Ne münasebet ya? Tamam belki hoslanmamis olabilir sevmemis olabilir cok samimi olma yeter yani sirf beyefendi damadi begenmedi diye kardesiniz sözüne gitmemek ne demek ayrica annene yardim etmenle damadin ne alakasi varhanımlar,
herkesin ayrı bir derdi var.benimki de eşimle,geçenlerde kız kardeşim sözlendi,eşim damadı istemiyor istemediği gibi de söze gitmeme izin vermedi bağrışmalar falan oldu konu kapandı. Bu sefer nişanda da erken gitmek istedim en azından anneme yardım edeyim diye ona da Allahtan abim yanımdaydı o dedi ayıp olur erken gitmezsen diye o sebeble erken gittik ama yok damatla konuşmayacaksın,surat asacakcın falan bin bir türlü şeyler söyledi,neyse gittik nişanda anneme yardım ediyorum servise falan damatta o ara hep salondaydı eşim yardım ettiğimi ve damadın yanımıza yakın yerde olduğunu görünce kızdı,4 gündür sen niye yardım ediyorsun o çoçuk ordayken niye sen kalkıyorsun niye sözümü dinlemiyorsun diyip tartıştık ve yatakları ayırdı,eşim şimdi salonda yatıyor.
ne yapacağımı bilmiyorum.
ben onun için herkesi ve herşeyi silerken bunu yapması sinirime dokunuyor.
sizce ne yapayım,nasıl konuşayım.
Bende ayni fikirdeyimKonuyu okur okumaz aklima bu geldi.Hayir düşünüyorum düşünüyorum aklima boyle davranmasıni gerektirecek hiç bir mantikli açıklama gelmiyor bundan başka.
hanımlar,
herkesin ayrı bir derdi var.benimki de eşimle,geçenlerde kız kardeşim sözlendi,eşim damadı istemiyor istemediği gibi de söze gitmeme izin vermedi bağrışmalar falan oldu konu kapandı. Bu sefer nişanda da erken gitmek istedim en azından anneme yardım edeyim diye ona da Allahtan abim yanımdaydı o dedi ayıp olur erken gitmezsen diye o sebeble erken gittik ama yok damatla konuşmayacaksın,surat asacakcın falan bin bir türlü şeyler söyledi,neyse gittik nişanda anneme yardım ediyorum servise falan damatta o ara hep salondaydı eşim yardım ettiğimi ve damadın yanımıza yakın yerde olduğunu görünce kızdı,4 gündür sen niye yardım ediyorsun o çoçuk ordayken niye sen kalkıyorsun niye sözümü dinlemiyorsun diyip tartıştık ve yatakları ayırdı,eşim şimdi salonda yatıyor.
ne yapacağımı bilmiyorum.
ben onun için herkesi ve herşeyi silerken bunu yapması sinirime dokunuyor.
sizce ne yapayım,nasıl konuşayım.
Ay yemezse yemesin yemek.esine ne oluyor .kiz kardesn affetms ailen vermis kizi o na ne.kimse kimseyi begenmk zorunda degil anlasmak zorundada degil saygi duymak zorunda.sizin hic sucunuz yok kesinlikle taviz verme .kardesn o senin nisanada gdersn yanindada bulunursun.sakin vazgecme yaptiklarndan kendi bilir.damada kiziyor ama kendi de seni uzuyor hic dusunceli degil.sen damadn nisanina dugunune gitmiyorsun kardesine gidiyorsunyeni damadın bize karşı bir yanlışı olmadı,bir ara kardeşimi kötü bir durumdayken bıraktı ve sonra yeniden görüşmeye başladılar.
eşime göre bu kötü bir şey.Ama bunu bir türlü eşime anlatamıyoruz,o onların kararı diye.
aynen mesala eşime enişte demezler abi derler,aynı şekilde babamda baştan damadı çok eleştirdi,şimdi en iyisi o,vay işi kendi işi gibi laflar edince eşim de çok sinirlendi,o sebeble eşimde trip atıyor.Öncelikle merhaba.Konuyu okuyunca çok şaşırdım çünkü aynı şeyleri ben de yaşadım ve hala yaşıyorum.13 senelik evliyim ve eşim kardeşimle sorunlu.Evlendiği adamı sevmediği için söz,nişan,düğün hiçbirine katılmadı.içimdeki bu burukluğu ölsem atamayacağım.Lafı çok uzatmadan yapılan yorumlarda takıldığım nokta şu ki baldız-Enişte eslestirmesine ne kadar meraklı bi milletiz.Madem yasamadiniz böyle bir durum ,madem bu durumu zaten yasatmayacak kadar güçlü kadinlarsiniz o zaman yorum yaparken de bu kadar basit düşünmeyin lütfen.
@hayalhane çok güzel özetlemiş.Bazen abi yerine koyabiliyorlar kendilerini .Nitekim bizim ilişkimizde Babam eşime ,Kardeşine göz kulak ol bu oğlanı gözüm tutmuyor dediği için ve sonrasında eliyle ayağıyla evlendirdikleri için oldum bittim gıcıktır.Bazı insanlar ya siyahtır ya Beyaz grisi yoktur.Siz de artıları ile eksilerini kapatıp devam etmeye çalışır ya da devam etmezsiniz.
Maalesef keşke böyle olmasa ama oluyor işte.Umarım tez vakitte bu sorunlardan kurtulup birlik olduğumuz günleri de görürüz.aynen mesala eşime enişte demezler abi derler,aynı şekilde babamda baştan damadı çok eleştirdi,şimdi en iyisi o,vay işi kendi işi gibi laflar edince eşim de çok sinirlendi,o sebeble eşimde trip atıyor.
eşimde aynı eşiniz gibi düşünüyor.
Kusura bakma belki biraz ağır olacak ama
Kardeşine aşıkmış ta damada bilenmiş gibi tavırlar içinde.
Böyle değilse bile insana böyleymiş gibi düşündürüyor.
Kendine çeki düzen versin.
Emin ol bu şekilde devam ederse çevrenizdekiler de böyle düşünecektir.
Ohh ne gzel iste keyfini ckar yat yuvarlan bosversene kendi yapsin yesinhayır resmen psikolojik şiddet uyguluyor.hazırladığım yemeği bile yemiyor,kendisi tekrar hazırlıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?