- 3 Ocak 2018
- 4.874
- 13.808
- 208
- Konu Sahibi Mihmandar_34
-
Yalniz benim esimin yorgunlugu bir anlik ihmalsizligi cogu insanin da canini tehlikeye atar. Bunu da bilin. Doguda yasiyoruz biz. 2 dagin arasinda calisiyor gunduz gece nobet tutuyor benim esim.Kültürsüzlük derken? Benim kına gecem de mahalleden birinin yakını vefat etmiş sikayet etmişler daha kınam takılmadan iptal oldu. İyiki de devam etmedi iyi kide şikayet etmişler diyorum, insanların acısı varken bizim gülüp eglenmemize katlanmak zorunda degil ler ben bunu anlarım fakat, gelin damadın en özel günlerinden bahsediyoruz, en özel günü için ne hayaller kurarak o günü beklediler kimbilir zaten ilk ve son günleri 4 saat eglenecekler sadece, bir sürü kalabalığı Eşiniz yorgun diye mahvetmeye de hakkınız yok. , ha sizin için kültür konusuysa bilemeyiz tabi.
Orkestra dediğinde bet sesli piyanist şantör. Yarısını da banttan çalıyor.Sandalye kirası, ses sistemi, orkestra nerden baksan 1500e mal oluyor zaten. Bu fiyata evleneceğini bildiği halde bütçe ayırıp, ekleme yapmıyorlar. Sokağı çöplüğe çevirip, çiğdem çitleyip ortalığı batırıp öylece bırakıp dağılmaları da ayrı sorun.
Valla sirf garip kocam iki gram uyku uyusun diye ben de veririm.Adam 3 4 saatlik uykuyla 13 14 saat calismaya gidiyor. Ustelik bu adam polis ve durdugu nobet noktasi dagin yani basi. Asla uykusuzlugu, bir anlik dalginliga, ihmale gelmeyecek bir yer. Yemin olsun adam 2 sabahtir zombi gibi gidiyor ise. Aciyorum haline. Benim de onda aklim kaliyor.
Hatta bak bir animizi anlatayim. Gecen ay yine boyle 2 gun ust uste dugun oldu. Adam yine az uykuyla ise gitmisti. Nobet kulubesinde bir guvenlik kameralarini gosteren tv bir de normal tv var. Bunlar alt alta. O zaman da sen o an ufacik uyuyakal. Silah sesine gozunu aciyor. Bi bakiyor silahli adamlar var tvde. Hemen disari cikiyor silaha sariliyor pusuya yatiyor falan. Sonra bakiyo kimse yok iceri giriyor. Megersem sen o sersemlikle tv ile kamera tvsini karistir. O an tvde de 15 temmuz darbeyle ilgili goruntuler varmis. Bu silah sesleri falan ordan geliyormus. Bizimki de disarda silahli askerler var sanmis.Simdi guluyoruz o anlattikca ama o zamanlar cok korkmustuk ikimizde. Velhasil uykusuzluk benimkine yaramiyor. Ben 50 degil 150 de veririm
Valla nasıl göbek attırıyor millete aklım almıyor, sanki dj tiestoOrkestra dediğinde bet sesli piyanist şantör. Yarısını da banttan çalıyor.
Söylediklerinizi anlıyorum tabiki doğru olmayabilir ama insanlar özel gün için 4 saat sabredebilir. Cenaze VS şikayet konusunda bunları anlarım fakat türkiyede hatta dünyada okadar olumsuz olaylarla karsılasıyoruzki bu tür olayları büyütmek istemiyorum. Herkesin kültürü farklıdır kimi sokak düğününden keyif alır kimi salondan, suanda Türkiyenin yarısından coğu sokak düğünü yapıyor, sen şimdi çalgı sesinden rahatsız oluyorsun diye insanları kültürsüzlükle bencillikle yargılayamazsın. Ben karsı olmadıgım halde, kına gecem olmadı diyorum cenaze nedeniyle iyiki de olmamıs buna anlayıs gösterebilirim fakat diğer konulardaki düşüncem de benim fikrimSizin kültürünüzde iki göbecik atmak için minik bebekler ağlıyorsa anneler uyutmak için yoruluyorsa ve hasta yaşlılar yataklarında çıldırıyorsa cidden barbar bir kültürünüz var.
