• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sokak düğünü mü kaldı?

güzel kıvırma, tebrikler.
sokak düğününü de savunmaz ama bir insan ya, ne günlere kaldık.
Kıvırma derken?
Ben sokak düğünlerine laf etmiyorum senin şarkı söylemene mi laf edicem? İstediğin cevap neydi ki?
Sokak düğünlerinden rahatsız olduğumu, ama yapanları da varoş diye küçümsemediğimi anlatıyorum.
Benim gördüğüm sokak düğünleri maddi imkandan salon tutamayıp, dışarda eğlence yapan insanlardı ve ona da bi saat sınırı getirilmesi gerektiğini düşündüğümü söyledim zaten.
Ne günlere kaldık falan ne abartılı tepkilerin var

o zaman onlar da hakaret yiyecekleri hareketler yapmasınlar.
ben sokak düğünü duyduğumda küfür ediyorum mesela, beddua ediyorum. beni saatlerce mutsuz edene bir ömür mutsuzluk diliyorum. kaç kişiden böyle küfür yiyorlar haberleri yok.
oldu canım ben saatlerce bangır bangır milleti rahatsız edeyim, şehre uygun davranmayayım ama bana birileri varoş deyince aaa ne ayıp diyeyim, oldu.
onların yaptığı ayıp değil ama birileri varoş deyince ayıp? bravo.
şu konuda bile mağdur olan suçlu çıkarıldı ya helal olsun.
Ajitasyon yapma ve konuyu saptırma konusunda başarılısın.
Ama okuduğunu anlama konusunda sıkıntın var. O konuya çalışmanı tavsiye ediyorum.

Varoş kelimesi TDK açısından hakaret kabul edilmese de insanımızın en çok kullandığı hakaret sözcüğüdür. O yüzden her yerde kullanırken dikkat etmek gerekiyor ki: Kim daha liberal tartışmasına dönmesin.

Konuya gelince varoş dediğiniz yerde ısrarla durmanızın amacı nedir?
Ben mesela atandığım için durmak zorundayım. Öncesinde İstanbul’un denize 10 dk olan bir yerinde gayet nezih semtte oturuyordum. Israrla durmuyor bence kimse. Kimi maddiyat kimi başka mecbur sebepten duruyor. Velev ki sırf canımız istiyor diye de durabiliriz. Israrla durmak istiyorum çok seviyorum belki semti. Ama insanların varoş olduğunu düşünüyorum olamaz mı? Onlar sokakta düğün yapacak biz rahatsız oluyoruz diye biz mi gideceğiz bu nasıl bir mantık?

Sokakta maddi imkanı olmayan düğün yapar sanıyordum
Meğer bu 100 düğünden 5 tanesi için geçerliymiş
Salon parası vermeyenler dirseklerine kadar altın takıyorlar
Herkes oynuyor bi duvarlar eksik işte 🥴
Bizde yıllarca o gürültüyü çektik en son imza toplandı yasaklandı
Adamlar başka ilçeden geliyordu o meydana geniş diye 🥴

AYRICA varoş kelimesinin sayfalarca açıklama yapılmasının anlamı nedir
herkes gayet iyi anlıyor manasını
belki sizlerde oturabilirdiniz o varoş yerlerde hatta oturabilirsiniz hayat bu ne getirir belli olmaz
bana göre hoş değil ne kadar lüks yerde oturalim şuan kinadigimiz için demek ki cahilliğimiz devam ediyor o zaman kinadigimiz şeyle Aramiz da ne fark var

geliri azsa luks yerlere yetemiyorsa ne yapsın ne yapabilir insanları ayrımcılık yapamak doğru değil heleki o insanları tanımadan etmeden

bide böyle büyükler konusuyor bunlara şahit olmus biri olarak diyorum aileler kınıyor o varoş o fakir kendilerini kaf dağında sanıyorlar siniflandiriyorlar ve bu ailelerin çocukları okulda diğer varoş denen aile çocuklarını eziyor aşalıyor

