sokakta kına ??

Erkek tarafını bilmem de rahatsız ettiğiniz insanların ne diyeceğini biliyorum. Zamanında bu dertten muzdarip biri olarak gittim en sessiz semte taşındım İzmir'de. Kedi köpek sesinden başka şey duymuyorum.

Bence sokakta yapmayin. Sonucta orda maneviyata atfedilmis sarkilarla aglayacaksiniz. Sokakta aglayip sonra oynamak hos bir goruntu degil

Kuzum kuzenim mişanı çorluda sokakta oldu geçen yaz
Polisle uğtaşmaktan bişey anlamadı kimse delinin biri dağılana kadar polis çağırdı
Mahallenin gençleri damadı ayrı kpi ayrı sıkıştırdı para istedi
Uzuuun masalar kurulmuştu bohçalar için birde bohçaları çalmak için uğraşan teyzelere bekçilik yaptım

Sokakta düğüne kınaya mişana hayır haftaiçi yap ıcız yerde yap sokakta yapma

Bizde çok şikayet geçtik çeşitli sebeblerden ötürü artık ciddiye almıyorlar bizi

Tavsiyem çok aramayın bizim gibi olursunuz

çorlu yi bilmiyorum etrafı nasıl rahatsız olunur mu ama şehirlerde ozellikle sokakta yapanlara çok kızıyorum çünkü rahatsızlık veriyorlar öğrencisine bebeğine hastasına işi olanına vs.

Atesli silah vs kullanmamak sartiyla belediyeden izin alip yapiyorsunuz bu aktiviteleri. Sikayet falan edilirse dert etmeyin cunku izinle yaparsiniz olur biter.

Ben anne tarafindan balikesir gonenliyim. Baba tarafindan ayvalik. Ayvalik degil ama gonende butun her sey sokaktadir. Corlu ile benzer yerlesikleri var gonenin. Sokakta yapilmazsa yadirganiyor. Sunnet asker nisan kina dugun... "suna bak sosyeteye karismis da salonlarda eglence yapiyor. Bizi de begenmez artik" diyip gitmiyorlar bile.

Bana cok tuhaf geliyor hani ama orda oyle alisilmis.

Bu salom kinalari son 3 yilin modasiii. Ben kucukken ank da da olurdu sokakta. Mahalle ortamina baglii. Bi iki tanesine gidip gorme sansiniz varsa ne ala. Yemek sunacaksaniz o ortam oynalinacak ortam duzgun olursaa cokta guzel olur bence

Sokak dugunu kinasi asker ugurlamasi kisacasi sadece belirli bireyleri ilgilendiren kutlamalarin halka acik yerlerde olmasinin mantigi nedir anlamiyorum. Artik otel motel yoksa bile her yerde dugun salonlari var. Temiz temiz yapsin herkes eglencesini kimseyi rahatsiz etmeden

Durumunuzun olmamasi mahalle sakinlerini ilgilendirmiyor.. sokak da sizin memleketiniz degil.. o sokakta hastasi, yaslisi, ogrencisi, bebegi yiginla insan yasiyor ve hic biri sizin ozel gununuz oldugu icin buna katlanmak zorunda degil.. yeni hayatiniza bir cok insanin bedduasini alarak girmemek icin tavsiyem salon tutun..

Ben sokakta yaptım. Kapımın önünde. Lojmanda ailem. Bir yer tuttuk önce ama sıcakta insanları bunaltmak istemedim. Kapımın önü müsaitti. Tanıyan tanımayan konu komşu yoldan gecen herkes geldi. O kadar güzel oldu ki hala herkes konuşur. Neden biliyormusun ben öyle istedim. Kimse küçümser mi diye düşünmedim bile. Tavsiyem gönlün nasıl istiyosa öyle yap.

Siz ne istiyorsunuz? O önemli.. Eğer böyle bir şey için nişanlınız sizi küçümseyecekse bir kere daha düşünün derim.. Sokakta yapılan eğlenceler silahsız olduğu sürece bence güzel oluyor..

