hava filtresi yani o virüs havada dakikalarca takla atıp ağzına girene kadar seni hasta edecek etkiyi bırakıp ucuyor.

market avm magaza gibi yerlerde bu risk olabilir mi ?
yani 3 5 kisilik bir ortamdan degilde daha kalabalik ortamlardaki etkisini merak ediyorum

Dünyada herşeyi durduracak kadar sağlamlık en fazla 2 ülke de vardır. Virüsten kurtulup sonrasında çöküş seyretmemek icin kimse bu topa girmez. İkinci soruyu anlamadım.

bu espri yakışmadı ama bir sağlık çalışanına .ölümün esprisi mi olur yahuuu
Bır de şöyle bır şey var bu aşı çıktığında sağlık bakanlığı onayından zaten geçicek. Ki çalışmaların içinde de yer alıyoruz. Doktorlar bu aşıları kendilerine gönüllü olarak yaptırıyor. Düşünün bilimsel bir şeyi aşı karşıtlığı olduğu için doktorlar bakın bız gönüllüyüz yaptırıyoruz diyorlar. Yani mantıklı olalım kısa süre içinde aşı bulunmuş olabılır ancak zaten bu vırus yanı artık bılınıyor kı laboratuvar ortamında yapıldı. Bunu yapanlar aşısını zaten yapmıştır. Bız bulduk gibi satış yapıcaklar.

Bu süreçte 1 kere avm ye girdim kısa süreli, hava filtrelerini değiştiler bu hastane uçak vb neyse adı o filtrelerden kullandılar.
Valla bomboştu, sayılı insan alınıyor.
Sokaktan çok daha güvenli geldi gözüme, hijyen deseniz çalışan temizlik görevlileri vızır vızır.
Mağaza girişlerinde dezanfektan mevcut, deneme yasak.
Okula gidiyor çocuklar, avm ye mi gitmeyecek?

Ekonomi baska ne denebilir. Bu durumlarn bas sebebi ekonomi maalesef insanalr issz kalmaktansa hasta olmayi goze aliyor. Bnmde bebek asilamanin bir gn evveli pozitif olduğumu ogrendim maalesf ne olursa olsn yinede o agriyi çekeceğime o nefes alamayip boguluyor olmak saniyelik o sancinin nereden girip nereden ciktgi belli olmayan sanci bi anda yzunuzun karniniizn sistigini biyerinize giren sancinin oldugu yeri tutamadan öbür yerinize siddetli bir sancinin girmsn dokunacak bir eliniz varken dokunamamk rabbim herkesin yuklenecegi seyelri vermistir eminm benm anlattiklarmda makineye bağlı olan biriis icin nimettir veya vefat eden birinin yakini icin nimettir aci cekseydi ama yasasydi yenseydi diyenler olacaktir okuduginda. Oyuzden yapacak birsey yok bunlarn boyle olma sebebi cogalma sebebi onlem alinamama sebebei ekonomik. Rabbm herkese kolaylik sabir sifa guc kuvvet hayırlı hayat versin. Dedimya herkesin yasadigu kendine büyük gelir. Bnm yasadgmda olumle sonclanmis yakinlari olanlara bos gelir. Bu halimizie şükür bunu demek istedm yoksa kmin neyle nasl sinandigini yazdigimiz iki uc satirlik yazilardan anlayamayiz. Dilerm hayat gonlunuzden gecen gibi olur.

Dünyada herşeyi durduracak kadar sağlamlık en fazla 2 ülke de vardır. Virüsten kurtulup sonrasında çöküş seyretmemek icin kimse bu topa girmez. İkinci soruyu anlamadım.
ay dur illa bunu anlatacagim ya bu sorunun cevabini bulacagim
simdi ben korona oldum diyelim ki atlattim
bir dahaki sene diyelim ki pandemi yok ama ben yine grip oldum vucudumda covit virusu oldugu icin yine hafifte olsa bir sonraki sene covitmi atlatiyor olacagim

Neden h1n1 olarak ya da cov olarak atlatsin ki? Bu virusle alakalı. Bu virusu yenmeyi becerirsek cov hayatimzdan çıkar yenemezsek grip gbi olursa da bakarlar tahlile grip mi covit19 mu.
Giris cikislarin kapatılmasıyla tabiki bitemez. Düşünsene giris cikis yok ama insanlar icerde aktif. Ee covit19 u atlatnca yakalanmayacaksin diye bir sey yok ki.
Ben saglikci degilim de mantiken xevaplar bence bunlar

Yok kız normal grip. Domuz gribi olanlar da normal grip değil ki testleri yapılıyor domuz gribi oldukları anlaşılıyor

Sen ne istiyorsan onu atlat gülümcüğüm :)
Bize bir biyolog ya da genetik mühendisi lazım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…