sonradan görme/görgüsüzlük...ne derseniz adına..

arkadşım annemize bırakıp eşimizle tatile gitmeke çok normal o başka bişi.benim dediğim komşuya bırakıp kahveye gidiosan.ne bilim çocuğun bi yere gitmek istediğinde ona hayır deyip tek başına gezmesi gibi durumlar.okadarını hepimiz yapıoruz.senin yaptığın normal yani.ben başka bişiden bahsettim.
şöle açık örnek weiim ben bi bayan tanıorum çocuğuna o bu bakıo.bi bakıorum bi o kafeden bi bu kafden bi başka ilden sürekli paylaşım.çocuk ondan bunda bi yere gitmekister başkası götürür ,bi kıyafet ister başkası alır bunun gibi yani

Ayrıca asla sahip olunamıycak şeyler neler allah aşkına? Burda villadan jetten falan söz etmiyoruz bi arabayı bi kocanın aldığı bileziği bi yediğin yemeği hiç görmemiş gibi milletin gözüne sokmak görgüsüzlüktür diyoruz. Bu hayatta edep adap kuralları yokmu? Bence görgü herşeyden önce gelmeli " param var havamı atarım amaaaaan ksıkanma pis fakir " gibi bi düşünceniz varsada saygı duyarım.

Valla hiç kibar değilim açıkçası, hiç öyle bir iddiam olmadı, mükemmel değilim asla, kendi hatalarımı da söylüyorum ve yazdıklarım aslında hiç edebiyat parçalar nitelikte değil ama göreceli olarak öyle anlaşılmış olabilir. Benim burda tek amacım vardı. Nasıl ki sen elmayraya yüklenilmesinden hoşlanmıyorsun konuda bunu bir kişi bile yapsa yanlış buluyorsan ben burda bir sürü kişinin bunu yapmasını yanlış buldum hepsi bu. Ben de bunun yanlış olduğuna dair fikrimi belirttim. Bir önceki konudaki ergen benzetmesi yakışıksız olmuş haklısın. Orda beni uyarsaydın geri alırdım kısmet bu konuyaymış ama gündeki kadınlar benzetmesi bir hakaret gelmedi bana.

bi arkadaşım var instagramda yemeden önce illa fotosunu çeker koyar. Nereye gittiyse bi de orda selfie çeker (tdk bu selfie çin alternatif arıyormuş bu arada)

evdeyken bardağa çay koyar çeker.Dışarı çıkmadan vakko çantasını çeker. Ojelerini b araya toplayı çeker. Çikolata yemeden çeker. Kocası öperken çeker en

garibime giden de budur zaten. daha neler neler..ayak tırmaklarını bile gördük

Ne kadar sacmalamıssınız yok milyarlık telefonda kontur yokmusta o telefonlar taksitle alınıyomusta ne var yani kontrü bitemez mi veya taksitle alınıyosa alınsın yani taksitle alınınca görmemişlik mi oluyo ? Bide bu kadar bos bi konu ne kadar rağbet görmüş yazık yani size insanların durumlarıyla alay ediyosunuz işsizlikten napcağınızı sasırmıssınız bence sizinki cekememezlik kedi ciğer hesabı

Bir kişi değil en sonuncu denk geldiğim kişiydi
Elmayra'da bişey görmedim
Şu an eleştirilen kişiden görgüsüzlük aktığını gördüm, kimseye haksızsınız diyemem bu yüzden
Ben afişe etmeyi sevmiyorum insanları ama ikidir olunca söylemek istedim, ister kabul edersin ister etmezsin. Bana iki tabirde hoş gelmedi bende çok şey yapıştırabilirim 'şöylesiniz' gibi buraya ama gerek duymuyorum.
Mümkün olduğunca konuyla ilgili kendi görüşümü yazmayı tercih ediyorum.

