Sömestrde misafir ağırlamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
yine de bence kabahat sizde evet misafiriniz de olsa ablalarınız onlar sizin
ben yorgunum erkenden yatacağım bişeye ihtiyaç olursa herşey mutfakta deyip girip yatamıyorsanız demek ki baya mesafelisiniz onlarla

Niye kendini böyle yipratiyorsun ki? Evet bir ordu ile gelip 10 gün kalmak tamamen düşüncesizliktir ancak sende rahat ol.

Onlar misafir değil. Erken kalkiyorlarsa, mutfak orda dolap orda, kendileri hazirlasinlar. Sen kalkma.Temizlikte biri süpürsün, diğerin eline bez ver. Yapmayincada sende bişey yapma. Evi gerekirse mok götürsün.

Seni gerçekten özledilerse, seninde rahat his etmeni isterlerdi. Sen onlardan çaba görseydin, bu kadar gerilmezdin, zorunada gitmezdi.

İnanın 15 gün 12 kişiye hiç kimse katlanmaz hele ki sere serpile yatıyorlar sürekli.
Belki de öyledir, yaşamadan bilmek zor tabi. Kardeş deyince insan bi duygulanıyor. Ama kardeş de olsa anlayış bekler insan elbette. Yine de kırmayın onları, hayat kısa.

Yani kendileride düşünmeleri lazım tatilde diye o kadar yük olmaya gerek var mı ki? Evet kardeş ama tek bir kişi değiller ki. Esin kardeşi gelseydi böyle yorumlar yaparlar miydi acaba? İşin ucundan da tutmuyorlarmis, gezmeye gelmişler ohh iyi valla.

Vakalar günlük 75 binleri bulmuşken bu kadar çoluk çocuk aynı eve dolusmak benim kabul edebilecegim bir şey değil, kardeş değil kim olursa olsun. Bunun yanı sıra tatil zamanında dinlenmek hakkınız ve gelen insanlar hiçbir işin ucundan tutmayan karakterdelermis. Bütün gün bu insanlara hizmet ederek mi geciricem kısıtlı tatilimi? Bunun adına bencillik densin sevgisizlik densin ne denirse densin..Ben bunun adına kendine kiymet vermek diyorum. Çünkü kendi yaşantımda tecrübelerini yaşadım. Günün sonunda kapini kapattığında kendi cekirdek ailenden başkası yalan oluyor..

Yahu ben böyle paylaşımları anlamıyorum. Herkesin aile ilişkisi, dinamiği farklı. Her kardeş eşit yakınlıkta değil. O yüzden herkes kendi ilişkisine göre cevap verecek. En son dayımın düğünü için ananemde biraraya gelmiştik bu kadar kişi ve güzel hatırlıyorum o zamanları. Çünkü bu kalabalıkta kimse kimseyi ağırlamaz herkes işin ucundan tutar.
Üyeler ne bilsin sizin lohusalığınızda gelip sizi azarladıklarını, sorumsuz olduklarını vs? Anlattıklarınızdan aranızda güzel düzgün bir bağ olmadığı aşikar. Geçmişten gelen kırgınlıklarınız, bagajlarınız belki ki çok fazla böyle dertler için forumlar değil terapiye başvurmak lazım

Belki de öyledir, yaşamadan bilmek zor tabi. Kardeş deyince insan bi duygulanıyor. Ama kardeş de olsa anlayış bekler insan elbette. Yine de kırmayın onları, hayat kısa.
aslında çok doğru söylüyorsunuz hayat kısa kimsenin kimseyi kırmaması gerek ama bunu karşı tarafta düşünmeli

benzer cümleyi bana babam kurmuştu ölüm birtek onlara yok bende ölebiliirim benimde kalbim var bende kırılabilirim değer ve saygı görmediğim kişiler için sabırlı olmamı adım atmamı bekleme demiştim

sözünüz aklıma bunu getirdi... iki tarafda sizin gibi düşünürse güzel, tek konu sahibi düşününce tepesine biniliyor maalesef

Kadının evine 12 kişi misafir gelmişler 12+4 16 kişı bir apt dairesinde kolaymı sanıyorsunuz 12 kişı ağırlamak bir iki gece kalsalar neyse 15 gün birde yemesi içmesi yatması falan polyana gibisiniz gerçekten. Nerde kaldı konu sahibinin eşi ve çoçuklarının konforu.
Eşinin ailesi gelse farklı şeyler yazardınız. Konu sahibi borç istese kimse kapısını çalmaz . Konu sahibi dert günü yapsa kimse gelmez. Aile birliği kardeşin evine gidip günlerce misafirlicilik oynamakmı sizce.

