Sömestrde misafir ağırlamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
demek ki kardeşiniz laftan ve halden anlayan kişi :) öyle olduğu için sorunlarınızı kolay çözebiliyorsunuz bu gibi durumlarda iki tarafta aynı samimiyetde olmalı ,eminim kardeşiniz yorulduğunuzda yardım da ediyordur bari ben gelene kadar salata yapsanız dediğinizde kırmaz yaparlar büyük ihtimal :) konudaki ablanın tam tersi olduğunu düşünün vardır ya öyle baskın kişiler baksanıza yeğenini bile konu sahibi yıkıyor herkes oturuyor durum vaziyet bu noktada, konu sahibide yapı olarak sessiz biri belli ki zaten öyle olur o baskın kişiler böyle sessiz kişilere yapar bunu

birçoğumuzun kardeşleri var hangimizin evine 15 kişi 2 haftalığına yatıya geliyor düşünecek olursak :) en başından belli yani

Yahu kapıya kadar gelmişler kovsa mıydım
Yani 12 kişi habersiz mi geldi gerçekten E otururken de de eee akşam nerde kalacaksınız. Bizde şu kadar kişi kalır diğerlerinize de bi çözüm bulmak lazım keşke bir haber verseydiniz derim yerinizde olsam. Onlar bu emrivakiyi yaparken düşünmüyorlarsa ben niye aman ayıp olmasın kafasında olayım ki yani küsen kırılan da kendisine iyi baksın. Hayır anlamadığım nokta nasıl bir aile ilişkisi ki hem habersiz gelecek kadar bir samimiyet var, hem de yabancı gibi oturulup kenarda hizmet bekleniyor Çok acaip gerçekten şaşırdım

nasılsa tatill olduğundan evde eşide birşey demez zaten düğüne gelicez gelmişken erken gelelim gezeriz birtek yatmaya kalmak değil mi yabancının evimi ki diye düşünmüşlerdir var gerçekten böyleleri

sadece biz geliyoruz haberin olsun diye aramışlardır

konu sahibi tatile gidicem deyip geri çevirseydi resim isterlerdi neredesin ne yapıyorsun diye birde düğün yakın yer evde yakalanır yalanı
sırf bizi kabul etmemek icin tatil yalanı uydurdun diye de küserlerdi

Yani kardeşim erkek (annesini paşası falan) o zaten bişey yapmaz kendi evinde de paşadır da. Benim evime 15 gün kalmaya gelicekse ne gerekiyosa yaptırırım. Yapmıyosa da söylene söylene bezdiririm, dışardan yemek ısmarlatırım, her türlü çirkefliği yaparım, ya evden koşarak uzaklaşır ya da kuzu kuzu herşeye yardımcı olur bu kadar basit Küsemez de izin vermem küsmesine, her türlü darlarım kendimi anlatırım zorla kafasına sokarım hatasını. Emin ol kendi evindeki prens gelir benim evimde temizlik yapar (yapmışlığı var).Ama bilir ki kardeşim ben de onun için ölürüm o yüzden de beni kaybetmeyi ottan sebeplerle göze almaz. Neyse ama dediğin gibi bu karakter meselesi hatta bence ilişki/sevgi meselesi.

konu sahibi bekarkende evde en çok sizden mi iş beklenirdi anneniz sizi ezermiydi
anladığım kadarıyla ebeveynleriniz sen küçüksün sus o büyük diyerek büyütmüş kardeşler arasında çocuklar arasında yaş farkı vurgulanmış sevgi empoze etmek saygı öğretmek yerine sanki böyle anladım ben
şahsen benim babam bile der 2 hafta ne yapacaksınız orada işi gücü vardır kızın diye oradan pay piçiyorum

Bence haklısınız kardeşte olsa bir evde 12+4 kişı kesinlikle çekilmez artı onları yedirmek içirmek artı masraflıdır. Misafir baş tacı ama bunlar misafir değil resmen futbol takımı.
Ya kibarca herkese bay diyin yada eş ailesini misafir olarak çağırın belki giderler

Bi tık daha uzak akraba olsa hak verirdim size. Ama abla ve yeğenleriniz yani.
Yorgun olabilirsiniz, yabancı değiller ki yatın uyuyun. Yemekleri birlikte yapın. Surat assınlar ne var?
Ay abla valla yorgunum şunu şunu birlikte yapalım, ya da ben biraz dinleneyim diyemiyor musunuz ablanıza? Çok mesafeli bir ilişkiniz var herhalde.