yoo hava atcak bi param yok
ama hava atanların da kıskanıldığını
bu yüzden görgüsüz damgası yediklerini düşünüyorum
ayrıca da sosyal paylaşım siteleri bunun için var
facebookun kuruluştaki amacı tanışma ortamı olmak değil
tanıyan insanların birbirini eklemesiydi zaten
e bu ne demek insanlar gittikleri yeri
oturdukları cafeyi aldıklarını paylaşabilirler yani
ayrıca da bunun kime ne zararı olduğunu anlamıyorum
yani benim bi arkadasım var mesela korkunç zenginler
kız daha bu yaşta nerdeyse tüm dünyayı gezmiş
onun resimlerine bakmaktan keyif alıyorum
altında son model arabası
bi nişan yapmış yani şöyle söyleyim düğünü bile öyle olamayan insanlar var
ben de gıptayla izliyorum arada
kıskanmıyorum onun görgüsüz olduğunu da düşünmüyorum
onun da öyle bi hayatı var diye koymasın mı hiçbişey internete

Niye kedi ciğer hesabı olsun? Allaha şükür elimde son model telefonum var ( az önce aynı şöyleri yazdığım için direk atlıyorum. Alıntı yapmamışsın ama bana galiba bu laf) ama ben bu telefonu alırken hiç bişeyimden kısmadım bizim bahsettiğmiz kişiler siğara alcak minübüsü bincek parası yok ( çevremd var bu kişiler) elinde 2 milyarlık telefon. Yahu sen onu alana kadar başka yerlere olan borcunu öde ne bilim cebinde paran kalsın. Genelleme yapmış gibi olmuş olabilirim ama ben direk çevremdekilerden bahsettim. İlalki insanın konyğrğ bitmiş olabilir ama o telefona 3 aydır kontör yüklemiyosan sadece wifi üzerinden millete hava atmaya çalışıyosan komik duruma düşersin bahsetmek istediğim buydum. Hatta bunun sözü bile var " ayranı yok içmeye tahtı revanı ile gider ......"

Ablamın ünide 2 kız arkadaşı vardı bu arkadaşıda her gün saat değişik saat takarmış ama markalı
ablamda saatlerin çok güzel demiş
kızda tşk etmiş , utanmış hatta sonra baş arkadaşı da demiş ki sen o kızın kim olduğunu biliyormusun demiş o markanın sahibinin kızı demiş ablamda şaşırmış kız bunu ablama söylememiş epeyde zenginlermiş ,öyle zengin kız tavırlarıda yokmuş
başka arkadaşıda büyük alışveriş mağazanın kızıymış yılda ona bir defa kışlık çizme alınırmış kış çıkana kadar da başka alınmazmış
oysaki normal vatandaşın kaçtane çizmesi oluyor
İşte parayla hava atanlara görgüsüz deniyo. Bizde görgüsüzleri konuşuyoruz. Yoksa emin ol burda kat be kat mala mülke sahip olup göstermeyenler vardır.

bu yazdıklarım yurtdışındaki hakiki zenginler

ona tahteravalli denir canım tahtı revanı değil
ayrıca bu herkesin kendi sorunu
adam aç kalır ama teknoloji manyağıdır öyle mutlu oluyodur kime ne bundan
sana ne zararı var

Bak ne diyosun düğün resminş koymuş ne kadar normal. Diyosun ki dünyayı gezmiş koymuş. Bende sana zaten gittiği yerleri çeksin koysun ilginç bişeyse yemeğni paylaşsın ( sonuçta başka ülke mutfaklarını görürüz) ama altın bileziğnin resmini çekip koymak görgüsüzlüktür diyorum. Yani bunlar ince sınırları olan şeyler mesela bana sevgilim geçen gün 10 tl ye balon aldı onu çekip koydum ama doğum günümde yıldönümümüzde yarım altın aldı yeri geldi çeyrek aldı bunları çekip koymadım asla niye çünkü bu görgüsüzlüktür. Her paylaşılan görgüsüzlüktür demiyorum sınırları var o çizğiyi geçince ister istemez basitleşiyo.

