- 20 Kasım 2015
- 8.535
- 36.366
- 478
- 37
Çok doğru bu söylediğinizgeçen yaz bizim binada 17 yaşında bir çocuğun cenazesini kaldırdık,
aynı gün sokakta düğün vardı, düşünün evde kuran okunuyor, gencecik bir çocuğun cenazesi çıkmış, evin içinde çalar gibi a be kaynana çalıyor.
kadın (çocuğun annesi) balkondan atlayacaktı zor tuttular, nasıl feryat figan bağırıyordu yeter yeter içim yanıyor yeter, ölüye saygınız yok mu diye...
polisi aradık, en az 45 dk sonra geldi kavga kıyamet susturdular müziği ama onca insan toplanmış kendileri çalıp söyleyerek devam ettiler.
aldıkları o kadar bedduadan sonra o çiftin evliliği nasıl devam ediyordur merak ediyorum.
o yüzden genele yazayım burda, yapmayın etmeyin, bütün mahalle sizin mutluluğunuza ortak olmak zorunda değil, belki o gün yakınını kaybeden, hastası olan, yaşlısı olan onlarca insanın ahını alacaksınız, biraz empati... düşünsenize evladınız ölmüş, evinizde çiftetelli sesleri çınlıyor.
silah sıkıyolardı ya onun için şikayet ettim ben, ekip otosu geliyodu yarım saat susuyolardı müzik halaylar hobareyler devam tabi ama silah olayı yarım saat sonra yine devam. ben yine şikayet tabiBizde çok şikayet geçtik çeşitli sebeblerden ötürü artık ciddiye almıyorlar bizi
Tavsiyem çok aramayın bizim gibi olursunuz
yok ev yok, rahatsız olsa komşularda sokakta yap demezdi banaTrakyalıyım ve trakyayöresindeki her türlü sokak eğlencesine aşığım. Orada olacaksa kına zaten yöresel olacak demektir. Senin yöreni küçümseyecek erkekle zaten evlenme. Ama küçümseyeceğini düşünmüyorum kaldıki istanbulda bile sokak kınası yapan tonla insan var. Trakyada değil kına düğünler bile okul bahçelerinde sokaklarda olur. Bu ayıp değil samimiyetten gelir. Zaten tahmin ettiğim kadarıyla çok fazlaev olmayan bir mahalle. En sevdiğim. İstanbul olsa asla yapma derdim ama çorlu bu ya trakyam. Kesinlikle sokakta yap ve eğlencenin dibine vurun!
nasıl geçti peki? benim annemlerde o kafadaBenim kınam aynen dediğiniz şehirde sokakta oldu. Malesef babamın "kına dediğin sokakta olur, eski köye yeni adet getirmeyin" kafasına karşı koyamadık. Tabi halamın "apartmanın önünde yapacaksınız tabi. Sizin de hakkınız (?!) var." demesi de tuzu biberi oldu. Öyle cimrilikten falan da değil yani. Oralı olunca kafa böyle çalışıyor. Ben de eşimin tarafından çekinmiştim bu yüzden ama geldi geçti işte.
onlarda batı trakyalı,Ben istemezdim bu şekilde bir kına onu belirteyim öncelikle. Kaldı ki erkek tarafı da istemeyebilir ama kınayı kız tarafı yapar. Maddi, manevi gücü sokakta kına yapmak ise öyle olur tamam onu anlarım. Ancak erkek tarafından surat asılırsa da hoşgörmek gerekir. Şöyle düşündüm mesela erkek tarafı gelse size "düğünü sokakta yapıcaz" dese buraya konu açsanız eleştiri alırdı o aile. Ne siz haklısınız ne istemezse onlar haksız.
kapı önünde mi yapılmalı yani?Bence kına gecesi kız evinde olmalı ,kapının önünde ohh misss, organizasyon süsleme vs pek ala kapının önünde de olur ,emin ol evinde yapan bir tek sen değilsin .. erkek tarafı yadirgarsada yadirgasin sadrazam torunu değil ya? Bence böyle düşünmeniz çok üzücü ,belki maddi durumunuz el vermiyor mecburiyetten kapı önünde yapacaksınız .? Yadirgarlar diye ailenizi kendinizi sitresi sokmaya değermi ?
Hehh aynı biz kimse artık dikkate almıyor bizisilah sıkıyolardı ya onun için şikayet ettim ben, ekip otosu geliyodu yarım saat susuyolardı müzik halaylar hobareyler devam tabi ama silah olayı yarım saat sonra yine devam. ben yine şikayet tabi5. aramadan sonra telefonlarımızı açmamaya başladılar
saat 12 gibi o son havai fişeği patlattıklarında camı açıp hepinizin ağzına mıçayım diyip kapatıcaktım camı da eşim tuttu beniHehh aynı biz kimse artık dikkate almıyor bizi
Henüz o kadar ileri gidemedim evden saydırıyorumsaat 12 gibi o son havai fişeği patlattıklarında camı açıp hepinizin ağzına mıçayım diyip kapatıcaktım camı da eşim tuttu beni
Henüz o kadar ileri gidemedim evden saydırıyorum
Sanırım tomlumca seviyoruz böyle yersiz etkinlikleri kimse ses etmediğine göre Arnavutların bide 3 gün sürüyor bari bigünü salonda yapın
Havai fişeğe bende karşıyım sanki evde paylıyor çoluk çocuk korkuyoz benim 2 buçuk yaşında oğlum var büyük oğlum okula gidiyor gece uykumuzu alamayınca sabah Pert kalkıyoruzayyy 3 gün hele hele düşündüm de çok kavga ederdim herhalde ben olsam.
artık onlar beni ben onları
ya şaka bi yana normalde severim çalgılı çengili şeyleri. kanı oynak bi insanım, onlar aşağıda ben yukarıda oynarım da
ama benim 2 yaşında bir oğlum var. çalışan bir kadınım. kaldı ki çocuk hala emiyor gece zaten emecek diye 3 kere uyanıyorum, bir de böyle geç yatmalar olunca uykumu alamadığım için iyice bennnn ndeli kadirim huleyn modunda geziyorum. milletin selameti için benim uykumu almam şart
bi' de dediğim gibi silah atma havai fişek patlatma olayına karşıyım.
magandalar bunlar ayol
Bence yapila bilir çok yadırganacak birşey değil ,ben salonda yaptım ,anlamınki kapının önünde oldu , ama burda kapının önünde olsunmu olmasinmi değil ,mevzu erkek tarafı yadirgarmi?? Bu bana ters geldikapı önünde mi yapılmalı yani?
Valla annem ve kardeşim için kötü geçti. Geceden hiç birşey anlamadılar. Zırt pırt birileri eve çıktı. Yok su içeceğiz, yok wc ihtiyacı ... derken evden çıkamadılar desem yeridir. Eve nöbetçi bırakacak birimiz de yoktu. O yüzden kapı önünde asla tavsiye etmem.nasıl geçti peki? benim annemlerde o kafada
sokakta olurmuş böyle şeyler onlarda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?