Şoktayım, 10 yıllık evlilikten sonra kocam eşcinsel ........

evet kadınlığımdan bezdirdi bazen ben bile kadınlığımdan nefret ettim ilk bir iki yıl normal cinsel yaşamımız vardı ...sonra ayda 1 ,2 ye indi ve o zamnlardada isteyen ben oluyordum ve kesin o gün kavga çıkıyordu bana sanki dünyanın en kötü insanıymışım sanki dünyanın en kötü şeyini ondan istemişim gibi davranıyordu....ben gün geldi kadınlığımdan hormonlarımdan nefret ettim ama onuda kabul ettim sırf çocuğum babasız büyümesin diye çünkü babasını çok seviyor 2 gündür babamın kursu ne zaman bitecek diyor çocuğa babsının bir kurs için şehir dışına gideceğini söylemiştik...ben babamı çok küçük yaşta kaybettim çocuğum babasının yanında büyüsün istedim herşeyden vazgeçtim ......

çok üzüldüm gerçekten bir kadının en büyük kabusu sanırım bu yaşadığınız durum .ne diyebilirm allah sabır ve size güç versin.

bunları okumuştum işte ..
eşini tam cözümlemek adına oku o röportajı ..
ben bulmaya çalışayım sana ..

Dediğim çıktı işte ... İnternet yararlı olduğu kadarda tehlikelide
İnsanları konuşup ikna edip bedava cdler yolluyorlar .Benim ortaokulda bir arkadaşımın amcası böyle Hristiyan olmuştu.
Sizin yaptığınız en büyük hata onu anlamamış olmanız . Belki en başından psikiyatrik tedaviyle sorunuz ortadan kalkacaktı.Ben yinede duygularından emin olması için tedavi olması en hayırlısı
Birde öyle denersiniz , olmadı yollarınızı ayrın. Belli ki hazmedemiyorsunuz .

evet artık mantıklı düşünemiyorum .........gücüm yok c.tesi doktor randevum var inşallah kafamı toparlamama yardımcı olur.evet hiç kimse anlamıyor o ne yaşıyor bilmiyorum tamam zordur onun için...ama bende artık iyi değilim ona yardımcı olmam için benim sağlıklı bir psikolojiye sahip olmam lazımdı ama o psikoloji bende de yok...düşünün artık ablam dahi ne yapacan boşanacanmı diyorsa ....peki bana kim destek olsun

eşcinsellik artık psikiyatrlar tarafından bir hastalık olarak görülmüyor.. bu bir hastalık değil. eşiniz böyle hissediyor kadınlara değil erkeklere ilgi duyuyor yapacak bişey yok.
kendi hayatını değil de başkaları tarafından dayatılan hayatı yaşamak ona gerçekten de zor gelmiş, depresyona sokmuş olabilir. kimliğini gizlemek için evlenip çocuk yapmıştır muhtemelen.
saklamaya çalışmış baya başarmış ama artık olmuyor kendi hayatını yaşamak istiyor demek ki
yaptığı hata sizle evlenmesi, sizin de başınızı yakması olmuş, sizin ve çocuğunuzun hiç günahı yoktu maalesef ama olan size de oldu
bir de izin ver diye eşcinselim dedim demiş, bence yalan söyledi, gerçeği itiraf etti ama istediği gibi olmayınca çark etti..
bence oturup açık açık konuşun eşinizle. tek yol bu gibi geliyor.

Ne dene bilir ki bu duruma bencede öncelikle sende bi psikologo git ve bununla ilgili destek al..

rabbim yar ve yardımcın olsunnn....

öncelikle yaşadığınız şok çok normal olmakla birlikte bence eşiniz kendince çok büyük bir adım atmış.
durumdan rahatsız olduğunu dile getirmiş ve hatta hipnoz olup bu durumu atlatmayı kendi dile getirmiş.
bu bir erkek için çok çok önemli bence.
siz yakalamış olsaydınız ve o size bunları sunsaydı "tmm" dicem ama siz hiç bir şey sezmezken o size açılmış..
bence ikinizin birden terapi alması gerekir.
kabullenmek ve adım atmak zor olsa da bence bunları aşacaksınız.

