Sokağa çıkma yasagi gelmeli artik

Benim bildiğim kadarıyla her ülkede olan covid aynı değil, mesela Çin'in covid'iyle bizim covid'imiz farklı. Irklara, beslenme şekillerine hatta iklime göre dahi değişiyor virüs. Ortada bir virüs var adı covid ama her ülkede farklı etki gösteren, farklı şekilde mutasyona uğrayan covid. Dolayısıyla aşı çalışmaları bu yüzden çok uzun sürdü. Açıkçası ben hala aşıdan ümitli değilim, aşı bulunsa dahi bunun dünya nüfusu için üretilmesi en az 7 8 ayı hatta 1 yılı alır.

Bilmiyorum el altindan cok sey soyleniyor gibi geliyor

grip gibi geçirenleri gördükleri için umursamıyorlar biz de yakalanırsak nolacak 10 güne iyileşiriz diyorlar
Aaaa evet bir de o var.. Eskiden çevremde hiç vaka yoktu şuan yakın akrabalarımızdan 9 kişi korona geçirdi hepsi de hafif atlattı.. Dediğiniz gibi "vaka sayısı arttı ama etkisi azaldı" düşüncesi de var insanlarda.. Çok şükür hafif atlattılar ama bize gelince ne olacağı belli mi ki..

Tabi o sizin tercihiniz ama ben kesinlikle yaptırmayı düşünmüyorum. Sadece ben değil hemen hemen tüm sağlık çalışanı arkadaslarımda düşünmüyor .
benim de çok sağlık çalışanı yakınım var onlar kesinlikle öneriyor kendini kanıtlamış aşıları.kronik hastayız yakalanırsak entübe olacağız aşının neyinden korkacağım bu durumda torpil bile bulmayı düşünüyorum erken elde etmek için ömrümde hiçbir torpil ayrıcalık yaptırmamış ve karşı olan bir insan olarak.sabredecek güzümüz kalmadı psikolojimiz bozuldu çünkü

Yoksa siz de aşı karşıtlarından mısınız? Yapmayın Allah aşkına..
Tabiki aşı karıştı değilim. Ölümcül hastalıkların aşılarını yaptırdım ve cocuklarımada yaptırıyorum. Ama bu tam olarak test edilmemiş bir aşı, yan etkileri seneler sonra bile çıkabilir. Açıkçası biraz çelişkili bir durum. Yapan tabiki yaptırır ben sadece kendi adıma konuşuyorum

Aşı için ben de çok ümitli değilim, mutasyona uğrayan bi virüsle karşı karşıyayız, aşı nasıl işe yarayacak ki.. kendini yok eder falan dediler ama o da hikaye.. bağışıklık kazanmak lazım ama nasıl? Bi süre sonra grip virüsü gibi bişey olacak bizim için belki de. Yine bağışıklığı çok düşük ve kronik hastalığı olan bikaç kişi ölecek her hafta ama gündemimizde olmayacak. Filmde seyretsem yok artık diyeceğim şeyleri yaşıyorum resmen..

Bende birini biliyorum marttan beri "virüs yok, bu dünya ekonomisine bir saldırı (?), Çin'i bitirmek istiyorlar" dedi dedi durdu, herkes evdeyken o toplantılara gitti, herkesle iç içe durdu. Haziran gibi coronaya yakalandı aynı hastalıktan hem annesini hem babasını kaybetti. Ailesine çok üzüldüm ama kendisine üzülmedim. O herkesi tehlikeye atarken onu uyaran arkadaşlarına kızıyordu. Neymiis büyük konuşmayacakmışsın.

Anlıyorum kendi nedenleriniz dolayısıyla haklısınızda. Ama herkesin düşüncesi farklı işte

Kim ki o

İşte asıl benimde aklımdaki buydu. Suan dünyanın hiç bir yerindeki covid 19 aynı değil , her ülkedeki virüs mutasyona uğradı ve uğruyor . Her kıs öncesi yapılan aşılar gibi , oysaki yüz çeşit virüs var o yüzden onlarıda yaptırmak çok gereksiz geliyor bana

Aşının şirketinin çocuk ve kadın ölümlerine dair inanılmaz rakamlarla tazminat ödediğinden, afrikadaki insanları kobay olarak kullandıklarından olabilir belki ?
her aşıda ilaç da yapıldı o testler insanlar üzerinde. ölenlerde oldu .siz hiç ilaç aşı kullanmadınız o zaman bu durumda hayatınız boyunca

Kesinlikle öyle. Sürekli mutasyona uğradığını iddia ettikleri virüse %90 etkili aşı açıklaması nasıl da şaibeli değil mi ? Bu virüs labaratuar ürünü ve maalesef gen seçiyor. Vücutta hangi organı zayıf bulursa ona tutunup devam ediyor yoluna. Tanısı ve hatta tedavisi bile kesin değil şuan, suya yazı yazıyoruz memleketçe...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…