Minnos ya onlar çiftleşmek için halıya hallenmiş sen ona iğne yaptır biraz durulsun dişi olsa daha sinir bozucu sürekli popo Havada kafa yerdeIste benım kı bagıemıyor yavrum koku bırakıp uyıyor kafasını yere koyunca ıcım erıyor hıc sesı cıkmaz teyzesı bır gorsen cok akıllı kızgınlıgı 4 aydır aralıksız devam edıyor su aralar koku bırakması arttı hoc elımıze ayagımıza hallenmedı ama pıpısını dısarı cıkarıp sırt ustu halıya yattıgı cok oldu. Acı cekıyormudur bu belırtılere gore?
Pekı bayan ornek kedı annesı bır ara toplanıp madalya takalım sıze ustun sabrınız ıcın.
Sal sokağa bi işini görüp gelsin hayvancagaz bizim burda bi aile artik öyle yapiyo saliyo gündüz aksam olunca kedi tipis tipis eve gidiyo tabi aklaniyo paklaniyor ama sabah tekrar salınıyor.
Kısırlaştirilmasi konusunda hemfikirim ama bu sekidle de hayvana yazik ya. Bizim komsunun kedisi baya cazgir nasil alistirdilar bilmiyorum ama baya dolasiyor park var ordan oteye gitmiyor gerci tekir oldugu icin insanlarda pesinden kosmuyor hergun duzenli oglumla inip seviyoruz sonra o sallana sallana evin yolunu tutuyorGeçen yıl üst kat komşum bırakmış kedisini sokağa. O da kısırlaştırmıyor. Bembeyaz bir kedi. Sokağı hiç görmemiş. Günlerce aradı bulamadı. Bir gün annem aradı. O da sokak kedilerini besliyor. Burada bir kedi var beyaz, o mu fotoğrafını yolladım dedi. Evet o kedi.
Adam evde yoktu, eşimle gittik aldık oradan. Patisi kırılmış. Simsiyah olmuş çamur içinde. Kanlar içinde, yarası vardı göğsünde de. Korkmuş, pusmuş.
Sokağı bilmeyen kedi sokağa bırakılmaz. Tam kızgınlık döneminde diğer erkek kediler onu öldürene kadar döver böyle. Kediler bölgelerini didişme, dövüşme yoluyla kazanıyor. O bölgede bir anda tadaaa diye erkek kedi belirince sonucu böyle oluyor. Annem görmese açlıktan, enfeksiyondan ölecekti belki o kedi. Ne bileyim bence doğru değil.
Burada bir üye vardı, kedisini kısırlaştırmıyor ama her kızgınlık döneminde eve bir dişi kedi alıyordu. E o hayvan hamile haliyle sokakta kimin umurunda, yavrular ölmüş yaşamış kimin umurunda. Eve kedi alınıyorsa hem onun hem bizim sağlığımız için kısırlaşması lazım.
Sonra olan ciftlestigi disi kediye ve telef olan yavrulara oluyor.Sal sokağa bi işini görüp gelsin hayvancagaz bizim burda bi aile artik öyle yapiyo saliyo gündüz aksam olunca kedi tipis tipis eve gidiyo tabi aklaniyo paklaniyor ama sabah tekrar salınıyor.
Hayirli kısmetler diyim :) bizim buralarda bir tane bile kedi yok miyav sesini duymalı uzun zman oldu
Bir tane bulup sizin delikanlıya yollayasım geldi öpüyorum patilerinden
Minnos ya onlar çiftleşmek için halıya hallenmiş sen ona iğne yaptır biraz durulsun dişi olsa daha sinir bozucu sürekli popo Havada kafa yerde
ay bayılırım british shorthairlere, hayalim bir tane edinebilmek
umarım en kısa sürede oğlana hayırlı bir eş bulursunuz
Vebal almak istemiyorum diyorsunuz da onu eve hapsetmekte bir vebal değil mi?! belki eve kapatılmaktan memnun değil dışarıda olmak istiyor bunu bilemeyiz..her kızgınlık onun yaşam kalitesini etkiliyor..neyse...
