sonradan görme/görgüsüzlük...ne derseniz adına..

Bahse konu fotonun altındaki yorumlara işyerinde sesli gülmüşüm, hanımlar valla bi alemsiniz

Şöyle çevremi düşündümde görgüsüzlük konusunda

insanlar değişik; hep bi kıyas ,hava atma alamıyosan aşşağılama...

mesela 10 sene önce kız kardeşimle bana ortalama markalı bi kot pantolona 80 tl verdiğimiz yada bir spor ayakkabıya 100 tl verdiğimiz için teyzem burnunu kıvıra kıvıra 5 karış suratla sizde çok uçuyosunuz demişti (bende sizde çok sürünüyosunuz demiştimde neyse varyemezlerdi çünki ) şimdi kızına 1.200 tl ye telefon almış 200-300 ayakkabılara verıyo ama sor telefonu alabilmek için 1 senede 3 gune gırmiş kız harçlıklarını ustune eklemiş ayakkabıyı alıyo misal kuzenım sorar resmını atar abla nasıl şu fiyata aldım dye geçen farkettim anneme yarı fiyatını söylemiş garip

açıkçası gittiği, gezdiği yerlerin resimlerini paylaşanlara bir şey demiyorum hatta hoşuma gidiyor o tarz fotoğraflar.

fakat yemek yerken tabağının resmini çekenleri anlamıyorum bakın ben bundan yiyorum der gibi.

facebookta bir söz okumuştum ''eskiden sofraya oturunca besmele çekilirdi şimdi ise fotoğraf çekiliyor'' diye

bu konudan ben de rahatsız oluyorum herkesin özeli internette..
tarihi bi yere gidersin güzel bir kare gorürsn paylaşırsın ama her şeyin sınırı var diye düşünyorum..
geçen gün bi resim gördm araba kullanırken çekmiş.. direksyonu çekmişler direksyondan arabanın markası ,kolundan saatinin markası görünüyor bu fotoğrafın amacı neyi paylaşmak oluyo anlamadm
insanlar öyle egolu ki sanal ortama da yansıdı bu artık
bi yazı okumuştum 'ben de geziyorum, sinemaya falan gidiyoruz arkadaşlarla , eşimle seviyoruz birbirimizi mutlu huzurluyuz çok şükür,
ara sıra dışarda akşam yemekleri yiyoruz tatile gidiyoruz.. burda paylaşmasak da biz de yaşıyoruz yani ..' gibi bişeydi

Kimler görgüsüz diye alay ediliyor bende merak uyandırdı ,merakımı giderin ya özelime mesaj atın ,yoksa merakımdan ,,ölürüm,çekirge

Bi sen bilmiyosun demek

Kendinde yapıyoken burdakileri eleştirmen tezat değil mi o halde.
Bana hoş gelmedi evet.

hafta sonu kız arkadasımla kahvaltıya gıttık cocuklarımızla egıle bukule masayı fotograf cekecektı bende oglana cay ıcırıyordum agzı yandı tabagın ıcıne agzındakılerı ve cay cıkardı
resımdekıde bır bır agız ıcınden bır ucunda yıyecekler :)
Hiç bana göre değil bu paylaşımlar

Ha ha senin vazgeçme sebebinde müthişmiş
Mesela Nevreste'yi görünce bu kadınsa ben neyim diyorum öyle zahmetli şeyler yapıyo ki

Nevreste beni de hayattan sogutuyor, hatun hem becerikli, hem ellinden geliyor, hem de zevkle yemek yapiyor. Ben makarna haslamaya useniyorum valla

Bi sen bilmiyosun demek

Kendinde yapıyoken burdakileri eleştirmen tezat değil mi o halde.
Bana hoş gelmedi evet.

Ben eğer bir gün bir grup insanla bir olup birini sırf paylaştığı resimlerden bu şekilde konuşursam umarım biri de çıkar ne yapıyorsunuz der? Evet ayakkabı resimleri koymuş ve seviyeyi iyice düşürmüş ama o noktaya gelmeden kaç tane insan üzerine gelmiş acaba. Ben sadece sıkıntı ne diye sordum? Bir çok insan için sıkıntının zengin biri ile evlenip kocasının sağladığı hayatın resimlerini koyması olduğunu biliyor musun peki? Sen resimleri dün görmüşsün ama bugün hemen o kızı yerdne yere vuran kafilenin bir parçası olmuşsun. Açıkçası snein yazdığın yorumları görmemiştin. Genel olarak yazdığn her şeyi beğenen biriyim. Ama doğru bulmadığım bir şey olunca da söylemeden duramıyorum.