senin yaşadığın hastalık şüphesi ile ilgili eşinin tepkilerine gelince.
erkekler maalesef duygularını bu konuda çok açık ve net dile getiremiyolar.
hatta kimi zaman o kadar gizliyorlar ki duygularını, size olan sevgilerinden bile şüphe ediyorsunuz.
önemsenmediğinizi, hayatınızın eşiniz için değerli olmadığını düşünüyorsunuz.
tırnağı kırılsa sizin içinizin acıdığı eşiniz bu kadar ciddi bir hastalıkta 10 doktor randevunuzun ancak 2-3 üne geliyor.
kemoterapi alıyorsunuz, geceleriniz gündüzleriniz wc lerde geçiyor, yemek yiyemiyorsunuz, saçlarınız dökülüyor o ise size çilek taşıyor. "dalga mı geçiyor" diyorsunuz?
"ben bunları haketmedim, bir nasılsın, ilacını aldın mı? yı bile çok görüyor bana, yazıklar olsun verdiğim emeklere, senelerime" diye
içiniz içinizi kemiriyor.
taa ki bir gün sizin uyuduğunuzu zannederken eşinizin kabak kafanızı elleriyle ısıtmaya çalıştığını farkedene kadar.
gözünüzü açıyorsunuz, kıpkırmızı gözlerle size bakıyor.
hiç bir şey demenize gerek yok. ne sizin ne eşinizin. gözlerinden anlıyorsunuz.
sizin hastalığınızı sizden iyi biliyor, sizden iyi takip ediyor.
ama sizin bu hastalıkla savaşmanız için güçlü olmanız gerektiğini biliyor ve sizinle ah ah vah vah yapacağına İNKAR ederek sizde savaş çanları çaldırıyor.
inadına tutunun hayata, günlerinizi hastalığınızla değil başka konulara kafa yorarak geçirin diye.

nerden mi biliyorum?
biliyorum işte.

tedaviyi denedik onlarca doktora gittik her gittiğimiz kocanın hiçbirşeyi yok onu şımartmışsın dedi...onun yanında dediler hatta biri ki prof.tu kendini tutamadı afedersinz dedi bana sonra da argo haliyle sen bunun g.... havaya fazla kaldırmışsın kendini bir b... sanmış dedi...onada dönüp bu kadın sana xxxl sen bu kadını haketmiyorsun dedi ..hatta dediki bu kadın çok farklı bir kadın ülkenin her yerinde kariyerli insanların vs. gururla koluna takmak isteyecekleri bir kadın dedi dedi dedi ...ama hiçbiri peki bu adam kadına neden bunları çektiriyor derdi ne demedi ((

Hiç bir doktor bu sözleri sarf etmez !
Doktorlar sizin gibi nicelerini görmüştür.
Kendinizi yüceltmeye çalışmanızı da anlamadım.

evet sanırım gerçekten kendini saklamak istedi bastırmak istedi ama olmadı çünkü kariyeri için korktu ailesinden çevreden tepkilerden korktu....o bir doktor hemde doçentliğini almak üzere...o bir dindar arkadaş çevresi dindar....ailesi bir anadolu ailesi....benim ailem çok ileri gelen bir aile tanınmış vs. kendini bastıramadı .... hepinizden allah razı olsun çocuk gelmek üzere toparlanmalıyım ...beni yalnız bırakmadınız allah razı olsun en azından kafamdaki soru işaretleri azaldı.. artık biliyorumk i o izin almak için söylenen bir yalan değil gerçeğin kendisiydi...tepki alınca geri adım attı....lütfen siz düşüncelerinizi yazın ..ben çocuk uyuduktan sonra bakarım .....SAĞOLUN

Kimse ifade etmiş mi bilmiyorum ama mesleğimle biraz alakalı bir konu olduğu için açıklama gereği duydum.
Eşcinsellik tıp literatüründe hastalık olamktan çıkarıldı ve bir tercih bir yönelim olarak anılmaya başlandı.
Kısacası tedavi edilmesi olası bir durum değildir.
Ha bir psikiyatra gidilirse ve eşiniz bu durumu değiştirmek istiyorum derse onu yönlendirmeye çalışırlar elbet.
Bu nedenle doktorlardan değiştirilir diye bir sonuç alamazsınız.
Zor bir durum, elbette siz de çok sarsılmışsınızdır... O nedenle verdiğiniz tepkileri yargılama hakkı bana düşmez.
Umarım en az yara ile bu durumları atlatırsınız.

psikolojisi bozuk bir insanla yaşamak çok zor.
yanında insanların durumu daha kötü oluyor.

yıllardır yaşadıkların canına tak etmiş ve sonuncusu da kabul edilmesi çk zor bir şey.

senin isteğin de bu durumdan kurtulmak,huzurlu aile olabilmek.

hem kendin ,hem eşin için tedavi olmalısınız.

yine sana düşüyor bu görev.

Allahım cok zor tahmin edebiliyorum, senin için daha zor... bi tarafta cocugun bi tarafta eşim diye sarıldıgın 10 yılını verdiğin kişi,bir yanda da sen... ama eşinin bu durumdan memnun olmadıgı, seni de bir aldatma girişiminde bulunmadıgı acık..
dr. arkadaslar tedavi olmaz vs demişlr ama eşin bunu istiyor,ctesi günü dr.unuz size bi yol göstercektir eminim,ona göre davranırsınız ama sanırım eşinizin bu eğiliminden vazgecmesi icin,bu duygularını bastırabilmesi icin sizin yardımınıza ihtiyacı olacak... sizin de bir yardıma ihtiyacınız olacak tabii... zor bi sürec sizi bekliyor,cocugunuza asla belli etmemeye calısın derim... belki hormon tedavisi+psikolojik tedavi ile yoluna girebilir.. deneyin,eğer olmazsa yollarınızı ayırın ama bu durumunda eşinizi yalnız bırakmayın....
Allahım yardımcınz olsun...

