Sokak köpekleri.. :(

Sngr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2012
133
0
26
Bolu
Arkadaşlar belki kiminiz icin önemsiz olabilir ama bugün ciddi bir deneyimim oldu, kendim köpek beslememe ragmen bugün markete gitmek eziyet oldu peşime takıldı koca koca köpekler allahım nasıl korktum bir ara uzaktaki insanlara bagırdım Ağlayarak geldim eve her adım başı bir köpek ne yapacagımı bilemedim birkaç kişi kurtardı birisi posetime saldırmaya calıstı bu korkumu nasıl aşabilirim yada ne yapabilirim

merak etmeyin onlarda sizin kopeginiz gibi kopek.anarsist degiller yani. heyecan yapmayin, kosmayin.korktugunuzu belli etmeyin. biliyorsunuz hayvanlar duyulari le hareteke gecer. kokrtugunuzda salgiladiginiz koku, yada kacarak kovalanmak istediginize dair refleks hayvani harekete gecirir.

geçmiş olsun canım ama birazdan hayvan düşmanı bir cani ilan edilebilirsin.

benimde evde köpeğim var ayrıca dışardaki sokak köpekleriylede çok iyidir aram sokak köpeklerine korktugunuz belli etmezseniz ve onlarla ilgilenmeden direk yürürseniz asla bişi yapmazlar hoş korktugunuzu bilseler bile iki havlarlar siz hoşt deseniz hemen kaçarlar çünkü onlar sokakta onlara dayak atan insanlara alışkın oldugu için insan görünce hemen kaçar ve korkarlar insanoğlundan gerçekten nefret ediyorum

dikkat ettinizmi bilmem. sahibi olan kopek ile sokak kopeginin bakislari ne kadar farkli. sahipli olan kopekler daha korkusuz bakiyo sokak kopeklerinin bakisi ise can yakici ve ezik.

geçmiş olsun canım ama birazdan hayvan düşmanı bir cani ilan edilebilirsin.

Konu sahibi köpekler hakkında kötü bir şey dememiş ki.. Bu durumda kimsenin onu 'hayvan düşmanı cani' ilan etmeye hakkı yok. Köpekler candır tatlı hayvanlardır, bu kesin. Bu korku da küçüklüğümüzden geliyor. Ailelerimiz, çevremiz bizi o yönde korkutuyor 'Bak köpek seni yakalarsa ısırır' gibisinden.. Büyüyünce de sorun oluyor. Özellikle sokak köpeklerine karşı. Önemli olan onlara güzelce yaklaşabilmek, kesinlikle korktuğunu belli etmemek.. Böyle böyle alışırsın.

Ben çok üzülüyorum köpeklerin sokaklarda çok olduğu için katledilmesine.. Yazık onlarında yaşamaya hakkı var. Gerçi bu pis hayatta nasıl yaşayacaklarsa.. Gerçekten insanlar çok kötü.

dikkat ettinizmi bilmem. sahibi olan kopek ile sokak kopeginin bakislari ne kadar farkli. sahipli olan kopekler daha korkusuz bakiyo sokak kopeklerinin bakisi ise can yakici ve ezik.

sokak köpekleri hüzünlü bakar çünkü onların başını okşayacak birileri yoktur dışardaki şımarık çocuklar taş atar iki 3 bayan ayyy ıyyy ööö deyip kaçar büyük olan adamlar hoşt der yada tekme filan atar.. oysaki onlar insanlara asla zarar vermezler kendi hallerinde buz gibi sokaklarda dolaşırlar belki çöpten küflenmiş ekmek yada bozuk et çıkabilir diye her yeri gezerler...insanlarımız çok cahil bu dünyada yaşamaktan utanıyorum zaten

Cok tesekkürler arkadaslar daha önce korkmazdım hatta yaklasır oksamaya calısırdım ama neden böyle oldu anlamıyorum gercekten korkuyu hissediyorlar elim ayağım titredi bnm bugün

Cok tesekkürler arkadaslar daha önce korkmazdım hatta yaklasır oksamaya calısırdım ama neden böyle oldu anlamıyorum gercekten korkuyu hissediyorlar elim ayağım titredi bnm bugün

Poşetlerinize saldıracak kadar cesaret gösterdilerse açlıkları dayanılmaz noktadadır. Normalde sokak köpekleri dokunmazlar insana. Bulunduğunuz çevrede hayvan severlerle küçük bir organizasyon yapın, geceleri belli noktalara yiyecek bırakın, karınları tok olduğu zaman yanaşmazlar.

sokak köpekleri hiçbir şey yapmaz canım.

emin ol güvenebileceğin, en tehlikesiz canlılardan..

sadece aç oldukları için yardım beklerler.

yemek artıklarınızı çöpe atarken ayırıp başka yere atarsanız gündüz de çok yaklaşmıyorlar..

Son düzenleme:

Evet Attraente'ye katılıyorum.
Benim yaşadığım yer şehrin dışında, insanların köpekleri sokaklara bırakıp kaçtıkları bir mahalle.Ben asla yemek dökmem, tavuk kemikleri, atık et parçaları,bayak ekmekler,artık et suları asla çöpe gitmez. bir poşete biriktirir kopeklerin yemesi için ayırırım. Onları doyururum.
Cocukken birden fazla köpek tarafından ısırıldım ama onlardan korkum yok.Gözlerinin içine sevgiyle bakınca seni takip etmeye başlıyorlar ben bunu çok şirin buluyorum ve asla korkmuyorum.
Onların size hiçbir zararı olmaz, eğer bir köpek normalde baglı duruyorsa ve bağından boşta ise o köpekten korkun bence.

