Hak vermeyen kim varsa aşağılayarak söyledi bunu..Ay hayır öyle bir şey demedim. Nasıl bu şekilde anlayabiliyorsunuz hayret. Zorunda ya da şükretsin diye düşünsem direkt öyle yazardım Türkçem yetiyor çok şükür.
Sizin gibi ben de kendi kardeşlik görüşümü yazdım. Hakaret etmeden, üslubumu bozmadan. Ha ama konu sahibine hak vermeyenler yazmayacaksa biz çıkalım siz kendi aranızda dertleşin.
Yani sizinki artık misafirliği de geçmiş, resmen otel gibi kullanıyorlar evinizi. Ben ilk mesajınıza göre yorum yaptım. Belki de şaka yollu değil ciddi ciddi istemeniz lazım. Normalde istemek gerekmez tabi insan olan yapar. Peki eşiniz de mi destek olamıyor?Kesinlikle ben koşuyorum
Dün koştur koştur markete gittim gitmeden gülerek dedim ki “ayy keşke ben gelene kadar salatayı yapsanız”
Geldim ki yıkanmamış bile :)
Varın siz düşünün bana yardımlarını..
(Markete gidelim sen yap da demek vardı ama ikisini de ben yaptım)
baskın ve bencil yapıda insan olabilir kardeşi , herkesi kendimiz gibi görmeyelim siz nezaketli olabileceklerini düşünerek yazmışsınız :) ,salata bile yapmayan yardım etmeyen insanlarmış konu sahibi kardeşlerini bizden iyi tanır sonuçta :) düğüne geliyoruz gelmişken erken gelicez gezeriz diye emrivaki yapılmış ve pansiyon gibi kullanılıyor konu sahibinin eviYazdıklarınızda çoğu yerde haklisiniz ama kartlari açık oynamaktan yanayım. Şöyle, eğer kardeşler arası soğukluk mesafeli ilişki varsa zaten bilmem kaç gun öncesinden gelelim demezler.samimimiyet varsa teklif edilir ve kabul edilirse gidilir. Yıne aynı samimiyet kusura bakmayın tatilde biraz hicbir şey yapmadan sadece uyumak,oturmak istiyorum demeyi ve karşı tarafın bunu anlayışla karşılamasını gerektirir. Ben cat kapı gelindiğine inanmıyorum o yüzden kendi real hayatımınsam yola çıkarak kardeşlik veya herhangi bi iletişimde samimiyet seviyeme göre vereceğim tepkilere göre yorumladım.gel denmissse şikayete hacet yok diye düşünüyorum konulara yorum yapmanın ötesinde kişiliğe saldırıyı bende hos karşılamıyorum haklisiniz
Herkesin aile ilişkileri farklıdır o konuda sizi yargilamayacagim çok kalabalık ve kis günü bu kadar kalabalık misafir çok zordur onu da anlıyorum ama bir kaç kişi daha sormuş ama cevap vermemişsiniz bu insanlar çatkapı mi geldi yani öncesinde konuşulmadı mi bi gün bi baktınız kapıdalar miydi? Sürekli aynı şeyi yazıyorsunuz bu kadar uzun sure kalınmaz düğüne az bi zaman gelinir diye yani ocakta yemek birakip cay içmeye gelmediklerine göre öncesinde planlarken size soylemislerdir bir hafta isinizin olduğunu başka bir yere gideceğinizi en basitinden hasta olduğunuzu söyleyebilirdiniz kendinizi boyle üzeceginize. Böylelikle misafirlik suresi azalmış olurdu. Yüzünüze yansımıyor mu bu isteksizliginiz gelenler de anliyordur zaten istenmediklerini böylesi daha kotu kardeşler arasinda anladığım kadarıyla birbirinizden çok haz etmiyorsunuz kardeslerinizle onların sizi zora koşması sizin şöyle tipler boyle tipler diye bahsetmeniz yani bu kadar uzun sure vakit geçirmek istemek her iki taraf için de garipDayı oğlumuzun
Yani açıkçası tuttukları salon küçük olduğu için ben gitmeyi bile düşünmüyordum (hastalık sebebiyle) ama şu durumda hepsi gitse ben gitmesem olmayacak :))
Ve tabii ki seviyorum ama 12 kişi gelinmeyebilir illa gelinecekse de düğüne 3 gün kala gelinir
Yahu bırakın gelmeyin demeyi istediğim yemek geç geliyor diye bile bana atar yapıyorlarKızlar önden bilse ne olacak anlamadım. Gelmeyin mi diyecek. Ya bahane flan. Bazı insanlara gelmeyin denilince anlayışlı olmak yerine alınıyorlar.sevgiyle alakalı olduğunu düşünmüyorum. Karakter meselesi.
Ama bu çaya çorbaya gelmeyinlik mevzu değil ki ve burda konu açacak kadar istenmeyecek bir durumsa bu ikiyüzlülük bence. Insanlar iki hafta kalabiliyolarsa belli ki rahat ettiriliyorlar.Bazen hayır diyemezsin, Merve hatun sen dobra bir gızsın belli. Ama ben de gelmeyin diyemem sanırım
E alınsın da gelmesin bunlar yaşanmasın zaten eğer anlayışsız insanlarsa.Kızlar önden bilse ne olacak anlamadım. Gelmeyin mi diyecek. Ya bahane flan. Bazı insanlara gelmeyin denilince anlayışlı olmak yerine alınıyorlar.sevgiyle alakalı olduğunu düşünmüyorum. Karakter meselesi.
Benim mesajımdan aşağılandığınızı mı hissettiniz gerçekten? Öyleyse kusura bakmayın.Hak vermeyen kim varsa aşağılayarak söyledi bunu..
Çirkin bu.
