cnm siz birlikte yaşadığınız için illaki masraflarada ortak olmanız gerekiyor..burdaki yorumların bir kısmına bakarak evinizin tadını kaçırmayın ..bunu sakın kendini ezdirmeye devam et olarak algılama ...çalışan emek harcayan sensin.kendi maaşına kendi sözün geçsin elbette..
bende başta eşin onlara versin sen eşine harçlık ver o çekisn ceremesini diycektimki ; eşinin maaşı zaten kredi borçlarına gidiyormuş anladığım kadarıyle...eger eline kalan sadece 200 tl cep harçlığı değilse yinede bunu yapmayı teklif et eşine derim.yani eşin harçtan borçtan kalanı onlara versin senin maaşında eşinle senin harçlığın olsun gibi...
eğer eşine sadece harçlık olacak kadar para kalıyorsa sende maaşının yarısını ver sadece.asgari ücret ne kadar tam bilmiyorum 900 civarı gibi kalmış aklımda..450 lirasını ver kalanıylada kendine çocuğuna üst baş al ilk aylarda.zaten paranın nereye gittiğide belli ,kayınvaliden görecek yani neler aldığını.eve gelene kadar yap alışverişinide,sonra kendinede ayırıp kalan yarısınıda ver..bir kaç ayda alışırlar duruma sonra fazlasını isteyemezler zaten.hiç hır gür çıkmadanda olayı çözmüş olursun...
eşinden medet umma hiç...erkeklerin çoğu ailesine karşı pasif malesef..sen kendin çözeceksin bu durumu.kendin alıştırdığın gibi kendin tekrar bu türlüsüne alıştıracaksın sakin sakin...
maaşını aldığın gbi git kendine, kızına hatta belki kyınvalidenede sus payı olacak kadar küçük bi hediye (tshirt veya bi çift terlik gibi bişey)alarak başla bu işe..bunlar diyelimki 100150 tl tuttu..sen 200 de ne olacak ...250'de kendime ayırdım kalanda bu anne buyur de ver gitsin...evin eksiğiylede sen uğraşmamış olursun.sen alışveriş yapmaya kalksan inan senden maaşının tamamını harcatacak şeyler isterler..boşver onlar yapsın.
nerden çıktı bu alışveriş vs..demelerine fırsat vermeden de sen konuş...şimdiye kadar harçtan borçtan kendimize üstümüze başımıza bakamadık ,biraz kendimizede bakalım genciz ama dimi vs..gibi cümlelerle girizgah yap,surat asmasına ,laf söylemesine de duymazdan gel geç....
çocukları kendine güvenmiyorsa evlenmeseymiş o zaman.bu ne ya eşi çalışacak annesinin eline maaşı sayacak...ooldu cnm...başka bi sıkıntı varmıymış şehzadenin....benim yakın bi arakdaşımda kendine olan güvensizliği diyeyim artık neyin nesi bilmiyorum eşine vermiş maaş kartını eşi çekiyor.bu dediğin insan öğretmen.evde özel dersler veriyor.onlarıda evde çekmeceye bırakıyormuş eşi bildiğin at koşturuyor kzın maaşıyla...ayda yaklaşık 4000 tl'ti eşinin avucuna ayıyor yani.bende asla bu benim maaşım deyip elimde tutmam ama ortadadır yani paramız.eşimle aynı bankadan çekiyoruz zaten maaşları..onun kartı bendedir hatta.kendi uğraşmayı sevmez para işleriyle.ben çekerim maaşları,alacakları verecekleri öderim .zaten herşey otomatik ödemede.birikim yapılacak kısmı ben ayırırım hesaba aktarırırm vs..evdede paranın yeri bellidir.kime lazımsa ordan alırız...sen ben yoktor yani..o sebeplede param ortadadır ama sen ben olayı olsa kuruşumu göremez orasıda ayrı yani...