Abi cinnet gecirecem yorumlara. Konu sahibinin ablalari hic yardimci degilmis, bu baska mesele. Yardimci olslar bile 15 kisi misaf8r olmaz ya olamaz. Siz nasil hayatlr yasiyorsunuz. Korkunc ya. Kendi kardesi yegeni diye bu kadar da tahammül sahibi olunmz. Gelmesinler , gezmeyiversinler. Herkes pansiyonluk yapmk zorunda mi? Korkuncsunuz gercekten. Konu sahibini yargilayip durmuslar. Şenlikli birkac gun gecireceksiniz ne var falan demisler. Hay sizin şenlik anlayisiniza vlla. Milletin gobek bagi ailesine oyle bagli kiiii, elli kere sofra kurup kldirmyi, surekli kardeslerle asiri kalbalikta oturmayi, esiyle kendisiyle basbasa yalnız kalamamayi, evde donla gezememeyi, 7/24 yegen denen cocuklarin gürültüsünü cekmeyi falan baya hos goruyorlar. Buna senlik diyen insanlar net, kocasini evini birakip 1-2 ay anne evinde kalmayi dunyanin en iyi tatili olark goren tipler. Eve, evlilige, kisisel ozgurluge bi bgliliklari yok. Öğk yani

Ay bırak hele eş ailesi olsa yorumlar nasıl tam tersi olurdu

Benim benden 2 ser yas kucuk bekar 2 kardesim 3 gunlugune geldiler, resmi tatildi. Annem arayip cocuklarin başının etini yedi, son tatil gunune kadar kalmayin damat dinlensin bi gun ise gidecek hafta basinda diye. Ki ben onlara yemek bile yapmadim, evi toplmadim, 3 gun sdece denize gidip gelip yemek soyledik o kadar. Ama yine de zahmet verdiniz dedi durdu annem.

Üşenmedim, birçok yorumu okudum ve ne hissettiğinizi anlıyorum.. Haklısınızda..
Fakat sizin hatanız şu olmuş bence..
İlk paragrafta çok haklı bir eleştiri yapmışsınız, yermişsiniz. Biz 2. Paragrafta bu insanların kardeşleriniz oldugunu öğreniyoruz, oysaki ben dıdısının dıdısı diye düşünmüştüm mesela.. o noktada sert eleştiri geliyor insan kardeşiyle ilgili nasıl böyle yorum yapar diye..
Konunun en başında "kardeşlerim anlayışsız, pek yardım etmezler, küserler ve de sömestrda 2 hafta yatılı geliyolar 12 kişi" şeklinde paylaşım yapsaydınız bence çoğu size hak verirdi

yine de bence kabahat sizde evet misafiriniz de olsa ablalarınız onlar sizin
ben yorgunum erkenden yatacağım bişeye ihtiyaç olursa herşey mutfakta deyip girip yatamıyorsanız demek ki baya mesafelisiniz onlarla
Yahu söylüyorum yapmıyorlar benden bekliyorlar diyorum
Anlaşılmadım henüz :))
Salata yapın dedm dün markete gittim geldim hala öylece duruyordu malzemeler
Yapamadın bari yıkasaydın değil mi?

Ay bırak hele eş ailesi olsa yorumlar nasıl tam tersi olurdu
Evet ben de buna cok sasirdim. Insanlar gercektn aşırı iki yüzlü. Boyle canim ailem kendi kanım canim gerisi tü kaka diyen zihniyet hic cekilmez. Esininki de ailesi o zaman, onlar yabanci mi? Onlar 15 kisi gelsinler gorelim o zaman. Boşa bu kocayi bile derler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…