Sömestrde misafir ağırlamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya erkek kendi ailesini getirip kabile hayati yaşatsaydi kimse burda duygulanip "kardeşi beaa tabiki olacak gelecekler" demezdi. Kimse.

Herkes o erkeği topa tutardi. Bu kadar iki yüzlülükte fazla yaa! Sanki konu sahibi villada yaşiyor. 2 hafta 16 kişi ile bir dairede yaşamak normal değil. Cehalettir, net. Yardimci olsalar dahi, insan yine kafayi yer. Konu sahibi bide ses çikarmayan tip. Ondan dolayi geldiler zaten.

Yani kim kardeşinden rahatsız olur Ki demek ki beni çok yorup zora soktular ki buraya yazdım ama haklısınız belki yazmam gerekiyordu baştan

Konunun en başında "kardeşlerim anlayışsız, pek yardım etmezler, küserler ve de sömestrda 2 hafta yatılı geliyolar 12 kişi" şeklinde paylaşım yapsaydınız bence çoğu size hak verirdi
bu bilgi değiştirmiyor düşünceyi yani ha başta ha sonda bazılarında fikir sabit
hatta tam aksine kardeşin hakkında nasıl böyle düşünürsün kardeş o deniyor

Aynen öyle
Apartmandayız ve aşağıda emekli bi yaşlı çift var,onları rahatsız ettiğimiz için bile olsa geriliyorum içten içe.

Konu sahibi bence sen haklısın net. Kardeşim de, görümcem de, kayın biraderim de benim canımdır. Hepsini çok severim. Çocuklarını da çok severim. Ama 15 gün bir apartman dairesinde üstelik benden hizmet beklenirse çıldırıveririm. Tatile birlikte gittik, 1 hafta kaldık ama herkesin ayrı odası olur, yemeklerde sahilde buluşursun odana dönersin. Kimse de kimseye hizmet etmez. 12 kişiye yemek yapmak nedir? Yahu ben de hiç anlamıyorum bu kk kadınlarının nasıl benim aklımın hayalimin almadığı hayatları var. Benim en çok misafir çağırdığım kişi sayısı 12 idi o da kahvaltıya çağırdım bahçede ve herkes yardım etti 2-3 saat oturdular gittiler biz de eşimle başbaşa dinlendik. Eşini de mi özlemiyor bu insanlar? Öpüşüp sarılamıyorsun doğru düzgün konuşamıyorsun, sütyensiz pijamayla gezemiyorsun, koltukta pinekleyemiyorsun. Demek herkes ingiliz asilzadesi gibi sabah uyanıp güzelce giyinip ortak salonlara geçiyor

Yapman gereken ilk şey ablalarına kardeşlerine bugünden artık çok yorulduğunu ve tek tatilinde bu kadar çok yemek yapmaktan bunaldığını söylemek. Görev listesi as istersen her gün birinin görevi olsun yemekleri yapmak. Yoruldum de odana git kitap oku, yat, ne istiyorsan yap. Kızarlarsa da 10 günlük misafir mi olur, biz kardeşiz. Size ayıp olmaz dersiniz

Hayir bide herkes dünyayi kendi poncik ailesinden ibaret saniyor. Kaç çesit kardeş var haberleri yok. Ben arkadaşimla, ablamdan daha fazla şey paylaşiyorum. Bunda bir sorunda görmüyorum. Sirf ayki kani paylaşoyorsun diye ayni karakterde olup geçinmek zorunda değilsin ki.

Yani empati yapmak, hayal gücünü kullanmak, niye bu kadar zor oluyor?

bu bilgi değiştirmiyor düşünceyi yani ha başta ha sonda bazılarında fikir sabit
hatta tam aksine kardeşin hakkında nasıl böyle düşünürsün kardeş o deniyor

Herkes kardeşiyle can ciğer iletişim kuramıyo maalesef.. Herkesin yaşantısı da farkkı, saygı duymak gerek. Ayrıca bende istemem 15 gün, insan sessizlik istiyor.
Sadece şaşkınlık yaratmaması bakımından dedüm

Aman kardeş var kardeş var millet iyi linclemis. Tüm kardeşler iyiyse miras için birbirinin gözünü oyanlar kimler? İyi anlaşsalar, işin bir ucundan tutsalar, güzel vakit geçirseler zaten konu sahibi şikayet etmezdi. Bence siz haklısınız. O kadar kalabalığı bu şekilde ağırlamak çok zor. Eşiniz de rahatsız olmuştur. Şimdi olan olmuş artık. Atsan atılmaz satsan satılmaz. Bir şekilde idare edeceksiniz belli ki. Israrla iş yapmalarını isteyebilirsiniz ama. En sevdiğim şey hastalık kartı ay rahatsızım onu yapamam bunu yapamam, şunu siz yapar mısınız, işte abla senin bilmem nen çok güzel olur onu pişirsene falan. Biraz da pohpohlayarak iş yaptırabilirsiniz. Eve gelinmiş artık düğüne de var evden kovamazsiniz. Bir dahakine de bahane bulun bir şekilde

Aynen dediğiniz gibi sanki herkesin ailesi ponçikmiş gibi :))
Ben yakın arkadaşıma hadi kahve yap içelim derim ama ablama desem ya da kardeşime desem ne münasebet sen yap der..

Ben sahsen kardeslerimle iyi anlasiyorum. Bana yardim da ederler Su an bekar hepsi. Ama evli ve cocuklu olsalar hepsini bir arada hayatta kabul edemem. Hadi düğün var diye hrpsi bir arada gelmeleri gereki diyelim, dugune katılır giderler. Benim evimi pansion gibi kullanip tatil yapmazlar. Birka gunden fazla da kalmazlar. Biz ailecek boyle seylerde karsimizdakini cok düşünürüz. Birkac aile yatili asla kalinmaz, kalinmamali. Benim mesela evimde 3 misafir yorgani var, hadi zorlasan battaniyelerle vs 5 kisi yatirabiljrim. Fazlasinin gelmeyecegini düşündüğüm icin gidip yorgan almak gibi bi niyetim de yok yani. İnsanlık dışı çünkü

Yahu söylüyorum yapmıyorlar benden bekliyorlar diyorum
Anlaşılmadım henüz :))
Salata yapın dedm dün markete gittim geldim hala öylece duruyordu malzemeler
Yapamadın bari yıkasaydın değil mi?
o zaman ben de yapmazdım ayak sürerdim inanın
ay başım ağrıyor yaa gece hiç uyuyamadım deyip kenara çekilirdim o zaman
eğer hep böyleyse haklısınız
bana yatılıya çok misafir gelir ama Allah var hiç birşey yapmıyorlarsa bile benden de beklemezler, yapmazsam surat asmazlar çözüm bulurlar

Kimse kimseye o kadar uzun süre ve sürekli işini görerek katlanamaz, net.
İster kendi tarafı olsun, isterse eş tarafı.
Yeri geliyor ben evde eşime bile katlanamıyorum.

Tek başıma sessizce odada kalmak istiyorum.
Hay ağzınıza sağlık
Bazen çocuğumuza bile tahammülümüz kalmıyor

Daima böylelerine inanın
Çocuğunun banyosuna kadar ben yaptım
Başım ağrıyor migrenim tuttu bahanesi ile kendi işlerini bile yapmıyorlar :))

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…