Bunlar Ne derece doğru burda konu açılıyor markete gittim şu kadara tuttu ev kiram şu kadar diye herkes aynı maddiyata olamayabilir maddi durumu iyi olanlar bile artık zorlanıyoruz derken
varoş yerde durumları iyi olmayan orda yasamak zorunda olanları kınamak dile getirmek doğru değil

şöylede bir şey var kentsel dönüşüm ve imarların gelmesiyle o varoş denen pek çok yerler sitelere lüks yerlere çevrildi şuan oturduğunuz yerler eskiden varoş tabir ettiğiniz yerlerdi ve beğenmediğiniz o insanların arsalarıydı

belki bir ev aldınız ama o kişilere 3 5 daire verildi
ısin birde bu yönü var...her an biraz insanlar ev sahibiniz site sahibi vb..olabilir

ha toplu yerde yaşamakla apartman gibi bahçeli yerlerde yaşamak arasında elbet fark olmalı gürültü ses rahatsız etmeme gibi şeyler toplum kuralları olmalı...gece bilmem kacta davulda dümtek dümtek çalması sesli konuşmak bağırmak çağırmak doğru değil...

Ben mesela atandığım için durmak zorundayım. Öncesinde İstanbul’un denize 10 dk olan bir yerinde gayet nezih semtte oturuyordum. Israrla durmuyor bence kimse. Kimi maddiyat kimi başka mecbur sebepten duruyor. Velev ki sırf canımız istiyor diye de durabiliriz. Israrla durmak istiyorum çok seviyorum belki semti. Ama insanların varoş olduğunu düşünüyorum olamaz mı? Onlar sokakta düğün yapacak biz rahatsız oluyoruz diye biz mi gideceğiz bu nasıl bir mantık?
Mecburi diye bir şey yok altınızda araç varsa her yer yakın olur size bir saat kadar da mesafe değildir sonuçta, kafam rahat olsun diyecekseniz.

Maddiyat gözüyle hiç bakamıyorum çünkü maddi gücü yetersiz olan kimse mahallesine varoş tabiri kullanmaz der ki : ses kirliliği beni mahvediyor ki zaten z kuşağı bu alt kültürü sevmediği için bu düğün kültürü de son bulacak yakındır.

Son olarak bir meslektaşıma varoş ayrımı yapmasına ayrıca üzüldüm ki en alt tabaka öğrencileriniz bile olmuştur kültür yakışması/ayrımı yapmayı doğru bulmuyorum.

Konunun ana fikri varoşluk değil ses kirliliği..

Son düzenleme:
En yakın arkadaşım Bağcılar’a atandı ama orada yaşamak hiç gündeminde olmadı. Daha yakın olan Bahçelievler tarafında nispeten nezih bir semtte 1+1 daire tuttu. Herkesin gücü yetmeyebilir hele ki şu dönemde ama tercih hakkı elinde olan insanlar sırf daha ucuz diye hayat kalitesini düşürebiliyorsa sonucunu da göze almalı. Keşke insanlar düşünceli olabilse de bunlar konuşulmasa hiç.

Son olarak bir meslektaşıma varoş ayrımı yapmasına ayrıca üzüldüm ki en alt tabaka öğrencileriniz bile olmuştur kültür yakışması/ayrımı yapmayı doğru bulmuyorum.

Bu bir kültür. Öğrenilen belki aktarılan bir şey. Doğuştan sahip olunmuyor dışarıda düğün yapılma durumuna. Bu sebeple en alt tabaka öğrencime karşı böyle bir yakıştırma yapmam. Varoşluk=alt tabaka demek değildir. Öğrenilmiş davranıştır. Benim öğrencilerim ise onların zihinleri tertemiz. Güzelliklerle doldurulmaya müsait. Eğitim ile bu hataları yapmayacak toplum içinde nasıl yaşaması gerektiklerini öğrenecekler inşallah.
Sokakta eğlence düzenleyen YETİŞKİN insanlar içinse varoş sıfatım hala geçerli.