Amcam da bugün site içinde bulduğu bir köpeği iş yerine getirmiş, yavru daha oynamak istiyor sağa sola koşuyor kendine bakamayan bu hayırsız amca inşallah bu minik yavruya bakabilir.. :26:
Onun haricinde bende biraz korkarım ama korktuğumu belli etmem geçer giderim yanından, geçen sene hiç unutmam bir AVM' nin önünde sevdiceğimi bekliyorum güvenlik görevlisinin elinde de irice bir köpek, ilgim var ya köpeklere bakıyorum böyle, o da bana bakıyor sonrdan fark ettim birbirimizin gözünün içine bakıyormuşuz, sonra ben çevirdim kafamı, sonra ne olduysa tekrar baktım köpeğe, yine bir bakışma faslı derkeeeen, hırlama haaavv diye bir atlayış, görevli tasmasından tutup çekti sakin ol oğlum diyerek gezdirmeye başladı, ki bende tepki sıfır, hayvan bakışlarımdan rahatsız oldu muhtemelen, o an nasıl baktıysam hayvancağıza, potansiyel tehlike olarak algıladı sanırım beni..

of benim de büyük derdim bu malesef bu yüzden öyle her yere rahatça gidemiyorum.hayatımı etkileyen birşey bu benim. bir çare bulmayı çook isterdim.

Poşetime saldıracak bir sokak hayvanı görsem korkup kaçıp buralarda çare(?) aramaya kalkmak yerine bu duruma geldiklerine göre ne kadar aç ve çaresiz olduklarını düşünüp üzülür,bir şeyler yapmaya çalışırdım açıkçası.
Hayvan beslediğinizi söylemişsiniz.
Sevdiğiniz hayvanınızın açlıkla kıvrandığını düşünün.
Herkes artık yemeğini çöpe atmak yerine çöpün yanına bıraksa,onlar da bu soğuklarda bir de açlıkla mücadele etmese.
Ayrıca açken daha çok üşüyor güçsüz kalıyor hayvanlar.

Eğer ben bunları yapmam umrumda da olmaz bana bulaşmasınlar yeter derseniz belediyeye şikayet edin.
Alır ormanın dibine atarlar onlar da kendi başlarına yardım edeceklerini ümit edip yanlarına gidecekleri bir insan evladı bulamadan açlıktan ölürler.
Ya da belediye bir iğne atar uzaktan,neresine gelirse,hayvanlar da oracıkta ölür.
Ölü hayvanın da kimseye zararı(!) olmaz.

Sitede bununla ilgili bir sürü konu açılıyor, korkuları yenmek için,hayvanlara yardım etmek için bir sürü öneride bulunuyoruz ama uçup gidiyor hepsi.

2 liralık çorbalık tavuk ve 6-7 bayat ekmekle onlarca hayvan doyuyor, açlık hiç bir şeye benzemiyor. İnsanlar onların neden bu duruma geldiğini değilde sadece olmamalarını istiyorlar.

Hayvan bakmak da hayvan severlik kriteri değil, evdeki hayvanını bakıp, diğerleri yokmuş gibi yaşamak nasıl bir şeydir bilemiyorum.

Ben açı,yaralıyı, hastayı görmeden evime gidemiyorum, görüyorum ve yardım etmek zorunda hissediyorum kendimi. Gece yarıları kulağım hep dışarıda oluyor, uzaktan sesini duyduğum nice hayvanı aramışımdır sabahlara dek sadece bir el atın diyoruz, hayvanlar aç diyoruz anlatıyoruz ama anlaşılamıyoruz ......

Ben de beklenen cevabı verdim o yüzden zaten.
Şahsen türcü bir empati yeteneğim olacağına,hiç empati yeteneğim olmasın,daha iyi.
Zira türcü bir empati,türcü bir vicdan çoğu zaman diğer türlerin katline sebep oluyor.
Her şey insanlar için düşüncesi hiçbir şeyden habersiz,tek suçları herşeyin onlar için olduğu tür tarafından evcilleştirilmek olan diğer canlıların hayatlarına mal oluyor.

Poşetinize saldırmaları ne kadar aç olduklarını gösterir..Eğer evinize yakın bir yerde olmuş olsaydı olay, aşağıya biraz yemek götürüp koyduğunuzda bir daha o sokaktan geçerken sizi rahatsız etmediklerini,hatta minnettar gözlerle baktığını görebilirdiniz.

Konuyu yine carpıtmış bazı arkaadslar nereden biliyorsunuz bunları yapmadığımı hayret birsey egolarınızı tatmin edicek yorumları kendinize saklayın ben o gün sadece cok korktum belediye sikayet etme gibi niyetim olsa ki bunu asla yapmam zaten burada konu acmazdım. Bir arkadas cani ilan edileceğimi söylerken cok haklıymıs.

Son düzenleme:
Belki berbat bir günümdeydim bunları bilmeden yorum yapıyorsunuz evet evde bir köpeğim var ve onu cok seviyorum sokaktaki hic bir köpekten korkmazdım aksine sevgiyle yaklasırdım bunu belirttim zaten fakat o gün ne olduysa oldu bu durumun devam etmesinden endiselenip yardım istedim yukarda beni insafsızca yargılayan arkadas be insaf diyorum sana sadece..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…