Sökük ceket

banada elde örülmüş hediye edilmişti bende sevmiyorum açıkcası değer verilmediği hissederim konu sahibini anlamıyorlar

bana hediye getirsin diye beklentim yoktu haber verdi gelmek için elimde çocukla dünya kadar hazırlık yaptım ve hakaret eder gibi sökük bir hediye beni sinirlendirdi

aynı olay benimde başıma geldi.eşimin arkadaşının eşi gelmişti bebek görmeye...ikili takım getirmiş ama takım değil alt üst uydurmuş birbirine.ama ikiside delikti...ve benim çocuğum 8 aylıktı görmeye geldiğinde onun getirdiği hediye yenidoğan içindi...ben kendisinin nasıl bir insan olduğunu bildiğim için pek önemsemedim.xxx dir anca böyle bir şey getirir dedim güldüm geçtim..benden sonra onunda çocuğu oldu ne mi oldu?ben kişiliğimden ödün vermedim gittim çocuğuna en güzel hediyeyi seçtim.içine değiştirme kartını bile koydum.zevklerimiz belki farklıdır beğenmezsen değiştirebilirsin dedim...

anladımı bilemem ama ben insanlığımı yaptım yinede...

Siz örgü severseniz ya da sevmezsiniz, bu karşıdakinin sorunu değil ki.
Bebeğe de genelde örgü gelir, anormal bir durum mu var ortada.
Örgü örüyor devamlı demişsiniz zaten, size gıcıklık olsun diye örgü birşey getirmedi heralde.
İki seçenek var ortada.
Ya gerçekten durumun farkında değil, ona göre hediye bu.
Ya da gıcıklığına yaptı, bu ihtimalde de, bunla size neyi ima etmeye çalışmış olabilir
siz anladınız mı, ne yapmaya çalışmış olabilir, sana örgü örecek kadar,
sökük şeyi getirecek kadar, senin değerin bu kadar mı demek istedi.
Kusura bakmayın ama çok çocukça.
Böyle bir ihtimal bile varsa, bu kişiyle görüşmeyin, çünkü aklından zoru olması lazım.
Bu kişiyle bir sıkıntınız mı var, neden yapsın, var mı bir fikriniz.
Size gıcıklık olsun diye yapmış olsa bile, bana nasıl bunu getirirsin diye mi soracaksınız,
boşverin gitsin. Çok yakın dostunuz mu, çok yakın akrabanız mı?

Annem biz küçükken bizim onaylamadığı davranışlarımız için sık sık "Ayıp denen bir şey var" cümlesini kurardı.. Belki bu yüzden ayıp kelimesini hiç sevmem ve kullanmam ama bu konuya öyle çok uydu ki bu cümle.. Ben hediyeyi getirene değil konu sahibine ayıp ediyorsunuz diyorum sadece..

Son düzenleme:
ben örgü getirmesine takılmadım yırtık sökük veya kırık birşey hediye gider mi Allah aşkına.hediye getirmek zorunda degildi ama bu yırtık veya sökük normal degil.normal anlayışlarımızda fark olabilir.

az öncede yukarıda bahsettim.banada aynı şey yapıldı ve ben o kişiden böyle bir şey yapacağını beklediğim için hiç şaşırmadım ve hiçte üzülmedim.anlaşılan sen bu davranışı bu arkadaşına yakıştıramadın.haklısın şaşırabilirsin...sende madem bu olayı içerliyorsun mesafe koy tavrını belli et arkadaşına..görüşmeyide kesebilirsin istemiyorsan.
ama bu dediklerimi yapamıyorsan bu konuyuda unut derim ben...

açıkcası beklemiyordum çünkü seviyor ve beni de sevdigini düşünüyordum ve hediye konusunda bazısı daha tutumlu hesapcı falan olur bu herkese çok abartır bana sökük bir ceket getirmesi üzdü..

Herseye ragmen Hediye getirmis olmasina , Tesekkür edebilirsiniz mesela ?!

Kimi bulamaz, kimide buldugunu umursamaz, Ey Allahim sen büyüksün ...

Neden muhalefet olarak değerlendiriyosunuz ben kendi fikrimi söylüyorum. Düşünmüş getirmiş bu bile önemli alın elinize bir iğne iplik dikin, dikemiyorsanız diktirin birine..

yarın sanada yırtık veya çamaşır suyu dökülmüş bir pantolon gelirse aynı şeyimi savunacaksın merak ediyorum..:80::80:

Herseye ragmen Hediye getirmis olmasina , Tesekkür edebilirsiniz mesela ?!

