- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.993
- 548
Yani kim kardeşinden rahatsız olur Ki demek ki beni çok yorup zora soktular ki buraya yazdım ama haklısınız belki yazmam gerekiyordu baştanÜşenmedim, birçok yorumu okudum ve ne hissettiğinizi anlıyorum.. Haklısınızda..
Fakat sizin hatanız şu olmuş bence..
İlk paragrafta çok haklı bir eleştiri yapmışsınız, yermişsiniz. Biz 2. Paragrafta bu insanların kardeşleriniz oldugunu öğreniyoruz, oysaki ben dıdısının dıdısı diye düşünmüştüm mesela.. o noktada sert eleştiri geliyor insan kardeşiyle ilgili nasıl böyle yorum yapar diye..
Konunun en başında "kardeşlerim anlayışsız, pek yardım etmezler, küserler ve de sömestrda 2 hafta yatılı geliyolar 12 kişi" şeklinde paylaşım yapsaydınız bence çoğu size hak verirdi
bu bilgi değiştirmiyor düşünceyi yani ha başta ha sonda bazılarında fikir sabitKonunun en başında "kardeşlerim anlayışsız, pek yardım etmezler, küserler ve de sömestrda 2 hafta yatılı geliyolar 12 kişi" şeklinde paylaşım yapsaydınız bence çoğu size hak verirdi
Aynen öyleYa erkek kendi ailesini getirip kabile hayati yaşatsaydi kimse burda duygulanip "kardeşi beaa tabiki olacak gelecekler" demezdi. Kimse.
Herkes o erkeği topa tutardi. Bu kadar iki yüzlülükte fazla yaa! Sanki konu sahibi villada yaşiyor. 2 hafta 16 kişi ile bir dairede yaşamak normal değil. Cehalettir, net. Yardimci olsalar dahi, insan yine kafayi yer. Konu sahibi bide ses çikarmayan tip. Ondan dolayi geldiler zaten.
Eşim benim için üzülüyor sadeceBirde eşiniz bunu nasıl kabul etti yahu iki hafta ne işleri var resmen sizi hizmetçi gibi kullanamaya gelmişler
Abi cinnet gecirecem yorumlara. Konu sahibinin ablalari hic yardimci degilmis, bu baska mesele. Yardimci olslar bile 15 kisi misaf8r olmaz ya olamaz. Siz nasil hayatlr yasiyorsunuz. Korkunc ya. Kendi kardesi yegeni diye bu kadar da tahammül sahibi olunmz. Gelmesinler , gezmeyiversinler. Herkes pansiyonluk yapmk zorunda mi? Korkuncsunuz gercekten. Konu sahibini yargilayip durmuslar. Şenlikli birkac gun gecireceksiniz ne var falan demisler. Hay sizin şenlik anlayisiniza vlla. Milletin gobek bagi ailesine oyle bagli kiiii, elli kere sofra kurup kldirmyi, surekli kardeslerle asiri kalbalikta oturmayi, esiyle kendisiyle basbasa yalnız kalamamayi, evde donla gezememeyi, 7/24 yegen denen cocuklarin gürültüsünü cekmeyi falan baya hos goruyorlar. Buna senlik diyen insanlar net, kocasini evini birakip 1-2 ay anne evinde kalmayi dunyanin en iyi tatili olark goren tipler. Eve, evlilige, kisisel ozgurluge bi bgliliklari yok. Öğk yani
bu bilgi değiştirmiyor düşünceyi yani ha başta ha sonda bazılarında fikir sabit
hatta tam aksine kardeşin hakkında nasıl böyle düşünürsün kardeş o deniyor
bunu demeseydiniz iyiydi çünkü birazdan tatil sonrası öğlenci olacaksın uyur uykuya doyarsın bu da sorun mu derlerOkul varken sabahçıyım ve çok uykusuz kalıyorum diye bana üzülüyor
eşiniz yine iyi biriymiş ciddenEşim benim için üzülüyor sadece
Okul varken sabahçıyım ve çok uykusuz kalıyorum diye bana üzülüyor
Tatil planimiz falan var deseydiniz keske en azindan 1 hafta dinlenirdiniz evde. Kim olursa olsun bende butun tatilimi heba etmek istemezdim boyle.Eşim benim için üzülüyor sadece
Okul varken sabahçıyım ve çok uykusuz kalıyorum diye bana üzülüyor
Aynen dediğiniz gibi sanki herkesin ailesi ponçikmiş gibi :))Hayir bide herkes dünyayi kendi poncik ailesinden ibaret saniyor. Kaç çesit kardeş var haberleri yok. Ben arkadaşimla, ablamdan daha fazla şey paylaşiyorum. Bunda bir sorunda görmüyorum. Sirf ayki kani paylaşoyorsun diye ayni karakterde olup geçinmek zorunda değilsin ki.
Yani empati yapmak, hayal gücünü kullanmak, niye bu kadar zor oluyor?
Ben sahsen kardeslerimle iyi anlasiyorum. Bana yardim da ederler Su an bekar hepsi. Ama evli ve cocuklu olsalar hepsini bir arada hayatta kabul edemem. Hadi düğün var diye hrpsi bir arada gelmeleri gereki diyelim, dugune katılır giderler. Benim evimi pansion gibi kullanip tatil yapmazlar. Birka gunden fazla da kalmazlar. Biz ailecek boyle seylerde karsimizdakini cok düşünürüz. Birkac aile yatili asla kalinmaz, kalinmamali. Benim mesela evimde 3 misafir yorgani var, hadi zorlasan battaniyelerle vs 5 kisi yatirabiljrim. Fazlasinin gelmeyecegini düşündüğüm icin gidip yorgan almak gibi bi niyetim de yok yani. İnsanlık dışı çünküHayir bide herkes dünyayi kendi poncik ailesinden ibaret saniyor. Kaç çesit kardeş var haberleri yok. Ben arkadaşimla, ablamdan daha fazla şey paylaşiyorum. Bunda bir sorunda görmüyorum. Sirf ayki kani paylaşoyorsun diye ayni karakterde olup geçinmek zorunda değilsin ki.
Yani empati yapmak, hayal gücünü kullanmak, niye bu kadar zor oluyor?
o zaman ben de yapmazdım ayak sürerdim inanınYahu söylüyorum yapmıyorlar benden bekliyorlar diyorum
Anlaşılmadım henüz :))
Salata yapın dedm dün markete gittim geldim hala öylece duruyordu malzemeler
Yapamadın bari yıkasaydın değil mi?
Hay ağzınıza sağlıkKimse kimseye o kadar uzun süre ve sürekli işini görerek katlanamaz, net.
İster kendi tarafı olsun, isterse eş tarafı.
Yeri geliyor ben evde eşime bile katlanamıyorum.
Tek başıma sessizce odada kalmak istiyorum.
hata sizde de var ama kabul etmemeliydinizAynen dediğiniz gibi sanki herkesin ailesi ponçikmiş gibi :))
Ben yakın arkadaşıma hadi kahve yap içelim derim ama ablama desem ya da kardeşime desem ne münasebet sen yap der..
Daima böylelerine inanıno zaman ben de yapmazdım ayak sürerdim inanın
ay başım ağrıyor yaa gece hiç uyuyamadım deyip kenara çekilirdim o zaman
eğer hep böyleyse haklısınız
bana yatılıya çok misafir gelir ama Allah var hiç birşey yapmıyorlarsa bile benden de beklemezler, yapmazsam surat asmazlar çözüm bulurlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?