Bence kına gecesi kız evinde olmalı ,kapının önünde ohh misss, organizasyon süsleme vs pek ala kapının önünde de olur ,emin ol evinde yapan bir tek sen değilsin .. erkek tarafı yadirgarsada yadirgasin sadrazam torunu değil ya? Bence böyle düşünmeniz çok üzücü ,belki maddi durumunuz el vermiyor mecburiyetten kapı önünde yapacaksınız .? Yadirgarlar diye ailenizi kendinizi sitresi sokmaya değermi ?

geçen yaz bizim binada 17 yaşında bir çocuğun cenazesini kaldırdık,
aynı gün sokakta düğün vardı, düşünün evde kuran okunuyor, gencecik bir çocuğun cenazesi çıkmış, evin içinde çalar gibi a be kaynana çalıyor.
kadın (çocuğun annesi) balkondan atlayacaktı zor tuttular, nasıl feryat figan bağırıyordu yeter yeter içim yanıyor yeter, ölüye saygınız yok mu diye...
polisi aradık, en az 45 dk sonra geldi kavga kıyamet susturdular müziği ama onca insan toplanmış kendileri çalıp söyleyerek devam ettiler.
aldıkları o kadar bedduadan sonra o çiftin evliliği nasıl devam ediyordur merak ediyorum.
o yüzden genele yazayım burda, yapmayın etmeyin, bütün mahalle sizin mutluluğunuza ortak olmak zorunda değil, belki o gün yakınını kaybeden, hastası olan, yaşlısı olan onlarca insanın ahını alacaksınız, biraz empati... düşünsenize evladınız ölmüş, evinizde çiftetelli sesleri çınlıyor.

Yapın yahuu sizin bölgeninizin kültürü , erkek tarafıda istiyorsa kültüründe varsa , çırağanda yapsın. Ohhh ben olsam birde tulumba çekerdim. Ragaa raga ragaa

Ben istemezdim bu şekilde bir kına onu belirteyim öncelikle. Kaldı ki erkek tarafı da istemeyebilir ama kınayı kız tarafı yapar. Maddi, manevi gücü sokakta kına yapmak ise öyle olur tamam onu anlarım. Ancak erkek tarafından surat asılırsa da hoşgörmek gerekir. Şöyle düşündüm mesela erkek tarafı gelse size "düğünü sokakta yapıcaz" dese buraya konu açsanız eleştiri alırdı o aile. Ne siz haklısınız ne istemezse onlar haksız.

Benim kınam aynen dediğiniz şehirde sokakta oldu. Malesef babamın "kına dediğin sokakta olur, eski köye yeni adet getirmeyin" kafasına karşı koyamadık. Tabi halamın "apartmanın önünde yapacaksınız tabi. Sizin de hakkınız (?!) var." demesi de tuzu biberi oldu. Öyle cimrilikten falan da değil yani. Oralı olunca kafa böyle çalışıyor. Ben de eşimin tarafından çekinmiştim bu yüzden ama geldi geçti işte.

Trakyalıyım ve trakyayöresindeki her türlü sokak eğlencesine aşığım. Orada olacaksa kına zaten yöresel olacak demektir. Senin yöreni küçümseyecek erkekle zaten evlenme. Ama küçümseyeceğini düşünmüyorum kaldıki istanbulda bile sokak kınası yapan tonla insan var. Trakyada değil kına düğünler bile okul bahçelerinde sokaklarda olur. Bu ayıp değil samimiyetten gelir. Zaten tahmin ettiğim kadarıyla çok fazlaev olmayan bir mahalle. En sevdiğim. İstanbul olsa asla yapma derdim ama çorlu bu ya trakyam. Kesinlikle sokakta yap ve eğlencenin dibine vurun!

Sokakta olurmu canım böyle şeyler. İnsanların çocuğu oluyo hastası olabiliyor. . Bu resmen saygısızlık kişi haklarına giriyo .
Ben hamileyken ağlamistim bitmek bilmeyen düğünlerden. Zaten rahatsızdim Son zamanlarda bide tam dalıp uyuyacakken bir sürü sese maruz kalıyordum.
Rahmetli babamda hasta olduğu zaman zorla uyuyabiliyordu ağrılardan. Tam uyudu rahat ettı derken düğün sesi uyutmuyordu ve tekrar ağrıları baş gösteriyordu.
Aniden durup tekrar başlayan bu fazla sesler çocukarıda uykudan korkarak uyandırıyor. ..
Şahsen sizin yerinizde olsam yer tutarım bunun için dernekler de var cuzzi miktara. Burdan sesleniyorum herkese sokakta düğün kına yapmayalım yapanları uyaralim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…