Aman yarabbiii ne kadar anlayışlı hanımlarımız varmış öyleee şaştım kaldım vallahi.

Kusura bakmayın ama ben bu konuda acımasız bir yorumda bulunacağım, bu adam bekarkende depresyondaymış zaten baksanıza ablası söylemiş eşine, yani bu ne demek oluyor adam zaten bekarkende eşcinselmiş, eee niye evlenmiş muhafazakar bir çevre, el ne der, ailem ne der aman rezil olmayım vs.vs.vs. bu örnekler çoğaltılabilir.

Şimdi afedersiniz ama bu hödük sebepleri ne olursa olsun eşcinsel olduğunu bile bile niye evlenipte bir bayanın hayatını mahvetmiş, yetmemiş bir de çocuk yapmış onunda şu anda olmasa bile geleceğini mahvetmeyecekmi söylermisiniz bana yarın birgün bu adam boşanır ve hayatını yaşamaya yani bir erkekle yaşamaya başlarsa o evlat bundan gurur mu duyacak yoksa utanacak mı? Allahınızaşkına elinizi vicdanınıza koyunda cevap verin niye bu adama karşı bu kadar anlayışlı olupda konu sahibi arkadaşımıza eşine destek ol diyorsunuz. Eşcinselliğini yaşayamadığı 10 yıl boyunca kadının hayatını mahvetmiş kadını depresyonlara sokmuş o kadın ki gençliğinin en güzel yıllarını bu hödüğün depresyonuna terapi olmakla geçirmiş yazık günah değilmi ne hakkı var buna ha ne hakkı var.

Eşcinsel olduğu için ailesinin tüm ısrarlarına, annesinin-babasının torun görmek istiyoruz sızlanmalarına inatla karşı gelerek evlenmeyen bir sürü eşcinsel var, bu zat ta evlenmeyeydi de gidip kendi gibi biriyle yaşayaydı

Kusura bakmayın ama ben olsam destek olmayı bırak hayatına köstek olurdum bu saatten sonra hiç kimsenin benim ve evladımın günahına girmeye, hayatımızı mahvetmeye hakkı yok.

Ilk iki sayfa haric okuyamadim yorumlari ama okudugum kadariyla bazi arkadaslar psikolog vs. onerisinde bulunmuslar. Arkadaslar escinsellik tedavi edilecek bir hastalik degil. Ne hormon tedavisi ne baska bir sey iyi gelmez. Escinsellik tedavi edilemez. Sadece buna sahip olan kisi duygularini bastirmaya calisarak yasayabilir o kadar. O da bir yere kadar. benim kocam boyle bir sey itiraf etse bilirim ki asla geri donusu olamaz. Degismez o kisi. Ancak cevre baskisi kisiyi saklamaya iter. Allah yardimcisi olsun konu sahibinin.

Hepimizin başından olaylar geçiyor , belki sizinkinden farklı ama akılsız fikirsiz olduğumuzdan değil.
Hayat işte nereden ne çıkacağı belli olmuyor.
Doktora giderken ne gibi bir şikayetle gittiniz ?
Depresyon , ailevi problemler vs.
Siz ne anlattıysanız doktor ona göre değerlendirir!
O da müneccim değil kocanızın eşcinsel olduğunu anlasın .
Yüceltme olayına gelince hiç bir doktorun bir karı kocaya böyle laflar sarf edeceğine inanmıyorum.
Bir çift problemlerine halletmeye gelmiş , birine övgüler savurup diğeri yerin dibine sokup aralarınızı daha beter bozmak isteyeceğini hiç sanmam !

Son düzenleme:
Oncelikle basinizdan gecenler icin cok uzuldugumu belirtmek isterim..
Cok zor bir durum allah sizin ve yavrunuzun yardimcisi olsun..

Bir arkadas ne guzel soylemis 10 yilinizi bu adam icin heba ettiniz bir 10 yil dahami heba edeceksiniz diye..
Bazi arkadaslarda yasadiginiz durumun nekadar agir ve zor oldugunu idrak edemeden kullandiginiz kelimeler uzerinden onyargili ve rencide edici konusmus..

Hic kimse basina gelmeden anlayamaz ..

Bana bir hocam bir sey demisdi ;Bundan yillar once ,BAK KIZIM BIR INSAN KUYUYA DUSMEK UZERE ISE ONA YARDIM ETMELISIN SENIN YARDIM ETTIGIN KISI SEN ONU KUYUNUN KENARINDAN HER CEKTIGINDE TEKRAR O KUYUYA GIDIYORSA, BIRAK GITSIN ARTIK ONUN ELINI TUTMAYA CALISMA CUNKU SEN FARKEDEMEDEN O KUYUNUN ICINE CEKILMIS OLURSUN..

Gerisi size kalmis ,ama bence yavrunuzun ve sizin ruh sagliginiz cok onemli, bencillik surekli sizden fedakarlik istemek olur..
Allah yardimciniz olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…