Ayrıca işten yorgun gelmek mühim değil demişsiniz ama belki uzun tol şöförü ertesi gün 10 saat yolcu taşıyacak, sizin gürültünüzden uyuyamadı yolda içi geçt uyusu kaza oldu mesela. Olmayacak bir şey mi?
Yada ertesi gün büyük bir ameliyata girecek doktordu mesela. Olamaz mı?
Bu kadar bencil olmayın.
Biz hala hatirladikca guluyoruzAy yazık adama ama güldüm ben de
Akıllı insan işi değil valla sokak düğünü.
Kültürsüzlük derken? Benim kına gecem de mahalleden birinin yakını vefat etmiş sikayet etmişler daha kınam takılmadan iptal oldu. İyiki de devam etmedi iyi kide şikayet etmişler diyorum, insanların acısı varken bizim gülüp eglenmemize katlanmak zorunda degil ler ben bunu anlarım fakat, gelin damadın en özel günlerinden bahsediyoruz, en özel günü için ne hayaller kurarak o günü beklediler kimbilir zaten ilk ve son günleri 4 saat eglenecekler sadece, bir sürü kalabalığı Eşiniz yorgun diye mahvetmeye de hakkınız yok. , ha sizin için kültür konusuysa bilemeyiz tabi.
Aha da bendüğünden nefret ediyorum, keşke nikahtan evlenebilseydim
Siz yine de beddua etmeyinUmuyorum günün birinde birinin en özel günü sebebiyle uykusunu alamamış bir şoförün kullandığı otobüse binmezsiniz, bir hemşirenin doktorun eline düşmezsiniz, çocuğunuz uykusuz olduğu için sinirini ondan çıkaran bir öğretmene denk gelmez, uykusuz bir güvenlik gücü personeline işiniz düşmez..(!)
Siz yine de beddua etmeyin
Siz yine de beddua etmeyin
Neyse arkadasım iyi geceler sahbetimiz tartısmaya dönüşmesin kendi fikrimi belirtmek istedimBeddua???
Türkiye de 75 milyon insan var burdan 3 5 kişi sesini duyamaz benceTüm sokak kınası düğünü sünneti yapanlara sesleneyim o zaman hakkımı helal etmiyorum. Öbür dünyaya kul hakkıyla gidecekler. Nice ah alıyorlar böyle. Ben beddua etmem ama eden de çok.
O özel günlerini kirletmeyi seçmesinler bence
Valla ben de hakkimi helal etmiyorum. Hatta esimin hakki benim hakkimdir. Ben onunkini de helal etmiyorumTüm sokak kınası düğünü sünneti yapanlara sesleneyim o zaman hakkımı helal etmiyorum. Öbür dünyaya kul hakkıyla gidecekler. Nice ah alıyorlar böyle. Ben beddua etmem ama eden de çok.
O özel günlerini kirletmeyi seçmesinler bence
Böyle böyle bitecek bu çağdışı şeyler.Türkiye de 75 milyon insan var burdan 3 5 kişi sesini duyamaz bence
Valla ben okadar cok keyif alıyordum ki sizler de eviniz de camı pencereyi açıp evde egleniyprsunuzdur diye düşünüyordum asıl siz helal edin kız halkınıza girmişiz haberim yokValla ben de hakkimi helal etmiyorum. Hatta esimin hakki benim hakkimdir. Ben onunkini de helal etmiyorum
Beddua etmem pek. Tarzim degil ama hepsinden alacagim olsun obur tarafta
75 milyon mu? Göç aldık göç 175 milyon olduk haberiniz yok. Düşünsenize hergün 1 çift günde 4 saat... neyseTürkiye de 75 milyon insan var burdan 3 5 kişi sesini duyamaz bence
Bu da kafa yani...75 milyon mu? Göç aldık göç 170 milyon olduk haberiniz yok. Düşünsenize hergün 1 çift günde 4 saatte... neyse
Valla ben okadar cok keyif alıyordum ki sizler de eviniz de camı pencereyi açıp evde egleniyprsunuzdur diye düşünüyordum asıl siz helal edin kız halkınıza girmişiz haberim yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?