]bi laf söylendiğinde elimde son model telefonum var denmesi hiç görgüsüzlük değil zaten:)) komik ya valla

Son düzenleme:
Boş konuysa neden geldin

ona tahteravalli denir canım tahtı revanı değil
ayrıca bu herkesin kendi sorunu
adam aç kalır ama teknoloji manyağıdır öyle mutlu oluyodur kime ne bundan
sana ne zararı var

Tahtıravalli parkta bindiklerimiz değilmiydi yahuu. Niyeyse öyle biliyorum bu lafı canım bak cümlelerime dikkat et ben teknolojş manyakalrından bahsetmedim o telefonla bi face ye giriyo birde arama yapıyo. Ee anacım şimdi parasızlık çekmeye değermi? Değmez ama milelyimizde hiç bişeyden eksik kalmama gibi bişey var

Birine bir şey söylemek kabul edilebilir ama bunu tabirle yapmak kabul edilemez mi demek istiyorsun o zaman. Yani dedikodu yapıyorsunuz yapmayın dediğimde bu olabilir ama gündeki kadınlar gibi dedikodu yapıyorsunuz dersem olmaz. Yani bana gereksiz ahlak bekçiliği yaptığımı ima edersen olabilir ama bunu bir tabirle yaptıysan olamaz mı? Ben valla söylenene bakarım ikisi de aynı kapıya geliyor mu gelmiyor mu diye.

Ayrıca bana da o kıza bu konuda yapılanlar hoş gelmedi ama işte bazen yapacak bir şey olmayabiliyor.

]bi laf söylendiğinde elimde son model telefonum var denmesi hiç görgüsüzlük değil zaten:)) komik ya valla

Öyle bi demiş ki kedi ciğer hesabı belirtme ihtşyacı duydum. Hani sanki sende uok o uğzden kıskanma gibisinden olmuş. Yoksa ortaaya çıkıp telefonum var demedim. Durum belirtme amaçlı.

Geçen gazetede ek vardı sokak modası diye baktım bizim ünlüler hep yabancı ve pahalı marka giyinmişler , avrupalılar tabi zenginleşir onların markası avm satılır kendi markamız olmayınca
...sokak modası yazmışlar
alamıyan var ,asgari ücretli var milletle alay etmenin hava atmanın formülü, halkımız alım konusunda eşit değil olmadığından zaten bu hava atmalar , pahalı markalar , yurtdışında böyle değil bizim burda böyle fakirlik .çok ondan

Bide durumu orta olupta taksitle alabilir can istemiştir sizene demek ki bî şekilde geçiniyo ki alabiliyo bırakın onu da o kişi düşünsün. Ayrıca birisi de hergün hergün yemeğe gidilmez dısarı cıkılmaz ki demiş milletin aile ekonomisini de siz düzenleyin olsun bitsn:)) eminim kocanız götürse kosa kosa gidersiniz ama asıl görmemişlik kendinde olmayana laf atmaktır . Dahada mesaj yazmıcam zaten bos tartısmalara giremiycem sadece içimdekileri döktm ..size nacizane önerim bos kıskanclıklara girmeyin kendi hayatınıza bakın burda destanda yazsanız o însanlar paylasıma devam edicekler

Tabir var tabir var şimdi. Ergence şuyca buyca demek hoş bi tabir olabilir mi ?
Kızlar didişmeyin lütfen demek başka bişey bazıları ergence laflar söylüyor demek başka bişey, birincisinde camimiyet ikincisinde küçümseme var bana göre

Evet gereksiz ahlak bekçiliği demişken buna lüzum yok
Sınrıları aşanı banlıyorlar zaten
Konuya yorum yapmak kafi

O kız dediğinde kendi konuşabiliyo değil mi ? Demek ki sende ergence avukatlıklara başvurabiliryomuşsun ama söyleyen olmuyomuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…