Kimi bulamaz, kimide buldugunu umursamaz, Ey Allahim sen büyüksün ...

herşeye ragmen teşekkür falan ne demek neye ragmen??kimi bulamaz demişsin yırtık sökük hediye ceketin neyini umursayım..sökük olmasa düşünmesi yeterli derdim

arkadaşınızsa o an görüp sormadınız mı ? ya da daha sonra? ben olsam sorardım.belki farkında varmadı olur ya ! bu kadar dert edilecek bir şey gibi gelmedi bana da açıkçası.

insan hediye götürdüğü şeye bi bakar,paketlerken özen gösterir.ama acaba gerçekten farketmemiş olabilirmi?yoksa size kasıtlı yapılmış bişey olduguna tam olarak eminmisiniz önemli olan bu..eğer kasıtlı olduguna eminseniz bence ya açıkca konuşun kırıldıgınızı söyleyin yada sizde onun evine giderken kırık-sökük bişeyler hediye götürün.

benim bebeğim yok ama yeni evli olduğum için evime gelenlerden
hediyeler aldım ve bir tanesi garibime gitmişti lekeli kullanılmış
görüntülü 2 farklı yastık kılıfı bunlara bir türlü anlam veremedim
insan nasıl bu halde ki birşeyi hediye sıfatı altında getirir
hala anlamadım şuanda gülüyorum ozamanda gülmüştüm
ama baska tepki veremedim...

Arkadaşınız bence ayıp etmiş ve sizide haklı buluyorum
nasıl ki bizler özenle sevdıklerime hediyeler secip götürüyorsak
aynı itanayı karşıdanda bekleriz.

Eleştirenler olmuş;
unutmayın ki hersey karşılıklıdır...
durumun var ya da yok
bizler düğünde gelen misafirlerin
kim ne taktıysa aynı sekılde karsılıgını
götüren insanlarız böyle geldi böylede gider çünkü
bunlar bizim adetlerimiz...

birde sanırım görgü meselesi
gelen hediyelerin altında kalmamak için
aylarca para biriktirir yınede gelen hediyenin karşılığını götüren bir milletiz

İnsanın kendi elleriyle ördüğü hediyeden daha kıymetli bir hediye olabilirmi diye düşünüyorum konuya baktıkca..
Bu devirde insanların sadece işin gösterişinde olduğunu bilmeme rağmen niye şaşırıyorsam..

Anlatacağım olay olalı birkaç sene oluyor:Bir gün markette bir hanımla karşılaştım.Gezmeye gidecekdi ,eli bış gitmek istemiyordu.Elindede o günün parasına göre küçük miktarda bir para(farzedinki şimdisi için 1-2 lira).Kuru pasta alıp gitmeyi düşünüyordu ama pasta reyonundaki kızcağız parasına göre kutunun içine koyunca kutunu çoğu boş kalıyor kadın kıvranıyordu :Tüh napsamki boşda gitmek istemiyorum ama ...
Sonra naptı bilmiyorum ama pastayı götürdü isebelki ev sahibi hakaret kabul etmişdir ama o hanımın çaresizliğine şahidim.
İşin gerçeği hiç olmassa tamirleyebilirdi ama kimbilir ?

herşeye ragmen teşekkür falan ne demek neye ragmen??kimi bulamaz demişsin yırtık sökük hediye ceketin neyini umursayım..sökük olmasa düşünmesi yeterli derdim

Herseye ragmen ile kast ettigim, konun ilk basinda arkadasiniz maddi durumun iyi oldugundan bahsetmissiniz, bu bana gösteriyorki, maddiyati yüksek birsey beklemissiniz, hos durum böyle olmayincada, konu acacak kadar germis sizi bu durum.

Ayrica kanimca Hediye gönülden kopan birseydir, demekki arkadasiniz ile iletisiminiz iyi degil, sizin zevkinizi bilememis, hal durum böyle olunca niye degerli birsey beklemissiniz oda tartisilir yani...

konuyu yarım yamalak okuyup bazı kelimeleri seçip ukalaca yorum yapamazsınız benim forumumda konunun başlıgından belli benim derdim...

buradaki konu hediyenin büyüklüğü-küçüklüğü değil..hediyenin özensizliği..hangimiz bir hediye götürdüğümüzde dönüp bakmayız kırığı,söküğü varmı diye?ben olsam bu özensizliğe bende kırılırdım.

kesinlikle katılıyorum güzel bir şekilde söyleyn aslında ben çok beğendim giydirmek de istiyorum ama sökük eğer değiştirme imkanı varsa değiştirirsen çok sevinirim falan de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…