Haberli gelmediler ama haberli bile olsa gelmeyin diyemezdim sanırımHerkesin aile ilişkileri farklıdır o konuda sizi yargilamayacagim çok kalabalık ve kis günü bu kadar kalabalık misafir çok zordur onu da anlıyorum ama bir kaç kişi daha sormuş ama cevap vermemişsiniz bu insanlar çatkapı mi geldi yani öncesinde konuşulmadı mi bi gün bi baktınız kapıdalar miydi? Sürekli aynı şeyi yazıyorsunuz bu kadar uzun sure kalınmaz düğüne az bi zaman gelinir diye yani ocakta yemek birakip cay içmeye gelmediklerine göre öncesinde planlarken size soylemislerdir bir hafta isinizin olduğunu başka bir yere gideceğinizi en basitinden hasta olduğunuzu söyleyebilirdiniz kendinizi boyle üzeceginize. Böylelikle misafirlik suresi azalmış olurdu. Yüzünüze yansımıyor mu bu isteksizliginiz gelenler de anliyordur zaten istenmediklerini böylesi daha kotu kardeşler arasinda anladığım kadarıyla birbirinizden çok haz etmiyorsunuz kardeslerinizle onların sizi zora koşması sizin şöyle tipler boyle tipler diye bahsetmeniz yani bu kadar uzun sure vakit geçirmek istemek her iki taraf için de garip
O kadar cocukla burada yazarken atıp tutanlarin hiçbiri çekemezdi benceAyy çok şükür anlayan biri çıktı
Sevgisizmişim :)
Yahu düğün için gidilir ama zaten kısa olan bi tatil dönemi düğüne 3-5 gün kala gidilir kafii..
Yazın gelin 1 ay kalın çünkü illa dinlenecek vaktim olacak
Şimdi okulun açılacağı hafta Sonuna kadar bendeler hangi ara dinlenebilirim ki
Doğru hatırlıyorsunuz benim ailem bana 5 saatlik uzaklıkta ben neler yaşadım imdadıma koşmadılar ama keyif için olunca bana gelirler ve asla bi işin ucundan tutmazlarKardeşleriniz olduğu için ne var gibi gözükse de, 12 kişi tüm tatili beraber evde geçirmek de çok iç açıcı gelmedi bana. Hatırladığım kadarıyla sizin kendi ailenizle ilişkilileriniz de çok iyi değildi. Herkesin kardeşleriyle aynı yakınlığı, rahatlığı yaşamasını da bekleyemeyiz.
Ama madem gelip kalıyorlar, işleri beraber yapın, yardım isteyin, ondanda sorun olmaz herhalde.
yıpratmayın kendinizi. bence herkese iş verin. siz yapın derseniz kimse üstüne alınmaz. x ablacım sen de şunu yap, y sen de çorbayı yapıver diyin. alınırlarsa alınsınlar. çok yormayın kendinizi. yabancı değilsiniz kahvaltıyı hazırlayın diyin yani. tatil beldesine gelmiş gibi tüm işi sizden beklemeleri absürt. erkenden yatın boşverin. bence çok alttan alıyorsunuz, onlar da alınıp gücenebiliyor.Onlar gelecek diye çok alışveriş yaptım yani bütçemin çok çok üzerinde sadece 1000 liralık et alışverişi yaptım daha ilk hafta tükendi
(Sebze sevmiyoruz sevmiyor diye diye yaptırdılar hep)
Öğretmenim eşim de asgari ücret alıyor ev kredisi veriyoruz
Öyle değil canım. Senin de etrafında mutlaka vardır. Ne kadar kibarca anlatsanda anlamazlar. Biz orda kapımız var bildik yüzümüze çarptı derler. Bir de kalabalıklar. 3 kardeş birden birbirini gazlar işler iyice karışır.E alınsın da gelmesin bunlar yaşanmasın zaten eğer anlayışsız insanlarsa.
Bu konuda haklısın.Ben de şunu anlamıyorum. Tamam konu sahibi çok haklı hep kosturuyo ediyo tayilde misagir kalabalık filan tamam hep bunlara. Ama çatkapı mı gelinmiş? Misafir gibi niye davranıyo ablalar? E bu denli uzaklarsa gönderiversin? Hizmette kusur etmeyip buraya konu açmak çok çirkin.
Annesi varken bebeği niye siz yıkıyorsunuz ki?Doğru hatırlıyorsunuz benim ailem bana 5 saatlik uzaklıkta ben neler yaşadım imdadıma koşmadılar ama keyif için olunca bana gelirler ve asla bi işin ucundan tutmazlar
Yani siz anası dururken bebeğinin banyosuna kadar yapar mısınız
12 kişimiymişAbla ya da görümce fark etmez. 12 kişi 15 gün bir evin içinde kalacaklar. İnsanlara bu kadar yük olmaya, can yakmaya ne gerek var.
Sizin yüzünüz çok yumuşak sanırım. Çok rahatlar. Aile yapınız böyledir. Mesela siz de onlara gitseniz böyle ağırlanırsınız diye düşünüyorum.Yahu bırakın gelmeyin demeyi istediğim yemek geç geliyor diye bile bana atar yapıyorlar
Sanırım herkesin ailesi aşırı iyi ve anlayışlı
Benimkiler değil ve beni aşırı yoruyorlar
kuzum yapma niye yapıyorsun ki? alınırlarsa alınsınlar, alınması gereken sizsiniz. bu kadar kendinden ödün verme.Doğru hatırlıyorsunuz benim ailem bana 5 saatlik uzaklıkta ben neler yaşadım imdadıma koşmadılar ama keyif için olunca bana gelirler ve asla bi işin ucundan tutmazlar
Yani siz anası dururken bebeğinin banyosuna kadar yapar mısınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?