Ayrıca yine şuna katılmadığımı belirtmeliyim. Ben biz istediğimiz yerde yaşayabiliriz . Bu varoş kültürü normal olmayan bir kültür. Ben 1 saat uzaklıkta bir yere haftanın 5-6 günü gitmek zorunda değilim. Ama onlar değişmek ve toplama uyum sağlamak zorundalar. Bu yüzden buradaki daha uzağa git, oradan taşın, maddiyatla alakası yok düşüncelerini doğru bulmuyorum. Maddiyatı kötü de olsa bunu eleştirebilir gayet bu cümleyi kurabilir kişi.

Bu bir kültür. Öğrenilen belki aktarılan bir şey. Doğuştan sahip olunmuyor dışarıda düğün yapılma durumuna. Bu sebeple en alt tabaka öğrencime karşı böyle bir yakıştırma yapmam. Varoşluk=alt tabaka demek değildir. Öğrenilmiş davranıştır. Benim öğrencilerim ise onların zihinleri tertemiz. Güzelliklerle doldurulmaya müsait. Eğitim ile bu hataları yapmayacak toplum içinde nasıl yaşaması gerektiklerini öğrenecekler inşallah.
Sokakta eğlence düzenleyen YETİŞKİN insanlar içinse varoş sıfatım hala geçerli.

Ayrıca yine şuna katılmadığımı belirtmeliyim. Ben biz istediğimiz yerde yaşayabiliriz . Bu varoş kültürü normal olmayan bir kültür. Ben 1 saat uzaklıkta bir yere haftanın 5-6 günü gitmek zorunda değilim. Ama onlar değişmek ve toplama uyum sağlamak zorundalar. Bu yüzden buradaki daha uzağa git, oradan taşın, maddiyatla alakası yok düşüncelerini doğru bulmuyorum. Maddiyatı kötü de olsa bunu eleştirebilir gayet bu cümleyi kurabilir kişi.
Maddiyatla alakası yok zaten. Zengin olup da varoş olan da var. Hiç mi görmediniz görgüsüz, milleti rahatsız eden zengin bir para babasını?
Ben orta halli bir ailenin kızıyım, tüm ailemiz de bizim gibi. Aramızda zengin olan yok. Ama hiçbirimiz etrafımızı umursamadan yaşamaya kalkmıyoruz. Benim keyfim keyif ama başkasını rahatsız edemem. Mesela kardeşimin sünnetini bile uygun bir kır bahçesinde yapmıştık. 20 sene öncesinde oluyor bu da. Ta o zaman sokakta düğün yapmayı kesti geniş ailem.
Apartman yaşantısına uygun olmayan davranışları sergilemiyoruz. Buna da hakkımız yok, bitti.
Bir de varoş diye tabir edilen insanların varlığı değil de diğer kesimin varlığı çoğalırsa huzurlu, rahat bir toplum yaşamı mümkün olur. Aksi durumda bu konuda duyar gösterenler bile yaka silker hale gelir, hayat çekilmez olur.

Sokakta maddi imkanı olmayan düğün yapar sanıyordum
Meğer bu 100 düğünden 5 tanesi için geçerliymiş
Salon parası vermeyenler dirseklerine kadar altın takıyorlar
Herkes oynuyor bi duvarlar eksik işte 🥴
Bizde yıllarca o gürültüyü çektik en son imza toplandı yasaklandı
Adamlar başka ilçeden geliyordu o meydana geniş diye 🥴
Gayet güzel bir semtte oturuyorum merkez ama merkez ilçe diye geçer bulunduğum yerin en iyi semtti herşey burada diyelim devlet daireleri vs işlek ve kalabalık ama sokak düğünu var mı deseniz maalesef var hatta bir ara oturduğum sitede havuz başında yapanlar oluyordu artik yapmıyorlar .

Burada ki düğünler salon düğünü kadar masraf yapıyorlar,yemeği,pastası,tatlisi,solist,çalgısı,masası sandalyesi vs hepsinde son model arabalar,altınlar maddi durum gayet iyi yani.