İşediği yerleri sirkeli suyla silin..sadece sirke kokusu onların kokularını yokeder..siz almasanızda kediniz alır.yumuşatıcı yerinede yarım çay bardağı sirke koyun onun işaretlediği çamaşırlar yıkanırken..sirke kokusu uçar gider siz almazsınız korkmayın ama o alır..eş bulmak zor..birçok kişi aşı yaptırmıyor ve kedilerini erkek evine yollamak istemiyor yada pencerelerde tel yok yani güvenilir bir yer bulmakta zor.kolay gelsin :)
Sonuc olarak bu kedi ya kısırlaştırılacak ya kısırlaştırılacak bu sekilde her turlu gebe birakacak diger kedileri kedi bulamazsa evi perisan edecek kendi perisan olacak cok kotu bisey yaSonra olan ciftlestigi disi kediye ve telef olan yavrulara oluyor.
Bu daha buyuk bir vebal.
Evet en dogrusu buSonuc olarak bu kedi ya kısırlaştırılacak ya kısırlaştırılacak bu sekilde her turlu gebe birakacak diger kedileri kedi bulamazsa evi perisan edecek kendi perisan olacak cok kotu bisey ya
Sonuc olarak bu kedi ya kısırlaştırılacak ya kısırlaştırılacak bu sekilde her turlu gebe birakacak diger kedileri kedi bulamazsa evi perisan edecek kendi perisan olacak cok kotu bisey yaSonra olan ciftlestigi disi kediye ve telef olan yavrulara oluyor.
Bu daha buyuk bir vebal.
Ya bence kısırlaştırın öteki türlü daha büyük vebal bence. Ben köpek sahibiyim kedileri çok bilmem açıkçası ama kısırlaştırmanın onlar için daha sağlıklı olduğunu duymuştum bu bir. İkinci olarak hamilelik ve doğum süreci, yavrulara bakmak, ilgilenmek, sahiplendirmek çok zor süreçler. Kimse sahiplenmezse "crazy cat lady" olma olasılığınız yüksek ben size diyeyim. :)
Sal sokağa bi işini görüp gelsin hayvancagaz bizim burda bi aile artik öyle yapiyo saliyo gündüz aksam olunca kedi tipis tipis eve gidiyo tabi aklaniyo paklaniyor ama sabah tekrar salınıyor.
Geçen yıl üst kat komşum bırakmış kedisini sokağa. O da kısırlaştırmıyor. Bembeyaz bir kedi. Sokağı hiç görmemiş. Günlerce aradı bulamadı. Bir gün annem aradı. O da sokak kedilerini besliyor. Burada bir kedi var beyaz, o mu fotoğrafını yolladım dedi. Evet o kedi.
Adam evde yoktu, eşimle gittik aldık oradan. Patisi kırılmış. Simsiyah olmuş çamur içinde. Kanlar içinde, yarası vardı göğsünde de. Korkmuş, pusmuş.
Sokağı bilmeyen kedi sokağa bırakılmaz. Tam kızgınlık döneminde diğer erkek kediler onu öldürene kadar döver böyle. Kediler bölgelerini didişme, dövüşme yoluyla kazanıyor. O bölgede bir anda tadaaa diye erkek kedi belirince sonucu böyle oluyor. Annem görmese açlıktan, enfeksiyondan ölecekti belki o kedi. Ne bileyim bence doğru değil.
Burada bir üye vardı, kedisini kısırlaştırmıyor ama her kızgınlık döneminde eve bir dişi kedi alıyordu. E o hayvan hamile haliyle sokakta kimin umurunda, yavrular ölmüş yaşamış kimin umurunda. Eve kedi alınıyorsa hem onun hem bizim sağlığımız için kısırlaşması lazım.
Konu sahibi kayinvalide olacagim, torun sahibi olacagim diye cabaliyor yorumlara bak:)
Allah kolaylik versin. Insallah helal mama yemis bir gelin bulursun canimbu kısırlastırma mevzunu tekrar dusunecegım zaten
Sokaga salamam hem gerı gelemez sokakata yasayamaz hem de dogacak bebeklerı bulamam
Evet ben kendı kedımın vebalınden cekınıyrum dıger kedı ve yavrularının vebalıyle hıc uykularımı kacıramam, korkarım
Bir insanın kaIbini ve düşünceIerini anIamak için yapmış oIdukIarına değiI, yapmayı arzuIadıkIarına bakın.Evet ya bu konuda oyle ponçik oyle pembe hayallerım vardı kı knuyu actıgıma pısman oldum uykularımı kacırdılar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?