sokakta kına ??

onlarda sokakta olmasını uygun buldu
ama ben emin değilim siz olsanız sokakta yapar mıydınız
genellikle sokakta olanlar daha eğlenceli diyorlar ama ben emin değilim işte

Kucumsenecek birşey yok bence, son zamanlarda kınalar kapali ortamlarda özene bezene organizasyonlarla yapılır oldu, çevrede rahatsız olacak kimse dışarda yapabilirsiniz, hem oradakiler de alisiktir, daha çok kendi tarafınıza yapacaksınız nasilsa

ordakiler öyle yapıyor evet, ama ben emin değilim
ordaki organizasyonlar istanbula göre daha pahalı
siz olsanız ne yapardınız

abimin kınası sokakta olmuştu başka şehirde biz ailecek Istanbul'dan gitmiştik biraz garip gelmişti ama güzel eğlenceli olmuştu biz alışkın olmadığımız için ilginç gelmişti yoksa bence sorun yok küçümsemek de kimsenin haddine değil bence

Ben kınamı memleketimde, sokakta yaptım. Hem de bütçeden falan alakasız, öyle istediğim için. Komşular da aile gibi zaten, rahatsız olacak kimse yoktu, hazırlıklar hep birlikte yapıldı. Ve gerçekten de çok eğlendik, çok rahattı. Benden sonra evlenenler de mahallede kutlama yaptı benimki çok hoşlarına gittiği için. Yer müsaitse tavsiye ederim.

sizce yer mi tutsam yoksa sokakta mı yapsam
gerçekten emin olamıyorum

Çevrede tüm komşular davetliyse olur ,hep birlikte eglenirsinkz. İstanbul da bu neden sinir bozucu ben söyleyeyim.hic tanımadığın yan komşun öğlen başlıyor ve gece 12 ye kadar son ses müzik çalıyor.sen tabiki davetli değilsin bu ses nedir düğün mı kına mı sünnet mı ondan bile bı haberin.bu sebeple mutluluğunu paylasamadigin insanların sesine de tahammül edemiyorsun. Küçük yerlerde sorun olacağını sanmıyorum

ordakiler öyle yapıyor evet, ama ben emin değilim
ordaki organizasyonlar istanbula göre daha pahalı
siz olsanız ne yapardınız

Ben Çorlu da otursam sokakta yapar hiçte cekinmezdim canım mekana vereceğim parayla da , kınayı daha çok renklendirmeye bakardim. Benim üniversiteden evlenen arkadaşlarım da kendi memleketlerinde kapı da yaptılar

sizce yer mi tutsam yoksa sokakta mı yapsam
gerçekten emin olamıyorum
Ben düğün salonlarından falan pek hoşlanmıyorum açıkçası. O yüzden sokakta yapın derim. İsterseniz bir organizasyon şirketiyle anlaşıp çiçekler, tüller, masalar, sandalyeler de ayarlayabilirsiniz, isterseniz zevkinize göre süslemeleri kendiniz de yapabilirsiniz. Güzel bir ortam hazırlayabilirsiniz. Bizimki dışarıda ve yemekliydi. Yurtdışından misafirlerimiz, milletvekili konuğumuz falan vardı, öyle söyleyeyim. Yine de bütçe olarak salondan daha uyguna gelir bence.

Ben Çorlu da otursam sokakta yapar hiçte cekinmezdim canım mekana vereceğim parayla da , kınayı daha çok renklendirmeye bakardim. Benim üniversiteden evlenen arkadaşlarım da kendi memleketlerinde kapı da yaptılar
sokakta olunca güzel geçiyor mu

Şahsen ben sokakta kına falan yapsam kendi kendimden utanırım insanlara rahatsızlık verdiğim için. Düğün sahibi ve yakınları eğleniyor olabilir ama komşuları düğün müzikleri dinlemeye mecbur bırakmak çok yanlış bir davranış. Kaldı ki gürültüyü sadece 2 -3 apartman yada komşu değil tüm mahalle çekiyor. Düğün sahibinin eğlenmesi gürültü çıkarması hak ama evinde sessizce oturup kafa dinlemek isteyenin hakkı hak değil. Küçük te olsa bir yerde yapmak daha mantıklı.

trakyada herkes genellikle kapi onunde yaptigi icin orda kimse rahatsiz olmuyor aksine hoslarina gidiyor mutlu oluyorlar.yani rahatsiz etme secenegi orrda gecerli degil.cunku bir komsunun dugunu varsa, herkes butun mahalle o dugune katilir.istanbuldaki gibi mesafeli soguk değiller.yakin ve paylasimcilar.yasam tarzi da insanlarida istanbul dan cok farkli.o yuzden onlara normal gelen burada anormal emin olun.ben edirneliyim 13 yildir istanbulda yaşıyorum.burda olsa garip kacar cok tuhaf gorunur ama orda normal.ben kina gecemi ogretmen evinin bahcesinde yapmistim.tabi tercih meselesi ben tercih etmemistim.ama yapan cok var

uygun biyer varsa içine siniyorsa gayette güzel olur agzı olan konuşur cnm önemli olan bu tarz size uygun mu buna karar ver istersen nişanlın ilede konuş kasacak bi durum yok yani biz düğün salonunda yaptık mesela ama söle güzel açık alan olsaydı bende dışarda yapardım vala etrafımızda yapan olduğu için yadırganacak bi durum değil bizde :)

Bence hoş olmuyor...

Onun yerine bahsettiğiniz salonu ayarlayın. Orkestra yerine de kendi belirlediğiniz müzikleri çalın laptop falan götürüp.

Dipdibe olmak sokakta olmasından iyidir bence. Oranın adetleri öyle olabilir ama nişanlınızın ailesi oralı değil. Garipsemeleri çok normal...

Siz bile garipseyeceksiniz...

Herkes maddi durumuna şartlarına göre birşeyler yapmaya çalışıyor, bence küçümsemek bunların lafını etmek ayıp birşey. Bütçeniz 90 kişilik yere yetiyorsa orada yapın, ama sıkışık olacak diyorsanız mecbur sokakta olacak. Kimse keyfinde yapmıyor ki mümkün olsada Çırağan sarayında yapsak yani :))

Sokakta yapılan düğün, asker uğurlaması gibi şeylere karşıyım, yasaklanması taraftarıyım. Bütün mahalle tanıdık kimse şikayet etmedi diye bencilce bir bahane günümüzde kabul edilemez artık bence. Bence de ayrı bir yer tutun.

sokakta olunca güzel geçiyor mu

Trakyada yaygın sokak düğünü çok iyi biliyorum. Tamamen sizin beklentinizle alakalı.oldum olası buradayim açıkçası nefret ederim. Kimisi eğlenceli buluyor ama sırf çevre gürültüsü. Yazın şöyle bir rahatca uyuduğumuzu bilmem. Hele haftasonu erken uyuma şansınız sıfırdır o derece yaygin. Bu sene hiç görmedim ama yasaklandığına dair söylentiler var. İyice araştırın yine önceden. Ufak bir salon tutmanız daha mantıklı. Sizin için de kültür farkı olmasın. Sokak düğününe önüne gelen geliyor çünkü. İki davul gelsin dolar meydana romanlar mesela :)

Dediğiniz gibi Burada kınalar sokakta veya açık bir alanda olur genelde. Yadırganacak bir durum göremiyorum. Herkes alışmış bu duruma şikayet eden de duymadım hiç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…