Maddiyatla alakası yok zaten. Zengin olup da varoş olan da var. Hiç mi görmediniz görgüsüz, milleti rahatsız eden zengin bir para babasını?
Ben orta halli bir ailenin kızıyım, tüm ailemiz de bizim gibi. Aramızda zengin olan yok. Ama hiçbirimiz etrafımızı umursamadan yaşamaya kalkmıyoruz. Benim keyfim keyif ama başkasını rahatsız edemem. Mesela kardeşimin sünnetini bile uygun bir kır bahçesinde yapmıştık. 20 sene öncesinde oluyor bu da. Ta o zaman sokakta düğün yapmayı kesti geniş ailem.
Apartman yaşantısına uygun olmayan davranışları sergilemiyoruz. Buna da hakkımız yok, bitti.
Bir de varoş diye tabir edilen insanların varlığı değil de diğer kesimin varlığı çoğalırsa huzurlu, rahat bir toplum yaşamı mümkün olur. Aksi durumda bu konuda duyar gösterenler bile yaka silker hale gelir, hayat çekilmez olur.
Maddiyatla alakası yok diyenlere katılmıyorum derken Son kısımda bahsettiğim şey şuydu aslında. Maddiyatla orada yaşamanın ilişkisi var. Yani gidip şuan Kadıköy’de 15 bin tl kirada oturamam.

Yoksa tabii ki bu yaşattıkları kültürün maddiyatla alakası yok. Zengini orta hallisi fakiri farketmez bu bir kültür. Bunun parayla alakası yok.
Burada yaşıyor olmamızın Maddiyatla alakası yokmuş gibi git taşın denmesini doğru bulmuyorum demek istedim. Sizin nezdinizde düzelteyim yanlış anlaşılmasın. 1 saat mesafe bile olsa yakıtın litresi arşa ulaşmışken mecbur muyum başka yerde oturup her gün o kadar masraf yapmaya? Değilim. Bu taşın zihniyetine karşıyım. Onlar değişecek bizim gitmemiz değil çözüm.

Maddiyatla alakası yok diyenlere katılmıyorum derken Son kısımda bahsettiğim şey şuydu aslında. Maddiyatla orada yaşamanın ilişkisi var. Yani gidip şuan Kadıköy’de 15 bin tl kirada oturamam.
Yoksa tabii ki bu yaşattıkları kültürün maddiyatla alakası yok. Yaşamamızın Maddiyatla alakası yokmuş gibi git taşın denmesini doğru bulmuyorum demek istedim. Sizin nezdinizde düzelteyim yanlış anlaşılmasın. 1 saat mesafe bile olsa yakıtın litresi arşa ulaşmışken mecbur muyum başka yerde oturup her gün o kadar masraf yapmaya? Değilim. Bu taşın zihniyetine karşıyım. Onlar değişecek bizim gitmemiz değil çözüm.
Yok ben alt tabaka gelir grubundan bahsetmişsiniz ya, onu demek istedim zaten. Gelir durumuyla alakasının olmadığını demek istedim.

Hirsizlik ayrı bir şey varoş ayrı

Hırsızlık suçtur varoşluk koşulların getirdiği durumdur halen hakaret ediyorsunuz

Siz hangi kraliyet ailesinin mensubusunuz
Hangi koşullar anlamadım?
İnsanları rahatsız edercesine gece geç saatlere kadar müzik çalmayı kabullenelim mi???
Ben şok ben iptal arkadaşlar ya.
Hırsızlık birinin malını çalmaktır bu da zamanını konforunu çalmak değil mi?

Salon tutmadım kapı önünde düğün yaptım diye varoş mu oldum şimdi. Kendinizi neden bu kadar yukarda görüyorsunuz ?
İnsanları çaldığım yüksek ses müzikle rahatsız etmiyorum, rahatsız etmeyi normal saymıyorum diye yukarı da mı görmüş oldum kendimi?

Back
X