Kardeşim henüz evli değil ama o da ben de birbirimizden çekinecek kadar mesafeli değiliz.
Teyzelerim var onlara gider kalırım bazen gün kısa geliyor, uzun süre birlikte olmak için

Yorumları okumadan cevap vereyim tatil gunu olmasa bile 9kişilik bir misafir grubu gelinmez birbkere. Karsi da insan ha geldin bir gece kalir gid3rsin. Rezalet yani

Toplama kampı gibi her yer zaten
Mutfak da bile yatak var :)
Aile birliğinden toplama kampı diye bahseden bir kardeş, bir insan...
Ay yaziklar olsun ya. Gercekten kotu kalpli ve sevgisizsiniz deyince de kiziliyor.
Kardes ve yegenler icin yapisik sülük gbi bahseden insan anasi babasi icin de boyle duşunur.
Gercekten boylelerini gorunce evet evet ne cocuga , ne kardese gerek var diyor insan.

Neden bir şey demiyorsunuz, yanlış okumadiysam önceden de böyle yapmışlar galiba. Ve siz gidip aynısını yapsaniz neler olabileceğini yazmışsınız. Size kavga edin demiyorum ama kendinizi neden kullandiriyorsunuz ki

Ayrıca kötü kalpli falan da değilsiniz. O kadar kişiye tek bir kişinin hizmet etmesi yuh yani bunun nesi normal. Aynen herkes çok melek bir biz kötüyüz

Ama bu çaya çorbaya gelmeyinlik mevzu değil ki ve burda konu açacak kadar istenmeyecek bir durumsa bu ikiyüzlülük bence. Insanlar iki hafta kalabiliyolarsa belli ki rahat ettiriliyorlar.
Kesinlikle.
Ben de ilk mesajimda oyle yazdim, soyleyin hatta okutun dedim.
Ama yaparlar mi asla, kirmamak icin degil tabi kirmamak isteyecek kadar hassas kalp bu kadar kardesten degil de kurtulmak istedigi dusmandan bahseder gibi konusmaz zaten.
Amac ne kadar fedakar, yorulan, ulvi bir insanim, ne kadar cefakar ama harikayım diye herkese hatta burada tanimadigi insanlara bile anlatmak.
Eminim cevresine arkadas ve komsularina da anlatiyordur.
Oysa bu kadar rahatsiz madem, insanlara da bu derece rahatsizligini anlatsa zaten millette kalmaz ceker gider, tek evi olan oymus gibi istenmedikleri yerde kalmazlar.

Siz sevgi böceğisiniz kesin
Dilinizden belli

Lütfen Mune konuyu kapatır mısınız sevgiden dem vuranlar daha fazla yıpranmasın sevgi dolu dilleriyle

Bence serilin bı yere herkese yapacağı işi söyleyeyin tıpış tıpış giderler eşim kabul etmiyor tatillerde diyin

Normalde sizi haklı bulurdum ama kardeşleriniz ya. Aynı evde büyüdüğümüz canlar kardeşler.
Eşiniz şikayet etse haklı ama ben sizin yerinizde olsam tadını çıkarırdım. Canım ablam geldi aklıma. O da uzakta, keşke yanımda olsaydı

Evet biz kötüyüz kesin :)
Ve bunu diyenler eminim maksimum 2 saat bu kadar insana katlanır

Birde kabul etmeyin bundan sonra kış tatili yapacağız değin bla bla akrabaya gideceğiz deyin düğüne bile gelemeyecegim deyin

İnanın 15 gün 12 kişiye hiç kimse katlanmaz hele ki sere serpile yatıyorlar sürekli.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…