Arkadaşlar belki kiminiz icin önemsiz olabilir ama bugün ciddi bir deneyimim oldu, kendim köpek beslememe ragmen bugün markete gitmek eziyet oldu peşime takıldı koca koca köpekler allahım nasıl korktum bir ara uzaktaki insanlara bagırdımAğlayarak geldim eve her adım başı bir köpek ne yapacagımı bilemedim birkaç kişi kurtardı birisi posetime saldırmaya calıstı bu korkumu nasıl aşabilirim yada ne yapabilirim
benimde evde köpeğim var ayrıca dışardaki sokak köpekleriylede çok iyidir aram sokak köpeklerine korktugunuz belli etmezseniz ve onlarla ilgilenmeden direk yürürseniz asla bişi yapmazlar hoş korktugunuzu bilseler bile iki havlarlar siz hoşt deseniz hemen kaçarlar çünkü onlar sokakta onlara dayak atan insanlara alışkın oldugu için insan görünce hemen kaçar ve korkarlar insanoğlundan gerçekten nefret ediyorum
geçmiş olsun canım ama birazdan hayvan düşmanı bir cani ilan edilebilirsin.
dikkat ettinizmi bilmem. sahibi olan kopek ile sokak kopeginin bakislari ne kadar farkli. sahipli olan kopekler daha korkusuz bakiyo sokak kopeklerinin bakisi ise can yakici ve ezik.
Cok tesekkürler arkadaslar daha önce korkmazdım hatta yaklasır oksamaya calısırdım ama neden böyle oldu anlamıyorum gercekten korkuyu hissediyorlarelim ayağım titredi bnm bugün
Poşetlerinize saldıracak kadar cesaret gösterdilerse açlıkları dayanılmaz noktadadır. Normalde sokak köpekleri dokunmazlar insana. Bulunduğunuz çevrede hayvan severlerle küçük bir organizasyon yapın, geceleri belli noktalara yiyecek bırakın, karınları tok olduğu zaman yanaşmazlar.
Poşetime saldıracak bir sokak hayvanı görsem korkup kaçıp buralarda çare(?) aramaya kalkmak yerine bu duruma geldiklerine göre ne kadar aç ve çaresiz olduklarını düşünüp üzülür,bir şeyler yapmaya çalışırdım açıkçası.
Hayvan beslediğinizi söylemişsiniz.
Sevdiğiniz hayvanınızın açlıkla kıvrandığını düşünün.
Herkes artık yemeğini çöpe atmak yerine çöpün yanına bıraksa,onlar da bu soğuklarda bir de açlıkla mücadele etmese.
Ayrıca açken daha çok üşüyor güçsüz kalıyor hayvanlar.
Eğer ben bunları yapmam umrumda da olmaz bana bulaşmasınlar yeter derseniz belediyeye şikayet edin.
Alır ormanın dibine atarlar onlar da kendi başlarına yardım edeceklerini ümit edip yanlarına gidecekleri bir insan evladı bulamadan açlıktan ölürler.
Ya da belediye bir iğne atar uzaktan,neresine gelirse,hayvanlar da oracıkta ölür.
Ölü hayvanın da kimseye zararı(!) olmaz.
Sitede bununla ilgili bir sürü konu açılıyor, korkuları yenmek için,hayvanlara yardım etmek için bir sürü öneride bulunuyoruz ama uçup gidiyor hepsi.
2 liralık çorbalık tavuk ve 6-7 bayat ekmekle onlarca hayvan doyuyor, açlık hiç bir şeye benzemiyor. İnsanlar onların neden bu duruma geldiğini değilde sadece olmamalarını istiyorlar.
Hayvan bakmak da hayvan severlik kriteri değil, evdeki hayvanını bakıp, diğerleri yokmuş gibi yaşamak nasıl bir şeydir bilemiyorum.
Ben açı,yaralıyı, hastayı görmeden evime gidemiyorum, görüyorum ve yardım etmek zorunda hissediyorum kendimi. Gece yarıları kulağım hep dışarıda oluyor, uzaktan sesini duyduğum nice hayvanı aramışımdır sabahlara dek sadece bir el atın diyoruz, hayvanlar aç diyoruz anlatıyoruz ama anlaşılamıyoruz ......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?