Hayır daha önce de gördüm
Ama tek tek yorumları incelemedim
Biri diğerinden farksız pozlardı, geçtim gittim
Dün ayak görünce daha da acayip buldum
Sadece sana has bi durum değil eleştirmek, bende beğenmediğim şeyi eleştirdim.
Oraya da yazdım zaten. Oraya yazmadan buraya yazsam iki yüzlülük veya dedikodu olurdu belki, şu an bana göre değil.
Senden de kime atıfta bulunuyorsan ondan alıntı yapmanı rica ederim, genele yapılan imayı sevmem.

tabi herkesin kendi tercihi ama herkes de biraz merak uyandırmak, gizemli olmak daha güzel değil mi?

yaaa engelleyin olsun bitsin
adamların parası var havasını atıyo
para başka ne için var ki zaten
bi iyi yaşamak bi de hava atmak
beğenmiyosanız engelleyin silin gitsin
burdaki hesap da zenginin malı züğürdün çenesini yorar hesabı olmus

Haklsın ben de genele yapılan imayı sevmem ama bu konunun nerden baksan çeyreğini oluşturacak kadar olan mesajlardan bahsediyoruz. Ben 36. sayfada dahil oldum olaya. Alıntı yapmaya kalksam seni atlama ihtimalim bile vardı. Mesajların çoğu "ay insanın kendini eleştiren şeyler yazması eleştirdiği şeyi yapması nasıl saçma" "ay kimden bahsediyorsunuz" "özele gel" "kocişin aldıklarıyla yapılan şov" temalı şeyler olunca bunları mı alıntılayım. Buraya yazarken bile bana komik geldi yazdıklarım. Genellikle alıntı yapmayı tercih ederim ama bu konuda 36 sayfadan tek tek alıntılamak zor geldi. Ve aslında buraya yazılanların çeyreğineydi benim yorumum ki çok da spesifik değilmiş.

Son düzenleme:

İşte parayla hava atanlara görgüsüz deniyo. Bizde görgüsüzleri konuşuyoruz. Yoksa emin ol burda kat be kat mala mülke sahip olup göstermeyenler vardır.

Bana daha önce de yaptığın için ikinci de artık cevap vermek istedim.
Daha önceki genellemende de 'sen onun avukatı mısın bunun avukatı mısın gibi ergence laflar' şeklinde gruplandırmıştın yine genele bir imayla
Demek ki alıntı yapmayışın, hep bana denk gelmiş.

Evet orda da konudan daha fazla o şekilde yorum vardı hatırlıyorsan. Yani konu sahibi dışındaki herkes biribirine o muamelede davranmıştı. Ve benim de yorumum gayet geneleydi. Spesifik değildi.

İşte parayla hava atanlara görgüsüz deniyo. Bizde görgüsüzleri konuşuyoruz. Yoksa emin ol burda kat be kat mala mülke sahip olup göstermeyenler vardır.

emin ol çok paran olsa bu seni rahatsız etmezdi
ben de kendi gözlemlerime dayanarak şunu söyleyebilirim ki
"görgüsüz" dediğiniz tiplere sinir olanların çoğu
onların sahip olduğu şeylere asla sahip olamayacak grup.

ne gibi görgüsüzlük ki bunlar anlamadım

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Evet orda da konudan daha fazla o şekilde yorum vardı hatırlıyorsan. Yani konu sahibi dışındaki herkes biribirine o muamelede davranmıştı. Ve benim de yorumum gayet geneleydi. Spesifik değildi.

Konuya yorum yapmayan biri
Elmayra'yı eleştirmişti, bu ne kadar normal o zaman ?
Bir değil üç değil beş değil defalarca aynısı yapıldı Elmayra'ya, bende sonunda görünce neden konuya yorum yapmadan Elmayra'yı eleştiriyorsunuz dedim, bi başkası da olsa derim.

Sonra yine sen geldin 'gündeki kadınlar' gibi tak yapıştırdın 'ergence laflar'ı
Bence senin de eleştiri tarzın pek parlak değil yani.
Ben tüm yorumları okuyayım da bir çıkarımda bulanayım son söz gibi olsun derdinde olmadım hiç, ha birinin yorumunu eleştireceksemde şurda şurda şunu beğenmedim derim açıkça. Beni yanlış bulanda gelsin bana desin isterim.

Bir sayfa edebiyat parçalayıp ben kibarım, sizler gibi değilim, sizler(?) şunlar gibisiniz diyeceğime az öz fikrimi yazıp geçmeyi tercih ediyorum ben belki.

Canım benim mesela benim yazdığım cevaplara bak bi ne demişim? Görümcem bilzeiklerini çekip koydu görgüsüz bence demişim. E ben nişanlı değilmiyim ? Emin ol benim bileziklerim kat be kat daha fazla ama kolumu çekip sırf bilezik göstercem diye paylaşım yapmam. E allah şükür arabamız da var ama hiç gidip beş metre öteden arabanın resmini çekip koymadık. Emin ol çok güzel restronlara gidiyoruz ama önüme gelen etleri çekmiyorum. Çünkü birinin canı çekebilir manzarası güzelse manzarayı çekiyorum mesela. Sonuçta manzara iştah kabartan bişey değil. Yani demem o ki o söylendiğim şeylere sahip olamayan biri değilim bence ince düşünen bi insanım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…